Vampire: The Masquerade

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

-Diablerist kurbanının tüm kanını emmelidir
-Zorluk derecesi 9 a karşı Strength + Potence(varsa tabi) zarı atmalıdır. Bu şekilde kurbanının ruhunu emecektir.
-Kurallar der ki diablerist kurbanının tüm health ini tüketmelidir(üstte belirttiğim şekilde). Eğer kurbanın healthinin tamamı tüketilmezse diablerie bozulur (Verilen hasar aggaravated damage sayılır ve soak edilemez).
-Saldırı herhangi bir şekilde bozulduğu takdirde diablerie edilen vampirin ruhu bedeninden ayrılır ve diableristin kurbanının gücüne sahip olma şansı kalmaz. Fallen burada yanlışın olsagerek, ben bu şekilde biliyorum, buna vereceğim örnekte Cappadocius'tur. Augustus Giovanni onun ruhunu ememediği için diablerie başarısız oluyor ve Cappadocious'un ruhu bir tüpün içersine gizleniyor. Yani Augustus Giovanni'nin vücuduna girmiyor.

-Bir ekleme daha; diablerie ye giren vampir kendisine karşı her türlü saldırıya açıktır(kitapta diableriste karşı zorluk derecesi 2 dir deniyor)
-Camarilla'da diablerie yasaktır. Assamite klanı diablerist klan olarak bilinirler.
-Diablerie ettiğiniz vampir sizden daha yaşlı olmalıdır, ki diablerie nin anlamı olsun. Diablerie ile yoketttiğiniz yaşlı vampirin fiziksel zihinsel ve mistik güçlerinin bir kısmı size geçer.

Ufakta bir anektod Gehenna kitabında okumuştum;

Gehenna esnasında herkes vampirleri bekleyen kıyamete bir yol bir çare ararken nosferatu antediluvianı Absimiliard'a kıyametten nasıl kurtulunabileceği sorulmuştur. Absimiliard'ın cevabı ise kesin ve nettir.
"Caine'i yoketmek tabiiki."

Belki de Lilith Abisimliard' a bu şansı verecektir.

-------------------------------------------------------

Buraya copy paste yapmak istemiyorum aslında ama mecbur kitapların ismini buraya yapıştırmak zorunda kalacağım.

Vampire the Masquerade Kitap Listesi
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
John
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by John »

Ben de yeni olanı tavsiye ederim ve sadece iki kitap gerekir okuyup anlaman için :
-World of Darkness
-Vampire the Requiem :lol: :lol:
Saying mean things about the Almighty isn't going to hurt God, it just hurts you and corrodes the world around you.It's like spitting at the sky. The sky isn't bothered, and there's a good chance you hit your own face in the bargain
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

şu güneşte yürüme olayı konusunda ben erethana katılıyorum. her ne kadar ütopik bi fortitude reytingi güneşte yürümeye müsaade etse de bu durum ambiyans bozucudur. Delikannı vampir güneşte yürümez. :D

ayrıca olaya sadece güneşte yürüme boyutundan diil de bi de gündüzleyin uyanık kalmanın zorluu açısından bakmakta fayda var. bildiiniz gibi, bi vampirin gündüz uyanık kalabilmesi çok ama çok zor (turnler ile kısıtlı sürelerden bahsediyorum). Bu nedennen, güneşin altında baygın düşüp ii bi öölen uykusu çekmesi kuvvetle muhtemel.
War, war never changes...
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Hikaye örgüsü kurma açısından ambiansta sağlayabilir bence abi. Bu arkadaş çok ekstrem bir durum olmadıkça ortalıkta dolaşacak adam değildir zaten. Birde adam zaten Fortitude u 9 yapmış, onda ki bünye evrende kaç kişide vardır ki? Kişisel görüşüm Fortitude u bu raddeye getirmiş birisinin haftalarca hatta aylarca ayakta kalabileceği yönündedir.

Yani uyku zorunluluğu çokta olmaz bence. Ki amcamız zaten yüzlerce yıldır uyuyor ;).

Ambians derkende zaten uyanıpta ortalıkta dolaşmaya başladığı zaman olacaklardan bahsediyorum ben. Kurgusu da şahane olabilir bence. Özellikle vampir efsaneleri ile ilgilenen bir gruba oynatıyorsanız. Ya da en olmadı Gehenna mevzularına dahil olacak bir gruba...
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Gehenna kitabında Gangrel Antediluvianının Antartika'da uyandığının tahmin edildiğinden söz ediliyordu.
Gangrel Antediluvianı aynı gün içersinde Rusya'ya gidiyor. Rusya'da biraz aksiyon yaptıktan sonra yine aynı gün içersinde Avrupa üzerinden Kanada'ya geçiyor.
Söylentiler Gangrel'in Meksika dolaylarında da görüldüğünden bahseder.

Bu örnek biraz daha açıklayıcı gibi. En azından bahsedilen meselenin ekstremliğini ortaya koyuyor.

Diablerie de aynı şekilde. Birçok ST Diablerie'ye "basitçe" izin vermez. Yani olay çok ekstremdir ve dengesizlik sözkonusudur. Fortitude 9 da da bu böyle. Dengesizlik ötesi birşey...
Last edited by Eldarin_ on Fri Apr 07, 2006 6:51 pm, edited 1 time in total.
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

Eldarin wrote:Hikaye örgüsü kurma açısından ambiansta sağlayabilir bence abi. Bu arkadaş çok ekstrem bir durum olmadıkça ortalıkta dolaşacak adam değildir zaten. Birde adam zaten Fortitude u 9 yapmış, onda ki bünye evrende kaç kişide vardır ki? Kişisel görüşüm Fortitude u bu raddeye getirmiş birisinin haftalarca hatta aylarca ayakta kalabileceği yönündedir.

Yani uyku zorunluluğu çokta olmaz bence. Ki amcamız zaten yüzlerce yıldır uyuyor ;).

Ambians derkende zaten uyanıpta ortalıkta dolaşmaya başladığı zaman olacaklardan bahsediyorum ben. Kurgusu da şahane olabilir bence. Özellikle vampir efsaneleri ile ilgilenen bir gruba oynatıyorsanız. Ya da en olmadı Gehenna mevzularına dahil olacak bir gruba...
aslında, dediin gibi, okaltın dibine vurmuş, kendini investigeyşına vermiş bi gurubun oyununda bulunabilir bööe bi vampirik; ama çok korkutucu bişiy bi vampiiriğin gündüz de dolaşabilmesi.

sadece geceleri uyanık kalıp bu kadar felakete neden olan varlıkların ta mesai yaptıını düşünmek ürpertici.
John
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by John »

Eldarin wrote:Gehenna kitabında Gangrel Antediluvianının Antartika'da uyandığının tahmin edildiğinden söz ediliyordu.

Aaa ben Gangrel antesinin : "o proteanı abartıp çok fazla derinlere gömüldü, korkudan dünyanın merkezine indi, magmaya ulaşıp kül oldu yok öyle bi' antedeluvian hadi başka bi' yere gidin" şeklinde olduğunu sanıyordum. Farklı bi'son olayı mı??
Saying mean things about the Almighty isn't going to hurt God, it just hurts you and corrodes the world around you.It's like spitting at the sky. The sky isn't bothered, and there's a good chance you hit your own face in the bargain
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Ayyynen dediğin gibi abi :). Ki sadece vampirlerde olmaz zaten o tip okültist grubu oyunlarında :).

Üstte kaynak kitapların linkini verdim. Malumunuz, bunca kitap şehirlerde geçen oyunlar için hazırlanmamış. Üstte bahsedilen tipte okült araştırmalar bence oyuna çokta iyi gider. Bu anlamda V:TM nin gotik punk stilde bir oyun olduğu fikrine katılmam. Gotik punk sadece oyunun öğelerinden biridir.

Ha birde, bu tip ekstrem durumların kurgusu güzel olur dedik ama bu da ST yi fena kasar bence. Ã?ünkü sahip olunan güç geniş içerikli olduğu için bu güçleri oyuna dahil ederkende dikkatli olunmalı. Yoksa oyun Gotik Komedi ye döner, ona göre :).
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

Eldarin wrote:Gehenna kitabında Gangrel Antediluvianının Antartika'da uyandığının tahmin edildiğinden söz ediliyordu.
Gangrel Antediluvianı aynı gün içersinde Rusya'ya gidiyor. Rusya'da biraz aksiyon yaptıktan sonra yine aynı gün içersinde Avrupa üzerinden Kanada'ya geçiyor.
Söylentiler Gangrel'in Meksika dolaylarında da görüldüğünden bahseder.

Bu örnek biraz daha açıklayıcı gibi. En azından bahsedilen meselenin ekstremliğini ortaya koyuyor.

Diablerie de aynı şekilde. Birçok ST Diablerie'ye "basitçe" izin vermez. Yani olay çok ekstremdir ve dengesizlik sözkonusudur. Fortitude 9 da da bu böyle. Dengesizlik ötesi birşey...
ewt bahsettiin hikayeyi biliorum; ama kindred lore sözkonusu olunca yazılannara çok da itibar etmemek lazım. :wink:

diablerie ise başlı başına zor bi olaydır ve ööle de olmalıdır. senden daha düşük nesle mensup (dolayısıynan daha güçlü olması muhtemel) bi vampirin ruhunu ve buna paralel olarak gücünü gasp etmeye çalışmak büyük bi güç gerektirir. ayrıca diablerie'nin yan etkilerine direnebilmek için de saalam bi irade olması şarttır yoksa vay diableri yapanın haline.
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

Eldarin wrote:...
Ha birde, bu tip ekstrem durumların kurgusu güzel olur dedik ama bu da ST yi fena kasar bence. Ã?ünkü sahip olunan güç geniş içerikli olduğu için bu güçleri oyuna dahil ederkende dikkatli olunmalı. Yoksa oyun Gotik Komedi ye döner, ona göre :).
zaten WoD oyunnarında güç dengesi (dengesizlii daha uygun belki de), saalanması çok önemli ama bi o kadar da zor olan bi unsurdur. sadece kombat annamında bahsetmiorum tabi, neticede varlıklarını yüzlerce yıldır sürdüren varlıkların esas gücü kombatta diil, hayatın her alanında gerçekleştirdikleri işlerdedir.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Constantine wrote:
Aaa ben Gangrel antesinin : "o proteanı abartıp çok fazla derinlere gömüldü, korkudan dünyanın merkezine indi, magmaya ulaşıp kül oldu yok öyle bi' antedeluvian hadi başka bi' yere gidin" şeklinde olduğunu sanıyordum. Farklı bi'son olayı mı??
Sonundan emin değilim ama Gangrel'in kendisini Hint Denizi'nin dibine gömdüğü kısmı hatırlıyor gibiyim. Yine de emin olamam, ama vardı böyle birşey, ya Gangrel de ya Nosferatu da. Büyük ihtimalle de Nosferatu'da.
Ama tahminim Gangrel magmaya kadar inip yokolmadı. Ã?ünkü Milattan kısa süre sonra torpora girdiği kronolojilerde yazar.

Ben örneğimi verdiğimde sonuna "tahmin edildiğinden söz ediliyor" diye özellikle belirttim abi. Protean ile yerin dibine de girmiş olabiilr. Yani Gehenna kitabında neredeyse hiçbirşey için "şu şöyle oldu" denmez. Farklı teoriler öne sürülür. "Söyle olmuş olabilir, ama şunu da görenler varmış" gibi yazar çoğu yerde.

Bi nevi Bülent Ecevit taktiği anlayacağın WhiteWolf studio nun yaptığı :).
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

burock 3 mesaj önce wrote:...kindred lore sözkonusu olunca yazılannara çok da itibar etmemek lazım. :wink:...
eh bu konu da yukardaki alıntıyı örneklemiş oldu sanırım :D
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Vallahi mesajlar üstüste geliyor, kime ne cevap verdiğim karıştı biraz.

Burak abi katılıyorum sana tabiiki. Hem fiziksel hem zihinsel hemde mistik anlamda oyun dengesini kurabilmek oldukça zor, dikkat ve ince ayrıntı istiyor. Zaten fantastik rol yapma oyunlarını zevkli kılan özelliklerden biri de ayrıntıya önem verilmesi. WoD bulunduğumuz dünyanın bir yansıması olduğu için bu kurgulamalar iyi oturtulduğunda oldukça başarılı oyunlar ortaya çıkabiliyor.

Ama dediğimiz gibi, mistiklik ekleyeceğiz diye oyunu gotik komdediye çevirmemeliyiz :). Zaten bu dediğim olmazsa, tarihin en iyi rol yapma oynunu oynuyor olduğunuzun farkına varacaksınız.
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

gotik komedi lafı ii olmuş :D

denge konusunu sadece kombatta güç dengesi olarak ele alsak bile bunu dahi saalamak o kadar zor ki. dnd'de olduu gibi bi CR mantıı da olmadıından (ii ki de yok), tecrübesiz setelerin kombatta işin ucunu kaçırması kolaylaşıyo.

ama yine de
Eldarin wrote:...tarihin en iyi rol yapma oynunu oynuyor olduğunuzun farkına varacaksınız.
gibi iddaalı demeçlerden kaçınalım; zira bi tane daha dnd vs. wod tartışması çekemeyecem :D
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

burock wrote:... ayrıca diablerie'nin yan etkilerine direnebilmek için de saalam bi irade olması şarttır yoksa vay diableri yapanın haline.
İrade(Willpower) + İnsanlık(Humanity) olmazsa olmazları bu işlerin. diablerie esnasında ve sonrasında(frenzy ye girmemek için diablerist zar atar. "10 - humanity" si zorluk derecesi kabul edilir.Yani humanity ne kadar yüksek o kadar iyi.)

Fallen senin Diablerie konusunda söylediğini de baktım core V:TM Rulebooktan. Orada yazan aynen şöyle;
*Eğer diableristin kurbanı hem İrade hemde Kan Havuzu bakımından diableristten çok yüksek ise (yüzyıllarca yaş farkı var arada öyle düşünülebilir, 3 5 jenerasyon fark varsa aralarında) diablerist kurbanını diablerie etmekte başarısız olduğu zaman kurbanın vücudu toz haline gelecektir(diablerie nin klasik mevzuudur bu) ve bedenden kopan ruh diablerist in bedeni ile birleşecektir.
*Ama denildiği gibi arada mutlak bir jenerasyon ve willpower farkı olması lazım. Kurbanın willpower ının 10 olması gerek deniyorki bu da Caine'in soyundan gelenler için (kan çizgilerini hesaba katıyorum) neredeyse imkansız. Hele ki Antediluvianların bile iradelerine yenik düştükleri için Caine tarafından lanetlendiklerini (Saulot haricinde) hesaba katacak olursak.
Post Reply