Sayın arkadaşım kolaylık olsun diye mesajını numaralandırdım.Gabriell-The-Sorcerer wrote:peki birazda işin teknik kısmından sorabilir miyim?
1------Monk'ların büyü yetenekleri yok sonuçta ama ben monk'ımda bir yetenek istiyorum.Yani büyü yapamasın tabiki ama çok da yüksek seviyelerde olmadığı zamanlarda etrafındaki büyülü oluşumları sezebilsin.Yani dediğim gibi,çok da ileri seviye büyüleri değil ama bazı şeyleri.Bunu yapmamın bir yolu var mı?
2-----Karakterimin bir elf olması böyle bir şey sağlayabilir mi?
3-----Veya son seviye bir monk yapmak yerine bir multi-class'a dönüştürerek bir kaç level'da wizard'lık üzerine gidebilir miyim?Yani mesela 3 level falan,ya da ne kadar gerekirse.
Burdan da gerekli skill ve feat'leri seçerek kaakterime bu özelliği kazandırabilir miyim?
Tabi bu monk'ın yapacağı wizard'lık tam büyü üzerine olmayacak.Daha çok savaşta işine yarayabilecek büyülerin scroll'larını okuyabilmek gibi bir işlevi olacak.Bull's Strengt,Cat's Gravity vs...
Çok ilerlettiğim bir monk karakterini 17. level'da bırakıp 3 level'da wizard'lıkla uğraşırsam kazandıklarım kaybettiklerimden kazla mı olur az mı olur onu bilmiyorum işteBana bu konuda da yardımcı olur,açıklamalarını yaparsanız çok mutlu olurum.şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla...
1---- Var. Bir tane büyücü bulursun, detect magic büyüsünü üzerinde kalıcı hale getirtirsin. Bunu da ya para ile yaparsın yada dmin hikayesine göre o büyücü senden birşeyler talep edebilir.
2----Sağlamaz. Gerçi sağlayabilir ama ancak elf tanrılarından birinin seçilmişi olursan olabilir ama tanrı seçilmişi olmak için level 20leri geçmen lazım ve elf tanrılarının da monktan seçilmiş kabul edeceklerini sanmam
3----Wizard multiclass gidebilirsin ama bu sefer ex monk olursun. Kaybettiklerin çok çok daha fazla olur. Lakin farklı dünyalarda farklı organizasyonlar vardır. Bazı dini inanışlar yada manastır organizasyonları bazı multiclasslara izin verir. Ã?rneğin o manastırdan çıkmış monklar penaltı almadan monk paladin yada monk wizard vs olabilirler. Bu tip bir organizasyondan çıkmış olursan belki...
Soruların cevabını bir kenara bırakırsak başlığın tamamını okumadım açıkçası sadece son mesajını okudum bu yüzden henüz oyuna başlamadıysan bence DM`ine bu tip bir organizasyondan gelmiş olup olmayacağını sor. Kabul ederse doğrudan monk/wizard yada monk/sorcerer başlayabilirsin.
Eğer kabul görmez ise prestige classları deneyebilirsin. İstediğin özellikleri sağlayan classlar vardır.
Ã?eşitli büyülü nesneler de kullanabilirsin. Sana detect magic yada identify yada bulls str verecek sayısız eşya bulabilirsin.
Hiç hiç olmadı dediğim gibi para yada hizmet karşılığı bazı büyücülere üzerine kalıcı / geçici büyüler yaptırabilirsin.