Ac yerine zar (opposing roll) atılsa nasıl olur?
kesmeyin abi muhabbeti bence norticusun dediği- yardımlarınızla - biraz rütuşlanırsa gayet iyi olur hem oyunu her zaman böyle oynamak da gerekmez ki oynarsın normal kurallara göre biraz taşş..lı adam veya gazlı bi düellocu çıkarsa o zaman bu kuralı uygularsın uygulama uzun sürüyo ama arada bi oynayınca gerçekten çok eğlenceli
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
-
DeMRaN
- Kullanıcı

Bence oyunun ortasında düello var diye farklı yöntemler kullanmak güzel bişey deil... iyi o zaman oyunun yarısını 2e yarısını 3e oynıalım ki oynamaya çalışan tanıdıklarım var ellerine yüzlerine bulaştırdılar dorudan 3e ye döndüler... Zaten bırakında Dm düşünsün ben dm oldumda oyunculara bile attırmıorum zar onlar düvüşürken veya diplomacy gibi bişey gerektiinde ben atıorum yoksa sen şunu at, sen bunu at derken Oyundan uzaklaşıo insanlar bi bakıosun herkesin elinde bir zar topaç gibi çeviriyolar filan...
<div align="center">Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elghinn dal lil alust... <br>Those who watch their backs meet death from the front... </div><br><strong><em><div align="right"><strong><em>Tharivol Amakiir the Dark Elf Mystics Master</em></strong
-
DeMRaN
- Kullanıcı

Ben profesyonel oynuorum ama gruptakiler şamata yapmaya başlarsa elimde bi koz oluo ne biliyim mesela şamatayı başlatan kişinin nasıl oluosa zarları düşerken karakterini gerçekten ii oynayıp oyuna katkıda bulunanların bi anda zarları artıo tabi bi tek zar olarak deil ama baya bi şamata azalıyor.... Bitek benim tanıdıklarım mı böle şamataya başlıo bi süre sonra yoksa sizdede varmı?? Gerçi haklarını yememek lazım bazen saatlerce manyak zevklide oynuoruz ama bazen işte
<div align="center">Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elghinn dal lil alust... <br>Those who watch their backs meet death from the front... </div><br><strong><em><div align="right"><strong><em>Tharivol Amakiir the Dark Elf Mystics Master</em></strong
ya şamata olayı oyun sıkınca toplu görülen bişi bizde genelde. tek başına şamata yapanın başını kesmek gibi bir alışkanlığımız var
ama işe player gözünden bakarsan: benim kaderimi dm nin attığı zar belirlememeli. miss imi de hit imi de ben yapmalıyım bence
çünkü sonra ya bi daha at geyiği olur ve de deneyimli oyuncular zaten kabul etmez dediğin sistemi
ama işe player gözünden bakarsan: benim kaderimi dm nin attığı zar belirlememeli. miss imi de hit imi de ben yapmalıyım bence
çünkü sonra ya bi daha at geyiği olur ve de deneyimli oyuncular zaten kabul etmez dediğin sistemi
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Valla benim Dm karşısında boynum kıldan incedir... Eğer Dm'in bir hata yaptığına inanırsam karakter kağıdını alıp veririm Dm'e "Al işte şu herife bir bak nasıl öldürdün bu gece bir düşün bakalım uyuyabilecek misin" derim 
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Only God should have this power
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
Bu cıvıma olay biçok nedenden olabilio, sadece sıkılmaya gerek yok, çok ciddi oyunda biri bi anda bi geyik yapıo, olay cıvıyabilio, ama bi iki dakkayla sınırlı tutunca bu işi oyunun zewki hiç kaçmıo,
Zaten millet iice kaptırdıında cıvıma fln da hiç kalmıo...
Zarı dm in atması konusu ise, ben kesinlikle karşıyım, oyuncu iken en nefret ettiim şeydir bu. Kaderimin benim elimde olmaması gibi gelio o iş bana... Bi kere öle oynadıımız bi oyunda dm 20 attıım halde "1 attın fumble" demişti, salağın gözlüündeki yansımadan görünüodu zar, bu son damla oldu, o anda töbe ettim işte...
Dm kende oyuncuların heveslerini kaçırıo gibi gelio bana zarı benim atmam, gizli zarları bile oyuncularıma attırırım coğunlukla(görmelerini engellerim tabe)...
Zaten millet iice kaptırdıında cıvıma fln da hiç kalmıo...
Zarı dm in atması konusu ise, ben kesinlikle karşıyım, oyuncu iken en nefret ettiim şeydir bu. Kaderimin benim elimde olmaması gibi gelio o iş bana... Bi kere öle oynadıımız bi oyunda dm 20 attıım halde "1 attın fumble" demişti, salağın gözlüündeki yansımadan görünüodu zar, bu son damla oldu, o anda töbe ettim işte...
Dm kende oyuncuların heveslerini kaçırıo gibi gelio bana zarı benim atmam, gizli zarları bile oyuncularıma attırırım coğunlukla(görmelerini engellerim tabe)...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
bikaç oyun kastık bizde gizli atalım bazı zarları diye de oynadığımız masalar pek büyük deil en azından biri görüo zarları. ayrıca zarların önünü kapatacam die akışı kesmeye de değmez bence. herşey şeffaf olsun
In our life, there is if
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
-
Shadowmaster
- Kullanıcı

Dm bazen kendi attığı skill checklerde falan zarı saklaması gerekli,ama bence dm'in oyunculara zar attırması dediğin gibi determenizme karşı oluyor.(heheyt değişik bir kelime kullandım) En azından kendisi atacaksa bari oyuncular görsün yoksa bütün oyun dm'in olur.Kimse onun nesnelliğine güvenemez ki.şahsen ben böyle bir uygulama yapmıştım,ki uygulamayı oyuna başladıktan yedi ay sonra yaptım,oyuncular şiddetle karşı çıktılar.4 kişi karşı çıkınca bu işi ancak tarrasq hallederdi.
bide o 10 ac yerine zar atma olayı heyecanlı hale getirebilir oyunu.dm's guide mı yazıyordu böyle bir uygulama yoksa phb'de ?
bide o 10 ac yerine zar atma olayı heyecanlı hale getirebilir oyunu.dm's guide mı yazıyordu böyle bir uygulama yoksa phb'de ?