ACI VEREN şEYLER NEDEN GÖZELDİR?

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
green_eye_of_devil
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by green_eye_of_devil »

Ewet arkadaşlar sizce neden hep güzel olan şeyler acı verir acı çekmeden bir güzelliğe ulaşamayı

mesela:Ölüm güzeldir soğuktur soğukluğu tüm bedeni kaplar sonsuzluğa ulaşırsınız ve huzuru bulursunuz ama acı çekersiniz sevdiklerinizi birdaha görmessiniz
Aşk mutluluk verir dünyayı cennete ceviri sizden daha mutlusu olamaz o aniçin ayaklarınız yerden kesilir ama sonunuda hep hüsran vardır acı vardır aşk acı cekmektir ama çok güzeldir.
Yaşamak olam üstüdür bazı yerler vardır cennet gibidir bazı yerler vardır cehennem gibidir daima savaş vardır ölüm vardır dünya acı ile doludur hergun cevrede insalar ölür,ayrılır yaşamk güzeldir ama acı cekersiniz.

Neden... Neden güzel olan şeyler hep acı veriri NEDEN?
hayatın daima görmediğimiz bir yanı vardır. ve hep o yanı görmek isterken asıl kısmını kaçırırız...
Levian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Levian »

İnsan güdüleriyle var olan ve ilmi olmassa şartlanmalarıyla büyüyen bir tür olduğu için kendini iyiye ve kötüye şartlandırır. Ateşin sıcak olmadığına tam olarak inanan bir insanı ateş yakmaz misâlinde olduğu gibi...
Nice Evliyâ'yı örnek gösterebilirim... Su üzerinde yürümelerinden tutunda, hava da uçmaları, bir anda bir yerden bir yere gitmeleri. Bunlar tamamiyle inanç meselesidir...
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Güzel şeyler acı verir çünkü onları boşveremezsin, silkinip, kendine gelip "Defol git başımdan!!!" diyemezsin.
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

bunun nedeni bazı aldığımız şeyler karşılığında bi bedel ödeme gibi bişi olabilir...
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
Galat-tirin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Galat-tirin »

acı veren şeyler güzel değildir.. kimse elini ateşin içerisine sokmaz..
...
ama güzel olan şeyler acı verir..
çok basit.. çünkü güzeldirler.. ve siz bir gün hayatınıza o şey olmadan devam etmek durumunda kalırsınız, budur acıyı veren.. Yani o şey güzel değilse.. acı da vermez..
Desiratus Fatum..
Desiratus Bellum...
LourdesTr
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: ACI VEREN şEYLER NEDEN GÖZELDİR?

Post by LourdesTr »

Başlık:
Cevap:
Mazoşist olduğundan.
green_eye_of_devil
Kullanıcı
Kullanıcı

Sanırım bazı arkadaşlarımızın mazoşist in kelime anlamını öğrenmesi gerekiyor mazoşistlik kendine hiçbir neden yokken acıvermekten hoşlanan kişilerdir güzel şeylerle ilgilenip acı ceken kişi değildir.
hayatın daima görmediğimiz bir yanı vardır. ve hep o yanı görmek isterken asıl kısmını kaçırırız...
LourdesTr
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LourdesTr »

green_eye_of_devil wrote:Sanırım bazı arkadaşlarımızın mazoşist in kelime anlamını öğrenmesi gerekiyor mazoşistlik kendine hiçbir neden yokken acıvermekten hoşlanan kişilerdir güzel şeylerle ilgilenip acı ceken kişi değildir.
1-) Mazoşist acıdan hoşlanan demektir
2-) Kendi yazdığını kendin okumamışsın, lol, başlıkta acı veren şeyler neden güzeldir yazıyor, güzel şeyler niye acı çektirir yazmıyor.
3-) " Hea bak şurda nivbay var bi ayar vereyim de kendine gelsin " şeklinde havalara girip ayar vermek uğruna mesajlar atmayalım.
wicked_one
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by wicked_one »

beyler boşuna atışmayın ya...hepimiz burada dostuz yani...neyse bu acı çekme olayı bir yerde insanın içinde biter...yani sen hiçbirşeyi takmayan bir insansan üzülmezsin...yani her dakika kız değiştiren birinin aşktan dolayı acı çekmesi beklenemez değil mi?
<div>De profundis clamavi at de Domine, serva animos nostros...</div><br>
galadlirim
Seçilmiş Savaşçı

Post by galadlirim »

sanırım bu başlık amacından sapmaya başladı veya bir amacı vardıysa eğer..
öncellikle dendiği gibi burada ben verilecek bir cevap göremiyorum çünkü tamamiyle yaşamın yasaları olmuş şeyleri sorgulamak değilmi yapılan?hayır birkaç başlıkta birden bir İSYAN var herşeye-tamam birkaç konuya-karşı ve burada çözüm aranmıyor.sadece kendilerince eleştiriyor eleştiriyorsunuz..bu da güzel tamam ama saygı duymak öncelikle böyle bir ortamda forum a ve kullanıcılarına karşı olmalı.daha sonra neden böyle olduk diye sorun başkalarında aranmamalı..herkes kendince haklıdır tabi.ama toplumu ve yaşamı BU şEKİLDEeleştirmeyi yanlış buluyorum.ya farklı bir üslup kullanalım -aşağılamaya yönelik olmayan-yada hiç yazmayalım.bu mesaj 2 başlık içinde geçerli olacak.sabır gösterdim ama şu mesajı okuyup bir topice şöyle bir göz atın bakalım sözlerimde haklılık var mı..lütfen anlık sinirimizi değil ,paylaşım yapmaya kast olmaksızın tartışmadan bile tatlı bir -düzeyli olduğu zaman-alınan zevki almaya çalışalım.

saygılar.
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Güzel olan şeyler neden acı verir olarak cevaplandırıyorum:

Ã?ünkü güzel oln şeyleri sahiplenmek isteriz... Acı verirler çünkü sahiplenmek kolay değildir. (Özellikle aşk ve insan söz konusu ise) Ve acı veren her şeye refleks olarak cevap vermek isteriz... Ama sevdiğimizi öldüremeyeceğimizden (şizofren ve psikopat olan aşıkların neden sevgililerini öldürdükleri bu şekilde açıklanabilir.) hırs yaparız ve hırs dediğin olay zaten bağımlılık yapar. Bir süre sonra vaz geçemezsin bu hırstan ve hem güzeldir hem acı verici...

NOT: Amacı olmayan bir konu değildir bu sadece bir sorudur ve herkes kendi fikrini açıklayarak cevaplandırmalıdır.

Saygılarımla...
Türklider...
Galat-tirin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Galat-tirin »

hahahahhah.. :)
"copy-paste" :)

konu, dünyanın ekonomik açılımları ve bu açılımda türk kobi lerinin takınması gereken tutum..
gibi basit ve kesin çözümlü bir konu olmadığından, pek basit ve kesin bir amacı yok zannederim ki..
Eğer bu kadar kesin bir amacı olsaydı da.. bunu konuyu açan bilebilirdi.. (bakınız: "Copy-paste kurbanı diğer başlık") (ki bunu ben açmış bulunmaktayım..)

Ayrıca: Kesin bir sonuca varan hiç bir yasa doğru olmak zorunda değildir..
Yaşamın yasaları dahil..
Kimse kimseye saygı duymak zorunluluğunda değil.. (bak, sen bana duymuyorsun, seni suçluyor muyum? Ne sen, ne de beni "kıçı kalkık, herşeyi bildiğini sanan .öt!" olarak görenler; bana saygı duymak zorunda değiller. Bilakis; istediklerini söylemek hakkına sahipler.. Hatta ben onları, böyle hissedipte bunu söylemeyenlere göre kat kat fazla seviyorum..)

bunu geçersek.. bence de asıl acıyı veren sahiplenmek..
ancak tam olarak sahiplenmek değil de, sahiplendiğimiz (bizim olan) bu şeylerin artık bizim olmaması.. Ã?rneğin sevgilisi sarılıyor diye kimse üzülmez.. İnsanı üzen, sarılması gereken kişinin artık "bir-iki yaşam kadar" uzakta olmasıdır...
Desiratus Fatum..
Desiratus Bellum...
Galat-tirin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Galat-tirin »

aşk konusunda böyle düşünüyorum..
her seferinde biliriz biteceğini ama "ya çıkarsa" gibi bizde "ya bitmezse" diye kandırırız kendimizi..

Ama gariptir.. Bazen gerçekten de çıkıyor.. Bir arkadaşım evleneli 10 sene oluyor.. Hâlâ harika geçiniyorlar.. O yüzden kesin bir şey diyemem.. Belki de bizi ateşin içine iten, bazen gerçekten de yakmıyor olmasıdır?..
Desiratus Fatum..
Desiratus Bellum...
green_eye_of_devil
Kullanıcı
Kullanıcı

Ewet bunu yazdığımda bir amacım vardı ama yazılarınız (ki sayı duyarım)amacından saptırdı bunu yazmaktaki amacım güzelin neden hep acı verdiği idi tamam hayatta herşey için bir bedel öderiz ama bu bedeller neden hep acı olur. Neden birşey elde ederken birşeyleri kaybeder yada vazgeçmek zorunda kalırız bunu öğrenmek istiyorum amacım buydu.Amacım ne boşyere topic acmak değildi yani.
QuelSaruk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by QuelSaruk »

aslında acı ve zevk bir bedel ve ödül olarak nitelendirilmemeli .ve inancım aslında derinlere girdemeden kabaca ödenmesi gereken bedellerdir diycem .ama daha derin düşününce ki bu yeni bir başlık konusudur. diğer bütün kavramlar gibi acı ve zevk güzel ve çirkin gibi kavramlar sadece büyük bir çelişki yumağının parçalarıdır birbirinden farkı olmayan.

güzel şeylere sahip olmak çirkin şeyleri beraberinde getirir çünkü hayatın o eşsiz dengesi işlemek zorundadır bence bu yüzdendir acı ve tatlının bir arada yaşanmasının nedeni.
kaçacak yer yok, yaratılmışsın bir kere...
Locked