Bence Paladin de diğer karakterler gibi değişkenlik gösterebilir.. Zaten bu bir Rp oyunudur oyuncu karakterini kendine göre seçmeli ve ona göre oynamalıdır..( Bu oyun hakkında fazla bi bilgim yok ama okuduğum kadarıyla) Yalan söylemeyi seven bi insan ne kadar istesede Paladin oynatamaz zaten.. O oyuncu (örnek) thief olur ve onun koyduğu kurallar onun karakterinin kuralları olur. Yalan söylemeyi sevmeyen, yeri geldiğinde söylemekten çekinmeyen (misal: -kim demişti hatırlamıyorum ama- Paladin in ölmüş kral hakkında askerlere 'kralın durumu iyi' diye yalan söylemesi şeklinde... bunun örneklerini çoğu film, kitap vs.. de görebiliriz.. Filmlerde bunlar daha çok şerefli şovalyeler oluyor vb.) ya da zor durumda gördüğü bi evil karaktere bile yardım etme örneği.. Ne kadar paladin in görevi evil i yok etmek yada onu good a çevirmek olsa da zor durumdaki herkese yardım etmektir derim ben... Hatta o evil karakteri zor durumdan kurtarıp good olmanın ne kadar güzel olduğunu anlatsa, o evil ı hayır işlemeye sevketse daha çok saygı, sevgi kazanmaz mı?
Dönelim konuya..
1) Bence bir tek Paladin dolaşırken karşısına 500 kişilik Orc gürruhu çıksa:
"Heeeeeeeeeeeyytt! Ben iyiliği temsil ediyorum sizden kaçmıcam pis orclar" diyip 500 kişilik orc gürruhunun içine mi dalmalı...
yoksa..
2) Hemen şehre koşup insanları uyarıp savaşa hazırlanmalarını sağladıktan sonra (savaşı kaybetcek dahi olsalar yada en azından Paladin ölceğini dahi bilse) o savaştan kaçmamalı mı?
Aslında bu kişiden kişiye değişebilen olgulardır kimi derki: 1. şık.. kimi derki 2. şık..
Sonuçta herkes aynı olamaz, Paladinlerde aynı olamaz..
Bir de şöyle bi çelişki var: Eğer bir Paladin e şöyle 2 seçenek sunulursa:
a) Yalan söylersen halkımız sonsuza kadar mutlu mesut yaşıcaklar
b) Doğruları söylersen -Kİ DOğRU SÃ?YLEMEK ZORUNDASIN SEN PALADINSİN!!!- şehirler yakılıp yıkılcak bütün dünya kaos a sürüklenicek nhahahahahaha
Sizce bi Paladin hangisini seçerse daha doğru olur..
a şıkkı diğil mi? E madem a şıkkı o zaman bi Paladin yeri geldiğinde yalan söylemelidirde?
Bana göre Paladin yeri geldiğinde evil'a da yardım etmelidir yalanda söylemelidir.. Eğer sırf "Paladinlerin kuralları BUDUR" denirse o kuraldan çok gerikafalılık, yobazlık olur!
sistemde sorun olduğu için bundan sonra büyük bir ihtimalle kalıcı olarak AlenthasLeasess kullanıcı adıyla aranızda olacağım ^^<br>