Savaştan sonra
10 beceri gelişim puanı demek, 10 ayrı beceride 2. seviyeye gelişecek kadar tecrübe puanıba sahip olmak yani bir nevi 1000 tecrübe puanı. Bununla istersen bir özelliğini +5 yaparsın içstersen 10 özelliğini +2 yaparsın. Ancak bunlar tecrübe puanı olarak görülmezler. Yani o +5 sanki +0'miş gibi gözükür. Fall'outtaki "tag skill" gibi düşünebilirsin bunu. Sadece illaki birini seçmek yerine kendi çizdiğin yola göre bir geliğim veriyorsun kendine.Tersyuz wrote:bu puanların kısıtlaması nedir? En fazla kaç koyulur?![]()
Bu özellikler toplam 70 ediyor yanlış anlamadıysam. Peki kuvvete çevikliğe kaç dağıtacağız?![]()
Deneyim cezası çok oldu biraz onun yerine bazı özelliklerini seviyeyele arttırsak?
Mesela uyurken ya da uyanıkken radar sistemi bozulmuş olsun sonra deneyimden gelen puanlarla ya da marifetle alayım. (Robotlara özel marifetler?)
Aynı şekilde zırhımda hasar görmüş ve yavaş yavaş onarılıyor olabilir. Yada robotn zırh özelliği başta çok kuvvetli değildir sonra alınan marifetlerle kuvvetlenir. :embarrass:
(Mithral body, Adamantine body gibi)
Silah istekleri:
Minigun! 1, 2 kullanımlık mermi olsun.
Yumruk! Demir yumruk derler adıma!
+0 ile +1 arasındaki fark biri o konuda bilgili diğeri ise bilgili değil. Bu konu aslında tartışmaya açık. Neden sadece biliyor diye vurma şansı artıyor diyebilirsiniz.
Aslında robot olduğun için senin gelişimini tamamen durduracaktım. Ama bunun çok acımasızca olduğunu düşündüğüm için sana en azından yavaş olarak ilerlemeyi vereyim dedim. Başlangıç puanlarına bakacak olursan çok yüksek olduğunu görebilirsin.
Seninkinde ise dikkat ettiysen 5 adet +5 var. Yani bir insana göre çok daha avantajlı başlıyorsun. Bilgi konusunda da aynı miktarda yükseksin. Ã?ünkü sana yüklenmiş beceriler var. ("I know kung-fu" Neo the chosen one, Matrix
Senin radar bozulmuş olsa da sonra alsan gibi bir ley yapamayacağız. Ama eğer istersen sen bana ne kadar insansı, ne kadar robotsu olduğunu yaz ben ona göre senin becerilere bir kere daha bakayım. Bilgisayarla doldurulmuş bir beyinden de çok randıman beklememek lazım değil mi?
Mesela fiziksel açıdan insandan hiç bir farkın yok olsun. Güç felan her şey aynı kalacak yani. Beynine bu kadar fazla bilgi yüklenmemiş olsun, kafadaki çipleri minimum'a çekelim. Ancak ondan sonra robot olmamın ne anlamı kaldı olayına gireceğiz.
Senin vücudu zırh ile kaplamak kısmını minimum kol, bacak, iç organlar ve kafa olarak alalım. +3 +3 +3 +3 = 12
İç organların zaten tamamen makina olacak, hadi kasları felan çıkartalım senin için. 15
Beyinde de minimum dahi olsa bir oynanma yapılmalı ki o bedeni gerçekten iyi hareket ettir. 20
%47 yuvarlark hesap yarı yarıya bir geriden gitme oldu. Cyborg tarzı kolu bacağında organikler kullanılmış ama zırhla kaplanmış radarsız bir robot bu şekilde oluyor ancak. Yine çok daha avantajlı başlıyorsun aslında. Dikkat ettiysen +5 den başlıyor özelliklerin ve bu değer +0 gibi gözküyor seviye atlama kısmında.
Beyinde minimum değişim olduğu için senin becerileri o zaman +5 değil +3 yapalım. Bilgilerde keza aynı şekilde 1 puan geriye gitsin. Yani.
Kısaca:
Teknoloji Sanal: +1 (+3)
Teknoloji sağlık: +1 (+3)
Savaş: Nişancılık: +1 (+3)
Savaş: silah becerisi:+1 (+3)
Sosyal ikincil beceriler:+1 (+3)
+2 fazladan beceri
Bilgi: Ã?evre: 3
Bilgi: Eski dünya: 9
Bilgi: Sniper tüfeği: 4
Bilgi: Aoutomatom: 4
Bilgi: İnsan anotomisi 3
Bilgi insana sağlığı 3
+3 fazladan bilgi
+ Vücut zırh ile kaplı (Her türlü bedeni hedefleyen saldırıdan daha az hasar alma. Seviyesini sen belirle. Tenin altında olduğundan farkta edilmeyecek kolaylıkla.)
+ Açlık, susuzluk, uykusuzluk, zehir, uyuşturucu , radyasyon gibi şeylere 4 kat daha çok dayanıyor.
+ İnsanların giydiği zırhları giyebilir, eşyaları kullanabilir.
- Yemek dışı enerji ihtiyacı (Bunun içinde sana solar enerji çadırını vereceğim. İçinde geçirdiğin zaman boyunca şarj olacaksın. 1 saat şarj 1 gün için yeterli olacak. Ama kaybedersen geçmiş olsun olacak)
- + Zihinsel güçlerde iki kere kurtarma atıyor. Ancak her ikiside normalin 2/3 artısı ile atılıyor. (İki zihin var ama ikiside yeterince güçlü değil)
- Kazanılan tecrübe puanının yarısını alabilme.
NOT: Parantez içinde yazdıklarım yanına gelişimini yazacaksın. Yani mesela o konu hakkında yeterli tecrübe kazandığında (100); +1, +2 olacak.
Özelliklerde ise sınırlama koymadım ama ırksal sınırları aşmak çok pahalı. O sebeple 15 -16: 2 puan dedim. Yani 70 puanın var
Kuvvet: 12
Bünye: 12
Ã?eviklik: 12
Duyular: 12
Ruh: 11
Zihin: 11
tarzı dağıtabilirsin yada
Kuvvet: 15
Bünye: 15
Ã?eviklik: 10
Duyular: 10
Ruh: 10
Zihin: 10
yada
Kuvvet: 17
Bünye: 10
Ã?eviklik: 10
Duyular: 10
Ruh: 10
Zihin: 10
hatta
Kuvvet: 19
Bünye: 9
Ã?eviklik: 8
Duyular: 8
Ruh: 8
Zihin: 8
Her türlü fikre açığım.
dwaxer ve edmon sizde en azından Tersyuz gibi nasl bir karakter istediğinizi belirtirseniz ona göre bir şeyler hazırlamaya çalışayım. Psişikler için de beceri tablosu ve 3 ana daldan birinde ilerleyebilirler yada sadece birinde gelişebilirler. Sizin işiniz aslında Tersyuz'inkine göre daha kolay. Bir allahın kuluda insan olmak istemedi ama
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
.
Yok ben psişik olmak istemiyorum; Magneto esprisini neden yaptığımı anladın sen.
Ben bir insan karakteri oynamak istiyorum. Yalnız mümkünse bu kişinin şöyle bir özelliği olsun: Bu arkadaş geçmişte gözlerinden bir ameliyat geçirmiş ve kendisine zum yapabilen biyonik gözler takılmış olsun. (ama dış görünüşlerinden bir şey belli olmuyor) Tabii devamlı kırılmaz koruyucu gözlüklerle dolaşıyor.
Karakter 40 yaşlarında. Gri saç ve keçi sakal, hafif toplu bir beden, güzel bir yüz.
Pek güçlü değil ama dayanıklı,
Pek hızlı değil ama koordinasyonu iyi,
Zekası yüksek,
Bilgi: iyi,
Dürüst, vicdanlı,
Karizma iyi,
Mühendis, mekanik bilgisi ve kavrayışı çok yüksek,
Tamir, bakım, cihaz yapma: iyi
Bilgisayar iyi,
Hafif silahlar, (özellikle sniper) çok iyi,
Yakın dövüş: vasat
İşte böyle bir karakteri oynatmak isterim mümkünse.
.
Yok ben psişik olmak istemiyorum; Magneto esprisini neden yaptığımı anladın sen.
Ben bir insan karakteri oynamak istiyorum. Yalnız mümkünse bu kişinin şöyle bir özelliği olsun: Bu arkadaş geçmişte gözlerinden bir ameliyat geçirmiş ve kendisine zum yapabilen biyonik gözler takılmış olsun. (ama dış görünüşlerinden bir şey belli olmuyor) Tabii devamlı kırılmaz koruyucu gözlüklerle dolaşıyor.
Karakter 40 yaşlarında. Gri saç ve keçi sakal, hafif toplu bir beden, güzel bir yüz.
Pek güçlü değil ama dayanıklı,
Pek hızlı değil ama koordinasyonu iyi,
Zekası yüksek,
Bilgi: iyi,
Dürüst, vicdanlı,
Karizma iyi,
Mühendis, mekanik bilgisi ve kavrayışı çok yüksek,
Tamir, bakım, cihaz yapma: iyi
Bilgisayar iyi,
Hafif silahlar, (özellikle sniper) çok iyi,
Yakın dövüş: vasat
İşte böyle bir karakteri oynatmak isterim mümkünse.
.
İşte ben!:D
Yani kolları bacakları ve iç organları robotlaştırılmış, beynine ise bir miktar çip takılmış bir karakterin insanlığı %20 kalmıştır. BU da tecrübelerin sadece %20'sini alacağını söylemektedir.
Kuvvet 16
Bünye 16
Ã?eviklik 10
Duyular 10
Ruh 2
Zihin 14
Teknoloji Sanal: +5
Teknoloji sağlık: +5
Savaş(Yakın dövüş): +5
Savaş: silah becerisi: +5
Sosyal ikincil beceriler: +5
Bilgi: Ã?evre: 4
Bilgi: Eski dünya: 10
Bilgi: Minigun: 5
Bilgi: Aoutomatom: 5 Bu ne?
Bilgi: İnsan anotomisi 4
Bilgi insana sağlığı 4
Bak bakalım olmuş mu?
Yani kolları bacakları ve iç organları robotlaştırılmış, beynine ise bir miktar çip takılmış bir karakterin insanlığı %20 kalmıştır. BU da tecrübelerin sadece %20'sini alacağını söylemektedir.
Kuvvet 16
Bünye 16
Ã?eviklik 10
Duyular 10
Ruh 2
Zihin 14
Bilgi insana sağlığı 4
Bak bakalım olmuş mu?
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Huor, doğduğu gün, başı ilginç bir şekilde zarla kaplıydı, ailesi bunu anlayamamıştı ama zaten o günlerde buna bile seviniyorlardı.
Huor sağlıklı büyüyordu, aşırı yemek düşkünü olmasına rağmen, bayağı bir cılızdı.Kısa boyluydu ve çevikti.Ama böylesi işine geliyordu.
İleriki yaşlarında aşırı zeki olduğunu farketmişlerdi.Diğerlerine göre en azından.Ki o zamanlarda böyle bir şeye fazla rastlanmıyordu.
Ve hayatının dönüm noktası:
18 yaşındayken, bir bara girmişti.İçerisi ciddi anlamda türlü türlü insanlarla doluydu.Masaya doğru yaklaştı.
"Bir bira, soğuk olsun!"
Adam birayı verdi.Huor eline aldı fakat tam o sırada yanından birisi:
"O birayı bana aldığın için teşekkür ederim!"
diyerek Huor'un elindeki birayı kaptı.Biranın yarısı Huor'un üzerine dökülmüştü.Huor gerçekten sinirlenmişti.
"Bir şey değil!"
Son gücüyle biraya vurdu.Bira adamın (ve Huor, adamın tek gözlü ve sivri dişli olduğunu o zaman farketmişti) üzerine döküldü.Bardak şiddetle yere düşerek kırıldı.
Adam sinirle Huor'un üzerine atladı.
Fakat ilginç bir şekilde Huor bunu zaten biliyordu ve kenara atlamıştı.Adam sandalyeye çarpıp yere yığıldı.Huor kenardan adama bakıyordu, şaşkınlıkla.
Adam ayağa kalkarken Huor hemen tuvalete kaçmıştı.Ã?ünkü ilginç bir şekilde adamın silahlı olduğunu farketmişti.Adamın yanındaki 3 kişininde.Tahminen 4'e tekti ve öldürülecekti.
Tuvalete neden kaçtığını ise hiç bilemiyordu.Kendisini kapana sıkıştırmıştı.Ya da öyle zannediyordu.
İçeri girince inanılmaz bir şekilde ayağı kaydı ve yere düştü.Yerler yeni temizlenmişti, fakat durulanmamıştı.Güldü.
İçeri giren ilk adam şiddetle yere yığıldı.Bir sonraki onun başına basmış ve ayağını takarak şiddetle yere yığılmıştı.Bir sonraki, adamları görmüştü fakat adamların üstünden atlarken, bir şekilde karnına bir şey çarptmıştı.Buna Huor da şaşırmıştı.O da oraya yığılmıştı.En sonunda içeriye tek gözlü adam girmişti.Huor'a silahını doğrulttu.
"Gülümse bebeğim!"
Bu sırada dışarıda herkes giren 4 kişinin çıkmasını bekliyordu.Barın sahibi hizmetlileri şimdiden Huor'un cesedi için ayarlamıştı bile.
Silah sesi geldiğinde içeriden, bir de sinir çığlığı yükselmişti.Huor tuvaletlerden birisinin içine atlamıştı.Adam tuvalete girerken, tuvaletin üstünden birisinin üzerine atladığını gördü.Fakat geç kalmıştı.Huor tuvalete girer girmez, hemen tavanla bitişik olmayan duvara çıkmıştı.Klozetten atlamak pek zor olmamıştı onun için.
Silahı aldı ve adama doğrulttu.
"Gülümse, bebeğim!"
İçeriden bir silah sesi daha yükseldi.Ve bir daha, ve bir daha.Son bir kez daha ses geldi ve Huor dışarı çıktı.Silahı barmene fırlattı ve
"Gülümseyin beyler!"
diyerek dışarı doğru yol aldı.Fakat o sırada barmen karşısına çıktı ve:
"Onların hepsinin parası lütfen!"
Huor şaşkındı.Cebinde yalnızca bir biralik para vardı.Onu verdi.
Sonra karnına gelecek olan yumruğu farketti.Ama çok geçti.Oraya yığıldı kaldı.
İşte Huor biraz bunun gibi
Anlamışsınızdır umarım
(Huor'un doğduğu an başındaki zar olayı, Stephen King'in GÖZ adlı romanındaki psişik güçleri olan kızdan alıntıdır.)
Huor sağlıklı büyüyordu, aşırı yemek düşkünü olmasına rağmen, bayağı bir cılızdı.Kısa boyluydu ve çevikti.Ama böylesi işine geliyordu.
İleriki yaşlarında aşırı zeki olduğunu farketmişlerdi.Diğerlerine göre en azından.Ki o zamanlarda böyle bir şeye fazla rastlanmıyordu.
18 yaşındayken, bir bara girmişti.İçerisi ciddi anlamda türlü türlü insanlarla doluydu.Masaya doğru yaklaştı.
"Bir bira, soğuk olsun!"
Adam birayı verdi.Huor eline aldı fakat tam o sırada yanından birisi:
diyerek Huor'un elindeki birayı kaptı.Biranın yarısı Huor'un üzerine dökülmüştü.Huor gerçekten sinirlenmişti.
"Bir şey değil!"
Son gücüyle biraya vurdu.Bira adamın (ve Huor, adamın tek gözlü ve sivri dişli olduğunu o zaman farketmişti) üzerine döküldü.Bardak şiddetle yere düşerek kırıldı.
Fakat ilginç bir şekilde Huor bunu zaten biliyordu ve kenara atlamıştı.Adam sandalyeye çarpıp yere yığıldı.Huor kenardan adama bakıyordu, şaşkınlıkla.
Adam ayağa kalkarken Huor hemen tuvalete kaçmıştı.Ã?ünkü ilginç bir şekilde adamın silahlı olduğunu farketmişti.Adamın yanındaki 3 kişininde.Tahminen 4'e tekti ve öldürülecekti.
Tuvalete neden kaçtığını ise hiç bilemiyordu.Kendisini kapana sıkıştırmıştı.Ya da öyle zannediyordu.
İçeri girince inanılmaz bir şekilde ayağı kaydı ve yere düştü.Yerler yeni temizlenmişti, fakat durulanmamıştı.Güldü.
İçeri giren ilk adam şiddetle yere yığıldı.Bir sonraki onun başına basmış ve ayağını takarak şiddetle yere yığılmıştı.Bir sonraki, adamları görmüştü fakat adamların üstünden atlarken, bir şekilde karnına bir şey çarptmıştı.Buna Huor da şaşırmıştı.O da oraya yığılmıştı.En sonunda içeriye tek gözlü adam girmişti.Huor'a silahını doğrulttu.
"Gülümse bebeğim!"
Bu sırada dışarıda herkes giren 4 kişinin çıkmasını bekliyordu.Barın sahibi hizmetlileri şimdiden Huor'un cesedi için ayarlamıştı bile.
Silah sesi geldiğinde içeriden, bir de sinir çığlığı yükselmişti.Huor tuvaletlerden birisinin içine atlamıştı.Adam tuvalete girerken, tuvaletin üstünden birisinin üzerine atladığını gördü.Fakat geç kalmıştı.Huor tuvalete girer girmez, hemen tavanla bitişik olmayan duvara çıkmıştı.Klozetten atlamak pek zor olmamıştı onun için.
Silahı aldı ve adama doğrulttu.
"Gülümse, bebeğim!"
İçeriden bir silah sesi daha yükseldi.Ve bir daha, ve bir daha.Son bir kez daha ses geldi ve Huor dışarı çıktı.Silahı barmene fırlattı ve
"Gülümseyin beyler!"
Sonra karnına gelecek olan yumruğu farketti.Ama çok geçti.Oraya yığıldı kaldı.
İşte Huor biraz bunun gibi
(Huor'un doğduğu an başındaki zar olayı, Stephen King'in GÖZ adlı romanındaki psişik güçleri olan kızdan alıntıdır.)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
onlar sana kalmış o patlamadan önce ve sonra yaşadıklarınla ilgili tecrübelerinden gelen beceri ve bilgiler demek. Yani sana bilgisayarda verilememiş bir şeyler görmüş, bir şeyler yaşamış ve bunların üstünden tecrübe puanı kazanmış olabilirsin. Hikayen sebebiyle seni sadece 0 tecrübeli olarak başlatamam.
+2 fazladan beceri: iki becerine toplam +1 koy
+3 fazladan bilgi: Yukarıdaki becerilerine 1 bilgi vermek koşuluyla (Yani 2 sini yuklarıdaki beceriler ile ilgili bilgiye harcayarak) fazladan 3 bilgi dağıt.
Karakterinin artı ve eksileri üstünde biraz daha oynasak daha iyi olabilir. şimdi dwaxer'in istediği özellik ve edmondun hayvani yaratığını düşününce senin karaktere sanki biraz kötü davranmışım gibi geldi. Senin zırhının etkinliğine göre istediğin bir belkide 2 artı daha ekleyebiliriz. Seni tatmin etmediğine eminim ve aslında bakarsan benide tatmin etmedi. Hele bir diğer karakterleri çıkartmaya başlayalım karşılaştırarak hepinizi tatmn edecek bir yol bulacağız.
Kurallar ancak hayal meyal olunca zor oluyor. Benim hatam aslında ama daha da beklesem hiç olmayacatı oyun. Sizin desteğiniz ve iteklemelerinizle ancak ilerleyebileceğimi biliyorum, destek çıkın bana.
dwaxer:
Düz insan olsanız zaten şaşardım.
Ama bu karakter için teşekkür ederim. İnsana benzer bir şey gördüm gözüm gönlüm açıldı. Ayrıca bu benim daha çnceden SPECIAL'da oynadığım Albert Newton adındaki bir karaktere çok benziyor. 
Sana 1000 tecrübe puanı veriyorum ve 1000 tecrübe puanıda seçtiğin yönlere dağıtman için var. Ã?rnek olarak karakterini yaratacağım sen kendi istediğine göre değiştir.
Kuvvet: 8
Bünye: 14
Ã?eviklik: 9
Duyular: 13
Ruh: 12
Zihin: 14
+ Biyonik gözler: Kafada minimal değişim (20 robotlaşma)
+ Biyonik gözler: (Yakınlaştırma özelliği Silah menziline +10)
Savaş:
..............Nişancılık: +4 (600)
..............Yakın dövüş: 0
..............Silah becerisi: +2 (100)
Teknoloji:
..............Sanal: +2 (100)
..............Tamirat/üretim: +1 (+4) (100 +1000)
..............Sağlık:
Sosyal:
.............İkna/rol yapma: +2 (100)
.............Birincil işler:
.............İkincil işler:
Kişisel:
..............Bedensel:
..............Zihinsel:
..............Akrobasi:
Silah:
Colt Hunting Rifle
Değeri: 1000
Atış: Tek (Tam otomatik)
Kartuş: 10
Kalibre: .233 / 7.62
Gerekli Kuvvet: 9
Ağırlık: 4 kg
Hasar:+9
Menzil: 40mt (+%34) : 53mt
Yarı menzil: 100 (+%34) : 134mt
Tam menzil: 400mt
Eylem puanı: Normal: 6
.223 FMJ
Value: 400
AC: 0 DR: -10 Vol: 20 Dmg: 1d10
.223 AP
AC: -15 DR: 0 Ignores DT Vol: 20 Dmg:1d6
7.62mm
Value: 300
AC: 0 DR: 0 Vol: 50 Dmg: 1d10
SPECIAL sağ olsun hemen silahına kadar yazdım
+2 fazladan beceri: iki becerine toplam +1 koy
+3 fazladan bilgi: Yukarıdaki becerilerine 1 bilgi vermek koşuluyla (Yani 2 sini yuklarıdaki beceriler ile ilgili bilgiye harcayarak) fazladan 3 bilgi dağıt.
Karakterinin artı ve eksileri üstünde biraz daha oynasak daha iyi olabilir. şimdi dwaxer'in istediği özellik ve edmondun hayvani yaratığını düşününce senin karaktere sanki biraz kötü davranmışım gibi geldi. Senin zırhının etkinliğine göre istediğin bir belkide 2 artı daha ekleyebiliriz. Seni tatmin etmediğine eminim ve aslında bakarsan benide tatmin etmedi. Hele bir diğer karakterleri çıkartmaya başlayalım karşılaştırarak hepinizi tatmn edecek bir yol bulacağız.
Kurallar ancak hayal meyal olunca zor oluyor. Benim hatam aslında ama daha da beklesem hiç olmayacatı oyun. Sizin desteğiniz ve iteklemelerinizle ancak ilerleyebileceğimi biliyorum, destek çıkın bana.
dwaxer:
Düz insan olsanız zaten şaşardım.
Sana 1000 tecrübe puanı veriyorum ve 1000 tecrübe puanıda seçtiğin yönlere dağıtman için var. Ã?rnek olarak karakterini yaratacağım sen kendi istediğine göre değiştir.
Kuvvet: 8
Bünye: 14
Ã?eviklik: 9
Zihin: 14
Code: Select all
... Can puanı: 48
... Bilinç puanı: 49
... Can puanı iyileşme: 14 CP / gün
... Bilinç puanı iyileşme: 28 / saat
... Savuşturma: 14.5
... Ã?ncelik zarı: +14
... Eylem puanı: 9.5
... Hareket puanı: 74.25 metre / Tur
... Taşıma kapasitesi: 64 kilo max
... Yakından fiziksel Hasar: +8
... Menzil artımı: +%14 +%20 (biyonik gözler)
... şans: denemesi +-5 veya (+-2, +-2)
...İrade denemesi: +12
... Bilgi puanı kazanımı: 1;14 , 2;13 ...
... Fiziksel hasar direnci: +1.6
... Radyasyon direnci: +1.4 + Biyonik gözler: (Yakınlaştırma özelliği Silah menziline +10)
Savaş:
..............Nişancılık: +4 (600)
..............Silah becerisi: +2 (100)
Teknoloji:
..............Sanal: +2 (100)
..............Tamirat/üretim: +1 (+4) (100 +1000)
..............Sağlık:
Sosyal:
.............Birincil işler:
Kişisel:
..............Bedensel:
..............Zihinsel:
..............Akrobasi:
Silah:
Colt Hunting Rifle
Değeri: 1000
Atış: Tek (Tam otomatik)
Kartuş: 10
Kalibre: .233 / 7.62
Gerekli Kuvvet: 9
Ağırlık: 4 kg
Hasar:+9
Menzil: 40mt (+%34) : 53mt
Yarı menzil: 100 (+%34) : 134mt
Tam menzil: 400mt
Eylem puanı: Normal: 6
.223 FMJ
AC: 0 DR: -10 Vol: 20 Dmg: 1d10
.223 AP
AC: -15 DR: 0 Ignores DT Vol: 20 Dmg:1d6
7.62mm
Value: 300
AC: 0 DR: 0 Vol: 50 Dmg: 1d10
SPECIAL sağ olsun hemen silahına kadar yazdım
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Olmamış. Sen karakteri tam robota çekip sadece %20 bırakmışsın geriye. Benim hesabımda %50 alacaktın oysa. Bu durumda senin robotluktan gelen artıları sana vermemiz gerek. Mesela daha güçlü kollar yada hedefleme sistemi koyalım sana. Birini seç.Tersyuz wrote:İşte ben!:D
Kuvvet 16
Bünye 16
Ã?eviklik 10
Duyular 10
Ruh 2
Zihin 14
Bilgi: insan sağlığı 4
Bak bakalım olmuş mu?
Yakın dövüş ve minigun neden var anlayamadım. Minigun yada yakın dövüş arasından birisini seç. Diğerini ona göre değiştir bence.
Auto m atom: Yani Senin bahsettiğim aracın. Patlamada zarar görmüş ve bu sebeple kullanamıyorsun. Yerini biliyorsun ve buda seni bekliyor. Ayrıca nasıl bir şekli olduğunu sen seçeceksin. Motorsiklet gibiyse motorsikletlere, araba gibiyse arabalara, tank gibiyse tanklara bilgin olacak.İkincil beceriler araba gibi şeyleri kullanma becerisi oluyor.
Becerileri şu şekilde yazalımda hangilerine yeteneğin daha fazla anlaşılsın.
Teknoloji Sanal: +1 (+4)
Teknoloji sağlık: +1 (+3)
Savaş(Yakın dövüş): +2 (+3)
Savaş: silah becerisi: +2 (+3)
Sosyal ikincil beceriler: +1 (+3)
Sanırım bu şekilde dha çok yok ediciye benzeyeceksin.
Eskisi ka
Eskisi ka
Huor
24 yaşında, psişik güçlerini yeni yeni geliştirmeye başlamış, ilk uçurduğu yaprak ile sevinçten zıplamış, yere inerken ayağı kaymış ve yere düşmüş bir insan.
Sıradan bir görünümü var.1.72 boylarında, 61 kilo ağırlığında.
Kıpkırmızı gözleri var (psişik ya
) ve simsiyah saçları var.
Aşırı çevik, aşırı hızlı, atletik bir eleman.
Fakat bir o kadar da dayanıksız.Can acısına neredeyse hiç dayanamaz.
Aklına eseni yapan, iyilik kötülük diyerek canını sıkmayan bir tip.
Sıradan insanlara göre aşırı derecede zeki.
Kitap kurdu bir eleman.Fakir bir aileden doğma.
Fazla yakışıklı değil, ama insanları etkilemeyi biliyor.
Aşırı derecede iyi nişancıdır.Ama silahlardan anlamaz.Ã?rneğin bir Colt dersen suratına bön bön bakar.
Teknoloji'den anlamaz, fakir bir kasabada büyümüş olmasının büyük etkisi vardır.
İnsan sarrafıdır.
Ve yakın dövüşte normalden çok daha iyidir.
Alın size Huor
24 yaşında, psişik güçlerini yeni yeni geliştirmeye başlamış, ilk uçurduğu yaprak ile sevinçten zıplamış, yere inerken ayağı kaymış ve yere düşmüş bir insan.
Kıpkırmızı gözleri var (psişik ya
Aşırı derecede iyi nişancıdır.Ama silahlardan anlamaz.Ã?rneğin bir Colt dersen suratına bön bön bakar.
Teknoloji'den anlamaz, fakir bir kasabada büyümüş olmasının büyük etkisi vardır.
İnsan sarrafıdır.
Alın size Huor
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Psişiklerde bahsettiğim bir olay vardı hatırlarsan. Güçleri insan zihninin öteesinde ama etkileride öyle ve sonunda zihinlerinden kaybediyorlar diye. Senin hikayende biraz değişiklikle anlatmak istediğimi sanırm daha iyi anlatabilirim.
Bir kaç mesaj önce psişikleri anlatmak içi yazdığım yazıma bakacak olursan daha rahat anlayabilirsin buradaki değişimleri neden yaptığımı.Huor, doğduğu gün, başı ilginç bir şekilde zarla kaplıydı, ailesi bunu anlayamamıştı ama zaten o günlerde buna bile seviniyorlardı.
İleriki yaşlarında aşırı zeki olduğunu farketmişlerdi. Diğerlerine göre en azından. Ki o zamanlarda böyle bir şeye fazla rastlanmıyordu.
18 yaşındayken, bir bara girmişti.İçerisi ciddi anlamda türlü türlü insanlarla doluydu. Etrafa yayılmış dumanın yoğunlaştığı bir bölgede kendisine dikkat kesilmiş bir adam gördü sanki. Ancak kim olduğunu anlayamadı. Masaya doğru yaklaştı.
"Bir bira, soğuk olsun!"
Adam birayı verdi.Huor etrafındaki dumanın ağır kokusunu içine çekti ve birayı eline aldı fakat tam o sırada yanından birisi:
diyerek Huor'un elindeki birayı kaptı.Biranın yarısı Huor'un üzerine dökülmüştü.Huor gerçekten sinirlenmişti. Adamın sivri dişlerinden damlayan salyaları ile ona güldüğünü gördü. Etrafında şarkı söyleyerek dans eden duman cinleri sürekli adamın elbisesinin temiz kendisininkinin ise kirli olduğunu, hatalının kazandığını kendisinin yenildiğini alaylı bir şarkı ile söylüyorlardı.
"Bir şey değil!"
Son gücüyle biraya vurdu.Bira adamın üzerine döküldü.Bardak şiddetle yere düşerek kırıldı.
Fakat ilginç bir şekilde Huor bunu zaten biliyordu ve kenara atlamıştı.Adam sandalyeye çarpıp yere yığıldı.Huor kenardan adama bakıyordu, şaşkınlıkla. Adamın derisinden dışarı kan rengi dumanlar çıkıyor ve etrafındaki kişilerin korkmasını sağlıyordu. BU adam birazdan bir iblise dönüşecekti belkide.
Adam ayağa kalkarken Huor hemen tuvalete kaçmıştı.Ã?ünkü ilginç bir şekilde adamın silahlı olduğunu farketmişti.İblisin yanındaki 3 iblisçiğinde.Tahminen 4'e tekti ve onu paramparça edecek kadar nefret ediyorlardı.
İçeri girince inanılmaz bir şekilde ayağı kaydı ve yere düştü.Yerler buz ile kaplıydı. Sonra ilerideki temizlik kovasını gördü ve anladıki yerler yeni temizlenmişti, fakat durulanmamıştı.Güldü.
İçeri giren ilk adam şiddetle yere yığıldı. Bir sonraki onun başına basmış ve ayağını takarak şiddetle yere yığılmıştı.Bir sonraki, adamları görmüştü fakat adamların üstünden atlarken, bir şekilde karnına bir şey çarptmıştı.Buna Huor da şaşırmıştı.O da oraya yığılmıştı.En sonunda içeriye tek gözlü adam girmişti.Huor'a silahını doğrulttu.
"Gülümse bebeğim!"
Silah sesi geldiğinde içeriden, bir de sinir çığlığı yükselmişti.Huor buzul dağındaki kalelerden birisine sığınmıştı.Adam surları parçalarken, tuvaletin üstünden birisinin üzerine atladığını gördü.Fakat geç kalmıştı.Huor tuvalete girer girmez, hemen tavanla bitişik olmayan duvara çıkmıştı.Klozetten atlamak pek zor olmamıştı onun için.
Silahı aldı ve adama doğrulttu. Huor o anda kendi yüzünü görse inanamazdı bile. Etrafındaki duman cinleri dans ediyor ve Huopr'un ne kadar korkak olduğunu haykırıyor ona gülüyorlardı. Onlar haksızdı. Bu adam şimdi burada ölecekti.
"Gülümse, bebeğim!"
"Gülümseyin beyler!"
Sonra karnına gelecek olan yumruğu farketti.Ama çok geçti. Aslında olamayan bir yumruk çevredekilerin şaşkın bakışları altında oraya yığılıp kalmasına sebep olmuştu.
Eskisi ka
Eskisi ka
Aşırılar çok olmuş ama... Huor the Aşırıyı yapmaya çalışalımEdmond wrote:Huor
Kıpkırmızı gözleri var (psişik ya) ve simsiyah saçları var.
İnsan sarrafıdır.
Alın size Huor
Kuvvet: 6
Bünye: 10
Ã?eviklik: 14
Zihin: 15
Spoiler:
... Can puanı: 41
... Bilinç puanı: 47
... Can puanı iyileşme: 10 CP / gün
... Bilinç puanı iyileşme: 25 / saat
... Savuşturma: 17
... Ã?ncelik zarı: +15
... Eylem puanı: 12
... Hareket puanı: 75.5 metre / Tur
... Taşıma kapasitesi: 64 kilo max
... Yakından fiziksel Hasar: +8
... Menzil artımı: +%13
... şans: denemesi +-6 veya (+-3, +-3) veya (+-2, +-2, +-2 )
... İrade denemesi: +12
... Bilgi puanı kazanımı: 1;15 , 2;14 ...
... Fiziksel hasar direnci: +1.2
... Radyasyon direnci: +1
+ Psişik1: Psişik güçlerde gelişebilir.
+ Psişik2: Psişik güölerini her kullandığında
"20 + kullandığı becerilerin toplam '+'sı"
na karşı zihin denemesi atar. Başarısız olur ise Zihin değerinden 4 düşer. Sonraki tur aynı değere bu sefer bir ruh denemesi atar ve başarısız olursa duyuları, çevikliğinden ve bilinç puanından 4 düşer . Sonraki turlarda irade denemesini yine atar ve yine başarısız olursa bilinç puanından 4 düşer. Bu işlem irade denemesi başarılı olana kadar yada kullandığı becerilerin toplam +'sı kadar süre devam eder.
Savaş:
..............Nişancılık: (+2) (100)
..............Silah becerisi: 0
Teknoloji:
..............Sanal:
..............Tamirat/üretim:
..............Sağlık:
Sosyal:
.............Birincil işler: +2 (100)
Kişisel:
..............Bedensel:
..............Zihinsel:
..............Akrobasi: +2 (100)
Psişik:
..............Telekinetik: +2 (100)
..............Telepati: +2 (100)
..............Tarayıcılık: +1 (+4) (100 +600)
Psişik marifetler:
Tarayıcı: (Otomatik) Etrafınızdaki kişilerin düşüncelerini sürekli olarak tarıyorsunuz. Eğer tarama sırasında yüksek yoğunlukta duygu ile karşılaşırsanız 21'e karşı zihin denemesi atmanız gerekir. Aksi taktirde hasar almaya başlarsınız. İyi tarafı ise etrafınızda size karşı olabilecek tehlikelere karşı hep tetikte olursunuz. Tarama sadece 5mt ile sınırlıdır. Fazladan her 5mt için +1 beceri kullanmalısınız.
Hareketlendirme (100): Cismin ağırlığına karşı beceri denemesi yaparak oldukça yavaş bir şekilde cismi oynatabilirsiniz.
Eskisi ka
Eskisi ka
Arkadaşlar bu birincil özellikler sanırım biraz fazla yüksek oldu siz ne dersiniz. Acaba sınırı 15 yerine 10'dan çeksem daha mı iyi olur acaba. Bu şekilde daha 4ed. oluyor sanırım ama alınan becerilerin değerini oldukça düşürüyor. Bir bu şekilde mi deniyelim yoksa başından düşürelim mi?
Eskisi ka
Eskisi ka
İkinci örneklemeni gördüm ama aklıma yatmadı, o yüzden eski örneğe döndüm.
Minigun işin doğrusu çok ender kullanılabilecek birşey o yüzden yumruk seçmiştim.
Minigun'u kaldıralım o zaman.
Kuvvet 16
Bünye 16
Ã?eviklik 10
Duyular 10
Ruh 2
Zihin 14
Savaş(Yakın dövüş): +6
Teknoloji(Tamirat/Ã?retim): +6
Bilgi: Karate? 6
Bilgi: Aoutomatom: 5 (Araba)
Bilgi: İnsan anotomisi 5
Bilgi: İnsan sağlığı 5

Savaş: silah becerisi yerine Teknoloji(Tamirat/Ã?retim)
Bilgi: Minigun: yerine Bilgi: Karate koydum
Bu arada puan dağıtma sisteminden hiç birşey anlamadım.
Yanlışsa sen düzelt.
Minigun işin doğrusu çok ender kullanılabilecek birşey o yüzden yumruk seçmiştim.
Minigun'u kaldıralım o zaman.
Kuvvet 16
Bünye 16
Ã?eviklik 10
Duyular 10
Ruh 2
Zihin 14
Savaş(Yakın dövüş): +6
Teknoloji(Tamirat/Ã?retim): +6
Bilgi: Karate? 6
Bilgi: Aoutomatom: 5 (Araba)
Bilgi: İnsan anotomisi 5
Bilgi: İnsan sağlığı 5

Savaş: silah becerisi yerine Teknoloji(Tamirat/Ã?retim)
Bilgi: Minigun: yerine Bilgi: Karate koydum
Bu arada puan dağıtma sisteminden hiç birşey anlamadım.
Yanlışsa sen düzelt.
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe: