kilitler kilitler kilitler.....

Gölgelerdeki yaşamı bilenler için...
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Unofficial olduğunu bilmiyordum, öyleyse kurallara istediğim gibi karşı çıkabilirim. :mrgreen: Haha..

Konuyu dağıtmadan tatlıya bağlayayım, bence unofficial material'lerde dengesizlik olabilir ama fikir verdiği de bir gerçek. DM'in kuralları esnetme yetkisi olduğuna göre bazı materyallerden fikir alabilir, değil mi? (Soru işareti koydum ama cevap gelirse konu dağılacak, bu yüzden soruyu yok sayın. :D)

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
ussiyiness
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ussiyiness »

bi de eğer dm tarafından izin veriliyorsa, barutla kilidi "uçurmak" gibi bişey olabilir. tabii bu yöntem fazla gizlilik gerektirmeyen kilitlerde uygulanmalı! :wink:
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

önce barut bulmalısın :D ama nese eğer bulursan da bence böle ufak bişi için kullanma! çünki çok değerli bişidir barut genelde
herker özgürdür, sonuçlarına katlandığı sürece<br>
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Yukarıda tekme dedim bak, uçurma fikri konusunda sizden önce akıl ettim :)

Saygılarımla...
Türklider...
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Söylediğin yöntem daha çok kale kapıları için geçerli. :lol: Başka hiç çare kalmazsa denenebilir aslında.. :???:

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Pardon, az önceki mesajım Ussiyiness'eydi. :oops:

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Slach
Gölge Ustası

Post by Slach »

Yav hırsızsak ne öyle patlamalı çatlamalı şeylere girişiyoruz. Hırsız dediğin 2 küçük telle çok şeyler yapmalı :)
Oyunların kralını bozan hep benim, gırgırı şamatayı seven hep benim, bilin bakalım ben kimim?
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

slach bu yüzden ii bir hırsız ve işte bu yüzden loncada çok büyük bi yere sahip *taktir*
herker özgürdür, sonuçlarına katlandığı sürece<br>
ussiyiness
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ussiyiness »

"keski ve çekiç"le kilitler açılabilir. basit bir iş olduğu için hırsız olmayan karakterlere de belli ayarlamalarla bu özellik için izin verilebilir. oldukça gürültülü bir yötemdir, önerilmez

kesiciler, eğe, demir testeresi. hırsız kilidi açamıyorsa basitçe "kilidi kapıdan ayırabilir". bu yöntem çok da kompleks olmayan kilitlerde uygulanır ve oldukça gürültülü bir yöntemdir, her gürültülü yöntem gibi bu da önerilmez, ama duruma göre kullanılabilir.

büyüteç, mercek. eğer hırsız kilidin "içini" bir engel olmadan görebiliyorsa kilidi kaldırmak için bu gibi aletler önerilebilir. böylece ince ayrıntılar gözden kaçmaz ve daha isabetli denemeler yapılabilir. (bu gibi aletlerin kullanımında 5% kilit açma zarına eklenebilir.)

yağ ve huni. bazı kilitler zamanla ve kullanılmaya kullanılmaya paslanabilir. bu gibi kilitleri kaldırmak oldukça zordur (-5 -10 kilit açma zarına penaltı). bu gibi kapıları zorlanmadan açmak için kilit mekanizmasını biraz "yumuşatmanız" önerilir. kilit mekanizmasının içine uzun uçlu bir huniyle yağ dökmeniz yardımcı olabilir. yağın kilidi yumuşatması için biraz zaman gerekir (1d6+4 rds). ayrıca bu ekipman eğer sessizce açmak istediğiniz bir kapının kilidini kaldırmak isterseniz yardımcı olabilir. kilidi kaldırmadan önce kilit mekanizmasına ve menteşelere yağ dökün, ve sessizlik sağlayın (If the DM wants to make a silent movement check for lock-picking, it should be made at +10 if oil is used)
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Kendi düşündüğüm bir kilit sistemi var. Bir kapıda veya kilitte kullanılabilir. Bu kapıya veya kilide, dili yaylı olan -yani anahtar çevrildiğinde açılan, serbest bırakılınca eski haline gelen- iki kilit takılır. Bu durumda hırsızımız önce kilitlerden birini açmaya çalışır. Kilidi döndürmeyi başardığında bırakınca tekrar eski haline geldiğini görür ve umutsuzluğa kapılıur. Bunu açma yöntemi de kilitlerden birini çevirdikten sonra sabitlemek ve diğer kilide geçmektir. İlk kilidi sabitlemek için kilit serbest konuma getirilmelidir ve ardından t şeklinde bir demir sokularak demirin dışta kalan ucuna ağırlık asılır. Bu şekilde ağırlık kilidin yayını tutacaktır.

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

demarch
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by demarch »

Biraz eski konuyu hortlatmak gibi olacak ama mükemmel bir kilit tipi var; mıknatıslı

Kilitte kesinlikle hiçbir delik yok yani maymuncuk hiçbir işe yaramıyor. Sadece yandaki ufak girintiye yeterince güçlü bir mıknatıs konursa kilit açılabiliyor(evde bir tane vardı da :)) Ha mıknatıssız da açarım diyorsanız size kolay gelsin derim başka da birşey demem :D
quidquid latine dictum sit, altum videtur
(anything said in latin sounds profound.)
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Mıknatısın uygulayacağı kuvvet başka şekillerde uygulanırsa (mesela güçlü bir şekilde sallayarak veya yer çekiminin ellerine bırakarak :D) kilit açılabilir. Ama tabii ki normal yöntemle açmak çok daha mantıklı olur. :) Bu yöntem sanırım giyim mağazalarındaki giysilere takılan acayip beyaz aletlerde de kullanılıyor. (Hani giysiyi aldığınızda metal bir alete takılarak çıkartılan beyaz küçük şeyler. :) )

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

demarch
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by demarch »

Yok o kadar da kolay değil açıkçası sallamak veya ters çevirmek pek bir işe yaramıyor. Ben direkt kilidi açmak için tüm kuvvetimi uyguladım ancak yeterli gelmedi.Strsi yüksek olan babamın da denemeleri boşa gitti.Bir barbar aradık ama bulamadık :D Yani o kadar da basit bir şey değil. Asma kilitlerdeki üstteki demirin bir ucunda oyuk vardır orayı tutan şey(dil mi artık her neyse) normalde anahtarla açılır. Bunda da mıknatısla açılıyor ancak içindeki mekanizma oldukça güçlü.

Evet ona benziyor ama sadece mantık olarak. Ben onlara da gıcık olurum ayrıca, yakaya takarlar, giydiğinde yakan durmaz işkence gibi :D
quidquid latine dictum sit, altum videtur
(anything said in latin sounds profound.)
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Bence belirli Item larla oynamakla beraber kendi hayal gücünüzlede belirli bir anahtar yapabilirsiniz sonucta frp bir hayal oyunu ve bu oyunda hayalgücü her seyi yaptırır.Özellikle acamadığınız bi kilitde fazla ugrasmayın yanınızda bir tane cam yarması savascı varsa o hemen halleder :D vurmak en ii yöntem onlar için nede olsa :D
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ya bir Türk filminde gördüm, olur mu bilmiyorum ama, şimdiki zamanda geçen oyunlarda kullanılabiir.Bir top oyun hamurunu anahtar yerine önce parmaklarınla tutuyorsun, diğer elinle geçirip, oyun hamurunu içine sokuyorsun.Tabii oyun hamuru sert girince, kapı açılıyor
Post Reply