Hakmarun ...... Öalışmalar, yorumlar, konuşmalar, v

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Benm pasif diplomacy 19 olması gerekmiyormu :|
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

CLiCKs wrote:Benm pasif diplomacy 19 olması gerekmiyormu :|
Nasıl; ayrıntılı hesabını gösterirsen daha iyi anlaşılır?
Ben hesaplarken +5 trained ve +3 Cha eklemişim, diğer +1 nereden gelmeli?

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Arkadaşlar Alenthas arkadaşımız da oyuna girdi. Ienkep isimli halfling/rogue karakteriyle katılacak aranıza. Siz ayrıldıktan sonra iyilik tapınağına başvurmuş ve Rahibe Naome ona sizin peşinizden kasabaya doğru gitmesini önermiştir. Ienkep midillisini dörtnala koşturur böylece grubun yeni elemanı hızlı yol alarak size o gece kasabada yetişir. Skill challenge’iniz bitip de Tobias uzaklaşınca masanıza gelip kendini size tanıtacak ve kolyesini gösterdiğinde onun da gruptan olduğunu anlayacaksınız.

Ienkep halfling olduğundan small yani ufak bir kişiliktir, boyu 118cm, kilo 36 aklınızda olsun.

Bir de arkadaşlar, belirtmeden geçemeyeceğim Hakmarun’da ırksal çatışmalar yok! Bazen diğer ırklara güvenmeme gibi olaylara rastlansa da (örneğin dwarflar biraz zor güveniyor) ancak bundan ötesi bir düşmanlık yoktur. Değişik ırktan kişilerin evli olması bile yadırganmaz Hakmarun’da. Binlerce yıldır iç içe yaşamaktan meydana gelmiş bir kaynaşma var.
Ancak kurak topraklardakilerle verimli topraktakiler arasında 50 yıldan fazla bir savaş sürmüş o yüzden şu anda barış olsa da, ırksal değil ama bölgesel bir sevmeme durumu olabilir. Fakat örneğin bir batılı doğu topraklarında dolaşırken tipinden, vs anlaşılmıyor yabancı olduğu.
Neyse uzattım, demek istediğim rol play yaparken ırkçı yaklaşımlarda bulunmayın lütfen, çünkü öyle bir dünya değil yaşadığınız yer.

.
Last edited by dwaxer on Tue Oct 14, 2008 1:25 am, edited 1 time in total.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Shadow Walk'ın yapılan kişi üzerindeki etkiyi tasvir edebilir misin? Oyuna girdiğimde bu yolculuğun Ienkep üzerinde bıraktığı etkiyi alakasız bir şekilde tasvir etmek istemiyorum.
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

AlenthasLeasess wrote:Shadow Walk'ın yapılan kişi üzerindeki etkiyi tasvir edebilir misin? Oyuna girdiğimde bu yolculuğun Ienkep üzerinde bıraktığı etkiyi alakasız bir şekilde tasvir etmek istemiyorum.
Ya onu değiştirelim Alenthas, sana bir midilli (küçük at) vermişler tamam mı senin midillin var senden 10 gp kesicem onun için. :mrgreen: Ã?ünkü ben unuttum shadow walk component masrafı 500 altınmış!! Ha yine de açıklayayım bu büyü sizin normalden 5 kat hızlı yürütebiliyor! İlerleyen zamanlarda bol bol kullanarak hızlı yolculuklar yapabilirsiniz, aklınızda bulunsun.

.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Aaa, iyi ya her zaman bi atım olsun istemişimdir. şimdi ne kadar sürecek yolculuğum? Bi de midillinin hızı nedir?
Image
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

dwaxer wrote:
CLiCKs wrote:Benm pasif diplomacy 19 olması gerekmiyormu :|
Nasıl; ayrıntılı hesabını gösterirsen daha iyi anlaşılır?
Ben hesaplarken +5 trained ve +3 Cha eklemişim, diğer +1 nereden gelmeli?

.
Ã?nceden 19 yazmıştın diye hatırlıyorum o yüzden dedim. Galiba o postta yanlış yazmışsın.
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

AlenthasLeasess wrote:Aaa, iyi ya her zaman bi atım olsun istemişimdir. şimdi ne kadar sürecek yolculuğum? Bi de midillinin hızı nedir?

Ã?bürküler zaten yavaş geldi, senin midilli hızı 7 kabul edelim. Sen diğerlerinden 2-3 saat sonra vardın ve skill challenge tan sonra devreye gireceksin. Tanıtırsın kendini.

Bu arada hatırlatayım Pazartesi ve Perşembe günleri sırası gelipte saat 20'ye kada mesaj atmayanlarınkini ben ilerleteceğim arkadaşlar.

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Yani bugün tersyuz 20:00 da atmassa sen ilerletecekmiisn?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Yani bugün tersyuz 20:00 da atmassa sen ilerletecekmiisn?
Evet tabii; pztesi ve perşembe.

Alain'in sosyal becerileri de çok zayıf, +2 bonusla Bluff yapmak lazım, diplomacysi daha da düşük çünkü.

.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Oyuna girebilmek için sabırsızlıkla bekliyorum!
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

AlenthasLeasess wrote:Oyuna girebilmek için sabırsızlıkla bekliyorum!
:D Az kaldı, clicks atsın gireceksin. Bu arada Tersyuz'un işi çıktı herhalde ben oynattım mecburen ama başarılı zar attım. :D güzel blöf çektiğime inanıyorum ne dersiniz. :-P

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Evet güzeldi, varya ne yalan söyliyeyim aklımdan öyle bişe geçiyordu :D Clicks'in ki tutmaz ise başarısızmı olucaz?
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Quarion wrote:Evet güzeldi, varya ne yalan söyliyeyim aklımdan öyle bişe geçiyordu :D Clicks'in ki tutmaz ise başarısızmı olucaz?
He he, başaramasın diye elimden geleni yaptığımı farkettim 8) Bir de Dwaxer, orada 4-5 kişiydik, insan bir zar atar :mad:
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Evet güzeldi, varya ne yalan söyliyeyim aklımdan öyle bişe geçiyordu :D Clicks'in ki tutmaz ise başarısızmı olucaz?

Evet ama tutarsa da başarılı. Arkadaşlar bu ilk skill challeng'iniz olduğundan ısınmak adına 4başarı/2başarısız ve DC:10 gibi bu oyunda görebileceğiniz en kolay muhabbetti bu. Ã?ünkü zaten Tobias'ın aklında size elindeki haritaları vermek vardı! Aslında sizden bir şey isteyecek (bunu baştan beri planlamıştı) eğer bu isteğini (quest) gerçekleştirirseniz size elindeki 4 harita veya secret'i (sır) verecek. Skill challenge başarılı olursa haritaların yanısıra eskiden kullandığı birkaç eşyayı da size hediye edecek.

Bundan sonraki skill checklerimiz daha zor olabilir. Ancak bunda da, daha ilk tecrübe olmasına rağmen iyi performans gösterdiniz bence, tebrikler. Tabii başarılı olursa kuru tebriğin yanında exp ödülü de vereceğim merak etmeyin. :)

.
Post Reply