Babaların çocuklarından nasıl vazgeçtiği neden kimsenin aklına gelmiyor?
Kendinizi onların yerine koymaya çalışın. Her an savaş içerisindesiniz. Sürekli olarak tetikte olmak zorundasınız. Ã?ünkü yaşadığınız toplum her bir bireyinin bireysel gücünü ortaya koymasıyla ayakta duruyor. Bu toplumun kesin kuralları var. Eğer erkek çocuğunu seçersen bu toplumun dışında yaşamak zorunda kalırsın. Hayat acımasızdır, hayatta kalmak büyük güç ister. kurallara uymak ya da uymamak senin tercihindir. Yalnız kalmayı kabullenirsen eğer kurallara uymazsın. Sıkı bir disiplinle yetiştirilmiş, yaşamını sürdürmenin bu kurallara bağlı olduğunu bilerek kuralları kabul etmiş her insan onları uygular.
Amazonlar savaşçı kabiledir her zaman söylüyorum. Savaş için eğitim disiplin demek, kurallara bağlılık demektir. Kurallar da sorgulanmaz.
Hepiniz lawful karakter oynatmışsınızdır eminim ki. Eğer kurallar size bir şeyi yapmanızı söylüyorsa yaparsınız. Yapmadığınız takdirde de toplumunuzun dışına atılırsınız.
Amazonlar
Kesinlikle çok doğru, katılıyorum...pyros wrote:ama bildiğim kadarıyla
annelik, içgüdüsel, hormonel bir şey
babalık ise toplumsal bir güdü
yanlış biliyorsam düzeltin
Bir baba çocuğundan anneye kıyasla çok daha kolay ayrılabilir.
Nitekim etrafımızdaki dünyada bunu destekleyen bir çok örnekler de görebiliriz. (Elbette istisnalar kaideyi bozmaz)
Ayrıca FRP'den örnek vermenin mantıklı olduğunu zannetmiyorum bu konuda çünkü Amazonlar bizimle aynı dünyada aynı tarihte yaşamış insanlar. Annelik hormonlarının ve içgüdülerinin de maymunlardan bile önce var olduğu gerçeğini dikkate alırsak ya amazonlar annelik hormonunu sentezleyecek genlerini kaybetmiş bir ırktı ya da cidden müthiş bir psikolohik ve toplumsal baskı nedeniyle bunu kendilerine bile itiraf edemiyorlardı. Elbette başka ihtimallerde söz konusu...
Bu kadınların savaşabilmek için kendi göğüslerini bile kestiklerini de listeye eklersek sanırım bu kadar acıya katlanabilecek insanların ne akdar güçlü bir duygu olursa olsun annelik içgüdülerini de kafalarından atacak psikolojiye de sahip olmaları kuvvetle muhtemel
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Only God should have this power
Annelik hormonlarını kaybettiklerini sanmıyorum ama yeterince iyi bir eğitimle bence kendi iç güdüleri ile mücadele ediyorlardır. Yeterince güçlü bir eğitimin nelere baskın gelebileceği sanırım bilinen bir şey rahiplik eğitimi de bunun örneği bedenin neden olduğu zayıflıklardan kurtul.
Amazonların bunu tüm toplumlarına yaydıklarını düşünmek yanlış olmaz çünkü hayatta kalmak için o anda bir zayıflık olan annelik hormonunun etkisini bastırmaları gerekiyordu.
Amazonların bunu tüm toplumlarına yaydıklarını düşünmek yanlış olmaz çünkü hayatta kalmak için o anda bir zayıflık olan annelik hormonunun etkisini bastırmaları gerekiyordu.
Ormanın gücü sizi kutsasın