yönelim değiştirme

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

yönelim değiştirme

Post by barabus »

aklıma yine kıl bi soru takılıyo bi karakterin yönelimi nasıl ne şartlarda değişebilir???

bu soruyu açmak gerekir herhalde ;
şimdi bi karakter seçerken karakterin sınıfınına göre bi de yönelim seçilir ; oynamaya başlarsınız bi süre sonra bakarsınız ki; seçtiğiniz yönelime göre oynamıyosunuz ,,, ya da daha da ilginci sizin oynayış şekliniz aslında yöneliminize uymuyo bu gibi durumlarda dm oyuncuyu uyarmalı mı yoksa başka bi şeilde mi çözülür bu sorun !!!! yine kolay gelsin
mefistofeles
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: yönelim değiştirme

Post by mefistofeles »

barabus wrote:aklıma yine kıl bi soru takılıyo bi karakterin yönelimi nasıl ne şartlarda değişebilir???

bu soruyu açmak gerekir herhalde ;
şimdi bi karakter seçerken karakterin sınıfınına göre bi de yönelim seçilir ; oynamaya başlarsınız bi süre sonra bakarsınız ki; seçtiğiniz yönelime göre oynamıyosunuz ,,, ya da daha da ilginci sizin oynayış şekliniz aslında yöneliminize uymuyo bu gibi durumlarda dm oyuncuyu uyarmalı mı yoksa başka bi şeilde mi çözülür bu sorun !!!! yine kolay gelsin
Ã?oğu dm uyarıyor yada değiştiriyor ama bazı dmler ki bence doğru olanı bu karakter yönelimine uygun davranmadığın için eksi experience verbiliyor.Bir de sanırım dmler çok büyük bir olay olmadan yönelim i pek fazla değiştirme isteğinde olmuyorlar..

Bu konu daha önce de tartışıldı sanırım evil karakter oynamak hakkında diye o mesajı bulursan soruların zaten cevaplanmılş olucak gibime geliyor....
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Oyuncunu tecrübesine bakar bence. Eğer yönelimini önceden bilerek seçmişse ancak daha sonra değiştirmek istiyorsa buna izin verilmez. Zaten karakter yaratırken Yönelimden daha önemlisi geçmişdir. Geçmişinde kötülükler yapmış biri bir anda iyilik meleğine dönerse o karakter öldürlür yeni bir karakterle başlanılır.

2E oynadığımız sırada eğerki bir karakter ölürse XP si ne kadar ise 4E bölünür ve yeni karakteri o kadar XP ile başlardı. Eğerki bir yönelim değiştirme olayına gidilir ,ise XP yarıya indirilir yani 1 seviye kaybedilir ve yönelim değişmiş sayılırdı. Yeni sistemde de benzer bir yol izlenebilir.

Bu oyun eğlenmek içindir ve karakteri illaki ilk başındakinden farklı olsun isteyen olursa o zaman bazı dez avantajlar ile başka bir karakter yada geçmişi biraz değişmiş bir karakter yaratılabilir. Ancak en iyisi tabiiki kişinin karakterini oynamasıdır. Rol yapması ve o karakteri yaşatması onun içinde daha iyi olacaktır.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Evt aslında bu konu çok tartışılıyor.Evil karekter oynatmak başlığında bundan biraz bahsedildi ama bu konuda daha derin konuşulabilir sonuçta bu başlık evil karekter oynatmak değil.

Bence bir oyuncu oyuna hangi yönelimle başladıysa karekterin geçmişinegöre tabiki o şekilde devam etmelidir burası doğru.Ama adam geçmişine göre daha önce evilken good'a da dönmüş olabilir.Ama bir oyuncu ben illede evil oynayacam deyip geçmişinide buna göre ayarlarsa ve sanki bir good karekter gibi davranırsa bunun bir cezası vardır elbep bu ceza tabi direk karekteri öldürmekte olmamalıdır.Bu konuda kısaca oynattığım oyunlardan birinden bahsetmek istiyorum 4 player lik party evil oynamaya kararverdi ve bir arkadaş Vecna ya inanan bir wizard oynatacam dedi ve ona ok dedik.Oyun başladı ve herif oyunun başından itibaren good bir karektermiş gibi oynamaya başladı arkadaşlarını tehlikelere karşı uyarıyor,kendilerine yol gösteren bir buçukluğu parayla ödüllendiriyor,en kopuş noktası olan şey guruptaki gurubu yavaşlatan yaralı fighter'e yardım ediyor fln(hatta adam kendi hayatını bile riske attı bu uğurda :???: ).Bu arkadaşa bir ceza bulmak farz oldu yani bende ona bir sabah kalktığında sol gözü ve sol kolunun oladığını söylemiştim :twisted: bunun sonucundada arkadaş daha fazla dayanamadı zaten ve nalları dikti.

Tabi şöle bir durumda olabilir adam nötr dür ve daha sonra evil veya good a dönebilir bu mümkün olabilir.Aslında makul olan guruba göre hareket etmektir.

Sonuç olarak oyuncular ilk başlarda bütün yönelimleri tam olarak canladıramayabilir ama emin olun frp oynadıkça yeteneğiniz gelişecek ve bütün yönelimleri oyunlarınızda canladırabileceksiniz :wink: (ben böyle düşünüyorom).

SAYGILARIMLA............
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

bana da ööle geliyor ki özellikle evil oynatan arkadaşlar daha evillık konusunu çözememişler gibi biz de de ööle evillar varki resmengüçlüye karşı güçsüzü savunuyo , yada iyiliğe hizmet etmek için kötülükle savaşıyo tamam belki nedeler çakışıyo falan

diğer taraftan nötral oynayanlar z aten nerdeyse good a yakın oynuyolar yani karakterlerde kuralcılık söz konusu değilse yönelime uygun davranan pek olmuyo gibi geliyor bana,,

sıkıntı şurdaki eğer lawful good bi karakter oynatıyosanız, karakterleri sadece davrnışlarına göre değil de yönelimlerine göre de değerlendiriyosunuz bu noktada adam evil görünüp başka bişey oynatıyosa yada nötral görünüp evil lık yapıyosa ( ki arasıra yapabilirler bu durum genel davranış biçimi haline gelmişse) bu durmlarda ben ciddi ikilemde kalıyorum yani adam ya siyah olur ya beyaz olur yada gri olur,,
bunlar siyah beyaz dolaşıyolar ortalıkta

yani yeminimi bozup bi evil oynatıcam görücek millet nasıl evil olunur . acaip rahatsız olmaya başladım bu konu ya etrada öldürmeye değicek evil kalmadı yahu :D
Par-Salian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Par-Salian »

şimdi herkesin kendine göre yoruma vardır dememiş büyük düşünürlerimiz :D.

Venom sen o oyuncuna karşı çok büyük bir haksızlık etmişsin sonuçta evil ama evil olan bir karakterde illa her zaman kötülük yapıcak diye bir zorunluluğu yoktur sonuçta kötü insanlarında bir duyguları vardır vede onlarında içinden bazı zamanları birşeyler yapmak isteği gelebilir bu ister iyi olsun ister kötü olsun hatta o iyiliği kendi amacına hizmet ettirmek için bile kullanıyorsa o oyuncu kutlanır çünkü asıl kötülük odur.

Birde ben yönelimi tamamiyle yok edip oynamaktan yada yönelimini karakterin birkaç oyundan sonra verilmesi taraftarıyım o zaman hiçbir sorun çıkmıyorki neden çıkmıyor adamın nasıl oynadığını gördüğünüzden dolayı yönelimide cuk oturuyor üzerine sonradan.

Ben kalktığımda böyle salak saçma bir konudan elimin kolumun olmadığını öğrenseydim o dm'i git bir daha sen oyun yapma derdim ne ben onun oyununda oynardım nede oynattığı bir oyunda oynamamı istese kabul ederdim sonuçta ben kötüyüm ama iyilik yaptım diye kolumu yada elimi kaybedicem demek çok saçma geliyor bana neyse...

Sonuç olarak iyi karakterler kötülük yapabilir kötü karakterlerde iyilik yapabilir bu insan duygularının eğilimsiz bir döngüsüdür herşeye karşı tatminsizlik duygularımız bizi o yönlere iter.

Lawful Good yada Chaotic Evil dışındaki karakterlerden her zaman iyilik yada kötülük yapmasını bekliyemezsiniz en azından ben beklemem neyse gene fazla konuştum:D

herkese sevgiler....
<div>In a time of crisis a hero must rise...from his sofa.</div><br>
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Eğer kötü karakter oynuyorsan ve iyilik yapacaksan bunu neden yaptığını uzun uzun açıklamalısın. İçimden geldi ile olmaz. Heleki sen kalkıpta sık sık iyilik yapıyorsan iyi değil Nötr karakter olursun. Karakter kendi çıkarı için birine yardım edebilir ama iyilik yapmaz. Ucunda çok büyük çıkarı olmadığı sürecede başkası için hayatını tehlikeye atmaz.

Orada ayuncu hatalı oynamış. Eğer kendi çıkarları doğrultusunda daha hızlı ulaşmasını sağlatyacak bir davranış değilse bu. Ama uyandığında gözü kolu kopmuş olma olayı geröektende yanlış olmuş. Adamın çift karakterli olduğunu falan anaştırdın. Arada bir karakterinin kontrolünü eline alıp kötülük yaptırırdın. Adam hala iyi karakteri oynamak istiyorsa gittikçe karakterinin kontrolünü daha az kaybedip en sonunda nötr tarafa geçerdi. Olmayacak bir şey değil. Direkt cezaları bulması çko kolay ama böyle cezaları bulması asıl oyuncuyu bezdirmeyecek olanlar.

Karakterler yönelim değiştirebilirler. Ancak bunu hapşırırmış gibi yapmamalılar. Bir sebep bulmalılar. Yoksa rollerinden XP alamazlar. Hatta vereceğiniz cezalarla oldukça zor duruma düşürler. Yönelim değiştirmenin bütün zorluklarını karaktere yaşatın. Kötüye dönenlerin yaptıkları sadece bir kasabada kalmasın. iyiden döndüğü için karakterin yaptıkları daha dikkat çekici olsun. Ã?evre kasabalara yavaşça yayılsın. Adam tanınır olsun, aranır olsun. İyiye dönen ise zaten pek çok kişi tarafından dışlanacak oldukça çok ceza çekecektir.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Par-Salian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Par-Salian »

Abi işte böyle salak saçma durumlarla karşılaşmamak için her zaman karakterlerin yönelimlerini birkaç oyun sonradan verme taraftarıyım ben daha iyi oluyor bir dahada sorun çıkmıyor adamın nasıl oynadığı gördükten sonra.

Ama birşey daha var ben hiçbir şekilde yönelim olmaması taraftarıyım neden derseniz Dnd salak saçma kurallarında en beğendiğim Class yani Assasin olmak için sadece evil olmamız isteniyorki bu çok saçma geliyor bana sonuçta ben bir kralın suikastçisi olsam dikkat edin katil demiyorum suikastcı diyorum çünkü katil istediği kişiyi öldürür canı ne zaman isterse ama suikastci bir yerden emir aldığı için öldürür kendi mesleğini kullanır.

Çok severim Good Assasin oynatmayı nasıl olur demeyin olur ben normal yaşamımda deli gibi iyilik yapıyorsam yan komşumla güzel geçiniyorsam bir hana girdiğimde en az 1 tane arkadaş edinmeden çıkmıyorsam vede çok dost canlısı bir adamsa ama buna rağmen kral birisini öldürmemi istediğinde gider öldürürüm bu kötülüğe girmez, sadece asker davranışına girer o zaman bu olaylar.

Sonuçta işte klasik dnd kurallarının açıklarından bir tanesini daha görmüş oluyoruz bunlardan çok var tartış tartış bitmez hiçbir zaman :D
<div>In a time of crisis a hero must rise...from his sofa.</div><br>
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Valla yönelim işini bende beğenmem. Zaten bence bu yönelim aslında DMnin oyuncunun hareketlerini daha iyi tahmini için işe yarıyor sadece. Yoksa benimde karakter kağıtlarımda yönelim kısmı her zaman boştur. Ancak DMye her zaman açık açık ne zaman nasıl davranacağımı ve nasıl bir kişilik olduğumu anlatırım. Hiç bir zamanda sorun çıkmaz.

Bazı insanlarsa oyuna başlarken CNyim ben diye dalarlar olaya. Söylemesen de olurdu dersin. Adamın hayatı zaten bu karakterdir.

Bende sevmiyorum yönelimi ama DM eğerki kişiyi tanımıyorsa, yada bir psilik yapacağını düşünüyorsa o zaman yönelim isteyebilir.

Katil konusunda ise şunu söyleyeyim. Good assasin olmamalı ama neutral bence olmalıdır. Good olunca başka pekçok sınıfı seçebilir ama suikastçi gibi bir sınıf yerine daha az ölümcül sınıfları seçmelidir. Mesela shadow dancer gibi.
Eskisi ka
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

valla size katılamıyacağım şimdiye kadar hiç evil oynatmadım oynatırsamda korkunç evil olurum gibi geliyo, ama şuda varbence bu konuda yanıldığınız nokta ; yönelim dm in oyucunun davranışlarını önceden kavramak için kullanılmamalı . bence yönelim oyuncuyu bağlamalı . frp sonuçta bi oyun , tamam rol yapıyoruz ama bu işin de kuralları var

ayrıca yönelim konusunda bi kesinliğiniz yoksa bence zaten nötral oynuyosunuzdur. ama good san good oynıyacaksın yada evil san evil
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Logan »

Ya gerçek hayata taşırsak olayı bir adam iyi ise kötü olması için başından büyük bir olay yada şok atlatması lazım...

Bende büyük bir şey yada şok yoksa... yönelim değiştirmek saçma olur...

bide yönelimin oynaması bir üst yada bir alt olması daha mantıklı olur tabi özel bir durum yoksa..
paladin tutupta ölüm şovalyesi olmamışsa...
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
Chade_Fallstar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Chade_Fallstar »

babarus snin dediğin gibi yapan bi eleman varsa hiç kasmayın atın oyundan :P ilk uyarın sonra dedikleri gibi karakteri öldürün ama mesela şimdi bn bi kiralık katilsin gelişen olaylardan sonra seçtiğin yolun YANLIş gitmediğini anlıyosun ve yavaşca deişiyosun(YAVAşCAAA!!!) anca böyle yavaşşca yönelim deişe bilir.
tabii adam yanlış oynuyosa seçenekler yukarda...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Geçmişi ve dab-vranış şeklinin DM tarafından bilinmesi yönelinmden daha değerli ve daha anlamlı bir kaynaktır. Gerçekten rol yapmak istiyorsan karakterine kişilik kazandırmak istiyorsan yönelimden daha önemli olan zayıflıkların, takıntıların ve geri kalan davranışlarınla karakterini oynamaktır.

Ã?ocuklara karşı çok iyi davranan ve onlara hep yardım eden biri, çocuğunu döven ve ona eziyet eden birini aynı şekilde işkence ile cezalandırırsa ve sonrada öldürürse kötüde olmaz iyide. Nötr olur dersenizde o zaman aslında bütün karakterler nötr olur. Paladininden katiline kadar. Paladinlerde insanlara kötü davranıyorlar diye orkları öldürmüyorlar mı? (Hatta bazıları sırf mağarada ork görülmüş diye savaş planları yapmaya başlamıyorlarmı. :P )

İnsanları kazıklaryarak paralarını çalana ve bunların bir kısmını fakirlere veren bir kısmını kendine ayıran, geçmişte yaşadıkları sebeiyle kadınlara kötü davranan, içki ile kendini avutmaya çalışan,insan öldürnekten nefret eden bir kişi diye tanımlanmış bir karakter yönlendirmeye ihtiyaç duyarmı?

Bence duymaz.
Eskisi ka
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

paladinlerin orkları öldürme nedeni ( ki bence bööyle bakmak oldukça yüzeysel ) orkların laftan anlmıyacak yaraatıklar olması , ve adamlar kötülük yapmak için kötülük yapıyorlar işleri halletme yöntemleri evillık yada diğer taraftan bakarsan evil larda good adamların yöntemlerine kıllar ben güçlüyüm güçlüysem herşeyi yapmaya hakkım var diyorlar

ayrıca bi paladin için good u cezalandırmakla evil ı cezalandırmak aynı şey değil bu konu nun açılması birazda buraya dayanıyor aslında ; işlenen bi suç sonucunda ceza verilirken karakterlerin yönelimi ne kadar etkili olur ??

bide karakter evil değil ama yaptığı iş evillık ceza verirken ( örneğin işlediği suç sonucu ölmeyi hak ediyorsa ) karakterin yönelimi ne kadar etkili olmalıdır...

örneğin evil sa hiç düşünmeden öldürürüm ama değilse acaba öldürmek bi paladn için bu kadar kolay olurmu ?? bunu bu şekilde açık yazmayı düşünmüyodum sizden gelenlere göre yorumlayacaktım ama alın bakalım bide buna cevap yazın...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Sanırım bu soruya burada değil başka bir başlıkta cevap versek daha iyi olacak. Konu sapmaya başlayacak yoksa. Ben sadece bir örnek vermiştim.
Eskisi ka
Post Reply