The_KiRaTh wrote:Civitan ve uyarilmasina ragmen devam eden zaten oyundan vazgecmistir. Ona oyunla ilgili bi ceza vermek bence sacmadir. O zaman soyle bir yanilgiya da dusebilir... "Xple deil mi kardesim, veririm xp yi civitirim". Boylece ne siz oyundan bisey anlarsiniz ne oyunculariniz... "Eh, vasat bir oyun oldu" nidalari yukselir etraftan...
Katılıyorum.Oynamaya niyeti olan adam, uyarılınca keser cıvıklığı. Eğer kesmiyorsa zaten oyunla ilgili her hangi bir şeye aldırmayacaktır.
The_KiRaTh wrote:Ben kotu role play yapandan, veya role play yapmayandan xp keserim.
Walla onun yerine RP yapmaya zorlayıp, iyi yapınca xp vermek daha iyi bence. Muhtemelen sonuç aynı olacaktır...
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
bak mesela msnden buluşunca dövemiosun da bizim gibi zıpırları ne oluyo oyun pirinç tarlasına dönüo dm sinirlendiğiyle kalıyo bu mu adalet nerde bu dewlet ...
ben mesela dm olduumda oyun geyik molmaya başladıında ne kadar uzarsa o kadar susuyorum en sonunda saygı ile susuyolar we o seans boyunca başka wukuat da olmuyo tawsiye ederim...
bence rp yapmayan oyuncudan xp kesilir nasıl iyi rp yapana veriliyorsa
ama oyun dışı hareketlere oyun dışı cezalar vermek gerek
ama cezalar oyuncuyu oyundan soğutmamalı yoksa herşey biter
tesadüfe bak bütün random encounterlar onun olduğu taraftan geliyo ve nedense bütün yaratıklar ona vuruyor herkesin yaptığı critical missler onda patlıyo zaten ölme korkusu bile bi oyuncuyu ciddileştiremiyorsa kaşarlanmıştır öldür gitsin ama kenderse öldürme rp ver
just a ben de katılıyorum susmak en iyi cozum zaten buna ragmen cıvıyorlarsa bırakın oyunu..
erkek adama kız karakter konusuna gelince benim bi oyunda 2 karekterim birden kız oldugu oldu adamla pek cıvımadı..
kenderlere gelince bence kenderler kitaplarda guzel her kender paladine'nın kankası deildir grubu felakete surukler KENDER OYNATMAYIINNNNN.....
XP kesmenin pek etkili olduğunu düşünmüyorum. Sadece ortamı gerer. Bence baştan oynayacağınız kişileri iyi seçin. Eğer yanlış kişinin aranızda olduğunu düşünüyorsanız bir dahaki oyuna çağırmayın. Ama o anki oyununuzun keyfini kaçırmamak için durumu idare etmeli bence.