Ac yerine zar (opposing roll) atılsa nasıl olur?
Ac yerine zar (opposing roll) atılsa nasıl olur?
Daha gerçekçi ve detaylı savaşlar için ac kullanmayıp karşılıklı zar atmak nasıl olurdu sizce? dengenin düşmanı lord quel'shin'le bir kapışmamız bu yöntemin ne kadar zevkli olabileceğini göstermişti bize...
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
İide bu dediiniz olay normal 2e kurallarının içinde zaten war...
Block parry, disarm, pin vs. gibin manevralar eger biraz ayrıntılı oynuosan sürekli karşına gelir,
ve zaten o zaman sürekli bi senin karşındakine vurduun, bi onun sana vurduu, hit pointi önce bitenin kaybettiği saçma combat sahneleri bidaa yaşanmaz... Ki zaten öncelikle savaşlarda insan karşısındaki öldürmekten çok hayatta kalmayı düşünür...
Biraz combat and tactics okumak herşeyi çözer bence, tavsiye ederim...
Block parry, disarm, pin vs. gibin manevralar eger biraz ayrıntılı oynuosan sürekli karşına gelir,
ve zaten o zaman sürekli bi senin karşındakine vurduun, bi onun sana vurduu, hit pointi önce bitenin kaybettiği saçma combat sahneleri bidaa yaşanmaz... Ki zaten öncelikle savaşlarda insan karşısındaki öldürmekten çok hayatta kalmayı düşünür...
Biraz combat and tactics okumak herşeyi çözer bence, tavsiye ederim...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
2e de aynen şöyle oluyor olay:
Saldırgan dengesiz bir hamle yapana kadar, veya bir an yavaş kalıp avantajını kaybedene kadar sürekli saldırabiliyor(tabi bu arada savunanın başarılı olduğunu varsayıyoruz), böyle bir olaydan sonra veya bunları beklemeden savunanın yaptığı bir hamle ile olay tersine dönebiliyor...
Düello sistemi çok ayrıntılı ve güzel bi şekliyle 2e de war...
Ama 3e ile harmanlamaya gelince iş, ona hiç bişey diyemicem...
Saldırgan dengesiz bir hamle yapana kadar, veya bir an yavaş kalıp avantajını kaybedene kadar sürekli saldırabiliyor(tabi bu arada savunanın başarılı olduğunu varsayıyoruz), böyle bir olaydan sonra veya bunları beklemeden savunanın yaptığı bir hamle ile olay tersine dönebiliyor...
Düello sistemi çok ayrıntılı ve güzel bi şekliyle 2e de war...
Ama 3e ile harmanlamaya gelince iş, ona hiç bişey diyemicem...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
-
Baron_Sengir
- Kullanıcı

Ama olay sırf parry ile bitmiyo ki?çok rahat zırha da takılabilir silah.Norticus wrote:evet örneğin ben saldırganım. savunmacı karakter benim zarımın 10 üstüne çıkana kadar (yani ben dengesiz bir hamle yapana kadar) saldırmaya devam ederim. sonra sıra savunmacıya geçer. böyle gidiyordu ve bence gayet mantıklı ve çekişmeli oluyordu.
Ama şunu söyliyim ben de o düelodan etkilenerek çok şey düşündüm ve okudum.
Mesela diyo ki 2e da:parry modda lvl/2 kadar bonus alıyosun.(yanlışsam düzeltin,fighter classlar için geçerli bu)harbi iyi oluyo AC o zaman.Da şöyle bişey var Artemis 11 thief/15 fighter.(2nd ed.)Yani Drizzt in karşısında duramaması gerekir.(AC -8 ile:10-4-4-2-lvl/2)Drizzt'in thacO kaç?17 fighter,17 ranger.Defender +4 için:20-17-4:-1.Drizzt grand master mı ne onu da bilmiyorum.yani her halikarda vurması lazımken vuramıyo.Yani o düelloyu sisteme dökmek zor baya..
Evil rises,darkness falls...
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
Evet beyler +34 attack rolu olan bir barbarı (corax) +26 attack rolu olan bir düz fighter (23 str) o zaman asla bloke edemezdi... (Ancak Corax'tan 18 yuksek atarsa durdurabilirdi ve vurmaya balayabilirdi sizin sisteminize gore)
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
-
DeMRaN
- Kullanıcı

Bence çok güzek bi yöntem en azından bu yolla Coraxı yenmek mümkün (500 ragele falan 700 küsür Hp nasıl bi bal lazımsa neyse Coraxın hep 1 atıını düşünün
) Bide kızmasın ama Drizzt kırar diorum ilgisiz ama biraz kızdıralım Raisti
şimdi salcak Coraxı üstüme Demran-Knight- Diplomacy dinlemicek yiyecek beni
kılıcımıda beğenmişti onuda alır kullanır satamıcaı kadar deerli(manevi)...
<div align="center">Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elghinn dal lil alust... <br>Those who watch their backs meet death from the front... </div><br><strong><em><div align="right"><strong><em>Tharivol Amakiir the Dark Elf Mystics Master</em></strong
Abi bu kesinlikle yetenege bakmayan bir sistem ama... Adam level 20 fighter olmus karsisindakini mi bekleyecek vursun diye oha derim...
Peki parry konusunda nasıl bir sistem oneriyorsunuz? Sanırım sizin bu sisteminiz yalnızca insiyatif icin gecerliydi ve yalnizca duellolarda kullanilabilir... Normalde herkese bir zar daha attirip her round insiyatif kastirmak baya kasar degil mi
Peki parry konusunda nasıl bir sistem oneriyorsunuz? Sanırım sizin bu sisteminiz yalnızca insiyatif icin gecerliydi ve yalnizca duellolarda kullanilabilir... Normalde herkese bir zar daha attirip her round insiyatif kastirmak baya kasar degil mi
That which doesn't kill you, makes you stronger