Ah 2nd edition ah........

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
garbahad
Kullanıcı
Kullanıcı

Ah 2nd edition ah........

Post by garbahad »

Ben bir 2nd hayranıyım oynudodum oynuyorum ve oynayacağım o tad yok bence 3 ve 3.5 de siz ne düşünüyorsunuz?
:(
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

abi zamanında ne tartışmalar atışmalar oldu sitede bu konuda forumu biraz incelersen görürsün... :D

ama 2e derim başka bişi demem....
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Ya;

2nd'da olup da 3rd'de aradığım şeyler çok fazla... Ama çoğu hissetmekle alakalı...

Gizemli atmosfer, kahramanlık ve yücelik duygusu, belirsizlik filan 3E'da yok... Nedenini bilmiyorum... belki de 3rd Ed.'ın çok kolay ve anlaşılabilir olmasından tutup 12 yaşındaki çocuğun senelerin DM'ine profluk taslamasından kaynaklanıyor olabilir...

Ben 3E'a küsüm aslında... Ama başka çarem olmadığından oynatıyorum... Ã?ünkü 2nd çok fazla eleştirildi ve insanlar önyargı ile yaklaşıyorlar artık...

Saygılarımla...
Türklider...
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

Turkleader wrote:Gizemli atmosfer, kahramanlık ve yücelik duygusu, belirsizlik filan 3E'da yok...
işte bu kadar bana tercüman olmuşsun...

bu yüzden 3e ve türevleri "arcade" oyunu zaten..bu yüzden oynamıyorum bende 3rd...

Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

2`nd da kurallar insanlari sinirlamiyor tam anlamiyla Fantasy Role Playing yapilabiliyor. Ama 3`rd ki kesin kurallar oyunu daha mantikli hale getiriyorlar.
Yani oyun zevki icin 2`nd kural icinse 3`rd tercih edilmeli. Hatta 3.5 .
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Dragonfire ben de geceden beri bunu düşünüyordum... Tam yazacaktım ki baktım yazmışsın... (Daha doğrusu benzeri bişi yazacaktım.)

2nd'da kuralları oynarken siz koyarsınız... Daha RP ağırlıklıdır ve 2nd'da hiç zar atmadan oyun oynadığınız bile olabilir... Fakat 3rd'de burnunuzu karıştırmak için bile zar isteyecek kadar sıkıştırılmış...

Yine de 3rd'ü incelersek 2nd'ın bir çok açığını kapadığını görüyoruz... Fakat sayılara boğuk bir sistem olduğu için 2nd'daki RP'nin zevkini vermiyor...

Saygılarımla...
Türklider...
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

adam yazıyor ve bana dicek hiç birşey bırakmıyor...allah allah....

burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

arkadaşlar yapmayın, romantik dawranmayın. tamam, ben de oynamaya 2nd ile başladım; ama artık olmuyo, lütfen görün bunu... bi 2nd kitabını açtığımda içinde yazanları annamıyorum artık, ancient language oldu onnar. Hem diyosunuz ki şu kadar açığı var, böyle düzenleniyo, hem de hala 2ndda 2nd... üzmeyin beni de kendinizi de.

Zamanın gerisinde kalmayın...
War, war never changes...
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

burock wrote: Hem diyosunuz ki şu kadar açığı var, böyle düzenleniyo, hem de hala 2ndda 2nd...

şimdi 3e ın açıkları ve hataları yok mu? ....dicem ve burda gene fırtınalar kopacak....

klasikler asla demode olmaz.....dostum

saygılar..

Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Bence en güzeli ve mantıklısı beğendiğiniz kuralları tutup, beğenmediklerinizide kendinize göre değiştirmenizdir yani kitapta yazan kurallara bağlı kalmak zorunda değilsinizki sonuçta amaç RP yapmak...
Bu arada bir şeye daha değinmek isterim tabii bu benim şahsi görüşüm, sanki 3ed.'da kitaplardaki çizimler bile çağımız piyasa gençliğine hitap eder bir hal almış, tabiki şirketin amacı para kazanmak ama 2ed. daha çok FRP'cilere hitap ederdi sanki.
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

AZALIN wrote:şimdi 3e ın açıkları ve hataları yok mu? ....dicem ve burda gene fırtınalar kopacak.
Var elbette.
2nd ın hatalarını düzeltmek 10 yıl sürdü. Tümünü düzeltince 3rd ed. oratya çıktı.
3rd deki hataları ise 3 yılda düzeltildi ve yine tümü düzeltilince yeni bir edition yani 3.5 ed. çıktı.

Yani 3rd ed. şöledir demek aslında 2nd ed. için de aynı şeyi söylemekten farklı değildir.

3rd yada 2nd, tümü D&D sisteminin versiyonlarından ibarettir. Benim de aradığım oyunuma bir sistem aramak. Bunun için de en sorunsuz, en akıcı sistemi kullanıyorum. Yani 3.5 ed. kullanmak en mantıklısı geliyor bana. Ã?ünkü elimde kitap bile olmadan bir oyun oynatmamı sağlıyor 3.5 ed.

Oyun sistemine duygu yüklemenin mantığını ise anlamış değilim...
"Lovefull Evil"
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

O zaman ben derim ki bu adamlar bilerek yanlışlık yapıyor...
Böylesi daha karlı olurdu değilmi?
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Thlyrotel wrote:O zaman ben derim ki bu adamlar bilerek yanlışlık yapıyor...
Böylesi daha karlı olurdu değilmi?
Hayır, hatalar zamanla oynadıkça fark ediliyorlar, doğal olarak da üreticilerin bu hataları öğrenmesi ve çözüm üretmeleri zaman alıyor. 2nd ed. için bu süre çok uzundu çünkü sadece internet o dönemde çok yaygın değildi. Ama 3rd ed. çıktığı zamanlarda internet sayesinde hatalar daha kısa sürede bulunur oldu.

Ayrıca 3.5 ed. da da tektük hatalar var ve bunlar da oynandıktan sonra fark edildi. 3.5ed. çıktıktan 1 ay sonra bir errata (yani düzeltme) çıkardı wizards. Ã?ünkü tasarım anında fark edilmyen açıklar oyuncular tarafından hemen fark edilip istenilmeyen bir şekilde kullanılmıştı. Ayrıca hata bulundukça ve çözüm üretildikçe erratalar ile duyurulmaya devam edilecek. Adamlar para kazanmak istese errata ları da satarlardı...
"Lovefull Evil"
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Ya aslında biz zaten hatalarını inkar etmiyoruz ki... Hatasıyla doğrusuyla tümden seviyoruz 2nd Edition'ı...

YAşASIN 2ND!! VUHUUU :o :o hehehe

Ama RP konusunda daha serbesttir yine de...

Saygılarımla...
Türklider...
LourdesTr
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LourdesTr »

3rd 2nd nin kolaylaştırılıp basitleştirilmişidir, hatalarının giderilmişi değildir. Thac0 da ne gibi bir hata vardı ki değiştirdiler? Hata yoktu, ama hesaplaması zordu. 2ndyi çok sevdiğimi ve 3rd yi neredeyse hiç bilmediğimi ama hala thac0 hesaplayamadığımı söylersem bunu en iyi şekilde açıklamış olurum sanırım. 2nd de kuralları öğretmek için ne kadar kastığımı hatırlarım, adam hala " abi ama şu şöyle mi değil mi " diye soruyordu... 3rd el kitabını falan gösterdim şıp diye öğrendi, sonra o elemandan haber alamadım alsaydım zaten bana 3rd öğretmesini isteyecektim.

Neyse hatice değil netice; 3rd 2nd nin kolaylaştırılıp basitleştirilmişidir, hatalarının giderilmişi değildir.

Ayrıca 3rd yi sevmeyip öğrenmemekte ısrar etmemin bir sebebi de arkadaşların bahsettiği 2 günlük 3rd oyuncusunun "yıllık" olarak nitelendirilebilecek 2nd oyuncularına " Hea sen bilmiyosun ben biliyorum kralıyım frpnin " gibisinden tavırlar göstermesidir. Hala hatırlarım, harbiden 2 günlük adamın bana, 3rd deki ac sistemini bilmiyorum diye, vermediği ayar kalmamıştı. Mümkünse 3rd den ve böyle gruplardan sonsuza dek ırak olayım.

2. hatice değil netice; 3rd yi sevmeyip öğrenmemekte ısrar etmemin bir sebebi de 2 günlük 3rd oyuncusunun "yıllık" olarak nitelendirilebilecek 2nd oyuncusuna hava atmasıdır.
Post Reply