Bence sen offical kitapları oku. Burnunuza kadar soktum hala kaotikliktir diyorsunuz.
Bak güzel kardeşim kötülüğü anlatan kitap olan offical BOOK OF VILE DARKNESS diyor ki :
HIRSIZLIK EVIL BIR DAVRANIşTIR.
Sen fighterin featlerini sorguluyormusun ki bunu sorgulayabiliyorsun?
Yada rogue un sneak attackını sorguluyormusun?
Bunu da sorgulayamzasın. Ben bile bunca birikimime rağmen officalleri kabul ediyorsam ya kabulk edecek yada susup birşey bilmeyen frpworld kullanıcılarını yanlış yönlendirmeyeceksiniz...
Ã?oğu yüksek seviye hırsız lawfuldur.
niye biliyormusun? bilmediğine bahse girerim.
Ã?ünkü lawfulluk kurallara uyma değil organize hareket edebilme becerisinden gelir. Lawful karakterler "kanunlar organize hareket ve uzun vadeli planları desteklediği" için kanunlara uyarlar. Sadece lawful oldukları için değil. O yüzden çoğu yüksek level rogue loncalar(guild) kurar ve bu loncalarda kurallara uyarlar. yani lawful olurlar. Senin demenle kaotik olmazlar.
Kaotikler ise anlık hareket eder ve uzun vadeli planlar yapmazlar. Esas özellikleri bilinmezlikleri ve tahmin edilemezlikleridir. Bu yüzden kurallara uymazlar.
-----------------------------
Herşeyi bir kenara bırakırsak tüm bu sorularınızı gidip wizard`a sorun. Yada wizards forumlarında yazın derim. Foruma güvenmiyorsanız bile "ask wizards" diye bir bölüm var oradan resmi cevaplar alacaksınız.
Tekrar ediyorum : bilmeden ötmeyin, aligmentler sizin demenize göre şekil almaz.
Yönelim Nasil Belirlenir?
Lixer, tarzını düzeltmeni tavsiye ederim,saygısız ve de agresifsin.Eğer tartışmayı kaldırabilecek kadar sabrın yoksa ya da yaşın hayat tecrüben yetmiyorsa neden tartışmaya giriyorsun.
Senin bunca birikim dediğin şey inan bana burada yazan herkeste en az senin kadar var.Burada amaç kimseyi birşeye yönlendirmek değil akılda kalan grift noktaları tartışmaktır.
Ben başlıkta bilmeyenler için kılavuz türünde bişey göremiyorum sen görüyorsan ne ala!
Senin bunca birikim dediğin şey inan bana burada yazan herkeste en az senin kadar var.Burada amaç kimseyi birşeye yönlendirmek değil akılda kalan grift noktaları tartışmaktır.
Ben başlıkta bilmeyenler için kılavuz türünde bişey göremiyorum sen görüyorsan ne ala!
"We were young and unexperienced.We were proud and ready to die for justice.But now it is time to break the chains.Long live Chaos Legion"
lixer,
zamanında ffrpworld forumlarında "her" seviyede görev almış biri olarak seni bu forumun adabına uymaya davet ediyorum. bu forum yıllardır ayakta kaldıysa diğer forumlar gibi insanlar yüz göz olmadığı içindir.
burda "ötülmez", "tartışılır", "konuşulur" sonuca bağlanır.
herkesin birikimi kendine bu son derece göreceli bi kavram olup neye göre, kime göre sorusulaını da beraberinde getirir.
o yüzden seviyeli (hem bilgi hem tarz olarak) olan bu başlığı bozmayalım.
ama hala diyorum ki,
o kitaplarda ne yazrsa yazsın FRP nin birinci kuralı sınısızlıltır.... bunu akisni düşünen varsa zaten fanyastik dünya ile ilgisi yoktur...
Hala vampirler kousunda VTM örneğimde ısrarcıyım... tabii bu thief lik hakkında ne düşündüğümüde az çok belli ediyor.
zamanında ffrpworld forumlarında "her" seviyede görev almış biri olarak seni bu forumun adabına uymaya davet ediyorum. bu forum yıllardır ayakta kaldıysa diğer forumlar gibi insanlar yüz göz olmadığı içindir.
burda "ötülmez", "tartışılır", "konuşulur" sonuca bağlanır.
herkesin birikimi kendine bu son derece göreceli bi kavram olup neye göre, kime göre sorusulaını da beraberinde getirir.
o yüzden seviyeli (hem bilgi hem tarz olarak) olan bu başlığı bozmayalım.
ama hala diyorum ki,
o kitaplarda ne yazrsa yazsın FRP nin birinci kuralı sınısızlıltır.... bunu akisni düşünen varsa zaten fanyastik dünya ile ilgisi yoktur...
Hala vampirler kousunda VTM örneğimde ısrarcıyım... tabii bu thief lik hakkında ne düşündüğümüde az çok belli ediyor.
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Her zaman söylerim bu oyun bilgiden çok hayalgücüyle oynanırAynı şekilde bence tartışmalarda da ölçüt mantık olmalı. kurallarda böyle diye kestirip atmak saçmadır zira kurallar bile yorumlanır. Bizim de burada yaptığımız bu.
Bir de Kural kitapları kutsal kitaplar değiilllerdir. Onları yazan kişiler de mükkemmel insanlar değillerdir
Ben zaten burada d&d kurallarını eleştirirken ortaya kanıt olarak book of vile darknessı koymak pek mantıklı değil. Bu arada o başlıklardaki açıklamaları da okumanı tavsiye ederim mesela intikamın altında der ki: "Bir intikam olayı her zaman kötü(evil) olmak zorunda değildir. Sınırları olmayan intikam kişileri kötülüğe sürükleyebilir. Yani wizardsın kurralları seninki kadar kesin değil. Orda hırsızlık yapan EVILDIR yazmıyor.
Tarz konusuna da katılıyorum. Biraz daha uygun yazmanı ben de tavsiye ederim.
Bir de Kural kitapları kutsal kitaplar değiilllerdir. Onları yazan kişiler de mükkemmel insanlar değillerdir
Ben zaten burada d&d kurallarını eleştirirken ortaya kanıt olarak book of vile darknessı koymak pek mantıklı değil. Bu arada o başlıklardaki açıklamaları da okumanı tavsiye ederim mesela intikamın altında der ki: "Bir intikam olayı her zaman kötü(evil) olmak zorunda değildir. Sınırları olmayan intikam kişileri kötülüğe sürükleyebilir. Yani wizardsın kurralları seninki kadar kesin değil. Orda hırsızlık yapan EVILDIR yazmıyor.
Tarz konusuna da katılıyorum. Biraz daha uygun yazmanı ben de tavsiye ederim.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Order is the dream of man.
Bende sırf tanımıyorsunuz diye birinin söylediği doğruları kabul etmemenizi tavsiye ederim. Aile ortamı iyidir, ama bilgi kutsaldır. Tarz konusunda haklısınız zaten tartışmaya gerek bile yok 
Kural kitapları da kutsal değildir, tartışma çıkmaması için ve staiblite için gereklidir. Zaten dms guide da esas kural sizsiniz der. Oyunlarınızda herkes hrşeyiyapsın doğrusu da bu. Ama biri soru sorar birşeyi tartışırken, bilmeyenlere doğru olanı öğretip, yorumu kendilerine bırakmak daha mantıklı değil mi?
Yoksa benmi yanlış düşünüyorum.
hırsızlık vs diğerlerine gelince altlarında farklı kondüsyonları yazıyor demiştim, artık altında yazanları da tek tek çevirttirmeyin de dedim - yani sadece yapan evil de demedim
Yönelimleri ve diğerlerini sorgulayabilmek için önce tam bilmek gerekir. Ã?oğunuz korkarım yanlış biliyorsunuz.
Neyse hepsini bir kenara bkırakalım da yanlış anlamayın tırsma felan da değil söylediklerim doğru olmasına rağmen uslüp için CHANGES`ten özür dilerim. Sevdiğim bir şahıstı, tarzım yanlış oldu kusura bakmasın
//Daeya: Mesajınız birleştirilmiştir.
Kural kitapları da kutsal değildir, tartışma çıkmaması için ve staiblite için gereklidir. Zaten dms guide da esas kural sizsiniz der. Oyunlarınızda herkes hrşeyiyapsın doğrusu da bu. Ama biri soru sorar birşeyi tartışırken, bilmeyenlere doğru olanı öğretip, yorumu kendilerine bırakmak daha mantıklı değil mi?
Yoksa benmi yanlış düşünüyorum.
hırsızlık vs diğerlerine gelince altlarında farklı kondüsyonları yazıyor demiştim, artık altında yazanları da tek tek çevirttirmeyin de dedim - yani sadece yapan evil de demedim
Yönelimleri ve diğerlerini sorgulayabilmek için önce tam bilmek gerekir. Ã?oğunuz korkarım yanlış biliyorsunuz.
Neyse hepsini bir kenara bkırakalım da yanlış anlamayın tırsma felan da değil söylediklerim doğru olmasına rağmen uslüp için CHANGES`ten özür dilerim. Sevdiğim bir şahıstı, tarzım yanlış oldu kusura bakmasın
//Daeya: Mesajınız birleştirilmiştir.
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Kutsal kitaplari bilen biri olarak sadece sunu belirteyim. HZ Omer hirsizlik yapanlari kutsal kitaba da karsi gelerek cezalandirmamisti cunku insanlar ac oldugunda bunun gunah olmadigini dusunuyordu. Illa uc orneklerle gideceksek sokaktaki tanimadigi uc yasinda cocugun ilacinin parasini karsilamak icin hapisi goz alip hirsizlik yapan yoksul adam frp dunyasinda belirgin olarak iyidir.
Cogu hirsiz bu meslegi kendisi secmedigi icin mesela bir muhendis ya da fabrikator olabilecekken hirsiligi secmedigi icin hirsizligin ne kadar kotu oldugu bence tartisilmalidir. Zaten biraz da bu yuzden bildigim kadariyla bircok antik mitoloji hirsizliga sempati besler...
Cogu hirsiz bu meslegi kendisi secmedigi icin mesela bir muhendis ya da fabrikator olabilecekken hirsiligi secmedigi icin hirsizligin ne kadar kotu oldugu bence tartisilmalidir. Zaten biraz da bu yuzden bildigim kadariyla bircok antik mitoloji hirsizliga sempati besler...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Kender konusunda haklısın esasında abi. Tam orjinlerini bilmeme rağmen şu başkalarının mallarını alma olayındaki saplantılarını çözemedim, büyüsel yada tanrısal bir baskı mı acaba sürekli bunu yapmaları için?
Halbuki mental olarak ta yüksekler yada en azından kendilerini bilirler ama sürekli çalıyorlar rahatsızlık veriyorlar.
Belki de deliler gibi düşünmek lazım, yargı yeteneklerini yok sayarsak ona göre kabul edilebilir.
Gerçi kendi içinde çok çelişen bir ırk. Davranış kalıpları da mantıklı değil. Ayrıca dediğim gibi tarihsel gelişimlerinde ilk ırklar bölünürken birşeyleri çalanların torunları oldukları için büyük ihtimalle ırksal bir lanetin etkisindedirler.
Yine de dragonlance işin içine girince hiçbir şey kabul olmaz. Fazla sığ bir dünya ve fantazya. Okumak için eğlenceli olsa da oyunlar için ideal değil.
Takhisisçi kara şövalyeler için Dragonlance Camp. Settings te "evil" olması gerekir diyor ama kitaplarda 8hikayelerde)pek evil davranışlarını da görmedim.
Raistlin iki kitapbulunca 15 level atlarken oyuncularınız "abi bende atlasam bir anda" dediklerinde, yada lanetlenip Soth olayım diye düşündüklerinde daha rahat anlaşılıyor. Ve daha bir çoğu... Nyse DL i pek baz almayalım ama bir güzel sallayalım hep birlikte... :evillaugh:
Halbuki mental olarak ta yüksekler yada en azından kendilerini bilirler ama sürekli çalıyorlar rahatsızlık veriyorlar.
Belki de deliler gibi düşünmek lazım, yargı yeteneklerini yok sayarsak ona göre kabul edilebilir.
Gerçi kendi içinde çok çelişen bir ırk. Davranış kalıpları da mantıklı değil. Ayrıca dediğim gibi tarihsel gelişimlerinde ilk ırklar bölünürken birşeyleri çalanların torunları oldukları için büyük ihtimalle ırksal bir lanetin etkisindedirler.
Yine de dragonlance işin içine girince hiçbir şey kabul olmaz. Fazla sığ bir dünya ve fantazya. Okumak için eğlenceli olsa da oyunlar için ideal değil.
Takhisisçi kara şövalyeler için Dragonlance Camp. Settings te "evil" olması gerekir diyor ama kitaplarda 8hikayelerde)pek evil davranışlarını da görmedim.
Raistlin iki kitapbulunca 15 level atlarken oyuncularınız "abi bende atlasam bir anda" dediklerinde, yada lanetlenip Soth olayım diye düşündüklerinde daha rahat anlaşılıyor. Ve daha bir çoğu... Nyse DL i pek baz almayalım ama bir güzel sallayalım hep birlikte... :evillaugh:
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>