bir insan bir sawaşta kılıç kılıca kaç k

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
MaNiak
Gölge Ustası

bir insan bir sawaşta kılıç kılıca kaç k

Post by MaNiak »

bir sawaşçı bir sawaşta kaç kişi keser diyenlere söylediklerime inanmayanlara

Matsumura SEİ SAN

araştırın görün kimdir nedir bir sawaşta kaç kişi kesmiş
5 çemberdir bir kitabının adı alın okuyun katana hakkında ne demiş öldürmek hakkında samuraylar hakkında ne demiş
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

ben dostum maniak a katılıyorum zaten 3 kişi öldürmüş olsa kitap yamazlardı 300 olduğu için yazmışlardır ; evet belki efsanevi kişiliği pohpohlamış olabilirler ama eski zamanda savaşların nasıl yapıldığını bilmiyoruz

oladabilir yani
Gwindor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gwindor »

300 kişi! Tek savaşta!
Yok hocam ya pek bir mantıksız nasıl olabilir. Bi kere o katanayı savura savura, etleri kemikleri dele kıra normal bi insan o kadar dayanamaz heralde. Düşünsenize, ataklar bloklar stres heyecan 300 kişi.. Olmaz bence :)
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

arkadaşlar inanın inanmayın adam yapmış alın araştırın

bir şekilde yapmış yani çift katana kullanıyomuş o sawaşa kadar sawaşta katanaları o kadar can alınca bir daha eline katana almamış thai-chi kullanmış ama bu sefer daha ölümcül olmuş adam budur yane alın kitabı da yazdım okuyun
Beckett
Seçilmiş Savaşçı

Post by Beckett »

Ã?rneğin;5000'e 5000 bir Ã?in vs Moğol savaşında,usta bir savaşçı yada bir genaralin 200,300 yada 400 kişiyi öldürmesi bana çokda mantıksız gelmiyor.Yani neden öyle düşünüyorsunuz ki :roll: .Adam/kadın kabileytliyse iyi bir savaşçı ise ne var bunda?Olmayacak iş değil bana göre.Olay tamamen kişide ve onun yeteneğinde biter. :wink:
Bu İsaret Kaos Tanrısının
Bu,Kılıcların Tanrısının
Bu,hayatın
Bu da olumun
..... Bilmen gereken bunlar.....
Geliyor zamanı Tanrıların;
Hayatın ve Olumun...
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

alakasız gelecek belki ama vücuttaki enerji sistemlerinden bahsetmeye gerek varmı?
1- üstünde zırh kılıç kalkan vs gibi bir çok ağırlık yapan ekipman var
2- hemen herkesi tek vuruşta öldürmesi imkansız - ki ortalama değer verelim 3 hamlede karşısındakini öldürmüş olsun minimum da 1-2 hamleden kaçar aşağı yukarı.

Neticede profesyonel box maçlarının ne kadar sürdüğünü görüyorsunuz. Oradaki sistem bu eski çağ savaşlarına şu an en yakın örneklerden birisi. Fazla detaya girmeyeceğim ama tüm bu hareketleri yapması - ki bu arada fiziksel performansının düşmemesi gerekli ki 250. kişiye geldiğinde belirgin bir düşüş olursa mesela alaktik kapasiteyi de kaybeder (ki emin olun oraya gelene kadar defalarca kez kaybetmiş olur) - insan metabolizması açısından imkansızdan öte.Dikkat edin çok zor aşırı zor demiyorum, tek kelime ile imkansız...

Yorum yapmayacaktım ama gerekli gördüm malesef. Ayrıca kitapta yazması benim için birşey ifade etmiyor. Yüzüklerin Efendisinde cücelerden bahsediyor ama biz görmedik o mantıkla bakılırsa o da kitapta yazıyor.

Ha diyeceksiniz ki bu farklı türde bir kitap. Evet farkındayım ancak bizim ilk ve ortaokul kitaplarımızda bile "Atatürk içki ve sigara içmemesine rağmen bunları çok kullananların yakalandığı sirozdan ölmüştür" yazıyor. Halbuki tüm dünya Atatürkün içki ve sigaraya düşkünlüğünü biliyor.

Netice itibarı ile, kitabın tarihi bir araştırma mı yoksa daha farklı bir esermi olduğunu bilmiyorum ancak "tarihi araştırma" olsa dahi TARİH KURUMUNUN GÃ?VENİLMEZ OLDUğU gerçeğini gözönünde bulundurarak ve bilimsel gerçekler çerçevesinde hareket etmek daha doğru gözüküyor. İster kitapta , ister bir hela duvarında olsun matematik bilimlerden birini içermiyorsa illa ki yazılı olduğu için gerçek olacaktır diye birşey sözkonusu değildir.
Demian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Demian »

beyler ben olaya farkli bir hava katiyim 2. dunya savasinda normandiyada ki basit bir alman eri taramali tufek basinda yaklasik 12 saat durmadan ates ediyor ve adam 9000 kisi kadar olduruyor. bu adam hala yasiyor- esir almis amerikalilar- ve almanyada televizyonlara cikti. haber kaynagida cok saglam. almanyanin en saygin dergisi Der Spigel.
Beckett
Seçilmiş Savaşçı

Post by Beckett »

Hoju senin dediğin olay çok farklı.Shevarash orada bir enerji açıklaması yaptı(ki ben hala öldürülebileciği kanatindeyim)Yani senin ki makineli tüfek ile olduğu yerden saldırı yapıyor.Ben onu gayet normal bulurum hiç yorumda yapmam üzerine.Ama bizim tartıştığımız bir meydan savaşında kaç kişi öldürülüp öldürülemeyeceği.Yani kılıç balta bunu gibi kesici aletler ile.Yoksa öbür türlü at bombayı "poof" konu o değil.

Ama seninkide iyimiş 9000 kişi dile kolay.Adam silahın başında görmüş bütün işlerini herhalde.Wayy bee iyi saydırmış yani.Hiç boş kovan yok 9000 8O :wink:
Bu İsaret Kaos Tanrısının
Bu,Kılıcların Tanrısının
Bu,hayatın
Bu da olumun
..... Bilmen gereken bunlar.....
Geliyor zamanı Tanrıların;
Hayatın ve Olumun...
Gwindor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gwindor »

Demian wrote:beyler ben olaya farkli bir hava katiyim 2. dunya savasinda normandiyada ki basit bir alman eri taramali tufek basinda yaklasik 12 saat durmadan ates ediyor ve adam 9000 kisi kadar olduruyor. bu adam hala yasiyor- esir almis amerikalilar- ve almanyada televizyonlara cikti. haber kaynagida cok saglam. almanyanin en saygin dergisi Der Spigel.
Nagazakidede -ne yazıkki- bir uçaklık adam ne kadar kişiyi hunharca öldürdü :)). Yani teknolojik silahların olayı bu zaten..
Ama diğer yandan, benim düşünüpte açıklayamadığımı Shev açıklamış, düşünsenize bir 300 tane adam, dediği gibi yine herbirine 4 hamle, sürekli hareket halindesiniz, her öldürdüğünüz insan için küçük bir yaradan öte birşeye ihtiyacınız var, yani katananızın her adamda baya bi et kesmesi kemik kırması lazım... yani hakaten imkansız bence..
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

arkadaşlar inatla kaçırdığınız bişey var bu adam bi günde 300 kişi kesmiş demiyor toplam 300 kesmiş ben araştırmadım ama bazı savaşlar eskiden 6 ay sürer ve 3000 er , 5000 er le yapılırmış tabi ki abartıda vardır ama böyle bi savaşçı hergün 10 kişi öldürse ki fazlasını öldürebileceğini herkes kabul etti rahatlık la 10 gün de böyle bi iş çıkarmış olabilir..

ama benim fikrimce bu ustalık ta bi adam rahatlıkla 2 üç gün içindede bu sayıya ulaşabilir

bunu da şöyle ispatlaya bilirim karşı ordunun eğer daha kalabalık olduğunu düşünürsek ve savaşın da 1 gün sürmediğini düşünürsek ve iki ordunun da svaşma süresi aynı ise sonuçta kim kaç kişi keserse kessin eşit miktarda kılıç sallamış olacaktır; bununla birlik te bu arkadaş diğerlerinden farklı ki hem ölmemiş hemde diğerlerinin harcadığı zamanda bir kişinin kestiğinin 2 katı kadar adam kesmiş olsun buda yaklaşık 1 saat en az 30 ve ya 40 x 2 yapar biz ortalamasını alırsak 75 adam eder ki şu ana kadar mantıklı

2. ve 3 . ataklar da o gün yapılırsa ve bu ataklarda da yorgunluktan dolayı herkes daha önce kestiğinin 1/3 ünü keserse dostumuz yaklaık 130 - 140 adam biçti bile ki savaşın 3 gün sürdüğünü düşünürsek herkes ortalama 100 er adam biçmişken bu arkadaşın bence 300 adam kesmiş olması oldukça mantıklı zaten adamın buradaki efsaneviliği şurdan bence ; adam 300 kişiyi kesmiş ama bunun yanında herkes aynı sürede 100 combat yapma fırsatı bulurken bu adam 300 kombat yapmış ve hiç geri çekilmemiş bence esas mesele burda yoksa elbetteki kestiği 300. kişi de karşı tarafın en az 100 civarında adamına mal olmuştur mutlaka
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Demian wrote:beyler ben olaya farkli bir hava katiyim 2. dunya savasinda normandiyada ki basit bir alman eri taramali tufek basinda yaklasik 12 saat durmadan ates ediyor ve adam 9000 kisi kadar olduruyor. bu adam hala yasiyor- esir almis amerikalilar- ve almanyada televizyonlara cikti. haber kaynagida cok saglam. almanyanin en saygin dergisi Der Spigel.
olaya hava katacaksak bende bir hava katayım, Hiroşima ve Nagazaki`ye atom bombası atılması emrini veren kişi Amerikanın o zamanki başkanı Roosevelt, ti. Atom bombalarının etkileri sonucu toplam ölü sayısı 140bin kişiyi buldu, bu haberde dünyadaki tüm ansiklopediler, tv kanallarınınn arşivleri, gazeteler, mecmualar ve herşeyde var. Düşünsenize bir tek adam 140.000 kişiyi öldürmüş[/code]...!

Sanırım olaya yanlış yerden girdiniz, elinde kılıç olan birinden bahsediyoruz teknolojinin olanaklarından değil, konuyu dikkatli okuyun lütfen.

---------------------

Barabus, son yazdığını da okudum, savaşın bir kaç gün yada bir kaç hafta sürmüş olabileceğinin farkındayız ancak burada anlatılan "tek savaşta - tek günde" kesmiş gibi bir nakletme durumu var. Uzun sürdüğünü ve bunun bir kaç gün hatta hafta sürdüğünü baştan bildirilirse o zaman yanlış anlaşılmalar da olmaz. Bu açıdan bakarsak belki çok daha fazla kişiyi öldürmüş suikastçilerde vardır.
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Taiwanlı gwarando (sanırım bu idi sanatın adı) yakın dövüş sanatı ustaları, çeliği dahi kesip atabilecek bir tekniğe sahiptirler. (Ki XMA mıydı tam bilemiyorum discovery'nin bir programında izlemiştim oha demiştim...)

İzlediğim belgeselde diyordu ki; "Ã?in kayıtlarına göre (ki yenilen taraf tutuyor bu kaydı), Ã?in'in Taiwan'ı işgali sırasında dar bir geçitte yüzbinleri bulan sayıda olan Ã?in ordusunu sıkıştıran 1000 gwarando ustası, ölmelerine rağmen yüz bin kişi kadar öldürmüş ve çinlileri çok büyük zarara sokmuşlardı." aynı zamanda bu kayıtları Tibet'te de bulmuşlar. Sanırım efsaneden biraz uzak oluyor birbirini doğrulayan bir kaç kaynak olunca...

Sonrasında Perslerin Antik Yunan'ı işgali sırasında yüzbinlere varan ordularının 100 kadar spartalı tarafından (gecidin ismini unuttum) bişi geçidi savaşında 3 ay boyunca oyalanmaları ve spartalıların son güne kadar hiç kayıp vermeden akın akın gelen perslileri phalanx taktiği denen sistemle biçip ölülerden dağlar oluşturmaları olayı var... Sonrasında Atinalılar buna rağmen şerefsizlik yapınca spartalılarla atinalılar birbirine giriyo, persler de o boşluktan yararlanıp saklandıkları adayı basıyo vs. vs.

Bu tarz kahramanlıklar çok. Fakat mutlaka dinlenme fırsatı edinmiş olmalı aksi takdirde 300 kişi, Shevarash'ın da dediği gibi imkansız. Bu arada bir günde diye bir şey bahsedilmemiş. Bir savaşta denmiş, sen yanlış anlamışsın çiyanabi ya da tartışma o yöne kaymış...

Hiç samuray filmi izleyen var mı bilmiyorum ama harbi bazı tipler psiko oluyo, çatır çatır hasat biçer gibi adam biçiyolar... Delimanyak...

Saygılarımla...
Türklider...
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

İşe DnD karıştırasım geldi;

Standart skirmisher: level 1 warrior human. average array statlar, elde kalkan, üstte deri zırh, bir de shortsword ya da scimitar. Olursa javelin. HP önemsiz, tek vuruşta öldüğünü varsayacağız.

Kahramanımız level 10 fighter: 18 STR, CON desek, Average Hp sistemi ile HP'si 100 eder. Elinde iki katana olduğunu, specialization, imp. critical, power att, cleave, great cleave vs. vs. vs. verdiğini, kısaca kasara odaklandığını düşünecek olursak.

Her round etrafına 9 kişi dolduğunu düşünecek olursak (langır lungur dalıyorlar diyelim ki) ve +2 atakları ile 20 AC'si olan bu adama vurmaya çalışmaları 18+ zarda mümkün. yani %15 şansla. Bu da %1 şansla kritik demek. Yani öldürdüğü 100 adamdan biri ona kritik vuracak. Ama 100 adamdan 15'i vuracak. Temel hasarı da 2 kabul edersek ...

Bizim adamımız da +10+4(str)+2(greater focus)+3 (level 10'da edinilen magical bonusu ortalama olarak. Ã?eşitli itemlar sayesinde...)= +19 ile saldırı yapıyor. Bu da 12 AC'si olan adamlara her vuruşta isabet kaydediyor anlamına gelir. Her vuruşunun ölümcül olduğunu daha önce belirtmiştik. Sadece 1 atarsa vuramıyor. Bu da %5 ihtimal yapar. Critical fumble yeme ihtimali yok çünkü reflex kurtarması o seviyede DC 10 reflex'i rahat geçer 1 atsa bile.

Sonuç:
1- Her 100 kişide 32 hasar alıyor. Her round 12 kişi öldürebiliyor.
2- level 10 savaşçı en fazla 250 civarı standart ön saf adamı öldürebiliyor :)

tabi bu sonuç ortalama bir savaşın sonuçları. DnD'de işin büyücüsü, şövalyesi, bu skirmisher'ların başında çavuşları vs. vs. da var ve siz bu sayıyı 150 filan yapın...

Demek ki level 12-13 gibi bir adama denk geliyor bu durum, karşıdakiler sabit kalmak üzere... Gayet de başarılı :)

Saygılarımla...
Türklider...
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

ya ben üç beş gün sürdü demedim hayal gücünüzü canlandırmaya çalıştım ben bir günde de bu sonucun olabileceğine inananlardanım
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Dediğim gibi bir çatışmada değil de belli bir sürede olabileceğini kabul ederim ancak esas söylemek istedim konu şu :

Bir konunun yazılı olması onun doğru olduğu anlamına gelmez, özellikle de matematik bilimlerden birisi değilse. Bu adam 300 değil 500 kişiyi de kesmiş olabilir belli bir süre içinde ama sadece kitapta yazıyor diye inanmaktansa farklı kaynakları karıştırıp daha sonra mantık süzgecinden geçirmek lazım diye düşünüyorum.

Ancak başa geri dönüyorum, "bir savaşta" deyince bu bir hamlede yani max. 1-2 saat içeren bir çatışmasında gibi algılanıyor, şahsen bu işi zaten bir kaç günde yaptıysa (ki hala doğru olduğuna inanmıyorum çünkü efsaneler zamanla büyüye büyüye oluşur baika bir başlıklta bunu ayrıntılı tartışırız gerekirse) yani toplamda irili ufaklı 8-10 çatışmada bu sayıya ulaştıysa zaten etkilenmediğimi söylemem lazım. Tabii ki bu benim fikrim :)
Post Reply