Blind Fighting
Pardon yaa orada ben çok önemli birşeyi atlamışım. Tabiki sadece karanlıkta. Bu drowlara doğuştan sahip olduğu bir özellik. Ve blind fight öğretmeye gere yoktur diye söledim yani. Olay bu. Karanlıkta drowlardan daha iyi gören bir daha olduğu kimse iddia edemez herhalde. Aman raistlin barbarlar deme şimdide...
:):):):)
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...
-
Baron_Sengir
- Kullanıcı

Hmm bende FR'la ilgili pdf olmadığından bakamıyorum ama 3rd edition kitabına göre:
Dwarves and Orcs:
60 ft darkvisionları var ve tamamen herşeyi görüyorlar fakat siyah beyaz görüyorlar. Hiç ışık olmadan rahatça gezinebiliyorlar (Senelerce karanlıkta maden kazmış mesela dwarflar!!!)
Elves, half-elves and Gnomes:
Lowlight-visionları var ve starlight, moonlight, torchlight, and az ışıklı ortamlarda insanların iki katı uzaklığı görüyorlar ve renk ayrımı yapabiliyorlar...
Halflinglerde ise bu özelliklerin hiç biri yok
AD&D 3rd edition Core Rulebook'da bu kadar açıklama var...
Dwarves and Orcs:
60 ft darkvisionları var ve tamamen herşeyi görüyorlar fakat siyah beyaz görüyorlar. Hiç ışık olmadan rahatça gezinebiliyorlar (Senelerce karanlıkta maden kazmış mesela dwarflar!!!)
Elves, half-elves and Gnomes:
Lowlight-visionları var ve starlight, moonlight, torchlight, and az ışıklı ortamlarda insanların iki katı uzaklığı görüyorlar ve renk ayrımı yapabiliyorlar...
Halflinglerde ise bu özelliklerin hiç biri yok
AD&D 3rd edition Core Rulebook'da bu kadar açıklama var...
-
Baron_Sengir
- Kullanıcı

Mesela ravenloft ta bi oyunum vardı orda benim dm bana darkgift olarak vermişti darkvision baya hoşuma gitmişti.Darkvision bu kadar kolay bulunur bişey olmasa gerek gibime geliyo yani.Mesela ben Drizzt in hiç darkvision kullandığını görmedim.Hep bişey oldu mu infravision yapmıyomuydu kitapta?Hani sinirlendimi Malice suratı ısıdan kıpkırmızı oldu falan diodu.Alooo 
Evil rises,darkness falls...
Bence sen biraz daha FR'ye önem ver raistlin. Öünkü D&D'de biraz FR'ye dayanıyor. Ne biliyim FR kitapları oku bol bol, FR oyunlarını oyna (Neverwinternights, Icewind Dale) bunalrı oynayıp bitirdiysen bi daha oynayıp bitir ki FR evrenini inceleyerek daha iyi öğren...
(çünkü gerekm masaüstü olsun gerek başka yerlerde en çok tercih edilen evren FR. Sanırım biliyorsundur.)
(çünkü gerekm masaüstü olsun gerek başka yerlerde en çok tercih edilen evren FR. Sanırım biliyorsundur.)
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...
Yoo gayet açık bir cümle. Aslında benimde kastettiğim buna benzer bişey. Dediğim gibi FR'ye ağırlık verirsen iyi olur (Benimde şu puanlama sistemlerine biraz kafa yormam lazım. Bazısını anlamıyorum. (mesela senin corax karakterinde falan. Benimde FR bilgim iyi ama Character sheet flan kötü yani...))