Undead ve mind effecting immunity

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Undead ve mind effecting immunity

Post by Darkgnome »

Herkes biliyorki undead (Yada ölümsü yada ölüce yada ölü olmayan) denen yaratıklar zihin etkili büyülerin hiç birinden etkilenmiyorlar. Zombi, iskelet gibi undead'leri düşündüğümüzde gayet mantıklı geliyor çünkü onlar zaten kandırılacak bir zihie sahip değiller.

Peki vampir, lich ve benzeri undeadler yani zihin saibi olanlar neden etkilenmiyorlar? Onlar gayette bir zihine sahipler ve zihine sahiplerse o zaman zihin etkilerinden etkilenmeliler. Ancak hislerden etkilenmeme olarak "emotion immunity" tarzı bir bağışılığı koymak ve tüm zihin etkilerini katmamak bence en mantıklı olanı.

Sizin fikriniz nedir, kural sisteminin mantığı nedir?
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Undeadler zihinsiz değillerdir. Bir kısmı özgür iradeye sahiptir, bir kısmı da önüne gelene saldırırlar. Belkibu ikisi arasındaki farkı ayırabiliriz ancak bunlar çok sıkı bir şekilde birbirlerinden ayrılmıyorlar. Yani özgür irade sahibi olmayan vampirler yada tersi olan ghoullar vardır (ki bu yüzden ghoul zombi gibi templateler oynanılabilir bir hale getirilip libris mortiste sunulmuştur)

Ancak undeadlerin zihin etkileyen büyülerden etkilenmeme sebepleri onların normal dünyanın dışında bir zihne sahip olmalarıdır. O yüzden bilinen zihin büyüleri bu yaratıkların zihinlerini etkilemez yada kontrol edemez. Vücutlarını ve zihinlerini bir arada tutan güçler nekromantik büyülerdir ve bu yüzden nekromantik büyülerle zihinleri kontrol edilip iradelerine hükmedilebilir. (control undead tipi büyüler mevcuttur).

Ayrıca "tanrıların gücü" , evrenin gücüdür ve undeadler doğal yaradılışın dışında varlıklardır bu yüzden çoğu tanrıdan direkt gelip kanalize edilmiş pozitif yada negatif güçler (turn-rebuke undead) undeadleri kontrol etmeye yada zihinsel olarak onlara erişmeyi başarır.

Tabii ki zaten bu tip "özgür iradeye" sahip bir çok undead (örneğin lich, vampir vs) turn resistance yeteneğine sahiptirler yani bu tip kontrollere karşı diğer iradesiz undeadlerden daha dayanıklıdırlar.

Pek azı ise (ilk etapta aklıma gelen Death Knightlar) turn olaylarına direkt olarak immunedirler. Ã?ünkü Deathknight direkt olarak kötü tanrıların kendileri tarafından hayat verilmiş lanetli yaratıklardır bu yüzden basit bir tabirle, tanrıdan geldikleri için diğer tanrıların dokunuşuna alışkındırlar.

Umarım tatmin edici olmuştur sevgili Darkgnome...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Yani demek istediğin ölülerin zihinleri negatif enerji boyutunda yada başka bir boyutta olduğundan onun zihnine ulaşmak için onun dünyasında yani negatif enerji dünyasında bulunulmalı yada oradan güç çeken büyüler kulanılmalıdır. Buda necromancy büyülerinin neden undeadleri etkileyebildiğini açıklıyor sanırım.

Yanlış anlamış olabilirim bir onaya muhtacım.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Evet doğru anlamışsın ama yinede zihinlerinin negatif enerji boyutunda oldugunu söyleyemiyeceğim. Sadece zihinleri vardır, ulaşım ise normal zihinlerden farklı olarak negatif-poizitif enerji yada nekromansi yoluyla olmaktadır.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Evet doğru benim sallamam sadece negatif enerji ile ilgili olnadı.

O zaman ben birde pozitif enerji için sallayayım. POzitif enerjide ölünün negatif düzlem ile olan bağını zayıflattığından yada parçaladığından ölünün zihnini kaybetmesine ve Turn olmasına yada destroy olmasına sebep oluyor.

Buradakileri herhangi bir official kitapta görmedim ve "sallama" lafında anlamayan insanlar olursa diye yazıyorum. İleride başkalarının karşısına geçipte benim teorim sanki gerçekmiş gibi hava atmayın. Sheverash derseki ever zaten açıklamasıda budur o zaman dilediğiniz gibi kullanın.
Eskisi ka
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Doğru, negatif ve pozitif enerji bizlerin kullandıgı oyun sistemlerinde birbirlerinin dengi-zıddı-karşıtlığı kavramlarının hepsini içerir. Yeterince güçlü bir pozitif enerji negatif enerji ile ilgili olan güçlere zarar verir. Yada yeterince güçlü bir negatif enerji kendine benzer olan üzerinde bazı etkiler yapar.Turn - rebuke - destroy olaylarını özü de budur zaten. Daha çok ayrıntılı bir konu ama Darkgnome doğruyu söylemiş.
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Sanırım konuyu genel olarak anladım ama kafama takılan barkaç sorum var.

1) Undeadlerin zihinleri hatta tüm canlıların zihinleri nerededir?

2) Undeadlerin zihinleri nerede olursa olsun neden zihin etkileyen büyülerden etkilenmemektedir?

3) Doğru biliyorsam bir insan eğer vampir tarafından ısırılırsa o da vampir olur ve kan dışındaki yüm hayati zevklerden kopması haricinde yaşam felsefesi ve mentalitesi değişmez. Bu durumdaki bir undeadin zihninin etkilenememesi nedendir?

Tabii tüm bu soruları bundan önceki soruları okuyan biri olarak soruyorum ve yukarıdaki yazdıklarınız dışında bir şeyler söyleyerek cevap verirseniz daha iyi olur. Ã?ünkü zaten onları okudum ve kafamda bu sorular kaldı.

Saygılar..

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

FrontsideAir wrote:Sanırım konuyu genel olarak anladım ama kafama takılan barkaç sorum var.

1) Undeadlerin zihinleri hatta tüm canlıların zihinleri nerededir?

2) Undeadlerin zihinleri nerede olursa olsun neden zihin etkileyen büyülerden etkilenmemektedir?

3) Doğru biliyorsam bir insan eğer vampir tarafından ısırılırsa o da vampir olur ve kan dışındaki yüm hayati zevklerden kopması haricinde yaşam felsefesi ve mentalitesi değişmez. Bu durumdaki bir undeadin zihninin etkilenememesi nedendir?

Tabii tüm bu soruları bundan önceki soruları okuyan biri olarak soruyorum ve yukarıdaki yazdıklarınız dışında bir şeyler söyleyerek cevap verirseniz daha iyi olur. Ã?ünkü zaten onları okudum ve kafamda bu sorular kaldı.

Saygılar..
1) zihin nerededir? tıbba göre zihin - akıl - zeka - varlık bilinci beynin gri kıvrımlarındadır. Undeadlere gelince bunun offical bir cevabı oldugunu sanmıyorum (ancak çok uç bir kaynakta rastlayan varsa paylaşsınlar tabii ki) benim düşünceme göre kendi vücutlarını bir arada tutan negatif güç kaynağındadır. Yani bir çok undeadin herhangi bir uzvu hatta kafası koptugunda bile normal fonksiyonlarına devam edebildiğini görüyoruz. Büyük oranda tüm enerjilerindedir dersek eksik olmaz sanırım.

2) çünkü zihin etkileyen büyüler canlıların zihinlerine göre tasarlanmışlardır. Canlıların zihni organiz balı kimyasal faaliyetlerin sonucudur, undeadlerin ise 1. soruda açıkladıgımız gibi farklı bir kaynaga dayanmaktadır. Hatta büyük çoğunluğu yaratıcılarının (necromancer, kötü clericler, daha güçlü diğer undeadler gibi) kontrolündedir.

3) Burada bir eksiklik var. Bir kişi DNd bazlı dünyalarda vampir tarafından ısırılırsa Kana duydukları istek ve şehvet dışında tüm diğer insani isteklerden arınır ve aligmenti Chaotic Evil`a dönüşür. Bilinçli yada bilinçsiz olarak bu yönelimin gerekliliklerine uygun olarak davranmaya başlar. Zaten ilk olarak ısırılan kişi kendini vampire dönüştüren diğer vampirin zihinsel kontrolü altındadır ve o vampir ölmedikçe özgür irade sahibi olamaz. O öldüğü zamanda kendisini ısıranın güm gazabı ve garezi kendisine büyük oranda geçmii olarak devam eder. Çok az bile geçmiş olsa dahi kana duydukları ihtiyaç nedeniyle eninde sonunda bir çok canlı varlığı yokederek kan ihtiyaçlarını karşılarlar ve gittikçe kötülüğe dönerler.
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Shevarash wrote: Canlıların zihni organik bazlı kimyasal faaliyetlerin sonucudur
Düzeltme ve özürlerimle... :)
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Sanırım anladım ama eğer zihnin nerde olduğu fikrin official değilse karşı çıkacaktım da..

Bu biraz hayat felsefemle biraz da büyü sistemimle ilgili. Aslında burası yeri değil ama kısaca bahsedersem, bence zihin tamamen ayrı bir boyuttadır. Platon bu boyuta idea demiştir, ben de öyle diyorum. İdea boyutunda adde, madde boyutunda da idea yoktur. İdealar bedenleri kontrol eder, yani fiziksel dünyada zihin, düşünce, ruh yoktur. Beyin sadece bir aracıdır. Benim fikrim bu.

Vampirlerin mentalitesi konusunda haklısın ama eğer öyleyse vampirler de hayvanlar gibi fakat sadece öfkeye dayanana bir içgüdüsel hareket içindedirler, yani bilinçleri yoktur diye düşünüyorum. Eğer öyle değilse hala undeadların bilinci olan türlerinin zihinlerinin etkilenebileceği konusundaki şahsi fikrimde ısrarcı olacağım.

Saygılar..

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Bahsettiğin sistemin aynısı warhammer 40 K evreninde var. Bir üst boyut var, her varlığın burada bir yansıması var, ayrıca üst uzayda milyonlarca ışık yıllık uzaklıklar bu boyuttan geçilerek kısa sürede kat edilebliyordu ama gemilerde güçlü birer telepat oluyordu. Vakit ve kaynak bulursan incelemeni öneririm.

Vampirler konusunda haklısın büyük oranda açlklarına dayalı neredeyse yırtıcı hayvanlar benzeri bir davranış yapısına sahiptirler. Tabii ki tok olduklarında son derece nazikte olabilirler ama uzunca bir süre aç bir yere kapatılırlarsa esas doğaları açığa çıkar. Ancak bilinçleri vardır. Bununla ilgili de psikoloji ile ilgili kavramlardan "id-ego-süperego" konusunu okumanızı tavsiye derim.

Ancak bilinçli de bilinçsizde olsa "undead undeadtir" yani hala normal canlılardan farklı bir zihne sahiptir ve standart büyülerle zihninin etkilenmesi olası değil.
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

O zaman şu soru kafamı karıştırıyor. Undead'den psionic olur mu?

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Diğer başlıkta da dediğim gibi olur. İlk aklıma gelen örnekler Caller in Darkness - büyük bir kötülük karşısında aniden korkudan ölmüş zavallıların ortak bilinçlerinin topluluğundan oluşan undead bir varlık - ve Alhoon - yani zihin güçleriyle ünlü mind flayerlerin lich versiyonları.
Post Reply