XP düşmesi

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Aslında bunun yerine en iyi kullnılacak sistem bence geçici bir constituon ve wisdom düşmesidir. Zamanla bu düşüler tekrar toparlansa da bu haliyle bir karakterin maceraya çıkması hem tehlikeli hem de zordur. Çok fazla büyülü alet yapımı yada uzun süreli büyülü alet yapımı sonucunda ise fazla miktarda con ve wis düşeceğinden karakter ölür. (0 wis yada 0 con)

Mesela atıyorum her gün çalışılan saat'e göre zar atılır.

6 saat çalışılmış ise 1d6
11 saat çalışılmış ise 2d6-1 (Min 1)
Dinleninlen saate göre de save atılır. Mesela DC: 20+ (çalışılan saat)x2 e karşı
(dilenilen saat)+ wis bonus + 1d20 ve (dilenilen saat)+ con bonus + 1d20
Atılan her zar başarılı kurtarma zarı kişinin geçici olarak kaybedilen özelliğinin yarısnın geri kazanımını sağlar. Diğerleri ise ancak zamanlar kazanılabilir. Mesela Her geçen gün 1 kayıbın giderilmesi her ikisi içinde.

şimdi oluşturunca kesin bir boşluğu vardır.

Tecrübe kayıbını yok görme zor bir şey değil. Eğer diğer oyuncular için sorun yoksa ve işlerine geliyorsa bence oyuna zevk katabilir.

Karakterin burada tecrübe kaybına kızılıyor da neden ağaçtaki kediyi indirip, ahırdan kaçmış domuzu yakaladığında daha iyi büyü yapmanı sağlayan o tecrübenin kazanılmasına ses çıkartılmıyor :D

Aslında gruplara ayrılmış tecrübe puan sistemi olsa daha da mantıklı bir sistem olurdu. Ama bu sistem 10 yaş ve üzeri herkesi kapsasın diye daha basit bir şeyler yapmışlar. D&D'nin de bu kadar tutulmasını sebebi odur. En basit yoldan zorluğun üstesinden gelmeleri sonucu oluşan basit kural sistemi.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Benim dediğime gelmişsin yine...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

deneyim puanının azalması sadece level drainle oluyor (genelde vampirler yada bu tür yaratıklar yada bazı silahlar ve büyülerle -ki çok nadir bulunuyorlar) diye biliyordum ve restore büyüsü ile düzeliyor yani bi insan deneyim ettiği şey yalan yanlış bile olsa bir şey deneyim eder değil mi yani?
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

SacoKhan wrote:Benim dediğime gelmişsin yine...
E yani senle ben bir mantık ç.atısı altında..., değil mi? :) Ama sadece senin dediğine gelmedim. Dikkatini çekerim alternatif de verdim. :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Post Reply