Elminster-Helm

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
Helm
Kullanıcı
Kullanıcı

Elminster-Helm

Post by Helm »

Çok merak ediyorum Elminster-Bir büyücüyü yaratmak isimli kitaptaki şovalye Helm, tanrı Helmin tanrı olmamış hali falan mı?.Kitap eski zamanda geçtiği için ve Helminde bir paladin olduğunu göz önüne alırsak bu beni bir şüpheye soktu.Acaba 2 si aynı Helm mi yoksa isim ve mesleklerinin aynı olması bir tesadüfmü?Bana tesadüf gibi geliyor ama ..
Caspenar the Imp ;

''Mm. Cool bastard sword, oh yes. Why bastard, you think? No parent?''

-Veldrin
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Sanmıyorum, büyük olasılıkla isim benzerliğidir. Ã?ünkü hatırladığım kadarıyla o kitabın geçtiği yıllar ile Helm in tanrı oluşu arasında bıkaç yüzyıl olması lazım.
Tabi yanılıyo da olabilirim...
"Lovefull Evil"
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Shadowmaster »

Forgotten Realms Campaing Setting'deki Names sayfasına bakarsanız, orada Helm'in de seçilebilir bir isim olduğunu görebiliriz.
Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

bence de shadowmaster haklı olabilir.bence sadece bir isim benzerliği.
ayrıca elminster o kitap itibariyle helm den daha güçlü oluyor(knight olan helm).
yani bu durumda helm in tanrılığa terfi edip elmister in olduğu yerde sayması bana biraz garip geliyor.çünkü bi de elminster o kitabın sonunda Cormatyr e de yolculuk yapıyor.ama yine de insanın aklına ''başka isim mi yoktu da Helm koydunuz knight in ismini...''demek gelmiyor değil.
bi de tabi kafaya takılan helm var.
yoksa tanrı helm önce sıradan bir başlıktı da güçlü bir büyücünün araştırmaları sonucunda knight helm e dönüştü ve oradan da yeterli güce ulaşıp.........
neyse neyse saçmaladım boşverin siz.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Eldarin wrote:...yoksa tanrı helm önce sıradan bir başlıktı da güçlü bir büyücünün araştırmaları sonucunda knight helm e dönüştü ve oradan da yeterli güce ulaşıp.........
Ne diyosun ya? Bambaşka diyarlara yelken açmışsın... :-)

Tanrı olan Helm, tanrı olarak doğmuştur. Helm ismi de bir tanrı ismi olduğundan çocuklara verilmesi de çok doğaldır.

Günümüz dünyasında nasıl İsa, Musa, Davut gibi isimler veriliyorsa Helm yada Mystra gibi isimlerde karakterler görülmesi de son derece doğaldır.
"Lovefull Evil"
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

valla tüm helmler birbirine karıştı.ondan benimde kafam karıştı ne yazacağımı şaşırdım.
neyse neyse sonuç itibariyle aynı kanıdayız seninle,helm in tanrı doğmuş tanrı kalacağı konusunda.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Shadowmaster »

Günümüz dünyasında nasıl İsa, Musa, Davut gibi isimler veriliyorsa Helm yada Mystra gibi isimlerde karakterler görülmesi de son derece doğaldır.
Alakasız bir örnek olmuş :D

Biri peygamber, diğeri tanrı.
Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
Post Reply