selamlar ..
bence bir oyuncunun tüm statları 18 olabilir.bunu isterse zar atarak başarır isterse DM ye söyler,kabul edilirse (DM ve Grup üyeleri tarafından) oynayabilir...eğer tüm grup üyeleride 18 er statla oyna başlamayı isterse bence başlayabilirler...DM purple dragon çıkaracağı yerde(senaryo gereği) orta yaşta green dragon çıkarır..yada gerçekten kolay olan bazı bilmeceleri değiştirip kazıklaştırır...Ancak şunu söylemek isterim;18 ve üstü str, con, chr, dex olabilir bence...fakat benim tanıdığım 18 ve 18 üstü wis ve int oynatacak adam yok...HA varmıdır? Vardır 5,6 kişi belki..
statlarda limit vardır demiyorum ancak oyuncular kendilerini bilerek ve sergileyebilecekleri performansları önceden tahmin ederek hal ve tavır içine bürünmelidirler kanaatindeyim..
saygılar....
18 charisma ile oynamak da cok zordur. Mimikleri filan ne kadar mükemmel yapman gerekiyorki gorenler sana hayran kalmalı! İmkansız seyler bunlar... Wis 18 oynamak bile müthiş bir bilgi arkaplanı gerektirir...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
O kadarınıda biliyorum canım. İyica cahal yaptın sen de bisi. Zaten wisom'un olayıda biraz o zamanın güncel bilgilerine fln dayanıyo. Yani bol bulmaca çözenler olayı kapıyo (iğrencim biliyorum, inkar etmem asla)
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...
2nd yalnızca hırsızları ve büyücüleri güçlü yapan bir sistem... Dengesizliklerle ve ayıplarla dolu... Herkes güçlü olduğu sistemi savunuyor gibime geldi... Eğer 2nd yeterli olsaydı 3rd çıkmazdı ve 3rd yeterli olsaydı 3.5 çıkmazdı...
Windows 3.1 yeterli olsaydı Windows 95 çıkmazdı, 98, XP çıkmazdı... Alışmak zor ama yenilikler hem monotonluğu yokediyor hem de hataları düzeltip dengesizlikleri geliştiriyor...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power