Rp içinde, Yönelimi değiştirmek?
-
SacoKhan
- Forum Yöneticisi
Burock bu verdiğin örnekler de insanın içinden gelen bi durum evil-good değişiminden bir farkı yok açıkçası anlattığının. Ayrıca Chaotc-lawful durumu pek toplumsal bir durum değildir, zaten bir toplumda genel olarak ikinci kısım aynıdır ilk kısım değişkenlikler gösterebilir. Mesela Minotaurlar chaotic evildir genel olarak, sence başka bir minotaurun ırkının genelinden ne derece farklı bir aligmenti olabilir? Bana göre yine ilk kısım değişebilir ancak. Ya da başka bir örnek vereyim, ilk kısım daha kolay değişiyor dedin aslında bi bakıma haklısın ülkemizde bir Ã?ss sınavı var ve bu öğrencileri ders çalışmaya düzenli olmaya yani lawful olmaya itiyor. Peki bu sınav olmasa insanlar hayatlarını kazanmak için ne derece ders çalışırlar? Kolay yoldan para kazanmaya mı çalışırlar yoksa alının teriyle yıllarca okuyup öylemi para kazanmaya çalışırlar? Bi de bu yönden düşün mesela. Ve bu lawful olmaya itilmemize rağmen yine de milyonlarca kişi ders çalışmayıp kazanamıyor üniversiteyi 
And i still wonder if you ever wonder the same!...
benim verdiim örnekler, toplum nedeniyle uymak zorunda olduun kurallardan ve onların sana yüklediği sorumluluklardan bahsediyo. esasında o baskılar olmasa sen içinden gelen şekilde davaranacaksın ama bu bastırılıyo toplumsal yönelim tarafından.
işte öss örneği, türk toplumunun yapısından gelen bir durum. gençler, içinden gelmemesine rağmen, başka alternatif olmadıından öss kasıyolar (gerçi buna lawful demek çok aar olur ama annıyorum demek istediini). kendi içlerinden gelen bişiy olmadıından da fırsat bulan, başka yol tutuyo kendine.
ırkların alignmenti konusunda ise bir genellemeye gitmek yanlış. kimi ırklar senin de dediin gibi, evil-good skalasında toplansa da, bazı ırklar da chaotic-lawful skalasında toplanır. örneğin cüceler lawful, elfler de kaotiktir.
işte öss örneği, türk toplumunun yapısından gelen bir durum. gençler, içinden gelmemesine rağmen, başka alternatif olmadıından öss kasıyolar (gerçi buna lawful demek çok aar olur ama annıyorum demek istediini). kendi içlerinden gelen bişiy olmadıından da fırsat bulan, başka yol tutuyo kendine.
ırkların alignmenti konusunda ise bir genellemeye gitmek yanlış. kimi ırklar senin de dediin gibi, evil-good skalasında toplansa da, bazı ırklar da chaotic-lawful skalasında toplanır. örneğin cüceler lawful, elfler de kaotiktir.
War, war never changes...
-
SacoKhan
- Forum Yöneticisi
aslında cücelerin lawful, elflerin kaotik olmasını ilk defa duyuyorum ama belki doğrduru sadece ben duymadım...Diğer konularda demek istediğim toplumsal baskıların good-evil yöneliminde daha etken olduğu yani chaotic-lawful kısmı daha zor değişiyordu demek istediğim ama haklsıın çok zor yazmışım...
insan öldüünde cenazesi kaldırılırken imam sorar:
- merhumu nasıl bilirdiniz?
+ iyi bilirdik!
der cemaat hep bir aazdan.
kötü bilirdik diyenner de dilini ısırır ama sölemez. kaotik bilirdik ya da lawful bilirdik denir m? denmez.
insanın içinden gelen iyilik / kötülüktür.
süperim

- merhumu nasıl bilirdiniz?
+ iyi bilirdik!
der cemaat hep bir aazdan.
kötü bilirdik diyenner de dilini ısırır ama sölemez. kaotik bilirdik ya da lawful bilirdik denir m? denmez.
insanın içinden gelen iyilik / kötülüktür.
süperim
War, war never changes...
Kurallar ya da kuralsızlık,düzen yada düzensizlik,organizasyon ya da başıboşluk kişinin öğrendiği seçtiği şeylerdir.Dünyaya geldikten sonra bunları tanır öğrenir ve benimseriz.
Oysa bir kişinin iyilik yapması içinden gelen bir durumdur,aynı şekilde bencillik,çıkarcılık ya da umursamazlık da öyle.Kişi evil bir toplum içinde doğsa da iyi birisi olabilir,aynı şekilde tam tersi de mevcuttur.Ã?yle olmasa ırkçılık çok doğru bir kavram olurdu.Ama içten gelen bu iyliik ya da kötülük kavramları da değişebilir ancak kanunlara,organizasyonlara bakış açısı kadar kolay değişmez.
Oysa bir kişinin iyilik yapması içinden gelen bir durumdur,aynı şekilde bencillik,çıkarcılık ya da umursamazlık da öyle.Kişi evil bir toplum içinde doğsa da iyi birisi olabilir,aynı şekilde tam tersi de mevcuttur.Ã?yle olmasa ırkçılık çok doğru bir kavram olurdu.Ama içten gelen bu iyliik ya da kötülük kavramları da değişebilir ancak kanunlara,organizasyonlara bakış açısı kadar kolay değişmez.
"We were young and unexperienced.We were proud and ready to die for justice.But now it is time to break the chains.Long live Chaos Legion"
-
SacoKhan
- Forum Yöneticisi
Burock inanılmaz güldüm ya, bu esprini tuttum. Ama jarlaxle falan ölse iyi bilirdik demezler yaa. Bu arada bu tartışmanın sonu yok sanırım, siz de mantıklı biz de mantıklı şeyler söylüyoruz bir gelip de yanlışsın diyecek gibi bi durum yok sanırım. Ama ben yine beklemedeyim...
Burock daha önce de söyledim yönelim olaylarını tamamen yanlış biliyorsun. Hala ısrar ediyorsanız aynı konuyu Wizard coastte de açın.
Günümüzden verdiğiniz örnekler de apayrı şeyler. Gençlik zamanının enerjisinden ötürü gelen hareketlilik kaos demek değildir. Bilakis bakmayı bilene (ki benim işim de gençlerle diyebiliriz) gençlerin arasındaki laful-chaoticler çok bariz görünüyorlar. Ancak dediğim gibi law-chaos olayını kurallara uyma-kurallara uymama diye tanımladığınız müddetçe aligment tartışmalarında bir adım öteye gidemezsiniz.
Bu yüzden çok fazla konuyu uzatmayacağım, öğrenmek isteyen yazdıklarımı okur öğrenir istemeyen öğrenmez zorla olacak şeyler değil bunlar, benim çıkarım 3 kişi 5 kişi olayı iyi öğrenir yarın bir gün karşılaşır sorunsuzca oyun oynarız o yeter
Günümüzden verdiğiniz örnekler de apayrı şeyler. Gençlik zamanının enerjisinden ötürü gelen hareketlilik kaos demek değildir. Bilakis bakmayı bilene (ki benim işim de gençlerle diyebiliriz) gençlerin arasındaki laful-chaoticler çok bariz görünüyorlar. Ancak dediğim gibi law-chaos olayını kurallara uyma-kurallara uymama diye tanımladığınız müddetçe aligment tartışmalarında bir adım öteye gidemezsiniz.
Bu yüzden çok fazla konuyu uzatmayacağım, öğrenmek isteyen yazdıklarımı okur öğrenir istemeyen öğrenmez zorla olacak şeyler değil bunlar, benim çıkarım 3 kişi 5 kişi olayı iyi öğrenir yarın bir gün karşılaşır sorunsuzca oyun oynarız o yeter
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Ben bildiğim kadarını paylaşıyorum burock. Tabii bildiklerim doğru olması şartıyla. Bilmediğim bir konu olduğunda susup öğrenmeyi tercih ediyorum ki tavsiye ederim. Sana daha önce hırsızlık konusundaki tartışmada Book of Vile Darkness`tan "What is Evil Act?" konusunu doğrudan kopyalayıp vermiştim ona rağmen dediklerinin doğruluğunda ısrar ediyordun ve kural kitaplarına itiraz ediyordun.
Yine de forumu biraz okuyanlar kimin haklı ve daha bilgili olduğunu algılayabilecek kapasitededirler. Okuyanlar veya soru sorup öğrenmek isteyenler, hangimizin yazdığına inanacağına karar versinler, kendi bilecekleri iştir bunda bir gizem yok
Yine de forumu biraz okuyanlar kimin haklı ve daha bilgili olduğunu algılayabilecek kapasitededirler. Okuyanlar veya soru sorup öğrenmek isteyenler, hangimizin yazdığına inanacağına karar versinler, kendi bilecekleri iştir bunda bir gizem yok
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>