Konuyu dağıtmadan tatlıya bağlayayım, bence unofficial material'lerde dengesizlik olabilir ama fikir verdiği de bir gerçek. DM'in kuralları esnetme yetkisi olduğuna göre bazı materyallerden fikir alabilir, değil mi? (Soru işareti koydum ama cevap gelirse konu dağılacak, bu yüzden soruyu yok sayın.
kilitler kilitler kilitler.....
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Unofficial olduğunu bilmiyordum, öyleyse kurallara istediğim gibi karşı çıkabilirim.
Haha..
Konuyu dağıtmadan tatlıya bağlayayım, bence unofficial material'lerde dengesizlik olabilir ama fikir verdiği de bir gerçek. DM'in kuralları esnetme yetkisi olduğuna göre bazı materyallerden fikir alabilir, değil mi? (Soru işareti koydum ama cevap gelirse konu dağılacak, bu yüzden soruyu yok sayın.
)
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..-
ussiyiness
- Kullanıcı

-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Söylediğin yöntem daha çok kale kapıları için geçerli.
Başka hiç çare kalmazsa denenebilir aslında.. 
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Pardon, az önceki mesajım Ussiyiness'eydi. 
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
ussiyiness
- Kullanıcı

"keski ve çekiç"le kilitler açılabilir. basit bir iş olduğu için hırsız olmayan karakterlere de belli ayarlamalarla bu özellik için izin verilebilir. oldukça gürültülü bir yötemdir, önerilmez
kesiciler, eğe, demir testeresi. hırsız kilidi açamıyorsa basitçe "kilidi kapıdan ayırabilir". bu yöntem çok da kompleks olmayan kilitlerde uygulanır ve oldukça gürültülü bir yöntemdir, her gürültülü yöntem gibi bu da önerilmez, ama duruma göre kullanılabilir.
büyüteç, mercek. eğer hırsız kilidin "içini" bir engel olmadan görebiliyorsa kilidi kaldırmak için bu gibi aletler önerilebilir. böylece ince ayrıntılar gözden kaçmaz ve daha isabetli denemeler yapılabilir. (bu gibi aletlerin kullanımında 5% kilit açma zarına eklenebilir.)
yağ ve huni. bazı kilitler zamanla ve kullanılmaya kullanılmaya paslanabilir. bu gibi kilitleri kaldırmak oldukça zordur (-5 -10 kilit açma zarına penaltı). bu gibi kapıları zorlanmadan açmak için kilit mekanizmasını biraz "yumuşatmanız" önerilir. kilit mekanizmasının içine uzun uçlu bir huniyle yağ dökmeniz yardımcı olabilir. yağın kilidi yumuşatması için biraz zaman gerekir (1d6+4 rds). ayrıca bu ekipman eğer sessizce açmak istediğiniz bir kapının kilidini kaldırmak isterseniz yardımcı olabilir. kilidi kaldırmadan önce kilit mekanizmasına ve menteşelere yağ dökün, ve sessizlik sağlayın (If the DM wants to make a silent movement check for lock-picking, it should be made at +10 if oil is used)
kesiciler, eğe, demir testeresi. hırsız kilidi açamıyorsa basitçe "kilidi kapıdan ayırabilir". bu yöntem çok da kompleks olmayan kilitlerde uygulanır ve oldukça gürültülü bir yöntemdir, her gürültülü yöntem gibi bu da önerilmez, ama duruma göre kullanılabilir.
büyüteç, mercek. eğer hırsız kilidin "içini" bir engel olmadan görebiliyorsa kilidi kaldırmak için bu gibi aletler önerilebilir. böylece ince ayrıntılar gözden kaçmaz ve daha isabetli denemeler yapılabilir. (bu gibi aletlerin kullanımında 5% kilit açma zarına eklenebilir.)
yağ ve huni. bazı kilitler zamanla ve kullanılmaya kullanılmaya paslanabilir. bu gibi kilitleri kaldırmak oldukça zordur (-5 -10 kilit açma zarına penaltı). bu gibi kapıları zorlanmadan açmak için kilit mekanizmasını biraz "yumuşatmanız" önerilir. kilit mekanizmasının içine uzun uçlu bir huniyle yağ dökmeniz yardımcı olabilir. yağın kilidi yumuşatması için biraz zaman gerekir (1d6+4 rds). ayrıca bu ekipman eğer sessizce açmak istediğiniz bir kapının kilidini kaldırmak isterseniz yardımcı olabilir. kilidi kaldırmadan önce kilit mekanizmasına ve menteşelere yağ dökün, ve sessizlik sağlayın (If the DM wants to make a silent movement check for lock-picking, it should be made at +10 if oil is used)
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Kendi düşündüğüm bir kilit sistemi var. Bir kapıda veya kilitte kullanılabilir. Bu kapıya veya kilide, dili yaylı olan -yani anahtar çevrildiğinde açılan, serbest bırakılınca eski haline gelen- iki kilit takılır. Bu durumda hırsızımız önce kilitlerden birini açmaya çalışır. Kilidi döndürmeyi başardığında bırakınca tekrar eski haline geldiğini görür ve umutsuzluğa kapılıur. Bunu açma yöntemi de kilitlerden birini çevirdikten sonra sabitlemek ve diğer kilide geçmektir. İlk kilidi sabitlemek için kilit serbest konuma getirilmelidir ve ardından t şeklinde bir demir sokularak demirin dışta kalan ucuna ağırlık asılır. Bu şekilde ağırlık kilidin yayını tutacaktır.
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
demarch
- Kullanıcı

Biraz eski konuyu hortlatmak gibi olacak ama mükemmel bir kilit tipi var; mıknatıslı
Kilitte kesinlikle hiçbir delik yok yani maymuncuk hiçbir işe yaramıyor. Sadece yandaki ufak girintiye yeterince güçlü bir mıknatıs konursa kilit açılabiliyor(evde bir tane vardı da
) Ha mıknatıssız da açarım diyorsanız size kolay gelsin derim başka da birşey demem 
Kilitte kesinlikle hiçbir delik yok yani maymuncuk hiçbir işe yaramıyor. Sadece yandaki ufak girintiye yeterince güçlü bir mıknatıs konursa kilit açılabiliyor(evde bir tane vardı da
quidquid latine dictum sit, altum videtur
(anything said in latin sounds profound.)
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Mıknatısın uygulayacağı kuvvet başka şekillerde uygulanırsa (mesela güçlü bir şekilde sallayarak veya yer çekiminin ellerine bırakarak
) kilit açılabilir. Ama tabii ki normal yöntemle açmak çok daha mantıklı olur.
Bu yöntem sanırım giyim mağazalarındaki giysilere takılan acayip beyaz aletlerde de kullanılıyor. (Hani giysiyi aldığınızda metal bir alete takılarak çıkartılan beyaz küçük şeyler.
)
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
demarch
- Kullanıcı

Yok o kadar da kolay değil açıkçası sallamak veya ters çevirmek pek bir işe yaramıyor. Ben direkt kilidi açmak için tüm kuvvetimi uyguladım ancak yeterli gelmedi.Strsi yüksek olan babamın da denemeleri boşa gitti.Bir barbar aradık ama bulamadık
Yani o kadar da basit bir şey değil. Asma kilitlerdeki üstteki demirin bir ucunda oyuk vardır orayı tutan şey(dil mi artık her neyse) normalde anahtarla açılır. Bunda da mıknatısla açılıyor ancak içindeki mekanizma oldukça güçlü.
Evet ona benziyor ama sadece mantık olarak. Ben onlara da gıcık olurum ayrıca, yakaya takarlar, giydiğinde yakan durmaz işkence gibi
Evet ona benziyor ama sadece mantık olarak. Ben onlara da gıcık olurum ayrıca, yakaya takarlar, giydiğinde yakan durmaz işkence gibi
quidquid latine dictum sit, altum videtur
Bence belirli Item larla oynamakla beraber kendi hayal gücünüzlede belirli bir anahtar yapabilirsiniz sonucta frp bir hayal oyunu ve bu oyunda hayalgücü her seyi yaptırır.Özellikle acamadığınız bi kilitde fazla ugrasmayın yanınızda bir tane cam yarması savascı varsa o hemen halleder
vurmak en ii yöntem onlar için nede olsa