Firble wrote:
Gemi meselesine gelince... bilmiyorum İstanbul ve İzmir deki şehir hatları vapurlarını gördün mü Aegron... Onların dörtte biri büyüklüğündeki gemi pek de büyük sayılmaz... He geminin techizatını ayrıca araştırmak lazım. Ama çökmüş bir Osmanlı'nın da komutanına Avrupa standartlarında bir gemi tahsis etmesi bana çok mantıklı gelmiyor. Muhtemelen o sıralarda Osmanlı'nın elindeki en iyi gemi Almanlardan aldıkları Yavuz zırhlısıydı, sanırım öbür zırhlı Midilli batmıştı... Ancak eh onunla da gönderemezlerdi Mustafa Kemal'i zaten Almanya ya ait her türlü sembolden olabildiğince kaçınmaya çalışırken... .
Evet belki ufak olabilir ama ilk okuldan beri öğretildiği gibi cidden çok kötü durumda bir gemi olmadığını biliyorum. Hatta geçen bir kanalda bununla ilgili bir şeyler söylenmişti.
Ama bu konuyu daha fazla uzatmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Güzel bir tartışma oldu fakat daha ilginç konulara deyinebiliriz.
Geminin ne olduğu değil onunla neler yapıldığı önemlidir. (Possessed)
Cidden doğru bir ibare olmuş...........
Evet daha iyi tartışmalı bir konu bilen varsa birazda bilgilerimizi onun üzerinden paylaşalım.......
Aegron ben gemi meselesini standart bir tarih mantığını anlatmak için biraz öne çıkardım... Eh işte öylesine bir ilgi de olsa ne bileyim madem tarihle ilgileniyoruz bir takım azami noktalara dikkat etmek daha doğru geliyor bana... Belki de biraz sosyal bilimci adayı olmanın etkisi.
Konuları genellikle siz açacaksınız artık sitemizin gençleri olarak : ) ) ) Biz yaşlandık artık..
Ancak bir konu önereyim. Frigya Krallığını ve bu krallığın yarattığı efsaneleri konuşabiliriz. Midasın Kulakları olarak bilinen efsane mesela, ya da Kibele inancı, ya da Gordeon Düğümü olarak bilinen efsane... Gerçi olun İskenderle de bağlantısı var. Eh ben önerilerimi yaptım...
Yakın tarih konuşacaksak da sanat ya da bilim tarihi de güzel bir konu olabilir. Mesela uzay keşiflerinin tarihi oldukça yakın ve oldukça ilgi çekici bir konu benim açımdan.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>