David Eddings'ten

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
AstYaNaX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by AstYaNaX »

Bana kalırsada belgariath daki büyü tarifi çok mantıklı bana en yatkın gelenlerden biri işte bu yüzden seriyi soluksuz okudum daha malloreon serisini okumayanlara çok şey kaçırmışlar derim ben :P
acemiye yardım edin ki tanrılar sizi ödüllendirsin
WarlorD
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WarlorD »

ben bi türlü ısınamadım belgariad ve malloryon serilerine... karakterler ve olaylarla ilgili yapabiliceim tek yorum: komik!
yani elenium üçlemesiyle karşılaştırırsak berbat diebilirim...
In darkness, I shall rule forever, Beyond mortality and beyond this realm... -Xarodus the Dark-
AstYaNaX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by AstYaNaX »

Niyeki tamam olaylar biraz yolunda gidiyor bazen ama çok da hoş anlatılmış bana kalırsa hiç yoktan okuyucuyu kendine çekiyo.. Bu seriyi bizim memlekette sanayide lokanta işleten adamlar okuy o ama başka bir sürü okur insan varki kitapdan haberi yok..
acemiye yardım edin ki tanrılar sizi ödüllendirsin
Aldaris
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aldaris »

Elenium ve tamuli üçlemelerinde kullanılan büyü sistemi biraz muğlak gibi ayrıca arcane magic olmadığından büyücü kitlesine gelmez bence
yani tanrıyla kavgalısınız ateş bile yaktırmaz valla
Ayrıca aslında rahiplerde dua ederken yorulur yani evrende çağırdığınız her kudret için önce bir aktivasyon enerjisi harcarsınız buda büyü yapan kişilerin yorulmasını yeterince açıklar bana kalırsa.
Rhalazarn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Rhalazarn »

Bence David Eddings'in kitaplarındaki büyü mantığı ilk başta saçma gelse de, dikkatli bakınca dragonlance de de büyücülerin güçlerini tanrılardan çektiğini görürsünüz. Lunitari, Nuitari ve Solinari'den güç çekme olayıyla öbürü arasında fark göremiyorum pek ama dragonlance deki yine de daha hoştu çünkü ordaki büyü tanrıları diğer tanrılardan çok farklıydı. Yani büyü tanrıları diğerlerine göre daha asi duruyorlardı. Nuitari'ye aşık olmamı sağlamıştı dragonlance(yanlış anlaşılmasın büyü çerçevesi içinde).
<div> Wir sind nicht gestorben. Wir haben nie gelebt.<br>                   <br> -Ragnar Lodbrok</div>
Hakikatli-Torm
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hakikatli-Torm »

AMa tanrıdan büyü almak gerçekten kısıtlayıcı mesela sepfrenia bi stryc'e karşı ölümcül bir büyü okumaya başlıyor ama aphrael bunu yapmam deyip o gücü vermiyor. Bana mantıksız geliyor. O işte tanrıların kaprislerini çekmek kötü olsa gerek.
Arenasında kör savaşçı, ellerinde yok silah, siyah karnalık ortasında savaşıyor, zor...
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

Büyü kelimseinin tanımı usta yazar David Eddings'in Belgariad'da da belirttiği gibi (ki belgariad bence bu güne dek yazılmış en sağlam fantastik yapıttır kim ne derse desin) SÖZ ve İRADE 'dir.Büyü Tanrılardan çekilmekten çok tanrının size verdiği potansiyeli kullanrak ve tabi bir de aktivasyon enerjisi kullanarak yapılır.Büyüden sonra yorulmaya gelince,kendi sınırlarınızı ne kadar zorlamışsanız yani potansiyelinizle yaptığınız büyünün oranı ne derecedeyse o kadar yorulursunuz... Yorumlarınızı bekliyorum.
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Bir büyücünün , kendi potansiyelini aşması çok zor, olmalı bence.
Abartıp onlarca büyü yaparsan, olur. Bence bu limitler daha artmalı, dnd de.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Bence, David Eddings'in büyü mantığı çok güzel.Ã?oğu kişi, "E o zaman Cleric'ler ne iş yapsın" demiş.Zaten büyücüler Elenium'da bir nevî Cleric.Dua'nı ediyorsun, büyüyü yapıyorsun.İstediğin Tanrıya dua et(Elene Tanrısı hariç), sonra büyünü yap.Ã?rneğin, Sepherina, büyü için Aphrael'den istiyor.Bu yüzden Styric'ce konuşuyor.Ancak Ulath bir bölümde, Troll'ce bir büyü yapıyor.Sepherina ise *Troll Tanrılarından yardım mı istedin?* diye soruyor.Zaten bu durumda, Ulath geçici Cleric oluyor.Bu yüzden fazla bir sorun yok sistemde
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Post Reply