Paladinler Hakkında Sorular...
ilginiz için yeniden teşekkürler kafamda oyunun dm i olarak bir şeyler daha ii oturmaya başladı. eğer toplayacak olursak
paladinler tek tanrıya tapınana savaşçılar deiller. lawfull good olduğu sürece ve düstura oturduğu sürece tanrıyı kabul edip ibadetlerini yerine getirebilir. ayrıca diğer tanrılara da mesala ng tanrıya da dua edebilir ve uzlaşabilir bazı konularda.
bu durum şunu ortaya çıkarıyor eğer yanıyorsam düzeltin paladinler mutlaka genel kurallar konusunda mütabıktır ama bunlara farklı yorumlar getirebilirler. çünkü bu konuda onları bağlayan herşeyden önce tanrılarıdır.
paladinler tek tanrıya tapınana savaşçılar deiller. lawfull good olduğu sürece ve düstura oturduğu sürece tanrıyı kabul edip ibadetlerini yerine getirebilir. ayrıca diğer tanrılara da mesala ng tanrıya da dua edebilir ve uzlaşabilir bazı konularda.
bu durum şunu ortaya çıkarıyor eğer yanıyorsam düzeltin paladinler mutlaka genel kurallar konusunda mütabıktır ama bunlara farklı yorumlar getirebilirler. çünkü bu konuda onları bağlayan herşeyden önce tanrılarıdır.
-
Logan
- Kullanıcı

amonvala wrote:ilginiz için yeniden teşekkürler kafamda oyunun dm i olarak bir şeyler daha ii oturmaya başladı. eğer toplayacak olursak
Ng tanrısının paladini olmaz...
Ruhbanı ola bilir...
Ama tabi... SAvaş tanrısı tempusla... orkları yenmek için tear anlaşa bilir...
bide onları bağlayan her zaman tanrı olmıya bilir... tanrıdan tanrıya değişir anlıyacağın paladin çoooooooooooooook geiş bir clastır.. mage gibii
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
NG tanrının paladini olur...
yine DnD Greyhawk'dan örnek verecem:
Pelor denen NG tanrının paladinleri vardır ve Heironeous'un paladinlerinden farkları yoktur. Aslında paladinliğin pek bir çeşidi yok. Tanrı bazında da zaten paladin o tanrının değil, tanrı o paladinin düsturlarını kabul ederek başlıyor işe...
Bunu unutmayın... Kuralları paladinler koyar...
Saygılarımla...
yine DnD Greyhawk'dan örnek verecem:
Pelor denen NG tanrının paladinleri vardır ve Heironeous'un paladinlerinden farkları yoktur. Aslında paladinliğin pek bir çeşidi yok. Tanrı bazında da zaten paladin o tanrının değil, tanrı o paladinin düsturlarını kabul ederek başlıyor işe...
Saygılarımla...
Türklider...
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
Ya paso bi kısımı okumadan mesaj atıyom Allahım delirecem...
Bluff'u alabiliyor olması onun yalan söyleyeceği anlamına gelmez darkgnome arkadaşım... Savaşta feint denen bir hareket var senin de bildiğin gibi. Bu sayede avantaj kazanabilir paladinimiz... O yüzden bluff'e veriyor olabilir ama yalan üzerine kurmaz bluff skillini... Basit şeyler bunlar ya...
Saygılarımla...
Bluff'u alabiliyor olması onun yalan söyleyeceği anlamına gelmez darkgnome arkadaşım... Savaşta feint denen bir hareket var senin de bildiğin gibi. Bu sayede avantaj kazanabilir paladinimiz... O yüzden bluff'e veriyor olabilir ama yalan üzerine kurmaz bluff skillini... Basit şeyler bunlar ya...
Saygılarımla...
Türklider...
-
Logan
- Kullanıcı

Türk...
Bak kardeşim...
Kötü tanrınında paladini olur ama onun adı paladin değildir...
ng tanrında savaşçsı olur... Ama paladini değildir...
SAvaççısıdır...
Bak kardeşim...
Kötü tanrınında paladini olur ama onun adı paladin değildir...
ng tanrında savaşçsı olur... Ama paladini değildir...
SAvaççısıdır...
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
-
Horcoel_Baator
- Seçilmiş Savaşçı
Paladinler hakkında uzun bir tartışma olmuş burada sanırım:)..Sevgili arkadaşlar aslında paladinler her ne kadar karışık ve anlaşılması (Ve bir o kadarda oynatılması) zor bir karakter olarak görülse ve bilinsede aslında herşey çok basittir..Paladinlerin gücü içindeki iyilik yapma isteği ve kötülüğü ezme defetme arzusundan gelir..
çünkü paladinler güç almak için herhangi bir tanrıya muhtaç değillerdir..Ve bir tanrının paladini kabul etmek gibi bir durumu yoktur paladin tanrıyı kabul eder..Yani tanrı=sadece paladin için bir inanç kaynağı sırtını dayayacagı bir destek uğruna savaşacağı bir varlık inandıgı değerlerin bir araya geldiği bir varlık..Ama bundan ötesi değil..Eğer bir tanrının öğretileri paladinin inancına ters ise paladin o tanrya bağlılığını sunmayacaktır..Ha bir insan kendi kendine nasılmı paladin olur..Kalbindeki saflık o kadar fazladırki artık kötülük ve karanlıgın varlıgına isyan etmiştir ve sonunda kalbindeki iyilik saf iyiliğin bulunduğu şeyle temasa geçer..(Good domain) ve onun aracılığı ile Pozitive Energy planeden güç çekmeye başlar..(farkına bile varmadan belkide) Bu güçlerin ortaya çıkışı ise herhangi bir ihtiyaç durumunda olabilir..Yerde yatan bir yaralıyı görüp içindeki o sonsuz iyilik ve merhamet duyguları ile yanına gidip yaralı ile vücut temasına geçtiğinde otomatikmen pozitif enerji transferi ile yaralıyı iyileştirmesi..(Lay on hands)Yada bir cani tarafından ezilen insanları görüp bunu çekemeyip dayanamayıp araya hınçla atlayıp tek darbede adamı yere sermesi..(Smite Evil)
Ondan sonra olacaklar ise paladinin bu yolda nasıl yürüdüğüne bağlıdır..İster bir tanrının himayesinde..İster kendi bildikleri ile..Ancak bir paladinin güçlerinin kaybına esas neden olan şey Evil actlarda bulunmasıdır(Kötü davranışlar)..Yani paladin =tertemiz bir kalp ve savaşçı ruhu..Karanlığa dayanamama onun üstüne çıkma ve onu ezme..Bukadar..Yoksa tanrıymış kuralmış inançmış (Ã?r:Chaotic good paladin classmanı paladin of freedom) cartmış curtmuş değil arkadaşlar..Yeni paladin adaylarımıza yanlış bilgiler verip onları soğutmayalım arkadaşlar:)..
Paladin olmak cesaret azim ve fedakarlık ister..Gerisinin pek önemi yoktur..
Herkeze saygılar.
Türkliderin de dediği gibi evet..Ruhbanların aksine burada paladinlerin sözü geçerTanrı bazında da zaten paladin o tanrının değil, tanrı o paladinin düsturlarını kabul ederek başlıyor işe... Bunu unutmayın... Kuralları paladinler koyar...
Ondan sonra olacaklar ise paladinin bu yolda nasıl yürüdüğüne bağlıdır..İster bir tanrının himayesinde..İster kendi bildikleri ile..Ancak bir paladinin güçlerinin kaybına esas neden olan şey Evil actlarda bulunmasıdır(Kötü davranışlar)..Yani paladin =tertemiz bir kalp ve savaşçı ruhu..Karanlığa dayanamama onun üstüne çıkma ve onu ezme..Bukadar..Yoksa tanrıymış kuralmış inançmış (Ã?r:Chaotic good paladin classmanı paladin of freedom) cartmış curtmuş değil arkadaşlar..Yeni paladin adaylarımıza yanlış bilgiler verip onları soğutmayalım arkadaşlar:)..
Paladin olmak cesaret azim ve fedakarlık ister..Gerisinin pek önemi yoktur..
Herkeze saygılar.
''No matter what I do, no matter how hard I try,
the ones I love will always be the ones who pay..''
-
Logan
- Kullanıcı

Champion of Light
Haklı... paladinler büyülerini... Özel büyülerini yanlız...
Lay on hands tarzı...
Tanrısından değil iyilik domeyninden alır...
cg tanrının paladini yoktur ona inanaçlı bir... savaşçısı vardır...
Haklı... paladinler büyülerini... Özel büyülerini yanlız...
Lay on hands tarzı...
Tanrısından değil iyilik domeyninden alır...
cg tanrının paladini yoktur ona inanaçlı bir... savaşçısı vardır...
-
Horcoel_Baator
- Seçilmiş Savaşçı
Gene yanlışın var dostum Chaotic Good paladin classmanı var Paladin Of Freedom..Cg tanrınında paladini olabilir..Good domaini ile baglantısı olan (hatta bazen olmayan ama destekleyen örnek LN tanrılar..)her tanrının olabilir..Ya bide paladin illa tanrılı olmak zorunda değildir unutmayalım;)..Paladinler clericin savaşçılısı değildir 
-
Logan
- Kullanıcı

ya dostum paladin demek iyilik adına SAvaşan ve daha 2 topik önce...
paladinlerin güçlerini iğlikten aldıklarını söyledik...
O zaman cg biri iyilikten alamaz büyülerini çünkü... lg biri saf olan içinde hiç kötülük barındırmıyan bir... ala biliyorsa... sırf... diyer türlü büyüleri... tanrı veriyor demekir...
O zamanda bu onları birere paladin yapmaz...
inançl birere savaşçı yapar...
paladinlerin güçlerini iğlikten aldıklarını söyledik...
O zaman cg biri iyilikten alamaz büyülerini çünkü... lg biri saf olan içinde hiç kötülük barındırmıyan bir... ala biliyorsa... sırf... diyer türlü büyüleri... tanrı veriyor demekir...
O zamanda bu onları birere paladin yapmaz...
inançl birere savaşçı yapar...
Paladinler gücünü iyilikten alır. Burada "İyilikten alır" denerek bahsedilen şey de divine magic' dir. Peki chaotic evil birisi divine magic kullanamaz mı? Bal gibi de kullanır
.
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
-
Horcoel_Baator
- Seçilmiş Savaşçı
Abi yanlışın şurada Chaotic Good iyiye yönelimli ama kafasına göre iyilik yapan lawfull good iyi ancak hayatında belli prensipleri olan ve bu prensipleri çiğnemeyen bir yönelimdir.. Lawfull Good Saf iyi değildir
Kuralcı iyidir..Chaotic good da içinde kötü iyi karışık bulunduran değil iyidir ancak kendini belli kurallara adamamıştır..İyi oldugunu düşündüğü şeyi yapar..
Mesela bir lawfull good belkide savaşı durduracak birşey için bile emirleri çiğneyemezken chaotic good çiğneyebilir ve lawfull gooddan daha faydalı olur..
Senin dediğin saf iyi aligmenti True Good aligmenti oda karışık birşey..Tanrısal egzantirik bilmemne
True Good aligmentini Neutral Good aligmenti ile de karıştırmış olabilirim bende bu sırada..Neutral Good aligmenti ise gerektiği zaman Kuralcıdır..Ama iyi birşey yapmak için bir kuralı aşması gerekiyorsa da o kuralı aşabilendir..
/// mesaj BİRleştirlmiştir...
Mesela bir lawfull good belkide savaşı durduracak birşey için bile emirleri çiğneyemezken chaotic good çiğneyebilir ve lawfull gooddan daha faydalı olur..
Senin dediğin saf iyi aligmenti True Good aligmenti oda karışık birşey..Tanrısal egzantirik bilmemne
True Good aligmentini Neutral Good aligmenti ile de karıştırmış olabilirim bende bu sırada..Neutral Good aligmenti ise gerektiği zaman Kuralcıdır..Ama iyi birşey yapmak için bir kuralı aşması gerekiyorsa da o kuralı aşabilendir..
/// mesaj BİRleştirlmiştir...
-
Logan
- Kullanıcı

YA niye olayı paladin olayında yönelim olayına getirdinizki... yoksa ben mi getirdim...
Hayır siz getirdiniz..
Ya... yönelim konusunda haklısınız... ama..
bir balck guard.. falen paladin... büyülerini clarik gibi yapar...
Mesala... DArknes... bir.. büyüdür.. ve 3 çeşit sınıf hata. asassinlerle 4 çeşit sınıf bunu yapa bilir...
ama lay on hans paladinden başkası yapamaz...
Onlara ayrı bir güç bahşedilmiştir o da kalplerinde gelen saflık ve temizlik doğrultusunda....
Hayır siz getirdiniz..
Ya... yönelim konusunda haklısınız... ama..
bir balck guard.. falen paladin... büyülerini clarik gibi yapar...
Mesala... DArknes... bir.. büyüdür.. ve 3 çeşit sınıf hata. asassinlerle 4 çeşit sınıf bunu yapa bilir...
ama lay on hans paladinden başkası yapamaz...
Onlara ayrı bir güç bahşedilmiştir o da kalplerinde gelen saflık ve temizlik doğrultusunda....
-
Horcoel_Baator
- Seçilmiş Savaşçı
Black Guard denilince aklıma geldiwarriordanda çıkabilir black guard olmak için Outsider Evil bir varlığın kutsanmışlıgını alman gerekir..Ancak Black Guard ların genelde fallen paladin olmasının nedeni fallen paladinlerin black guard olduklarında aldıkları ekstra özelliklerdir..Fighterlar black guard olduklarında bu özellikleri alamazlar..
Mesela Fallen Paladin outsider bir varlıkla anlaşma yapıp onun Blackguardı olmayı kabul ediyorsa eski paladin abiltyleri iyilikten aldıgı eski kaybolan güçleri outsiderin gücü ile geri gelir..(Divine grace Lay on hands cart curt..Tabi Smite Evil Smite Gooda dönüşmektedir..)
Bu sırada..
Blackguard Aligment:Any Evil
Chaotic Evil yada Neutral Evil blackguard olabilir yada karşılaşabilirsiniz
Mesela Fallen Paladin outsider bir varlıkla anlaşma yapıp onun Blackguardı olmayı kabul ediyorsa eski paladin abiltyleri iyilikten aldıgı eski kaybolan güçleri outsiderin gücü ile geri gelir..(Divine grace Lay on hands cart curt..Tabi Smite Evil Smite Gooda dönüşmektedir..)
Bu sırada..
Blackguard Aligment:Any Evil
Chaotic Evil yada Neutral Evil blackguard olabilir yada karşılaşabilirsiniz
arkadaşlar 5. sayfada yazılanların benim sorduğum sorularla dolaylı yoldan da olsa pek bağdaştıramadım ama tek tek cevap vermek gerekirse ;
öncelikle bu konu da en çok hakverdiğim kişisin Shevarash kesinlikle senin yazdıklarına hak veriyorum (şu an hepsinin hatırlamasam da)
lawful good fighter la paladini karıştırıyosunuz derken şunu kastettim sanki iyilik yada kötülüğü ezme konusunda paladin seçim yapabilirmiş gibi düşünülüyo bu konuya bu yüzden değindim.
ayrıca bi kere daha söylüyorum benim oynattığım paladin savaştan kaçmaz , ölmekten korkmaz, savaşta veya başka şartlarda yalan söylemez vs.
bu çerçevede düşünürsek bizim oynadığımız oyunda lawful good un dışında paladin yok buna göre de değerlendirin ayrıca benim blöf yapmayada ihtiyacım yok düşmanı kandırmak istemiyorum onu yok etmek istiyorum.... bide son olarak ben kötü olanla kötü olduğu için mücadele edilmesi gerektiğini düşünüyorum, şu an kötülük yapıyo olduğu için değil....
ben oynadığım kuralları sanırım açıkça yazdım buna göre değerlendirirseniz sevinirim
(bu arada ne sormuşum be ortalık amma karıştı valla)
öncelikle bu konu da en çok hakverdiğim kişisin Shevarash kesinlikle senin yazdıklarına hak veriyorum (şu an hepsinin hatırlamasam da)
lawful good fighter la paladini karıştırıyosunuz derken şunu kastettim sanki iyilik yada kötülüğü ezme konusunda paladin seçim yapabilirmiş gibi düşünülüyo bu konuya bu yüzden değindim.
ayrıca bi kere daha söylüyorum benim oynattığım paladin savaştan kaçmaz , ölmekten korkmaz, savaşta veya başka şartlarda yalan söylemez vs.
bu çerçevede düşünürsek bizim oynadığımız oyunda lawful good un dışında paladin yok buna göre de değerlendirin ayrıca benim blöf yapmayada ihtiyacım yok düşmanı kandırmak istemiyorum onu yok etmek istiyorum.... bide son olarak ben kötü olanla kötü olduğu için mücadele edilmesi gerektiğini düşünüyorum, şu an kötülük yapıyo olduğu için değil....
ben oynadığım kuralları sanırım açıkça yazdım buna göre değerlendirirseniz sevinirim
(bu arada ne sormuşum be ortalık amma karıştı valla)