deitysiz cleric
Evet öyle ama sanırım ilk levellardakilerin işlerine epey yarıyor hem hikaye biraz gelişicince hemen bir tanrı buluyorlar hiç beşinci levela kadar bile tanrısız kalan bir rahibe rastlamadım. Mesela bir de ao y tapan rahipler var en üstteki tanrı ama galiba kimse onlara güç vermiyor.... O nednele onlar en güçlü tanrıya tapıyor olsalar da büyüsü olmayan rahip durumundalar .. İronik değil mi??? Öünkü Ao onları umursamıyor.
Ao bir fr tanrısı ama öyle bildiğin gibi bir tanrı değil aslında tüm tanrıları o yaratmış ve güçlerini o vermiş... Ve dünya işlerini de onlara bırakmış bireysel olarak insanlar ile ve dolayısı ile müridleri ile ilgilenmiyor.. Kargaşalar zamanında üç tanrı Aonun gücünü yok elde etmek için onların alması yasak olan kader tabletlerini çalıyor... Ao 300 tane tanrının hepsini (içlerinde greater olanları da var) yeryüzüne gönderiyor üstelik de epey bir acı yaşattıktan sonra.. Hiçbiri de bunu engelleyemiyor... Pardon sadece Helm adındaki tanrı tanrılık gücünü koruyarak Tanrıların boyutu olan basamaklara girişi koruyor. Sonuçta diğer tüm tanrıların çok çok çok üstünde bir tanrı. Sıradan bir insanın nasıl tanrı olabileceği veya bir tanrının gücünü nasıl kaybedip geri kazanabileceği kurallarını da aslında o koyuyor...
Öyle belki ama o pek takmıyor insanları hatta tanrılara bile pek karışmıyor bildiğim kadarı ile arada bi tanrılar onu sinirlendirince işte times of trobbels da ki gibi her yer sarsılıyor.. Bu arada şunu da söyleyeyim normalde frp ile hiç ilgilenmeyen pek çok arkdaşım ilk kitabın arkasındaki yazıyı görünce kitabı okumak istediler.. TANRILAR CENNETTEN KOVULDU yazıyor.. Etkileyici bir başlık değil mi???? Tabii bi de onları cennetten kovanı düşününce
)))
Varya bu basligi baskalari gormesin cidden satanist derler bize muahahah.... Ama süper başlıkmış çok sevdim FR mı öğrensem ne yapsam merak ettim valla 
Hele Bhaal'ın bir kaç macerasından bahsettiler bana bi de Cyric'in nasıl Tanrı olduğundan filan iple çekiyorum FR öğrenmeyi...
Hele Bhaal'ın bir kaç macerasından bahsettiler bana bi de Cyric'in nasıl Tanrı olduğundan filan iple çekiyorum FR öğrenmeyi...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Only God should have this power
Bence Ao bir çok tanrıya büyük haksızlık yapıyor... Neden üç tanrının işlediği suç yüzünden herkesi cealandırdı.. Diğerlerini bilmiyorum ama Mielliki yaratılırken kendisine verilen görevi aksatmadan yerine getirmiştir hep... Neyse ki bu büyük yanlış düzeltildi.... Bizlerde tanrıçamızın yine hakkettiği basamaklarda gücüne kavuştuğunu biliyoruz..
Doğru abi ben fr ı tüm sistemlerin üstünde hem de epey üstünde tutarım... O kitapta başlamak için güzel kitap tanrıları tanımak için güzel bir başlagıç (tabii güçsüz hallerini görüyorsun eee Aoya karşı suç işliyorlar ama di mi??? ) İşin güzel yanı söz konusu dünyada birbirden bağımsız onlarca öykü var ve bir bölümü sadece kişisel bir mücadeleyi anlatıyor (hatta aslında drittzin öyküsü de ) Yani diğer kitaplarda hep olan dünya tehlikede teması bu dünya kitaplarının epey küçük bir bölümünü oluşturuyor... Böyle olucunca gündelik yaşam festivaller büyücü okulları tapınak yaşamları farklı ırkların dünyalarındaki yaşantıları da pek çok maceranın arka planından öğrenebiliyor insan.. Benim ısrarla en sevdiğim dünya... Sana da tavsiye ederim...
- serinafairuza
- Kullanıcı