Bıçak saplanır mı?

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Setsuna wrote:- Rehin alınan adamın arkadaşı "O 1z4'lük silahla mı öldürecen 53 hplik arkadaşımı" diye gülerek saldırır.
Güzel noktaya değinmişsin Setsuna. Evet, Yener'in dediği gibi adam tam olarak bunu demez ama sonuç olarak bu sistemde birini kıskıvrak yakalayıp boğazını kesince 1z4 hasar alıyorsa adam da hayat tecrübelerinden bunu bilecektir ve hiç rahatsız olmayacaktır. Güzel örnek. :)
Setsuna wrote:Aslında şöyle sorayım; oyun kurallarına bağlı kalarak mı oynarsak oyun daha zevkli olur yoksa dm kuralları o andaki duruma göre değiştirirse mi?
Bence kurallara körü körüne uymak yerine gerektiği yerlerde oalyın akışını mantıklı olana doğru değiştirmek en iyisidir. Evet, D&D'de oyuncuların kolayca ölmemesi için kurallar olabilir ama mantıklı bir şekilde rol yapan adamı kısıtlayacaksa orada kural değiştirilmelidir derim ben.

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

arkadaşlar, kaçan bi nokta var gibi , 1d4 lük silahla adam öldürebilirsiniz ama 3 tane 20 atarsanız mesela , ama arkadaşın deiği örnek başka bişey ,

ölümlü olan herşeyin boğazını kesebilirseniz , ki kastetiğim şah damarı , eleman ölür ,

bu bi oyun olsa bence herşeyi rp belirler , bıçağı elinde tutan adam yeterli stratejiyle ölee bi blöf atar ki , birde arkadaşına bişey olmasın diye yalvarmak zorunda bile kalabilrsin mesela

zaten kritik saldırı sonucu birini öldürmekte , boğazını kesmek , zırhın boş biyerinden kılıcın girmesi okun göze saplanması falandır

yani eli kolu bağlı kıpırdayamayan 150 hp lik bi adamın bileklerini kesip can çekişerek ölmesini seyredebilirsin
haa bu iki üç gün sürer ama sonunda vicudundaki bütün kan akarsa eleman ölür :)
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

HP konusunda yanlış anlamışsınız.

Çok HP bir adamın çok kanı olacağı değil, vücuduna aldığı darbeleri ne kadar kaldırabileceğidir. Yani kişinin acı sınırının değişmeinden kaynaklanır.
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

Lixer wrote:HP konusunda yanlış anlamışsınız.

Çok HP bir adamın çok kanı olacağı değil, vücuduna aldığı darbeleri ne kadar kaldırabileceğidir. Yani kişinin acı sınırının değişmeinden kaynaklanır.
yok benim dediğimde o değildi , sonuçta hp 0 inen ölmüş oluyorsa , ve kan kaybından dolayı bu adamın hp düşüyorsa , çok hp olan adamın ölümü daha uzun sürer :)
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Elbette, ama 2-3 gün sürer deyince yanlış anladığını sandım kusura bakma espriyi yeni kavrıyorum :)
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

Lixer wrote:Elbette, ama 2-3 gün sürer deyince yanlış anladığını sandım kusura bakma espriyi yeni kavrıyorum :)
:D :D :D :D
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Bu arada kesin ölüm hp 'si -10 dur.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

Yener wrote:Bu arada kesin ölüm hp 'si -10 dur.
:) oda olur yaa bi bitkisel hayata girsin sonrası kolay :):):)
Bunises
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bunises »

Ben saplarım... :ayyyy!:

Saplanması için rakibin HP'sine karşılık bıçağın verdiği damage önemlidir.
Bu yüzden damage zararlarını attıktan sonra tasviri yaparsanız gerçekçi etkileşimlere sahip olursunuz. Bunun dışındaki tüm tasvirleriniz sallamasyon olacaktır.

Ã?rnek: 10 hpsi olan bir kişiye 1d2'lik bir bıçak x3 critic'le 6 damage vererek saplanabilir ve devamında türk filmlerinde rastlanan "bıçağı tutup, tökezlemek" gibisinden bir vücut tepkisi fiziksel hasarlara karşı dayanıksız olan oyuncuların yapabileceği Rp'sel hareketlerdir/tasvirlerdir.

Not:
Tabi bıçağı çıkarıp, geri fırlatabilen şahısları Frp tarihine geçtiklerinden dolayı tebrik ediyorum tekrardan.

Bilgisel Not:
Ok yağmurunun damage'i ne olur. 15 reflex save atılır, tutarsa yarı zarar alınır. 4d8+4,8(okun sıklığına ve türüne göre)
<a href="http://bunises.deviantart.com/"><strong>Hayat, ölüm anında görülen bir düş değil midir? Kim bilir?<br></strong></a>
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

Death Blow
[General]

Source
(CAdv p106)

Prerequisite

Base Attack Bonus +2
Improved Initiative

Description
You may perform a Coup de Grace as a Standard Action that provokes an Attack of Opportunity..

şu feat bu duruma biraz daha yardımcı olur belki..
''No matter what I do, no matter how hard I try,
the ones I love will always be the ones who pay..''
EddardStark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by EddardStark »

ya :( ben daha yeniyim kawramaya çalışıyorum ama bi türlü anlayamadım mesela "4d8+4,8" bu ne?? biri bana karakter yapma ve genel kurallar hakkında özel mesaj atarsa çok sewinicem.. teşekkürler şimdiden :angel:
jacklien
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by jacklien »

icabında itina ile saplarız nedir ki? :-P
Kullanıcı mantar zehirlenmesi sonucu geçici olarak dünyadan soyutlanmıştır.
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Bu başlık altında tartışılan durumların çoğu benim de başıma geldi ve gerçekten tam bir cevapları yok.

Arkadan yaklaşıp bıçak saplama konusunda Raistlin'in söylediklerine katılıyorum. Coup de Grace olayına gelince rakibin tamamen etkisiz olması lazım ancak bir büyücünün dağ gibi fighter'a hold atıp boğazını kesivermesi de DM olarak tüylerimi diken diken ediyor. D&D'nin MOMPG'sini oynuyorum ve orada hold yiyen oyunculara saldırıldığında direkt olarak kritik damage'ı veriliyor. Coup de Grace yok. Bence hold yiyen bir oyuncuya Coup de Grace'e maruz kalması durumunda yüksek bir bonus ile yeni bir Saving Throw hakkı verilmeli. Ama o zaman hold'un ne anlamı var derseniz ona da karşı çıkamam.

Sonuç olarak bıçağın öldürücülüğü ile 120hp'lik bir fighter'ın çelişkisi yadsınamaz. Biz her seferinde AC'yi geçen bir saldırıyı direkt olarak zırhı geçip ete kemiğe saplanan bir saldırı olarak düşünüyoruz ve o zaman da 120hp'lik bir fighter'ın ortalama 48 kere bıçaklanması gerekiyor.

Bu çelişkiye en güzel çözümü bence Star Wars'un 20lik sistemi bulmuş. D&D'nin hp'ine Vitality Point demişler. AC'yi geçen her saldırı VP'den düşüyor ve bu puan aslında sizin tabancalardan çıkan ışınlardan, ışın kılıcı manevralarından veya diğer saldırılardan kaçarken sarfettiğiniz çabayı gösteriyor. VP sıfıra düştüğünde kaçacak daha fazla dermanınız kalmıyor ve bundan sonra aldığınız hasarlar direkt olarak Con puanınızdan düşülüyor. O da sıfır olunca ölüyorsunuz. Ayrıca bütün kritik vuruşlar VP'niz full bile olsa Con puanınızdan düşülüyor ve söz konusu silah Light Sabre ise işte o zaman uzuv kopartma şansınız da oldukça yüksek. İşte o yüzden Darth Veder bile olsanız çok şanslı bir vuruşta kolunuzu kaybedebilirsiniz ancak tabi önce rakibinizin bir kere bile kılıç sallayabilecek kadar iyi olduğunu var saymak gerekiyor.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Boğaza bıçak dayama konusuna gelince ben DM olsam bu combati şu şekilde gerçekleştirirdim.

Bıçağı tutan saldırmaya karar veriyorsa önce her iki taraf da bir Bluff check atar. Saldırgan öldürme kararını verdikten sonra nefes alıp verişini, kollarının gücünü, ayaklarının duruşunu kontrol altına almak için tehditler savururken ki halinden daha farklı bir tutuma girer. Burada kurbana bonus veririm çünkü büyük ihtimalle orada zaten tek yaptığı bunu anlamaya çalışıp durmaktır.

Eğer kurban öldürücü hareketi fark edemezse: Initiative atılır ve eğer initiative'i de kaybederse saldırgan zarını atar. *1 dmg bile verebilirse bunu bıçak boğazı kesti varsayarım ve kurban ölür.*

Kurban Initiative'i kazanırsa o zaman büyük ihtimalle kurtulmaya çalışacaktır. Karşılıklı Strength çek attırırım. Kurban kazanırsa saldırgana bir de Balance check attırırım. Saldırgan tutturursa grapple devam eder ama o tur öldürücü darbeyi vuramaz, debelenirler. Tutturamazsa saldırgan grapple dan kurtulur. Kurban Strength checki kaybederse iki yıldız arası durumu tekrar ederim.

Eğer en başta kurban öldürücü hareketi fark ederse o zaman Reflex Save ile başlarım. Reflexleri güçlü birisi saldırganın tam saldırı anını fark edip kurtulma şansını arttıra bilir. Eğer kurban tutturamazsa herşey önceki ki devam eder, eğer tutturursa o zaman bir sonraki Strength çekine bonus alır.

Bunlar hiçbir kitapta yazmıyor ama DM içgüdülerim bunları yapmamı söylüyor. Ve bence böyle gri bölgelerde DM'ler oyuncular ile beraber iki saat kitap sayfaları çevireceklerine insiyatif alıp mantıklı bir sistem geliştirmeliler. Bu kadar zar zaten yeterince zaman alacaktır.

Ancak zar atmaktan nefret eden bir insan olduğumdan oyunculardan destek alabilirsem bu sahneyi çok az zar, daha çok roleplay ile geçerim. Tabi kurbanın ve saldırganın ne kadar önemli karakterler olduğu, anın dramatikliği ve önemi de o sahne üzerinde geçirilmesi gereken zamanı ve emeği arttıracaktır. :idea:
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

Lord Necros wrote:
Gelelim soruna. Sneak attack özelliğin olmadığı için burada durum biraz DM'e bakar. Kurallara göre Flat-footed olur bu diğer savaşçı. Yani AC'ye dexterity bonusu almaz. Zırhından ne bonus geliyorsa odur. Buna göre de normal zar atarsın. Ama adam çok dalgındır, sen de kolaylıkla bıçağını adamın beyin sapına sokuverirsin (Burası hayati fonksiyonların sürdürüldüğü merkezdir. Omurilik ve kafatasının birleştiği nokta oluyor.) ve adam Coup de Grace şeklinde mefta olur.
sneak attack adındanda anlaşıldığı gibi sinsi saldırıdır, backstabda arkadan saldırı gibi birşey oluyordu. Ben hem 2nd hem 3rd editionda genelde rouge oynadığım için bilirim genelde böyle şeyleri, pek farkı yok, ama sneak attack 3rd editionda biraz daha genel yapılmış ama sneak attack hırsızlarda daha etkili bir silah tabii, çünkü bir fighter sneak attack yapmak için önce plate mailleri falan çıkarcak sonra az olan hide yeteneğiyle saklanıp vuracak mesela o zaman normalde atıyorum 5 olan hasar 7 ye falan çıkıyo ama rougeda bu 5 ken 15 falan oluyor hatta 20 oluyor
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Post Reply