yok artık bu ülkede milliyetçilik diye birşey de kalmadı zaten tesbih sallayıp çakı çekiyorlar sadece, sertte çıkamıyorsun, yürek mürek deyip 100 kişi geziyorlar çünkü, insan çekiniyor ister istemez.Aegron wrote:Haklsıın aslında onlara milliyetci denmez bir milletin cahil kesimi denmesi daha doğru. İşlerine gelince biz böyleyiz derler işlerine gelmeyince hemen dönerler. Milliyetçilik filmle lafla bozulcak şey değil ki. Film de en sonunda Atatürk kalkıyor. Yani Atatürk olmasaydı ülke nasıl olurdu filmin konusu ki şaka gibi görünsede film aslında doğru şeyleri yansıtmış. Atatürk olmasaydı cidden bu tür şeylerle karşılaşmamız doğaldı bence. Filmin bazı sahnelerinde insanın milli duyguları cidden kabarıyor.lightflarer wrote:osmanlı cumhuriyet'ine laf eden adamlar o milliyetçi tipler, "osmanlı asla böyle olmaz biz osmanlı torunuyuz" diye geçinen tipler işte, çok birşey bekleme, hem dram hem hafif bir güldürüsü vardı, özellikle o ginger'da bittim. Sonuda insanı çok duygulandırıyordu açıkçası, kim ne derse desin....
Cidden güzel bir çalışma olmuş Atacım devamını bekliyoruzz....
çok güzel hareketler bunlar..
-
lightflarer
- Kullanıcı

-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Ya senin bahsettiğin çok farklı iz mevzuu o konulara girersek zaten bu konunun içinden ne sen çıkabilirisn ne de bir başkası. Senin bahsettiğin insanlar daha çok amaçsız olan kopuk tipler ya. Tek başlarına hayatta bir yere gidemezler. Ã?ünkü onların havası grub halinde birine karşı oluyor ancak. Bunu çanakkalede çok yaşamış biri olarak asla onlarıtakmayın derim. Eğer kortuğunuzu belli eder veya para isterlerse ve sizde verirseniz bunların yaşamasına zemin hazırlamış olursunuz ve direkman bu sizin ülkenizin hanesinde bir eksi insan manasına gelir.
Bu konu cidden uzun bu konuya girmek bizim pek haddimeize değil ama açılmışken bende birkaç şey soylemek istedim.
Gelelim Türkiyedeki film sektörüne. Türkiye de nedendir bilmiyorum ama bir film çıkıpta çok tutuluyorsa o filmi bişeyi çıkana kadar gösterip daha sonra birde televizyonda birkaç kere veriyorlar. Ã?rneğin recep ivedik. Tamam film belli bir ölçüde komik olabilir ama ben bu filmin sinemasına 3 kere para veripte giden insanları tanıyorum ve cidden onları kınıyorum ya. Filmin bir hafta sonra izlemememe rağmen filmi izlemiş gibi anlaatabiliyor ve yorum yapabiliyordum
Daha sonra filme gittim ve haliyle normalde komik gelcek şeyler sağolsun bazı kişiler tarafından ezber durumuna geldiği için baydı.
Avrupa Yakası, Çok Güzel Hareketler Bunlar, Komedi Dükkanı.... gibi yayın anlayışının bişeyini çıkartmadan yapılan çalışmaların daha fazla tutulduğu ve saygı ile beğenilerek her hafta kaçırılmadan zilendiğini görebiliyoruz.
Bu konu cidden uzun bu konuya girmek bizim pek haddimeize değil ama açılmışken bende birkaç şey soylemek istedim.
Gelelim Türkiyedeki film sektörüne. Türkiye de nedendir bilmiyorum ama bir film çıkıpta çok tutuluyorsa o filmi bişeyi çıkana kadar gösterip daha sonra birde televizyonda birkaç kere veriyorlar. Ã?rneğin recep ivedik. Tamam film belli bir ölçüde komik olabilir ama ben bu filmin sinemasına 3 kere para veripte giden insanları tanıyorum ve cidden onları kınıyorum ya. Filmin bir hafta sonra izlemememe rağmen filmi izlemiş gibi anlaatabiliyor ve yorum yapabiliyordum
Avrupa Yakası, Çok Güzel Hareketler Bunlar, Komedi Dükkanı.... gibi yayın anlayışının bişeyini çıkartmadan yapılan çalışmaların daha fazla tutulduğu ve saygı ile beğenilerek her hafta kaçırılmadan zilendiğini görebiliyoruz.
Thanks Mario but The princess is in another castle!!

Abi Aegron ne yaptın ya
Ã?ingenelerden bahsetmiyoruz, Milliyetçilerden bahsediyoruz
Uçtun sen
Ve evet, milliyetçilerin gerçekten kendilerini aştıklarını kabul ediyorum.Fakat Faşist kavramı ile Milliyetçi kavramı aynı şeyler değil.Yani milliyetçilik Atatürk ilkelerinden birisi.Kastım o.Milliyetçi diye genelleme yapmak yanlış.
Ama o değil de bence bütün başlığı kilitlemeden konuyu kilitleyelim
Ve evet, milliyetçilerin gerçekten kendilerini aştıklarını kabul ediyorum.Fakat Faşist kavramı ile Milliyetçi kavramı aynı şeyler değil.Yani milliyetçilik Atatürk ilkelerinden birisi.Kastım o.Milliyetçi diye genelleme yapmak yanlış.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Ya Edmond çingenlerden bahsetmiyorum ya onların amaçları zaten farklı yagerçi onlar içinde geçerli bunlar ama olsun onların pek milliyetçi olduklarını sanmıyorum 
Benim dediğim daha çok miting olduğunda olan olayları aktarmak istedim. Ã?anakkalede olan bir miting de yalan olmasın ama bir partinin başkanı gelmişti. O zaman Ã?anakkalede büyük olay çıkmıştı. Karşı partiler arasında sırf milliyetçiyiz diye geçindikleri için bir çok kişinin canı yakılmıştı. Hatta bizden bile haraç kesenler olmuştu.
*Seni anlayırum sana çingenler gibi gelmiş ama onlar cidden çok farklı bir boyut ya. Onlardan yediğim sopanın haddi hesabı yok zaten
*Seninde yaşadığına eminim.
Benim dediğim daha çok miting olduğunda olan olayları aktarmak istedim. Ã?anakkalede olan bir miting de yalan olmasın ama bir partinin başkanı gelmişti. O zaman Ã?anakkalede büyük olay çıkmıştı. Karşı partiler arasında sırf milliyetçiyiz diye geçindikleri için bir çok kişinin canı yakılmıştı. Hatta bizden bile haraç kesenler olmuştu.
*Seni anlayırum sana çingenler gibi gelmiş ama onlar cidden çok farklı bir boyut ya. Onlardan yediğim sopanın haddi hesabı yok zaten
*Seninde yaşadığına eminim.

-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Cidden konu aşırı derecede farklı boyutlara geldi. Knunun burda kapanmasını dileyenlerin buradan çok güzel hareketler bunlar hakkındaki yorumlarına deva m etmesini bekliyorum. Ayrıca burada çok güzel hareketler bunları başka filmlerle kıyaslamayalım. Sonuç olarak burası sadece çok güzel hareketler bunların tartışma yeri. İsteyenler başka diziler veya programlar hakkında bölüm açıp yorumlarına orada devam edilebilir. Başka filmlerin anlatılması sonucu konu milliyetçilik hatta Türkiye nin siyasi iç yapısına kadar geldi.

-
lightflarer
- Kullanıcı

Atatürk milliyetçiliğine bakarsan tanımının "Türkiye'de vatandaş olarak yaşayan herkes, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin kendini Türk sayabilir"dir. MHP, BBP gibi partilerin milliyetçiliğininse kafatası milliyetçiliği olduğunu, Atatürk milliyetçiliğiyle uzaktan yakından alakası olmadığını ve faşizmden bir farkı olmadığını göreceksin. Bence kilitlenmesi gereken bir başlık değil, tamamen tartışılması gereken bir başlık, böyle burda olmaz şurda olmaz dersek fikir paylaşımını engellemiş oluruz ve yobazlardan farkımız kalmaz.Edmond wrote:Abi Aegron ne yaptın yaÃ?ingenelerden bahsetmiyoruz, Milliyetçilerden bahsediyoruz
Uçtun sen
![]()
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Burası becne siyasi şeylerin paylaşım yeri değil. Eğer cidden boyle şeyler yapmak istiyorsan bende birçok sitede bununla ilgili şeyler yazıp konuşuyorum. Gidip o sitelerde yazarsan daha iyi olur.Ã?ünkü çok güzel hareketler bunlardan girdik buraya geldik ya.

"Ne mutlu türküm diyene!"lightflarer wrote:Atatürk milliyetçiliğine bakarsan tanımının "Türkiye'de vatandaş olarak yaşayan herkes, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin kendini Türk sayabilir"dir. MHP, BBP gibi partilerin milliyetçiliğininse kafatası milliyetçiliği olduğunu, Atatürk milliyetçiliğiyle uzaktan yakından alakası olmadığını ve faşizmden bir farkı olmadığını göreceksin. Bence kilitlenmesi gereken bir başlık değil, tamamen tartışılması gereken bir başlık, böyle burda olmaz şurda olmaz dersek fikir paylaşımını engellemiş oluruz ve yobazlardan farkımız kalmaz.Edmond wrote:Abi Aegron ne yaptın yaÃ?ingenelerden bahsetmiyoruz, Milliyetçilerden bahsediyoruz
Uçtun sen
![]()
"Bana, insanlar üstünde bir doğuş yüklemeye kalkışmayınız. Doğuşumdaki tek olaganüstülük, Türk olarak dünyaya gelmemdir."
"Eğer bende bazı fevkadalelikler görüyorsanız, Türk olmama bağlayınız."
Sözlerini söyleyen de Atatürk değil miydi? Madem öyle neden Atatürk'ün Türk olmaya verdiği önemi gözden kaçırmaya çalışıyoruz?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
-
lightflarer
- Kullanıcı

Edmond wrote:"Ne mutlu türküm diyene!"lightflarer wrote:Atatürk milliyetçiliğine bakarsan tanımının "Türkiye'de vatandaş olarak yaşayan herkes, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin kendini Türk sayabilir"dir. MHP, BBP gibi partilerin milliyetçiliğininse kafatası milliyetçiliği olduğunu, Atatürk milliyetçiliğiyle uzaktan yakından alakası olmadığını ve faşizmden bir farkı olmadığını göreceksin. Bence kilitlenmesi gereken bir başlık değil, tamamen tartışılması gereken bir başlık, böyle burda olmaz şurda olmaz dersek fikir paylaşımını engellemiş oluruz ve yobazlardan farkımız kalmaz.Edmond wrote:Abi Aegron ne yaptın yaÃ?ingenelerden bahsetmiyoruz, Milliyetçilerden bahsediyoruz
Uçtun sen
![]()
"Bana, insanlar üstünde bir doğuş yüklemeye kalkışmayınız. Doğuşumdaki tek olaganüstülük, Türk olarak dünyaya gelmemdir."
"Eğer bende bazı fevkadalelikler görüyorsanız, Türk olmama bağlayınız."
Sözlerini söyleyen de Atatürk değil miydi? Madem öyle neden Atatürk'ün Türk olmaya verdiği önemi gözden kaçırmaya çalışıyoruz?
yoo gözden kaçırmıyoruz, ama kafatasçılığı olmadığını söylemeye çalışmıştım sadece, sanırım anlamadın ya da iyi okumadın. Ne mutlu Türk'üm diyene diye ladı var daha ötesi yok yani. E Türkler'inde yaklaşık bir 7000-8000 senesi var yani normaldir bazı anormallikler olması bizde
-
lightflarer
- Kullanıcı

-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Evet ya konunun başka boyutlara taşınması bir yondende iyi oldu tartışmış olduk değil mi?
Bu arada gerçek konumuz olan(bu başlık altındaki) '' Çok Güzel Hareketler Bunlar Yılbaşı Özel'' cidden çok güzel olmuş ya. Özellikle de hıyarlı baba ve havuçlu annnenin ortaya çıkışı süperdi.

Güzel bir kora ve kinayeli laflarla başladı program

Beyazın programa katılışı ve espirileri ile program dahada canlandı. Birde kendi programının reklamını yaptı orda ya

Ersin sayesinde birkez daha gülerek girdik yeni yıla.

Aldıkları hizmetlerle ancak 1974 yılına girebilen koyluler 2009 a girmeyi reddetti.
Bu arada gerçek konumuz olan(bu başlık altındaki) '' Çok Güzel Hareketler Bunlar Yılbaşı Özel'' cidden çok güzel olmuş ya. Özellikle de hıyarlı baba ve havuçlu annnenin ortaya çıkışı süperdi.

Güzel bir kora ve kinayeli laflarla başladı program

Beyazın programa katılışı ve espirileri ile program dahada canlandı. Birde kendi programının reklamını yaptı orda ya

Ersin sayesinde birkez daha gülerek girdik yeni yıla.

Aldıkları hizmetlerle ancak 1974 yılına girebilen koyluler 2009 a girmeyi reddetti.

-
lightflarer
- Kullanıcı

-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

-
lightflarer
- Kullanıcı

o hepsinin olduğu skeç çok uzundu bir yerden sonra baydı ama ersin uzun süreden sonra gerçek bir espriyle güldürdü beni "zaten çirkinim bide noel baba yokmuş herşey üst üste geldi yaaa"Aegron wrote:Herhalde yani boru değil bu çghb yani
Ama cidden güzeldi özellikle
Hepsi
Beyaz
geldi daha güzel oldu.