Power Play: Dünyanın en hızlı adamı

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Bir karakter çok hızlı koşuyo diye ölümsüz olmaz. Vur-kaç yapar diceksiniz ben de yapamaz dicem. Bana vurmak içi yakınlaştığında bana bi saldırı hakkı doğar. Kaçmaya çalışırken de bi saldırı hakkı vermiş olur bana. Böylece adam sadece gelgit yaptığı için benden en az bir darbe fazla yemiş olur. Ayrıca combat sırasında hareket olayları en fazla x2 ile yapılır Daha hareket edilirse saldırı yapılamaz. Bu da demek oluyo ki bu arkadaşdan güzel postacı olur ama savaşçı olmaz...
"Lovefull Evil"
Cyan Bloodbane
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Cyan Bloodbane »

Kender.. :P
I cry.when angels deserved to die
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Hmm 3.5 editionı inceleme fırsatım olmadı henüz :mrgreen:
Bu arada Spring Attack feat'i sayesinde bir attack yapıp geri çekilerek yara almamak mümkün...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Androner
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Androner »

3.5'de sadece düşmanın tehdit ettiği bir kareyi terkettiğiniz zaman attack of opportunity yiyorsunuz.
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Cyan Bloodbane wrote:Kender.. :P
Bu hızda hareket edebilen bir kenderi hayal dahi etmek istemiyorum.

Handa bir anda içeriye bir rüzgar dolar. Bir kaç saniye sonra handa herkes yarı çıplak halde durmaktadır. :D
Taşlar unutana dek...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

SPRING ATTACK [General]
You are trained in fast melee attacks and fancy footwork.
Prerequisites: Dex 13+, Dodge, Mobility, base attack bonus +4 or higher.
Benefit: When using the attack action with a melee weapon, you can move both before and after the attack, provided that your total
distance moved is not greater than your speed. Moving in this way does not provoke an attack of opportunity from the defender you
attack
. You can’t use this feat if you are in heavy armor.

Sanırım yeterince açık:
Spring Attack yaparsanız attack of oppotunity kazanmaz düşman.
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Bunun konu ile alakası nedir acaba?? Dünyanın en hızlı adamı hakkında bişi konuştuğumuzu sanıyordum.

Konu "Ne zaman AoO verilir?" ise o zmn yeni bir başlıkta konuşulsun bu konu...
"Lovefull Evil"
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Dilbao wrote:Vur-kaç yapar diceksiniz ben de yapamaz dicem. Bana vurmak içi yakınlaştığında bana bi saldırı hakkı doğar. Kaçmaya çalışırken de bi saldırı hakkı vermiş olur bana. Böylece adam sadece gelgit yaptığı için benden en az bir darbe fazla yemiş olur.
Ben bu konuya parmak basmak istemiştim :)
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Bence bu yüksek hız dövüşmekten daha iyi konularda da kullanılabilir.
Mesela savaş gırla gitmektedir, savunmacıların safları azalıyordur. Destek çağırmak için en hızlı adamlarını seçer ve yollarlar.
Yarın destek gelir. :d
Benzeri...
Taşlar unutana dek...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Dilbao kuralları çok güzel özümsemişsin ve ancak anlamadığım dwarf nasıl 30 ile hareket ediyor? Benim bildiğim dwarflar 20 ile hareket ediyordu.
Saldırı olarakda kılıçla dibine gireceğine ok kullanır olur biter. Bunun gibi bir karakteri 2e de yapmıştım. Adı, Ork dart atıcısıydı. Adına gülenleri ise makinalı tüfek gibi attığı dartlar ile öldürüyordu.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

hızlı hareket etmek savaşta yarar sağlar
ama kaçıp tekrar saldırma konusunda sanırım dilbao haklı
böylece rakibine iki vuruş hakkı verir
ve zarlar tutarsa darbeyi de yer kafasına oturur
sonuçta d20 de 20 atıp yumrukla mithril wall parçalayan cüce görmüşlüğüm var
ama eğer bir roman kahramanı olursa kendisi epey iyi dövüşür söylemiş olayım
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

[quote="Raistlin"]SPRING ATTACK [General]
You are trained in fast melee attacks and fancy footwork.
Prerequisites: Dex 13+, Dodge, Mobility, base attack bonus +4 or higher.
Benefit: When using the attack action with a melee weapon, you can move both before and after the attack, provided that your total
distance moved is not greater than your speed. Moving in this way does not provoke an attack of opportunity from the defender you
attack. You can"t use this feat if you are in heavy armor.

Sanırım yeterince açık:
Spring Attack yaparsanız attack of oppotunity kazanmaz düşman.[/quote]

Bak bi daha yazdım pyros.
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

[quote="Darkgnome"]Benim bildiğim dwarflar 20 ile hareket ediyordu.[/quote]
Haklısın ama örnekteki dwarf Large size bi kişilik :-)
Aslında Dwarf ların Medium size olduğu aklımda kaldığından öyle yazmışım, size medium ama speed 20. Sen söyleyince hatırladım. Ne kadar dikkat etsem de bişeyler unutuluyo illaki.
Dwarf yerine +2 con sahibi başka bir ırk da olabilir orda yazdığım gibi. Amaç con bonusu almak.

[quote=PHB v.3.5][b]SPRING ATTACK [GENERAL][/b]
[b]Prerequisites:[/b] Dex 13, Dodge, Mobility, base attack bonus +4.
[b]Benefit:[/b] When using the attack action with a melee weapon, you can move both before and after the attack, provided that your total distance moved is not greater than your speed. Moving in this way does not provoke an attack of opportunity from the defender you attack, though it might provoke attacks of opportunity from other creatures, if appropriate. You can"t use this feat if you are wearing heavy armor.
You must move at least 5 feet both before and after you make your attack in order to utilize the benefits of Spring Attack.
[b]Special:[/b] A fighter may select Spring Attack as one of his fighter bonus feats.[/quote]

Böle bişi oldu 3.5 da Spring Attack. Gerçi fazla bi değişiklik yok ama yine de bunulsun.

*Saldırdığın kişiye AoO vermiyorsun ama ondan başka herkes alabiliyor.

*Spring Attack sadece melee sandırılarda işe yarıyor. Yani illaki adama yaklaşıp sonra da uzaklaşman gerek. Bu sayede rakibin melee saldırılarından kurulmak teoride mümkün. Peki ya rakip ranged saldırı yapıyosa? Bu durumda rakipden kaçmak uğruna melee mesefaden çıkıldığıdan ranged saldırı yapacak kişilik melee de aldığı penaty ları da almamış oluyor. Hatta doğru featleri almışsa bir de üstüne bonus alıyor.

*Saldırılamamak için düşmandan base speed*2 kadar uzakta olmak gerekir ki charge dahi yapamasın. Bu durumda 30ft sahibi bir kişiden kaçabilmek için 66ft geliş, 66ft kaçış olmak üzere en azından 132ft base speed sahibi olmak gerekir.
Flash için bulduğumuz base speed neymiş: 100ft. Yani bu karakter ölümsüz değil...
"Lovefull Evil"
Post Reply