evocation

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
Post Reply
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Evet iyi yöntemler ama ben daha bilimsel şeyleri tavsiye edebilirim. Kimyacı eğitmenlerim beni bunun için pek sevmezler... Kömür tozu çok faydalıdır bu konularda... McGiver'ıda unutmadan buradan saygılya analım.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

abi inanır mısın
benim de aklıma geldi o adam

dolmakalemden bomba yapan ulu şahsiyet
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Kömür tozuyla napıcaksın abi?
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

O zaman asitle yakıp sonra ateşli bir büyü ile daha fazla hasar vermek de mümkün olabilir.
Sonuçta tahriş olan yaralara ateş daha fazla etki eder.
Aslında cidden Dm'lerin büyük bir eksiği bence bu tür ayrıntıları düşünmüyorlarsa... (öz eleştiri :mrgreen:)
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Kömür tozu ateşlemede barutun yerini alıyor. Doğada kömürtozu bulmak daha kolaydır ama sülfürde aynı işi görür.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

ana hayal gücüne bak şimdi

alıyorsun ham kömürü ucuz ucuz

ona multi maxi aşmış bir "age" büyüsü yapıyorsun (onun için zamanı bir milyon kat hızlandırıyorsun) al sana büssürü elmas
sat sat gp kazan
enchant et işine yarasın fln fln
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Age büyüsünü yapabilen birisinin okadar değerli madenlere ihtiyacı yoktur ritualler dışında ama astarı yüzünden pahalı. Zira büyü pahalı bir zevktir.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

tabii ki . . . :)

zaten benim dediğim kadar abartılı bir halini yapabilecek olsa
istediği her şeyi alabilecek güçte biri olması lazım
gp hak getire
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

ama şu var arkadaşlar yüksek ısı değişimleri yanlızca katı maddeler için(fizikteki değil. yani sert maddeler demek istedim) kötü etkilere sahip. söz konusu olan insanlar gibi esneyebilen mahlukatlar olunca bunun çok bi avantajı olmuyo hatta dezavantajı oluyor. ilkokulda belki deneyini yaptırmışlardır. oradanda hatıralayacağınız gibi elinizi ilk önce soğuk suya sonra sıcak suya sokarsanız sıcak suyu ılık olarak algılarsınız bu da yaptığınız fireball ın fiziksel etkisini etkilemesede psikolojik etkisini azaltabilir. o yüzden böle bi birleşim önermem. ama bunu zırh parçalamak için kullanabilirsiniz. ama birleşiminde fayda olan büyüler olabilir. bu konuyu biraz araştıracam. belki kendim birkaç büyü yapabilirim.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Yeminer abi ne kadar sığ bakıyorsun olaya... Sen sıcak su soğuk sudan bahsediosun, biz demiri kor hale getiren sıcak ile eksi bilmem kaç derecelik soğuktan... Ayrıca o senin ılık algılaman tamamen sinirsel bi olay, yani, etki yine aynı etki, hatta ısı deişimi büyük olduğundan daha kötü bir etki...

Ankara da olup feza gürsey bilim merkezine gideniniz vardır heralde. Orda bir sıvı azot deneyi vardır... Esnek lastiği azotun üzerinde gezdirirler ve masaya hafifçe vururlar, lastik tuz buz olur... Bunun nedeni kırılganlıktır. Isı deişimi deil. Senin bahsettiğin de bu heralde yeminer. Isı deişimi esnek, esnek deil ayrımı yapmaz...
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Aslında hidrojen tarzı bişeyler kullansak büyülerde. Hiç fireball falan gerek kalmıyor. Ejderhasından çiftçisine hepsinin işi bitiyor.
Zararlı yaratık şu insan. CR ile her lvl da karşınıza çıkabiliyor.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

mesela sülfür yerine nitrogliserin kullanılabilse
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Arkadaşlar başlık cıvımaya başlıo gibime geldi... Lütfen abartmayalım nitro-gliserin fln...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

eheheheh
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Güvercin dışkısından bile nitrogliserin üretilebiliyor neden cıvısın ki konu. Efsanevi bir alchemist bu etkiyi anlayamaz mı?
Yarasa dışkısı ve sülfür de aynı patlayıcı etkiyi vermek için kullanılmıyor mu?
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Post Reply