Yakarış

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

valla logan ii yazmış ama kendimi bi cüceyle konuşuyomuş gibi hissettim yine herşeyi yanlış anlamışsın sylvos bu arada sabah uyandığında en az ruhbanlar kadar dua eden bi karakterle konuşuyosun !!!!

ben bunları yazarken extrem örnekler verdim nası dua edeceğin veya nası yakaracağın sana kalmış ; ve bunu kabul edip etmemek de tanrına kalmış

ama cücelerin kızdıkları zaman ne kadar patavatsız olduklarını sanırım hepimiz biliyoruzdur, dediklerim açık

anlayana sivrisinek saz , anlamayana davul zurna az !!! :lol: :lol: :lol:
Sylvos
Seçilmiş Savaşçı

Post by Sylvos »

Gerçekten bahsettiği mi kim kastetti ki Logan? Her örnek veren gerçeğini yapıyor mu sanki :D . Bu bir örnekti bunu bende biliyorum ama kötü bir örnekti. Bunu söylemeye çalıştım. Neyini anlamadınız ki?
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

logan wrote:sylvos bir dua yı yalvarma ve yakarma olarak görmeni kınıyorum...

Bir cücenin dua etmesine gelince... zaten ruhbanlık eyitim isteyen bir sınıf olduğu için, eminim homurdanarak değilde düzgün bir dilde dua ediyorlardır..
Bırak ulen bıdı bıdı :D
ben cüce oynamıştım gayette güzel oluyo dua etmesi :)
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
zalhonan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by zalhonan »

evet ama sylvos haklı olabilir..sonuçta bir insan ruhbanın tanrısına olan yakarışıyla bir insan clericin tanrısına yakarışı asla ayna olmayacaktır..gerçekten de bir cücenin tanrısına normal ve bilindik bir biçimde dua adaması hakikaten insanın zihninde pek de kolay şekil almayan bir tablo..cücelerin reorx,moradin,odin gibi tanrıları var ama bu ırk gündelik yaşamda konuşurken kendi tanrısının sakalına bile sövmeye yatkın :)!!!
kenni tanrısının sakalına,çekicine söven adamın duası normal olur mu hiç?olsa bile kabul olunur mu?:))))))))))
güç içinde yükselen;
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Dua tanrı ile kula arasındaysa tanrıya ve kula göre düşünmek gerekir. Ã?nce kula göre düşünelim;

Cüceler gururuna, onuruna ve tanrısına bağlı bir ırktır. Yalvarmayı sevmezler. Ama imanlı oldukları için kendilerince dua ederler. Onlara verdikelri için teşekkir ederler ve bir şey istedikleri zaman da gururlu bir biçimde başlarını eğmeden isterler, zaman zaman kendi onurları için ağızlarından nahoş şeyler de çıkabilir :lol:

şimdi de tanrı açısından düşünelim;

Cücelerin tanrıları kendi halkını tanır. Onların gururuna düşkün olduklarını bilir. Aynı zamanda kendisini onlara adamıştır. Cüceler onu kötü bir söz söylese bile o bilgeliğe ulaşmış bir adam elbette kendi ırkının içinden geçenleri anlayacaktır ve agresif de davranmayacaktır.

Benim fikrim bu, saygılar..

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
Demian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Demian »

bence bir cüce cok rahat homurdanarakta dua edebilir. cüceler tanrilarini babalari olarak görürler ve biz insanlar babalarimiza homurdanirken cücelerin yapmamasi sasirtici olur. "Tanrim bir gün olsun bize bu lanet orklari tuzaga düsürecek firsati vermedin." Alin size hem bir homurdanma, hem bir dua- dolaylida olsa- hemde ben cücenin gururunun zedelendigini göremiyorum.
butti
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by butti »

Tanrımız kabul ettiğimiz gücten her talep ettiğimiz irili ufaklı şey aslında bir yalvarış ve yakarıştır. Yakarışın mutlaka ses yükselterek veya vücut dilinide ekleyerek yapılması gerekmez. Bunu bir dine mensup olarak yapıyorsak, belirlenmiş duaları okuyarak yapıyoruz. Ancak herkesin tanrısının bişey talep etmemiz için belirlediği biçim farklı olabiliyor. FRP de her ırkın nasıl, ne şekilde dua ettiğini çok net bilmiyorum ama dua zaten bir yalvarış ve yakarıştır. Özünde gücü elinde bulundurduğuna inanılan varlığa arzumuzu yerine getirmesi için (bu bir sürü biçim arzu olabilir. ölen sevdiğimiz bir kişiyi günahlarından arındırıp cennetine kabul etmesinden, bize piyango çıkmasına kadar varan geniş bir yelpaze) bir yakarıştır. Bunun da biçimi vücut diliyle veya okunan duvayla olabiliyor. Hatta ikisi bir arada da olabiliyor. Ancak dua denen mevzuyu yalvarıştan yakarıştan saymamak yanlış bence çünkü özünde zaten talep yatıyor. Yerine getirmesi için tanrıya yakarışımızın biçimi dua oluyor. Cücelerinde bir tanrı inanışı olduğuna göre onlarında bir talep etme biçimleri mutlaka vardır. Ã?rneğin (FRP için ne kadar geçerli bilmiyorum) Age of Mythology de cücelerin ibadet biçimi savaşmak ve düşmanlarını yok etmekti. Savaştıkları kadar inanç miktarları artıyordu. Dua bir yalvarış ve yakarıştır; bunu dwarfta yapsa, humanda yapsa. Irklar değişince dua biçimleri değişebilir. Kimisi elini gökyüzüne kaldırır, çeşitli dualar okur. Kimisi savaşır.
Işığa uçan pervaneyim. Sonumu bilir, yine de ışığa giderim.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

şİmdi çok bilindik bir konu "Cüce aksidir" olayı. Cüceler kaba olur, sürekli söylenir felan. Obakımdan tanrılarına da söylenerek dua ederler diyorsunuz.

Ama elflerde kendini beğenmiştir o zaman. Cücelere aksidir diyenlerin çoğu bunudademektedir. O zaman bu eller heleki FR'ın sun elfleri tarzı elfler tanrılarına karşı kendilerini beğenmişçemi dua edecekler.

"Tanrım aslında gerek yok, bende yaparım ama sen yine de işleri hızlandırmak için şu aciz ve zavallı insanı bir iyileştir. Sen yapmasan da ben yapabilirim ama işte bari varlığın bilinsin, insanlar gücünü görsünler ve bizim gibi ali ve üstün varlıkların tanrısı da oldukça aliymiş desinler"

Yani bu dua kabulş görür mü? Sanmıyorum.

Ayrıca cücelerin çoğunlukla söylendikleri insanlar, cüceler açısından, bir işi beceremeyen, işleri yüzüne gözüne bulaştıran, işi adabına göre yapmayan, dayanıksız ve güçsüz ve son olarakta cüceleri aşağılayan kişilerdir. Bunların hiç biri tanrılara özgü değildir. Cüce tanrıları insadına çalışkan, inadına cesur, inadına yaratıcı, inadına inat tanrılardır. Baksanıza Reorx'a ne güzel şeyler yapmış, yaratmış. Cüceler ona dua ederken neden söylensinlerki. Gayeete güzel ve hatta bir insandan daha edepli dua ederler, nede olsa cücelerin çoğunluğu LG'dir.

Bence.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Amma geyik yapmışsınız ha, sylvos aç kıyametin ayak seslerini. Benim cüce karakterini oku büyü yaparken. Kendisi favored souldur (cleric in sorcerer gibi olanı). bitti :)
Post Reply