Amazonlar

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
Ailinora
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ailinora »

Babaların çocuklarından nasıl vazgeçtiği neden kimsenin aklına gelmiyor?

Kendinizi onların yerine koymaya çalışın. Her an savaş içerisindesiniz. Sürekli olarak tetikte olmak zorundasınız. Ã?ünkü yaşadığınız toplum her bir bireyinin bireysel gücünü ortaya koymasıyla ayakta duruyor. Bu toplumun kesin kuralları var. Eğer erkek çocuğunu seçersen bu toplumun dışında yaşamak zorunda kalırsın. Hayat acımasızdır, hayatta kalmak büyük güç ister. kurallara uymak ya da uymamak senin tercihindir. Yalnız kalmayı kabullenirsen eğer kurallara uymazsın. Sıkı bir disiplinle yetiştirilmiş, yaşamını sürdürmenin bu kurallara bağlı olduğunu bilerek kuralları kabul etmiş her insan onları uygular.

Amazonlar savaşçı kabiledir her zaman söylüyorum. Savaş için eğitim disiplin demek, kurallara bağlılık demektir. Kurallar da sorgulanmaz.

Hepiniz lawful karakter oynatmışsınızdır eminim ki. Eğer kurallar size bir şeyi yapmanızı söylüyorsa yaparsınız. Yapmadığınız takdirde de toplumunuzun dışına atılırsınız.
Led by a maid - Queen of the night
Voice of angels, such a divine sight
An Amazon to fight and cure
This reality with her feline lure
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

:)) Benim karakterlerim kaotikti hep ama sanırım demek istediğini anlıyorum acımasız olan yaşam en sağlam içgüdülerini bile köreltebiliyor insanın özellikle bir de buna toplumdan dışlanma korkusu eklenince günümüzde de töre cinayetleri kararını anneler babalar almıyor mu? Hele bir de erkeğe karşı bir ön yargı eklenince (ve bir de öykülerle pekişince) sanırım annelik içgüdüsünü bile bastıracak bir güç çıkıyor ortaya yine de sonuçta efsane de sonunda erkeklerle barıştıklarını söylüyor ve benim de içimden buna inanmak geliyor doğrusu.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

ama bildiğim kadarıyla

annelik, içgüdüsel, hormonel bir şey

babalık ise toplumsal bir güdü

yanlış biliyorsam düzeltin
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

pyros wrote:ama bildiğim kadarıyla

annelik, içgüdüsel, hormonel bir şey

babalık ise toplumsal bir güdü

yanlış biliyorsam düzeltin
Kesinlikle çok doğru, katılıyorum...
Bir baba çocuğundan anneye kıyasla çok daha kolay ayrılabilir.
Nitekim etrafımızdaki dünyada bunu destekleyen bir çok örnekler de görebiliriz. (Elbette istisnalar kaideyi bozmaz)

Ayrıca FRP'den örnek vermenin mantıklı olduğunu zannetmiyorum bu konuda çünkü Amazonlar bizimle aynı dünyada aynı tarihte yaşamış insanlar. Annelik hormonlarının ve içgüdülerinin de maymunlardan bile önce var olduğu gerçeğini dikkate alırsak ya amazonlar annelik hormonunu sentezleyecek genlerini kaybetmiş bir ırktı ya da cidden müthiş bir psikolohik ve toplumsal baskı nedeniyle bunu kendilerine bile itiraf edemiyorlardı. Elbette başka ihtimallerde söz konusu...

Bu kadınların savaşabilmek için kendi göğüslerini bile kestiklerini de listeye eklersek sanırım bu kadar acıya katlanabilecek insanların ne akdar güçlü bir duygu olursa olsun annelik içgüdülerini de kafalarından atacak psikolojiye de sahip olmaları kuvvetle muhtemel
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
yeorda
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeorda »

Annelik hormonlarını kaybettiklerini sanmıyorum ama yeterince iyi bir eğitimle bence kendi iç güdüleri ile mücadele ediyorlardır. Yeterince güçlü bir eğitimin nelere baskın gelebileceği sanırım bilinen bir şey rahiplik eğitimi de bunun örneği bedenin neden olduğu zayıflıklardan kurtul.
Amazonların bunu tüm toplumlarına yaydıklarını düşünmek yanlış olmaz çünkü hayatta kalmak için o anda bir zayıflık olan annelik hormonunun etkisini bastırmaları gerekiyordu.
Ormanın gücü sizi kutsasın
Image
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

O zaman böylesine güçlü bir eğitimi verebilenleri taktir ediyorum doğrusu. İnsanda bulunduğunu düşündüğüm en güçlü içgüdüyü yok edebilmişse amazonlara verilen eğitimin gücü gerçekten muazzam
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

yok etmiyorlar tahminimce
bastırıyorlar
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Yine de çok güçlü bir bastırma olmalı bu doğrusu bu eğitimin ayrıntılarını merak ettim.
Post Reply