chaotic evil mıyım

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

başka bir örnek vermek istiyorum konu açılmışken..

baba tarafından zengin bir elf, ben cüce, CN bir büyücü ve hatırlamadığım başka kişilerden oluşan bir grubumuz vardı.. kasaba-şehir arası durumda bir yerdeydik ve burada bir handa konaklıyorduk.. ben çok ağır yaralıydım aşırı kan kaybediyordum.. sonunda tapınağın önünde bilincimi kaybettinm ve öldüm.. tapınaktakiler diriltme için 10bin mi 20 bin mi ne altın istemişlerdi ve doğal olarak üstümüzde yoktu, elf para bulmak için yanımızdan ayrıldı.. büyücü ve yanımdaki diğer arkadaş bayağı bir süre bekledi.. bir zaman sonra sıkıldılar ve büyücünün aklına şöyle bir şey geldi.. yanıma eğildi ve yerde göl olmuş kanımla zemine "biz hana gidiyoruz" yazdı, beni öylece bırakıp hana gittiler.. :D

dm mage i chaotic evil yaptı ve -1 level verdi..

olay ve sonundaki dm kararı hakkında görüşlerinizi rica ediyorum...
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Evil yapmak DM'in tercihi olabilir ama eksi seviyeyi çözemedim açıkçası :)

Ama sanırım böyle bir durumda evil olmaz zira, adamın umurunda olmaman, CN adamın özelliklerindendir...

Saygılarımla...
Türklider...
CHANGES
Başbüyücü

Post by CHANGES »

CN karakterin el kitaplarındaki açıklamasında akıl sağlığı yerinde olmayan tiplerin manyakların bu gruba dahil olduğu yazar.Vampire içeriğindeki malkavian klanı gibi.Dolayısı ile orada yere makdulün (ki bu sen oluyorsun) kanıyla not bırakmak kadar manyakça başka ne olabilirki.
Bu durumun evillik ile ilgisi yoktur CN bir karakterin değişmesini gerektirmez ancak good olsaydı değişmesi uygun olurdu.Belki ölmemiş olsaydın ve seni ölüme terketseydi üzerinde düşünülebilirdi.Bu da benim fikrimdir.
"We were young and unexperienced.We were proud and ready to die for justice.But now it is time to break the chains.Long live Chaos Legion"
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

good olup öyle bir hareket yapması bana pekte doğruymuş gibi gelmiyor.
allignment kayması çok özel durumlarda olur _ki bu da o gruba dahil olmuyor kanımca.
canı sıkılmış ve hadi ben kaçıyom demiş :P .hiç doğru bi hareket değil.foul play den -bilmemkaç xp kesilmesi mantıklı ama bu durum allignment kaymasını gerektirecek kadar özel bir durum değil bana göre.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
Garrett
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Garrett »

chatotic evil biri bir ine daha önce birine yardım etsin 2 nie sırrını birine anlatmış burda tamamen rp eksikliği war
oldun
Kullanıcı
Kullanıcı

ce degil

Post by oldun »

eger soru konu baslığınaysa (üzerime alınıyorum) ce degil cn oynamaya calısıyordum yaptığım hareketin evil olup olmadığını soruyorum bulunduğumuz sehir sular altında kalıyordu ve salgın hastalıklar ve ölümcül hastalıklar acayip yayılıyordu bende beni bu sehir den kurtarabilecek herkesle iş birligi yapıyordum ikincisi sırrımı söylemedim ögrendiler
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: chaotic evil mıyım

Post by Darkgnome »

"
oldun wrote:diyelimki hayati bir sırrınız var açığa çıkarsa ölürsünüz ve daha önce çok yardımcı olduğunuz birisine bunu anlatıyorsunuz oda bunu açığa vuruyo sizde onu öldürüyorsunuz budurumda chaotic evil mı chaotic neutral mı olurum
"

Senin kişilik CN ise CN kalabilir ama duruma bakar. Ben olayı nasıl gerçekleştirdiğine baarım. Eğer "Nasıl söylersin!" diye adama üzgünce söylediğinde adam "Aha söyledim, çokta rahatım. Bir tarafına girsin" dediyse ve sen bunun üstüne cinnet geçirdiysen o zaman kötü felan olmazsın. CN kalırsın. Ağır tahrik vardır. :D

Ancak eğerki adamın söylediğini duyduktan onra plan kurup felan adamı soğuk kanlılıkla öldürdüysen o zaman CN değil evillığa doğru br yol görünmüştür bence. CN daha anlık kararlar vermesi gereken kişiliktir bence. Tabii burada wis. ve int.olayına görede bakılmalıdır derim.

şİmdi CN'ye en iyi örnek bence Conandır ve onun sırlarını açığa çıkartan insanları öldürmektedir ancak olabildiğince son yol olarak bu yolu seçmektedir. Ancak cezasını kol bacak keserek, lahım suyuna atarak yada ileride yardım etmeyerek vermektedir.

Adam senin sırrını kötü niyetli söylediyse ve arkandan işler çeviriyorsa öldürsen de CN den dönmezsin yani.

"
başka bir örnek vermek istiyorum konu açılmışken..

baba tarafından zengin bir elf, ben cüce, CN bir büyücü ve hatırlamadığım başka kişilerden oluşan bir grubumuz vardı.. kasaba-şehir arası durumda bir yerdeydik ve burada bir handa konaklıyorduk.. ben çok ağır yaralıydım aşırı kan kaybediyordum.. sonunda tapınağın önünde bilincimi kaybettinm ve öldüm.. tapınaktakiler diriltme için 10bin mi 20 bin mi ne altın istemişlerdi ve doğal olarak üstümüzde yoktu, elf para bulmak için yanımızdan ayrıldı.. büyücü ve yanımdaki diğer arkadaş bayağı bir süre bekledi.. bir zaman sonra sıkıldılar ve büyücünün aklına şöyle bir şey geldi.. yanıma eğildi ve yerde göl olmuş kanımla zemine "biz hana gidiyoruz" yazdı, beni öylece bırakıp hana gittiler..

dm mage i chaotic evil yaptı ve -1 level verdi..

olay ve sonundaki dm kararı hakkında görüşlerinizi rica ediyorum...
"

Level kaybı olayı aslında oyuncunun diğer oyunculşarında yavşamasını sağlayabileceği için yapılmış olabilir. Ayrıca o zekaya sahip birinin böylesi bir hareketi yapması için oldukça kötü olması gerekir. CN dahi olsa böyle bir durumda arkadaşını o durumda bırakıp gitmez. Yanındakiler ne güne duruyorlardı onuda bir düşünmek lazım. Neden sadece mage -1 level aldı.

Ancak arkadaşını ölüme terk etme işini ancak Evil karakterler yapar bence.

BENCE :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Elbette ki olayın nasıl geliştiğine ve ne önemlisi NİYET'e bağlıdır..

Saygılar..

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

bu konu birazda açığa çıkmaması gereken şeyin ne olduğuna da bağlı ama bu dediğini natural adamlar da yapar mış gibi geliyo bunu yaparsan seni öldürmek zorunda kalırım diyorsa natural diyebilirim ama yinede bu durumu oyun içinde görmek lazım
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

Bir paladin başka bir paladini öldürebiliyorsa. eh.. bence bahsettiğin durum tamamen -sana- ve tabi.. DM'e kalmış.

Bir de hani, pek gerçek hayattan örnek vermek iyi olmuyor ama, dünyada bir sürü katil var. Sebepleri farklı ama sadece küçük bir kısmı ciddi öldürmeyi umursamayıp, tutarsız davranışlar içerisinde başka birisinin hayatını bitiriyorlar. Yav insanlar sinir krizi geçirip yakınlarını öldürüyorlar.. hepsi chaotic evil değildir heralde.

Ben DM olsam böyle durumda.. oyuncunun suratına bakardım, ve biraz konuşurdum. Evil nedir, good nedir falan ondan bahsederdim ve cevabı oyuncuya bırakırdım. Sonuçta canlandırdığın karakteri senden iyi kimse bilemez.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
Post Reply