Paladinler Hakkında Sorular...
-
Artex_Croma
- Kullanıcı

-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
Logan, NG tanrının paladini olur diye örnek de verdim ama hala çözemedin sanırım?
Pelor, paladinlere güç veriyor yahu, bu kadar. Bunun uzatılacak bir yanı yok... CG tanrı standart paladine güç vermez o kadar 
Paladin dediğin ne ki? Dinci, palabıyıklı bi adam işte... Amma uzattınız yahu
Kötü çeşitlerimiz de var iyi çeşitlerimiz de, vanilyalı, çilekli vs...
Standart paladinden gidecek olursak da yalan söylemezler ama feint yapabilirler
Savaşta da taktik kullanırlar, bu tuzağa çekmek de olsa... Sonuçta emir kesin: "Kötülüğü yok et..." bu cümlede "salak gibi öl" ya da "kendini feda et" gibi bir kısım var mı? Yok... "Destek almadan afedersin ama öküz gibi, manasız savaşlara gir" var mı? Yok. "Artizlik yapacam diye geber" var mı? Yok. "Yalan söyleme, adilik yapma, pislik yapma, öküz olma" var... Ã?ünkü karşındaki kötü ise, sen de iyi olarak savaşacan...
Ã?mitsiz savaşa girmenin manası yok. Eğer çok vahim bir durum değilse öküzlük yapmaz geri çekilirsin, kimsenin hayatını tehlikeye atmazsın... Olay budur
:)
Saygılarımla...
Paladin dediğin ne ki? Dinci, palabıyıklı bi adam işte... Amma uzattınız yahu
Standart paladinden gidecek olursak da yalan söylemezler ama feint yapabilirler
Saygılarımla...
Türklider...
bi köy adamın hayatın kurtarmak için her türlü düşmanı üzerime çekerim ... ama gelmiyosa da senin değiminle onları yanlız bırakacağıma salak gibi ölürüm ve bu onurlu bi ölüm olur bu konuyu anlamamaktaki direncinizi anlayamıyorum... paladinler arasında cesurca ölen biri olarak bilinmek korkak ve uzun yaşıyan biri olarak bilinmekten herzaman daha onurludur...
ayrıca bi kere daha söylüyorum bi paladinin ölme şekline söylenebilecek en aptalca şey "salakça ölmek demektir " paladinlerin neden ölebileceğini anlayabilseniz paladin olurdunuz . kusura bakmayın biraz sert yazıyırum ama anlamamakta direniyorsunuz..
haaa ama elbetteki paladinlerin de savaş taktikleri vardır . bizde düşmanı üzerimize çekecek yada çembere alacak yöntemler uygularız... bununla beraber düşmanların bile çoğunun onuruyla ölmesine izin veren bi kurum tabi ki , kendi onurlu ölümünü e isteyecektir.
ayrıca bi kere daha söylüyorum bi paladinin ölme şekline söylenebilecek en aptalca şey "salakça ölmek demektir " paladinlerin neden ölebileceğini anlayabilseniz paladin olurdunuz . kusura bakmayın biraz sert yazıyırum ama anlamamakta direniyorsunuz..
haaa ama elbetteki paladinlerin de savaş taktikleri vardır . bizde düşmanı üzerimize çekecek yada çembere alacak yöntemler uygularız... bununla beraber düşmanların bile çoğunun onuruyla ölmesine izin veren bi kurum tabi ki , kendi onurlu ölümünü e isteyecektir.
paladinlerin tavırları daha doğrusu tavırlarının birkısmı bana yunan mitolojisindeki kahramanları hatırlattı.bu adamlar için onurlu ölüm çok önemli.öldükten sonra onurlu birşekilde hatırlanarak ölümsüzlüğe ulaşacaklarına inanıyorlar.onurlu mücadele ederlerse tanrıların ünü kendilerine vereceğini düşünüyorlar.hayatlarınada bunu dikkate alarak yönveriyorlar.konuyu bu açıdan ele alınca paladinin ölürüm ama onurlu birşekilde hatırlanırım demesi mantıksız gelmiyor.
diğer tarafdan truva'yı izleyenleriniz yada ilyada'yı okuyanlarınız vardır.hikayede aşil onurlu bir ölüm için daha doğrusu hatırlanmak için,ölümsüzlük için hayatını feda etmeyi göze alarak truvaya gidiyor.fakat kral agamemnon'la yaptığı konuşmalardan daha doğrusu tartışmalardan sonra,onurlu şekilde hatırlanmanın körü körüne savaşarak olmayacağını,yeri gelince savaştan çekilmek gerektiğini düşünüyor.konuyla alakalımıdır bilmem ama bunu sizinle paylaşmak istedim.
diğer tarafdan truva'yı izleyenleriniz yada ilyada'yı okuyanlarınız vardır.hikayede aşil onurlu bir ölüm için daha doğrusu hatırlanmak için,ölümsüzlük için hayatını feda etmeyi göze alarak truvaya gidiyor.fakat kral agamemnon'la yaptığı konuşmalardan daha doğrusu tartışmalardan sonra,onurlu şekilde hatırlanmanın körü körüne savaşarak olmayacağını,yeri gelince savaştan çekilmek gerektiğini düşünüyor.konuyla alakalımıdır bilmem ama bunu sizinle paylaşmak istedim.
Buraya birinin kalkıpta desturu yazmazı gerekecek. Postacıların "Yağmurda karda hava nesıl olursa olsun ... falan filan" gibi bir sözleri varmı?
Yürklider ar5kadaşım 3E kitabını açıp bakacak olursan orada Feint özelliğinin olmadığını göreceksin. (Yada benim gözlerim çok feci bozuldu.) Yani paladinler blöf becerisini sadece ve sadece yalan söylemek için alıyorlar. 3.5Ede bütün skiller herkese açıldı ama ben 3Eden bahsediyorum.
3E den 3.5E ye geçerken paladinlerin yemininde değiştirme gibi saçma bir harekette yapılmamıştır ki, paladinlerin yeminini hiç kimse bilmiyor. Ama kuralların bize gösterdiği paladininde yalan söyleyebileceği ancak bu işte bir hırsız kadar iyi olamayacağı.
Barabu skardeşim sanırım sen kendi karakterinin isteğiyle paladinlerin davranışlarını karıştırıyorsun. Bütün paladinler senin gibi değil. Kimisi yalanda söyler, Lorduna kafa da atar.
Yürklider ar5kadaşım 3E kitabını açıp bakacak olursan orada Feint özelliğinin olmadığını göreceksin. (Yada benim gözlerim çok feci bozuldu.) Yani paladinler blöf becerisini sadece ve sadece yalan söylemek için alıyorlar. 3.5Ede bütün skiller herkese açıldı ama ben 3Eden bahsediyorum.
3E den 3.5E ye geçerken paladinlerin yemininde değiştirme gibi saçma bir harekette yapılmamıştır ki, paladinlerin yeminini hiç kimse bilmiyor. Ama kuralların bize gösterdiği paladininde yalan söyleyebileceği ancak bu işte bir hırsız kadar iyi olamayacağı.
Barabu skardeşim sanırım sen kendi karakterinin isteğiyle paladinlerin davranışlarını karıştırıyorsun. Bütün paladinler senin gibi değil. Kimisi yalanda söyler, Lorduna kafa da atar.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
ben bizim oyundski genel paladindüsyurundan bahsttim... yalan söylemez, hile yapmaz yani adamlar erdemliliğin son noktasında
düşmanlarıyla savaşırken (eğer düşman onuruyla ölmeyi hakediyorsa) (ki evillar etmez) ona cenaze töreni yapar, en azından onun için dua eder. ayrıca kim ne derse desin paladinler herkes için yardımseverdir ve tuhaftır ama bu yardımseverliğin temeli birazda onun kibirli oluşuna dayanır. nitekim aynı kibir onun korkusuz olmasının da en büyük nedenidir . paladinler için bu yaptıkları çok doğaldır , ama paladinler bunları yapmanın dışarıdan tuhaf görüldüğünü bilirler, buna rağmen yaptıkları işi sorgulamaz.hatta şöyle de diyebiliriz paladinler her işi olması gerektiği gibi yaparlar(en azından kendi yollarının en onurlusu olması gerektiğini savunurlar) lawful good paladinlerin çoğu (ki lawful yada good olmamak bana saçma geliyo) buna yakın bi düstura sahiptir.
bu anlattıkları paladinin eğtimi sırasında aldığı derslerden çıkardığı sonuçlardır. ya ni bi başka paladin kendi sonuçlarını çıkarabilir, bizim oyundaki paladin olayı budur, en azından ben paladini böyle yorumladım... umarım cevap olur darkgnome çünkü ben ilkbaşta yazdığım sorulara hala cevap alamadım , yanlış anlamayın konu çok dağaldı gibi diye hatırlatayım dedim
bu anlattıkları paladinin eğtimi sırasında aldığı derslerden çıkardığı sonuçlardır. ya ni bi başka paladin kendi sonuçlarını çıkarabilir, bizim oyundaki paladin olayı budur, en azından ben paladini böyle yorumladım... umarım cevap olur darkgnome çünkü ben ilkbaşta yazdığım sorulara hala cevap alamadım , yanlış anlamayın konu çok dağaldı gibi diye hatırlatayım dedim
Kesinllikle doğrudur.Türklider wrote:Standart paladinden gidecek olursak da yalan söylemezler ama feint yapabilirlerSavaşta da taktik kullanırlar, bu tuzağa çekmek de olsa... Sonuçta emir kesin: "Kötülüğü yok et..." bu cümlede "salak gibi öl" ya da "kendini feda et" gibi bir kısım var mı? Yok... "Destek almadan afedersin ama öküz gibi, manasız savaşlara gir" var mı? Yok. "Artizlik yapacam diye geber" var mı? Yok. "Yalan söyleme, adilik yapma, pislik yapma, öküz olma" var...
Arkadaşlar aranızda hiç mi kitap okuyan yok? Bu derece konuşan kişi bence hiç kitap okumamıştır. şimdi size Lord_Soth tarihindden kısa bir hikaye vereceğim. Umarım cevabınızı alırsınız.
Genç şövalye bunu defalarca tekrar etmesine rağmen kılıcını kaldırırken eli hala titriyordu. "Yoldaşlarımı bırakın," dediğini duyduğunda sesinin ne kadar berrak ve emredici çıktığına şaşırdı. Sırılsıklam taşa bileklerinden bağlanmış, mağara duvarına asılı duran iki yaralı şövalyeyi işaret etti. "Onların özgürlükleri için size tek bir şans vereceğim. Eğer çabucak boyun eğmezseniz saflarınızın büyük bir kısmını yok edip onları kendim serbest bırakırım."
Tutsak şövalyelerin ikisi de hırpalanmış ve kanlar içerisindeydi ve Soth hala yaşadıklarından şüphe duymaya başladı. Bu düşünce bir anda yok oldu; onlara karşı görevi, ölü ya da diri çok açıktı. Onları kurtarmak ya da bunu denerken ölmek zorundaydı.
Goblinler geveleyen bir güruh halini aldılar. Bazıları kısa, sert uçlu mızraklarını kalkanlarına vuruyorlardı. Görünüşlerinden teklifi reddettikleri anlaşılıyordu.
Soth kılıcını sıkı sıkı kavradı. "Sizi uyarmıştım," dedi kalabalığa ancak goblinler yaklaşmaya devam ettiler. Arkadan gelen bir ses goblinleri durdurdu.
"Kılıcını at, şövalye!" diye bağırdı goblin kral. Topuzunu havaya kaldırdı ve Soth' a doğru salladı. "Bırak da kafatasını parçalayıp seninle işimi bitireyim."
Kendiliğinden, şövalye büyüklerinin öğretisinden biri Soth' un aklını doldurdu: Goblin kabileleriyle çarpışırken, doğrudan krala ya da lidere yapılan meydan okuma, daha büyük katliamı önleyebilir. Eğer kral ölrse kabile genellikle dağılır. çünkü onlar bu ölümleri tanrıların memnuniyetsizliğinin bir işareti olarak görürler.
Evet arkadaşlar, Lord_Soth' un burada yaptığı taktik korkaklık ya da paladinlik dışı algılanacak birşey midir?
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
tamam abi de zaten bende bunu anlatmaya çalışıyorum elbette savaşma kurallarını uygularlar ve tabiki dekimle nasıl savaşılacağını iyi bilirler de hiç bi paladin bekleyin ulan burda ben şimdi gidip gelicem deyip kaçamaz. lordsoth da bunu yapmış sayısal üstünlük goblinlerde olsa bile yoldaşlarını kurtarmak için o gruba saldırmayı düşünüyor , nezamana kadar taaa ki onların başında bi kral olduğunu anlayana kadar; burdan ne sonuç çıkıyor;
paladinlerin dostlarını yada iyi olanları bırakmak gibi bi lüksü yok ama şavaş stratejileri üstüne oldukça yetenekliler
bende kesinlikle sylvos a katılıyorum . bu arada güzel hikaya
paladinlerin dostlarını yada iyi olanları bırakmak gibi bi lüksü yok ama şavaş stratejileri üstüne oldukça yetenekliler
bende kesinlikle sylvos a katılıyorum . bu arada güzel hikaya
Amma mesaj atmışım gözlerim bayaa bozulmuş anlaşılan. Türklider'i Yürklider yapmışım bir sürü harf hatası. Hani çok yaparımda bunca çok yapmam ayıp etmişim. Sanırım gözlerim son demlerini yaşıyordu. Zaten yazdıktan sonra da sızdım
.
Barabus arkadaşım, ben zaten sizin kurallarda farklılık olabilir ve bu konuya karışamam ancak o oyunda olan bir şeyi genellemeyin diye yazdım. Bende paladin oynasam birilerine yalan söylemeyi kendime yediremem. Ancak gerektiğinde yalan söylemektende çekinmem.
Bu arada sorularına bir kaç kişi cevap verdi. "Ne yapılmalı" diye sormuşsun bizde bence bunu yap dedik. Daha ilerisinde ne yazacağız. Aynı şeyleri tekrar yazacağım. Rol senin karakter senin istediğini yap.
Paladinler toplandıklarına göre bir amblem, flama benzeri bir şey olmalı. Bunu orkların yakınında bir yere dikin. Sizin korumanız altında olduğu anlaşılsın buranın. Orkları tırstıracaktır bu. Bu sırada bir kolcu yardımıyla orklar hakkında bilgilerinizi geliştirebilirsiniz. Eğer bir tehdit varsa gelen orkların sayısı artacaktır. Yoksa bunlar sadece orada bulunan zavallı orklardır. Kötü olduklarından yada cezalandırılacak bir şey yaptıklarından emin olana kadar bir şey yapmayın. Yoksa gidin insan şehrine detect evil yapın ve evilları öldürün. Bu sizi iyi yapmaz. Onca kötünün içinden tek bir iyiyi çıkartmak bence kötülerin yanında olmayanları da cezalandırmaktan daha önemli.
Barabus arkadaşım, ben zaten sizin kurallarda farklılık olabilir ve bu konuya karışamam ancak o oyunda olan bir şeyi genellemeyin diye yazdım. Bende paladin oynasam birilerine yalan söylemeyi kendime yediremem. Ancak gerektiğinde yalan söylemektende çekinmem.
Bu arada sorularına bir kaç kişi cevap verdi. "Ne yapılmalı" diye sormuşsun bizde bence bunu yap dedik. Daha ilerisinde ne yazacağız. Aynı şeyleri tekrar yazacağım. Rol senin karakter senin istediğini yap.
Paladinler toplandıklarına göre bir amblem, flama benzeri bir şey olmalı. Bunu orkların yakınında bir yere dikin. Sizin korumanız altında olduğu anlaşılsın buranın. Orkları tırstıracaktır bu. Bu sırada bir kolcu yardımıyla orklar hakkında bilgilerinizi geliştirebilirsiniz. Eğer bir tehdit varsa gelen orkların sayısı artacaktır. Yoksa bunlar sadece orada bulunan zavallı orklardır. Kötü olduklarından yada cezalandırılacak bir şey yaptıklarından emin olana kadar bir şey yapmayın. Yoksa gidin insan şehrine detect evil yapın ve evilları öldürün. Bu sizi iyi yapmaz. Onca kötünün içinden tek bir iyiyi çıkartmak bence kötülerin yanında olmayanları da cezalandırmaktan daha önemli.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
darkgnome dostum ; biraz haksızlık ettim galiba , kötüleri sırf kötü olduğu için öldürmek gerekir derken ama yaşaralrsa da yapıcakları iş belli zaten . en baştan beri zaten yaşamalarına izin vermek için mantıklı bi neden arıyorum oyuncu olarak ... ama paladin ben mantıklı bi neden bulsam da yapıcağından vaz geçicekmiş gibi değil..
Açıkçası bu konu beni de çok yordu . kısa bi süredir paladin oynuyorum ama bunun için uzun süre düşündüm baya bi kitap okudum ve açıkçası paladin olarak düşündüğüm adamlar kılıç kullanmayı fazlasıyla ii bilen peygamberler gibi bişey. ayrıca oyundaki sorumluluk biraz ağır geliyor sanırım . belki forumda mantığıma uyan bişeyler yazılır diye düşündüm.ama şimdilik pek uyuşamadık...
bakalım bana da mantıklı daha doğrusu benim oynattığım paladine de mantıklı gelen çözümler bulunur umarım ama şimdiye kadar yazan herkese çok teşşekkür etmeliyim en azından paladinlerin düşündüğümden farklı olabileceğini gösterdiniiz bana
son olarak etrafta bi paladin varsa ona güvenin , düşmanınız olsa bile; bazen onlar düşmanlarına bile yalan söylemek zorunda hissetmezler kendilerini
...............................
Açıkçası bu konu beni de çok yordu . kısa bi süredir paladin oynuyorum ama bunun için uzun süre düşündüm baya bi kitap okudum ve açıkçası paladin olarak düşündüğüm adamlar kılıç kullanmayı fazlasıyla ii bilen peygamberler gibi bişey. ayrıca oyundaki sorumluluk biraz ağır geliyor sanırım . belki forumda mantığıma uyan bişeyler yazılır diye düşündüm.ama şimdilik pek uyuşamadık...
bakalım bana da mantıklı daha doğrusu benim oynattığım paladine de mantıklı gelen çözümler bulunur umarım ama şimdiye kadar yazan herkese çok teşşekkür etmeliyim en azından paladinlerin düşündüğümden farklı olabileceğini gösterdiniiz bana
son olarak etrafta bi paladin varsa ona güvenin , düşmanınız olsa bile; bazen onlar düşmanlarına bile yalan söylemek zorunda hissetmezler kendilerini
...............................
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
Yalan söylemek paladinin düsturuna aykırı tamamen. Yalan söyleyen paladin düşer, bunun istisnası yok. 3E'deki defenders of faith kitabında 9. sayfada "The Code" diye başlığı olan kısma bakın. Ondan sonra kararınızı verin...
Bunun haricinde barabus arkadaşım; yukarıda yazdıklarımı tam olarak okumamışsın. O anda aktif bir olay yoksa destek almaya gidecektir. Aksi takdirde kendisini feda eder. Misal "aa kırmızı ejder gördüm, dalayım öleyim şerefimle" mantığını eleştirdim ben... Ama "aa kırmızı ejder insanlara saldırıyo, dalayım, öleyim şerefilme" mantığını değil... Gördüğü gibi "oha kötü .... evladı, dalayım öleyim" gereksizliğini yapana salak denir, bunun da nasıl paladinlerin düsturunda istisnası olmadığı gibi istisnası yoktur...
Saygılarımla...
Bunun haricinde barabus arkadaşım; yukarıda yazdıklarımı tam olarak okumamışsın. O anda aktif bir olay yoksa destek almaya gidecektir. Aksi takdirde kendisini feda eder. Misal "aa kırmızı ejder gördüm, dalayım öleyim şerefimle" mantığını eleştirdim ben... Ama "aa kırmızı ejder insanlara saldırıyo, dalayım, öleyim şerefilme" mantığını değil... Gördüğü gibi "oha kötü .... evladı, dalayım öleyim" gereksizliğini yapana salak denir, bunun da nasıl paladinlerin düsturunda istisnası olmadığı gibi istisnası yoktur...
Saygılarımla...
Türklider...
Türklider arkadaşım bana bu codun yazılı olduğu sayfayı gönderdi ve ben hangi açıdan bakarsam bakayım, tersten ve düzden okusam, hatta aradaki bazı cümleleri görmemezlikten gelsem de (
) sonunda şu kanıya varmak zorununda kaldım. Paladin yalan söylemez çünkü bunun ruhu güçsüzleştirdiğini düşünür.
Hala uygun durumda yalan söyleyebileceğini düşünsem de paladinlerin olabild,iğince yalan söylemeden kandırmadan olan yolları tercih edeceğini düşünüyorum. Yani Hinlik yapabilir ama kendine yarar sağlamak için değil, başkalarının yaşamları için son çareyse bunu yapar.
Aslında bu benim önceki düşüncemin aynısı. Bir kağıt parçası beni düşümcelerimden edemez.
Yaşasın yalancı paladinler 
Hala uygun durumda yalan söyleyebileceğini düşünsem de paladinlerin olabild,iğince yalan söylemeden kandırmadan olan yolları tercih edeceğini düşünüyorum. Yani Hinlik yapabilir ama kendine yarar sağlamak için değil, başkalarının yaşamları için son çareyse bunu yapar.
Aslında bu benim önceki düşüncemin aynısı. Bir kağıt parçası beni düşümcelerimden edemez.
Eskisi ka
Eskisi ka
türklidere bi özür borçluyum bende senin dediğin gibi düşünüyorum , kusura bakma bi yanlış anlama oldu
ama şu da varki bi biri kalkar meydan okursa yada dediğin gibi gücü yetmeyenlere zarar vermeye kalkarsa paladinin seçim yapma şansı yoktur
bi de türklidere bi soru daha bööle açıkladığın gibi ilk sorduğum sorudaki gibi bi durumda kraliyete nasıl bir yol izleyim ?? mümkünse yalın ve az önce dediğin gibi bi paladin için uygun olsun yani birebir kullanamam ama en azından bi fikir olur ...
ayrıca yalan konusunu da çözdük sanırım buna çok sevindim..
ama şu da varki bi biri kalkar meydan okursa yada dediğin gibi gücü yetmeyenlere zarar vermeye kalkarsa paladinin seçim yapma şansı yoktur
bi de türklidere bi soru daha bööle açıkladığın gibi ilk sorduğum sorudaki gibi bi durumda kraliyete nasıl bir yol izleyim ?? mümkünse yalın ve az önce dediğin gibi bi paladin için uygun olsun yani birebir kullanamam ama en azından bi fikir olur ...
ayrıca yalan konusunu da çözdük sanırım buna çok sevindim..
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
Bana kalırsa işi, orderın büyüklerine ve diplomasiye bırakman daha uygun olacaktır. Belki de (eğer kullanıyorsanız heironeous kilisesine) tapınağa filan işi paslarsan onlar halledecektir. Fakat lorda karşı gelmek belki bir iç savaşa (ve büyük ihtimalle paladinlerin ortadan kaldırılmasına) kadar gidebilir. Bu da masum insanların da arada kaynaması demek... En iyisi Lordu bu elemanların kötü olduğuna ve kullanılmaması gerektiğine ikna edecek yöntemler bulmak, en olmadı orc düşmanı rangerlarla anlaşıp orcların kötülüklerini açığa çıkartıp "yarardan çok zarar"a neden olduklarını bi şekilde ispatlamak...
Belki de lordun üstü olan krala ya da daha büyük lord varsa ona gitmek akıllıca olabilir...
Saygılarımla...
Belki de lordun üstü olan krala ya da daha büyük lord varsa ona gitmek akıllıca olabilir...
Saygılarımla...
Türklider...
-
Artex_Croma
- Kullanıcı

Paladin ve rahipleri ortacağda genellikle Yalan Söylemeyi adet haline getirmişler ve kullanmışlardır. Cennetten toprak vaatleri, boş vaatlerle kiliseyi büyütmek adına toplanan paralar... kutsal topraklar uğruna katledilen binler onbinlerce hatta yüzbinlerce masum, saf ve cahil insanlar...
Bana paladin yalan söylemez demeyin...Bana iyi bir tanrının rahibi yalan söylemez demeyin...
Bunu kendi tarihleriyle övünmek isteyen kişiler böle kabul edip kahramanlaştırmak istiyolarsa yaparlar. Bunun adına oyun kitapları çıkartıp; paladin yalan söylemez onuru vardır, rahipler yalan söylemez çünkü tanrıları iyiyi ve doğruyu sembolize eder, diyebilirler. Ama gel gör ki bir din görevlisinin yapabildiği en iyi şey yalandır.
Bu Yüzdendir ki bir paladinin yada rahibin "bluff skilli" aslında "class skill" olması gerekirken, "cross-class" olarak mı yada alamaması gerektiğini tartışmaya yonlendirilioruz.
Kural kitabı başlangıç ve örnek almak için kullanılmalıdır ki için de yaratıcılıkta bulunsun.
Bana paladin yalan söylemez demeyin...Bana iyi bir tanrının rahibi yalan söylemez demeyin...
Bunu kendi tarihleriyle övünmek isteyen kişiler böle kabul edip kahramanlaştırmak istiyolarsa yaparlar. Bunun adına oyun kitapları çıkartıp; paladin yalan söylemez onuru vardır, rahipler yalan söylemez çünkü tanrıları iyiyi ve doğruyu sembolize eder, diyebilirler. Ama gel gör ki bir din görevlisinin yapabildiği en iyi şey yalandır.
Bu Yüzdendir ki bir paladinin yada rahibin "bluff skilli" aslında "class skill" olması gerekirken, "cross-class" olarak mı yada alamaması gerektiğini tartışmaya yonlendirilioruz.
Kural kitabı başlangıç ve örnek almak için kullanılmalıdır ki için de yaratıcılıkta bulunsun.