Planar Lordlara dair

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Söylediklerine kesinlikle katılmıyorum Dilbao sen şimdi playerler hiç bişey öğrenmesin merak ettikleri bir şeyleri hiç araştırmasınlar hep aynı seviyedemi kalsınlar mı demek istedin?Bu sölediklerine katılmıyorum önemli olan gizli şeyi playerlerin biliyor olması değildir önemli olan DM'in dünyayı nasıl kurduğu ve bu gizli kalması gereken şeyleri oyuna nasıl yansıttığıdır.Bunun dışında Player oyun sırasında zaten bişeyi kendisi biliyor olsa bile sonuçta karekteri bunu bilmiyorsa oyuna zaten yansıtmamalıdır.Yani bu Planar olaylarını biliyorsa oyundaki karekter değil o karekteri oynatak kişi biliyordur bunları(karekterde biliyor olabilir tabi dm in isteğine bağlı).Ayrıca oyundan alacağın zevk bence daha çok rp nin kalitesine bakar.

Sonuçta hiçkimse bunları öğrenerek doğmuyor dimi?
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Normal şartlarda official kaynağı savunurdum ama Wizards'ın bu yaptığı konusunda hiç bir savunmam yok :) Yazık etmişler bence...

DM bilgileri konusunda da Wenom, inan bana oyuncunun HİÃ? bilmemesi daha hayırlı. Zira daha level 1 iken hodaraaa diye koşup waterdeep'de başlanan oyunda elminster'ın kulesine gidip "Elminster amcayı görecez imza attıracaz postere" diyen tipler çıkıyor ve engellemek mümkün değil. Zira RP terimlerinde "kılıf" denen bir olay vardır (çok iyi yaparım ayrıca, söylemedi demeyin :) ) onu yapan oyuncularla uğraşılmaz da... Misal "nerden biliyon elminster'ı?" diye sorarsınız; "Benim amcaoğlu epic savaşçıydı o anlatırdı elminsterın bunlara yardım edişini carttiri curttiri" diye saçma sapan ama karşı söz bırakmayan laflar ederler... Bunun önüne geçilmez... O nedenle bunları MSN'de tartışmak filan daha mantıklı, teke tekte filan...

Fakat bir sorun da şu; Her oyuncu bence zamanı gelince grubun DM'liğini alıp başka bir oyun açabilecek seviyede olmalı. Yani "Abi ben sıkıldım az da sen yap" dediklerinde çat diye kurup oynatabilmeli. O yüzden oyuncu-DM eşitliği konusunu da gayet ciddiye almaya başladım son zamanlarda :) Hele ki izmir'de çiyanabilerin yanına filan gidip (Shevarash) oyun oynamak için kasabiliyordum ya da İzmir tayfası satış koymayınca birileri yine DM'lik yapıyordu arada ama buralarda tecrübeli adam bulamayınca kıymetini anladım :) Allahtan Mr.Zombie'yi yanımda getirdim de o konuda rahatım...

Asıl meseleye gelirsek;

Ã?iyanabiyle bu konuyu ne zamandır konuşuyoruz ve gerçekten de saçma olmuş. Reckoning'i Dilbao anlatmasaydı ben anlatacaktım, iyi olmuş detayıyla anlattığı...

Bu arada yine Vile Darkness'da Hag Countess diye bir devil lady var, resmen rezalet... Bu konuda kimsenin görüşleri var mı? Yerine bir önerisi olan ya da bir şekilde bu Hag Countess'ı efektif kılacak görüşlere sahip olanlar?

Saygılarımla...
Türklider...
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Kimse hiçbirşey bilmesin demiyorum. Hak ettiği kadar bilsin, haddini bilsin.
"Lovefull Evil"
Cryptwind
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Cryptwind »

ya şu mantığı kavrayabilmiş değilim neden oyunucuların bazı şeyleri bilmemesi daha iyi? konu ile alakası yok ama bende bir dmim ancak bildiğim bir konu olsa bile oyuncu olarak bilmiyormuş gibi davranmak bana gayet eğlenceli gelio hem dmler kitaplar üzerinde oynama yapabilirler (özellikle kendi dünyalarını oynatıyorlarsa) buna tanrılar tanarriler iblisler şeytanlar vampirler lichler archonlar vs vs hepsi dahil mesela benim oynattığım evrende druidlerin hayvanlarla konuşması için 7. seviye olması ve hayvanlarla konuş büyüsü yapmasına gerek yoktur çünkü bana hep saçma gelmiştir neyse konu amacından saptı demek istediğim dediğinize katılmıyorum herkes herşeyi bilsin ama oyun esnasında dme bilgiçlik taslamasın yeter hiç bir şey bilmeden frpden ne zevk alınırki zaten...
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Dilbao ile Türkliderin dediklerini şöyle bir toparlamak istiyorum. Söylemek istedikleri eğer bir oyuncu bunları bilmediğini oyundada çok iyi yansıtabilecek, meta yapmayacak kadar tecrübeli ise bilmelidirler ama 3-4 kitap okuyup gelmiş ve oyuna başlayınca "ben Asmodeusu dövücem" , "Drizzti avlıycam" , "Bir problem olursa Khelben ile Piergerion a gider yardım isterim" diye bir hedefle oyuna başlıyorsa işte bu oyuncuların bilmemesinin daha hayırlı oldugunu söylüyorlar.
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Benimde şu sıralar oynattığım oyun FR da geçiyor ve 5 kişilik party de ki kimse FR'ı bilmiyor ve gerçektende oyun daha zevkli ilerliyor bu şekilde.Bende bir keresinde FR oynayan bir Party nin oyununu izlemiştim elemanlardan biri direkt sormuştu hemen "bizim bu oyuna başladığımız zaman diliminde drizzt nerde?" sonrasındada gülerek "ben ona sinir oluyorumda kesmeye gidecem" ve gayette ciddiydi bu saçmalıkta sonra ne oldu bilemiyorum sonraki oyunları izlememiştim :) .

Sanırım haklısınız şimdi ne demek istediğinizi daha iyi anladım pardon Dilbao sölediklerinide yanlış anladım sanırım :???: .
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Cryptwind
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Cryptwind »

tamam dediğiniz gibi insanlar olabilir gerçektende ama mesela benim oynadığım hatta oynattığım grupta bizim eski dmimiz bile vardı tamam mesela bazı kurallarda hata yaptığım zaman düzeltmesi sinir bozucu olabilio ama onun haricinde bilgili insanın oyuncu olarak kendini frenlemesi lazım bence frp oyununda zaten bana birisi gelip ben drizzti dövecem derse ciddi ciddi hemde ben o oyunu terkeder giderim ama sizin dediğiniz mantıkla dmler oyun oynayamaz bana biraz garip geldi... şahsen benim oynattığım dm arkadaş benden daha bilgiliydi ve ben onun oyunculuğuna hayrandım...
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Aslında ben pek bu tartışmaya girmek istemiyorum çünkü bu tür tartışmaların başlangıc benim rastladığım kadarıyla kusura bakmasın ama Dilbao oluyodu. Ayrıca herkes herşeyi bilebilir ben ce bi sorun olmaz zaten iyi bir rpci gidip Drizzti kesen ya da Elminster'a el öptüren kişi değildir.Bildiğini bilmiyormuş gibi davranmak ve bundan olabildiğince zevk alabilen kişidir. Dilbao kardeşim kusura bakma...

saygılarımla...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Post Reply