Nedir bu Frenzied Berserker???

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Ben burada farkın biraz oyunda olduğunu düşünüyorum... Oyuncu eğer isterse intini daha düşük hale getirebilir tabii ölümüne girişilen bir savaşta aptalca davranmak zor ama... en azından dialoglarda ve günlük olaylarda bu yapılabilir.. Onun dışında tabii intelegence daha çok dil öğrenmeyi sağlamak gibi hoş özellikleri de var bir de birçok nonweapon profu düşüyor.. O nedenle benim statlarımdan birini arttırma şansım olduğunda ilk onu arttırdım....
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

ben aptaldırlar derken suçlanmışım ama burda olmadığım için yargısız infaz olmuş hemen gerekçemi belirteyim barbar karakterinin mi daha çok inte ihtiyacı vardır mage inmi tabiki mage mage in str ye çok ihtiyacı olmaması gibi ve statlarla oynana bildiğini göz ardı etmeyin şimdilik bu kadar
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Varan 1: "ayrıca şunu kabul edin barbarlar türünün(dövüşçü)en aptal üyesidir"
Evet barbarların int score'u düşük olabilir ama bu onların aptal olduğunu göstermez. Ayrıca barbar hayatta kalabilmek için bir çok yeteneğe de ihtiyaç duyar ve bir fighterın aksine daha yeteneklidir. Fighter'ın tek üstünlüğü savaş sanatında daha eğitimli olmasıdır yoksa daha zeki olduğunu söylemek kesinlikle yanlış olur.

Varan 2: "kasıt olarak şunu söylüyorum o kabilenin içinde ne kadar zeki yetişebilirsinki "
Sana şöyle söyliyeyim. Bana kalırsa kabileyi sen hala ormanda izole bir mekanda yamyam gibi ateşlerin etrafında dans eden insanlar olarak görüyorsun çok yanılıyorsun. O kabilede yetişen bir insan bence şehirdekinden de zeki olabilir. Olaylara bakış açısı daha düz olabilir ve karmaşık noktaları algılaması daha uzun süre alabilir ama zeki olmayan hiç bir yaratık uzun süre hayatta kalamaz. Ormandaki vahşi hayvanlar gibi ölürler.

Varan 3: "barbar karakterinin mi daha çok inte ihtiyacı vardır mage inmi"
Her karakterin zekaya ihtiyacı vardır. Bir insanın int'ı ortalama 10 olduğuna göre (bizim okudupumuz için biraz daha zeki olduğumuzu varsayarsak 11 int'ımız var diyelim mesela), 10 int'lı bir barbar da gayet zekidir. Üstelik oynanan karakterler her zaman kahraman sayılır ve bir kahramanın zekası kabul edilbilir seviyede olmalıdır, savaşçı ya da büyücü olması bu gerekliliği etkilemez. Hiç bir büyük kahraman aptal değildir. Öyle ki orc'ların bile uzun süre yaşamış ve klanının başına geçebilmiş bir kahramanı vardı, ortalamanın çok daha üzerinde bir zekaya sahipti.

Neyse bu zeka skoru zaten çok mantıksız başından söylemeye çalıştığım gibi. Her dikkatli oyuncu zekasını kullanarak tehlikelere karşı önlem alır, aptal bir karakter bile çok mantıklı davranmak zorundadır. Oyunu biraz eğlenceli kılmak için int skoru düşük bir karakteri canlandıran oyuncu risklere de girebilir ama o akrakterin yaşamı da çok kısa sürer.
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

İşte o noktada da diğer oyuncuların devreye girmesi gerekiyor... O karakterin zekası ile çözemediği noktalarda onu yönlendirmeleri gerek.. Özellikle acımasız dmlerin oynattıkları oyunlarda karakterlerin birbirlerinin açıklarını kapamaları çok önemli bence...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Zaten insanların birbirine destek olmak için beraber dolaşmasındaki kasıt da birinin yeteneklerinin yetersiz kaldığı yerde diğerlerinin onun açıklarını tamamlamasıdır. Bu acımasız dünyadaki hayatta kalmanın en basit yoludur... Dayanışma...
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

ama 10 intli bi adamda zekice planlar tuzaklar falan kuramaz heralde. ben dm olsam izin vermem. kardeşim sen bu kadar zekimiydin derim.
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

işte olay bu eğer zaten oyuncu kurmaya kalkarsa bu kötü roleplaydir
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Elbette roleplaye uygun olarak zekanı kullanacanksın...
Primitiv içgüdülerinle tuzaklar kuracaksın. Avlanırken şööle yapardım onu yapacağım diyeceksin. Sanırım insanın zekasını kullanabilmek için bile zeki olması lazım. Masaüstünde hiç bir sınır yoktur. Siz sınırlı görüyorsunuz bence...
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

ya abi int 10 olan bi adam kalkıp gurubun mageine(bir puzzle bulunmuştur tamamlamaya çalışılıyodur)olm bu böle değil böle olur die akıl veriosa o kötü role playdir
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

A tabiiki ben zaten puzzle çözmek için kendimi de yormam bırakırım diğerleri çözsün benim işim savaşmak, öldürmek, korkutmak ve bilimum bütün ayılıklar. Ayrıca kavga çıkarmak kapı kırmak gürültü yapmak eğlendirmek de profesyonel yeteneklerim arasındadır. Savaş eğitimi aldığım için pusu ve savaş taktikleri konusunda da zekice karar verebilirim. Ormanda hayatat kalmak için kimsenin bilemeyeceği sırları biliyor olabilirim ve kararlarımı içgüdülerime dayanarak (aslında zekam ile) verebilirim.
Bazen kontrolden çıkıp bizimkileri sinir hastası ettiğimde oluyor ama çok eğlenceli oluyor. Bir anda barda 1-2 kişiyi parçalayınca (haklı şekilde... çünkü Corax her zaman haklıdır...) o şehre bir daha giremeyebiliyoruz ya da kılık değiştirmek zorunda kalıoz. Az guardlarla uuraşmadım, kılım ya :P
Strider
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Strider »

İlerde ihtiyacın olabilir diye söylüyorum...Frenzy den bütün arkadaşlarını öldürdüğünde zekana ihtiyacın olabilir...biras yükseltmeye bak.. ;)
EST SULARUS OTH MITHAS
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ah zekamı yükseltince frenzyden kutulabilseydim yükseltirdim ama olmuyor kardeş. Delirince gözüm görmüyor kim olsa öldürmeye çalışıyorum...
Hatta bir kere cleric'imizi yumruğumla öldürmüştüm (36 damage mi ne vermiştim yumrukla :P)
Frenzy'den kurtulmanın en iyi yolu will save'le kendine gelmeye çalışmak
Iron Will'in var ve Wisdom 14 ama yetmiyor bazen arada bir iki kardeşimizi de öldürüyoruz. Bu arada bahsettiğim grupta bir ölümüz daha vardı o savaşta clerici de ben öldürünce raise dead yapamadı tabii bu yüzden elimizde cesetler baya gezmiştik
Beni yememeye zor ikna ettiler :P (yamyamımdır da hehe)
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Ben korkumdan savaşırken adamın 5 metra uzağına kaçıyorum bi sakatlık çıkmasın diye (Coraxlan müttefiğizde ehe hehe :mrgreen: :mrgreen:
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Acayip flank tutarım :P
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Cahilliğimi mazur gör ama Flank?
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...
Post Reply