Ogre mage
-
mefistofeles
- Kullanıcı

Ogre mage
Ogre mage lerin normal yada daha çok bilinen mage karakterlere göre artı ve eksileri nelerdir ?
Ã?ncelikle şunu belirtmemiz lazım :
Ogre MAge bir sınıf(class) değil bir ırktır. Normal ogrelerin daha zeki ve daha tehlikeli olan bir türüdür. Doğal olarak büyüye bir yatkınlık ile başlarlar. sınırsız sayıda darkness, invisibility, günde 1 sefer charm person, cone of cold, gaseous form, polymorph ve sleep büyülerini yapabilirler. Bu büyüler drowların faerie fire ve darknessleri gibi "spell like ability" dir yani doğuştan gelir.
Tabii ki bu tip büyülere yatkınlıkları nedeniyle genelde mage levelı almış olarak karışımıza çıkabilirler.
O yüzden ogre mageleri bilinen magelerle karşılaştırmak doğru değil. Bu yarım elfleri rangerlarla karşılaştırmak gibi biraz alakasız bir tanım olur. Ogre mage bir ırktır. Muhakakki fiziksel farklılıklarından ötürü bir insan büyücüden fiziki yönlerden çok üstün olmasına karşı ırksal avantajlarından ötürü efektif karakter levelları çok yüksek olup insan, elf gibi ırklar kadar yüksek büyü gücüne ulaşmaları çok güçtür.
Ogre MAge bir sınıf(class) değil bir ırktır. Normal ogrelerin daha zeki ve daha tehlikeli olan bir türüdür. Doğal olarak büyüye bir yatkınlık ile başlarlar. sınırsız sayıda darkness, invisibility, günde 1 sefer charm person, cone of cold, gaseous form, polymorph ve sleep büyülerini yapabilirler. Bu büyüler drowların faerie fire ve darknessleri gibi "spell like ability" dir yani doğuştan gelir.
Tabii ki bu tip büyülere yatkınlıkları nedeniyle genelde mage levelı almış olarak karışımıza çıkabilirler.
O yüzden ogre mageleri bilinen magelerle karşılaştırmak doğru değil. Bu yarım elfleri rangerlarla karşılaştırmak gibi biraz alakasız bir tanım olur. Ogre mage bir ırktır. Muhakakki fiziksel farklılıklarından ötürü bir insan büyücüden fiziki yönlerden çok üstün olmasına karşı ırksal avantajlarından ötürü efektif karakter levelları çok yüksek olup insan, elf gibi ırklar kadar yüksek büyü gücüne ulaşmaları çok güçtür.
-
mefistofeles
- Kullanıcı

hıııımmm anladım ama normal büyü yada mage gibi büyüler yapabilir mi drow gibi değil de mage gibiShevarash wrote:Ã?ncelikle şunu belirtmemiz lazım :
Banada hep çok acayip gelmiştir. Neden ogrbüyücü diye bir ırk var. Ogr gibi büyü ile yakından uzaktan ilişkisi olmayan bir ırktan böylesi bir yan ırk. Yoksa benmi yanılıyorum bu konuda. Ogrbüyücülerin ogrlarla hiç bi alakası yokmu?
Peki ogrioller vardı sanırım. Acaba ogrioller sadece DL için geçerli bir ırkmı? Değilse Ogrbüyücüler bir nevi ogriollerin drowları olabilirmi?
Çok fazla sallama oldu ama mantıklı bir açıklama olması lazım bence. Elfler gibi büyü ie o kadar ilgili bir ırktan dahi bu kadar büyüyü su içer gibi kullanan bir ırk çıkmamış.
Peki ogrioller vardı sanırım. Acaba ogrioller sadece DL için geçerli bir ırkmı? Değilse Ogrbüyücüler bir nevi ogriollerin drowları olabilirmi?
Çok fazla sallama oldu ama mantıklı bir açıklama olması lazım bence. Elfler gibi büyü ie o kadar ilgili bir ırktan dahi bu kadar büyüyü su içer gibi kullanan bir ırk çıkmamış.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Ogreler ile alakaları var yani subrace olayı, zaman içerisinde olan farklılaşma. Orog, Avariel, Swirfnebnlin vs gibi ırklarla aynı olay sözkonusu. Sadece alt ırk ogre mageler.
Ogriollere gelince DL dışında bende görmedim kullanıldıgını eğer gören varsa DL dışında haber versin.
Elflerle olan farklılığa gelince daha aklı başında ve çevresini domine edici ırklar kendi üzerlerinde deneyler yapılmasına izin vermezler. Netice olarak ogreler düşük zekalı, daha az sayıda ve dagınık yaşıyorlar. Tam orijinini bilmesemde ogremagelerin büyüsel yeteneklerinin zaman içerisinde başka ırklarla olan çaprazlama ve daha kuvvetli ırkların (belki devil?) üzerlerinde yaptıkları denemeler sonucu geliştiğini sanıyorum.
Ogriollere gelince DL dışında bende görmedim kullanıldıgını eğer gören varsa DL dışında haber versin.
Elflerle olan farklılığa gelince daha aklı başında ve çevresini domine edici ırklar kendi üzerlerinde deneyler yapılmasına izin vermezler. Netice olarak ogreler düşük zekalı, daha az sayıda ve dagınık yaşıyorlar. Tam orijinini bilmesemde ogremagelerin büyüsel yeteneklerinin zaman içerisinde başka ırklarla olan çaprazlama ve daha kuvvetli ırkların (belki devil?) üzerlerinde yaptıkları denemeler sonucu geliştiğini sanıyorum.
-
mefistofeles
- Kullanıcı

ogre magelerin favored classı : mage olarak açıklanmış. olası multiclass seçenekleri ise mage,fighter, sorcerer olarak söylenmiş.
Benim kendi tercihim ise mage-fighter-spellsword olurdu.
Ek not - Spellsword :
Spellcasting failure şansını düşürüp zırhlı olarak daha rahat büyü yapan, yaptıgı bir çok büyüyü silahının ucundan kanalize edebilen savaşçı-büyücü için ideal bir prestige class..
Benim kendi tercihim ise mage-fighter-spellsword olurdu.
Ek not - Spellsword :
Spellcasting failure şansını düşürüp zırhlı olarak daha rahat büyü yapan, yaptıgı bir çok büyüyü silahının ucundan kanalize edebilen savaşçı-büyücü için ideal bir prestige class..
Ogre mage denilen yaratıkalar hımm
iyidir ama bi o kadar da tehlikelidir...
Bir gün yanlışlıkla bir tanesi ile karşılaştık grupça birazda ogre azgını bişeydi pek mutlu olmadık hehehe
uğraşmak pek akıl karı bir iş değil. ama şöle mücadele edebilirsin
grubunda elf arcane archer varsa koyarsın bi tepeye o yaklaşana kadar düzgün zar atışları ile delik deşik edersin oda ölürse şansına ölmesse corellon a başla yakınmaya
iyidir ama bi o kadar da tehlikelidir...
Bir gün yanlışlıkla bir tanesi ile karşılaştık grupça birazda ogre azgını bişeydi pek mutlu olmadık hehehe
uğraşmak pek akıl karı bir iş değil. ama şöle mücadele edebilirsin
grubunda elf arcane archer varsa koyarsın bi tepeye o yaklaşana kadar düzgün zar atışları ile delik deşik edersin oda ölürse şansına ölmesse corellon a başla yakınmaya
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
-
Logan
- Kullanıcı

konu ogre mage yaşanılan olaylar değil ogre mage hakında bilgi edinme ve tartışma ...biraz daha konuya özen lütfen
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
Ogre Mage'i monster manual de illk gördüğüm zaman baya bi şaşırıp afallamıştım özelliklede statlarına aldığı artılar açısından (str +10,con +6,int +4,wis +4, cha +6).Bunun dışında doğuştan gelen pek çok ıvır zıvır büyüsüde var.Evet aynen belirtildiği gibi ogre mage bir ırk ama orge nin bir alt ırkı,tıpkı hobgoblinlerin goblinlerin birer alt ırkı olduğu gibi.Bencede ogre mage sonradan oluşan bir ırk ama nasıl ogreyken ogre mage olmuşlar sadece bir tahmin yürütebiliyorum Shevarashın verdiği örnekte devil demiş oda olabilir ama bana dragon daha yakın bir ihtimal gibi geliyor,ama bu sadece bir tahmin.
Bunun dışında monster manual de ogre mage için Favored class sorc. demiş ama bu tabi tartışılır bişey.
Bunun dışında monster manual de ogre mage için Favored class sorc. demiş ama bu tabi tartışılır bişey.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
-
Logan
- Kullanıcı

elim kaymadı tartışmamızı msn de yaptık bitti. msj ın silindi en kısa zamanda bu msj da silinecektir...findor wrote:sanırım eli kaydı birinin mesajım silinmiş....
bende ogre magelere nasıl saldırılacağı hakkında bilgi verdim işte kötümü olmuş
çok fazla resmiyet sitenin sonunu getirir biraz müsama gösterinde eğlenelim.
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF