Helm Rahipleri Ve kargaşalar Zamanı

Hayatını tanrıların ışığını aramaya adamış olanlara.
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Helm Rahipleri Ve kargaşalar Zamanı

Post by raini »

Yaa arkadaşlar hep kargaşalar zamanına ilişkin konu açıyorum bağışlayın Belki de kitabı okuduğum içindir...
Kargaşalar zamanında Helm tanrılık güçlerini kaybetmiyor peki onun rahipleri de güçlerini koruyor mu bilen var mı??? Kargaşalar zamanının kitabında hiç Helm rahibi olmadığı için bu konuda pek bilgi edinemedim..
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

söyleyince ben de meraklandım ama benim bilgim de senin kinden öteye gitmiyor malesef
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

bence güçlerini koruyorlardır
tabi ao ona "sadece kapıyı koru, tapınanlarla ilgilenme" komutu vermişse
o ayrı
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
yeorda
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeorda »

Eğer öyleyse o dönemde Helm dini yayılmış olmalı çoğu insanı tanrılara çeken güç olduğuna göre güçlerini koruyan rahiplerin sadece Helm rahipleri olması onlara epey bir saygınlık kazandırdı her halde.
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

ben öle bi eğilim göremedim ole bişeyler olsaydı kesin kitaplarda geçerdi herhalde. sanırım norticusun ikinci dediği oldu.
güç amacın, k
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Ama yine de Ao emretmiş olsa da Helmin tanrılık gücünü korumasına rağmen rahiplerini yüz üstü bırakması bana ters geliyor Gerçi Helmin ilginç yanı ne kadar üzüntü verse de görevine bağlı olması idi.
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

neresi üzücü anlayamadım
güç amacın, k
yeorda
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeorda »

Helm iyi bir tanrıdır. Başka bir deyişle hem tanrıarın hem de insanların (hele inanları ise ) acı çekmesine üzülür ama görev söz konusu ise bu acıyı da bastırması ve kendisine en fazla acı veren şeyi de yapmaya razıdır.
Ormanın gücü sizi kutsasın
Image
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

bi tanrı sanırım anca bu kadar saf olabilir.
güç amacın, k
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

önce hemen bi düzeltme : Helm good bi tanrı diildir (alignmenti LN). bu yüzden, Helm, time of troubles süresince sıradan insannar için pek üzülmez, kendi takipçileri içinelbette üzülür; ama onun için görev her şeyin üstündedir. Ao da zaten bunu bildiği için Helm'i kapının bekçisi yapmadı mı zaten?

konuya dönersek, bence Helm, time of troubles boyunca inananlarına tanrısal güç sağlayamamıştır. Ã?ünkü böyle bir durumda Helm'e inananların sayısında yaşanacak artışın getireceği kaos, time of troubles'ınkinden bile büyük olacaktır. çünkü, time of troubles sonlandığında ve tanrılar güçlerine kavuştuklarında kendilerine inanacak kimse bulamadıklarında pantheondaki değişimin sonu gelmez. inanan bulamayan tanrı düşer, yerine yenisi gelir vs...

ama yine de bu konu iyi bir adventure konusu olabilir. ben kokuyu aldım şahsen :wink:
War, war never changes...
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Helm benim bildiğim time of troubles'dan önce greater idi,sonrasında ise intermediate'a geriledi,güç kaybetti yani.
tifileray
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by tifileray »

Bence helm hep greater kaldı bildiime göre.Ama senin dediin gibi olmuşsa time of troubles'dan sonra yine greater olmuştur.

Ona sarılıyım mı?
Thibbledorf Pwent
Helm
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Helm »

Evet Helm gücünü kaybediyor.Hatta baya kaybediyor.Greater dan intermediate ye düşüyor çünkü -sanırım- Ao Kargaşalar Zamanında bir tek Helme -Helmin - güçleriini veriyor.Ama Helm kendi güçlerini kendi müritlerine vermiyor ve öbür tanrılar yeryüzünde savaşırken Helm orda rahat bir şekilde kapıyı koruyor.Ã?bür tanrılarda Helmi sevmemeye başlıyor onlara yardım etmediği için tabi müritleri için de aynı şey geçerli.Bu yüzden de bir çok mürit yani güç kaybediyor.

Saygılar...
Caspenar the Imp ;

''Mm. Cool bastard sword, oh yes. Why bastard, you think? No parent?''

-Veldrin
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

...Helm kendi güçlerini kendi müritlerine vermiyor ve öbür tanrılar yeryüzünde savaşırken Helm orda rahat bir şekilde kapıyı koruyor.Ã?bür tanrılarda Helmi sevmemeye başlıyor onlara yardım etmediği için tabi müritleri için de aynı şey geçerli.Bu yüzden de bir çok mürit yani güç kaybediyor.
Sıradan ölümlülerin, tanrıların bilgeliklerine güvenmemek gibi bir huyu var. Bu da onlardan sadece biri. Eminim ki Helm de kendi inananlarına güç bahşetmek, onları kollamak istemiştir; fakat Ao'nun emirleridir Helm'i bundan alıkoyan. Helm için kurallar, her şeyin üstündedir.
War, war never changes...
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

arkadaşlar zaten helm in gücünü kaybetmiş olmasının nedeni geçen tüm olayların ardından tanrıların artık güçlerini kendisine inanan müritlerinin çokluğundan alıyor olmalarıdır.
bi de time of troubles sırasında Helm in kendisi güçlerini kaybetmemiş olmasına rağmen priest lerinin güçlerini yitirmesi bana oldukça saçma geldi.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
Post Reply