Hakmarun Reloaded!.. ..Van Helsing....Yorumlar!..
Dwaxer bu ability scorelara +lar nasıl olucak? Mesela yarı vampir dex ve cha yada dex ve wis + alabiliri. Dexi vampirlerin çevik olabileceğini düşünerek yazdım. Wisdomıda vampirlerin(yarı vampirlerinde) daha uzun yaşayabileceğini düşündüğüm için
Bunları biz mi sana sunalım yoksa yazıcakmısın?
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Albert Einstein
Gunsmith:
Dwaxer aklıma gelen özellikleri yazıyorum, tam olarak mucit değil de sadece tabanca, tüfek, alchemist fire gibi bazı kimyasal eşyalar, bir de bunlara uygun enchantmentlar yapabilen karakter düşündüm.
Düşündüğüm ırk ve sınıf: Gnome Ranger
Background bonus:
Thivery train edebilir, +2 Thievery checks.
Saldırılarında Dex yerine int bonusunu kullanabilir.
Silah imalatı:
Aşağıdaki silahları imal edebilir, kullanmak için proficiencye ihtiyacı vardır.
Simple
Pistol (Hand crossbow) +2 1d6 10/20 25 gp 2 lb. Crossbow Load free
Fişek atar: Tek mermi alan bu tabanca sadece özel mermileri atar. 10/20 (Alchemical items)
Military
Tüfek (Longbow) +2 1d10 20/40 30 gp 3 lb. Bow Load free
Superior
Ã?ifte (Greatbow) +2 d12 25/50 30 gp 5 lb. Bow Load free
Nişancı tüfeği (Superior crossbow) +3 d10 20/40 30 gp 6 lb. Crossbow Load minor
Özel Mermiler
Ã?ifte için:
Saçma kurşunları: Normal mermi yerine saçma doldururunca saldırınız close burst 3 haline dönüşür.
Fişek atar için:
Alchemist’s Fire AV 24
Blinding Bomb AV 26
vs. vs.
Eklentiler (Sadece Basic attacklarda geçerli)
Ã?elik Namlu
Hasara +2 ekler. (Bütün hepsine eklenebilir)
Dürbün
Saldırılarınıza +2 avantaj verir. (Tüfek, Nişancı tüfeği)
Ayak
Yere yatarak ateş ederseniz mesafeniz 15 artar (Nişancı tüfeği)
Ayrıca menzilli silahlara yapılabilen enchantmentlar.
Dwaxer aklıma gelen özellikleri yazıyorum, tam olarak mucit değil de sadece tabanca, tüfek, alchemist fire gibi bazı kimyasal eşyalar, bir de bunlara uygun enchantmentlar yapabilen karakter düşündüm.
Düşündüğüm ırk ve sınıf: Gnome Ranger
Background bonus:
Thivery train edebilir, +2 Thievery checks.
Saldırılarında Dex yerine int bonusunu kullanabilir.
Silah imalatı:
Aşağıdaki silahları imal edebilir, kullanmak için proficiencye ihtiyacı vardır.
Simple
Pistol (Hand crossbow) +2 1d6 10/20 25 gp 2 lb. Crossbow Load free
Fişek atar: Tek mermi alan bu tabanca sadece özel mermileri atar. 10/20 (Alchemical items)
Military
Tüfek (Longbow) +2 1d10 20/40 30 gp 3 lb. Bow Load free
Superior
Ã?ifte (Greatbow) +2 d12 25/50 30 gp 5 lb. Bow Load free
Nişancı tüfeği (Superior crossbow) +3 d10 20/40 30 gp 6 lb. Crossbow Load minor
Özel Mermiler
Ã?ifte için:
Saçma kurşunları: Normal mermi yerine saçma doldururunca saldırınız close burst 3 haline dönüşür.
Fişek atar için:
Alchemist’s Fire AV 24
Blinding Bomb AV 26
vs. vs.
Eklentiler (Sadece Basic attacklarda geçerli)
Ã?elik Namlu
Hasara +2 ekler. (Bütün hepsine eklenebilir)
Dürbün
Saldırılarınıza +2 avantaj verir. (Tüfek, Nişancı tüfeği)
Ayak
Yere yatarak ateş ederseniz mesafeniz 15 artar (Nişancı tüfeği)
Ayrıca menzilli silahlara yapılabilen enchantmentlar.
Sen daha yolun başındasın; 1.level olarak başlayacaksın.CLiCKs wrote:Dwaxer bu ability scorelara +lar nasıl olucak? Mesela yarı vampir dex ve cha yada dex ve wis + alabiliri. Dexi vampirlerin çevik olabileceğini düşünerek yazdım. Wisdomıda vampirlerin(yarı vampirlerinde) daha uzun yaşayabileceğini düşündüğüm içinBunları biz mi sana sunalım yoksa yazıcakmısın?
Olabilir de, ona bakarsan vampirlerin her yönü güçlü!
şöyle bir anlaşma yapalım:
Standart şekilde abilitylerini ayarla önce
11 ve 21. levellerde her abilitye 1'er veriliyor ya; sen bu sırada istediğin abilitye +1 daha verip diğer birinden de -1 kısarsın. Sana ancak bu kıyağı yapabilirim, zaten yarı-vampir çok güçlü bir karakter.
.
.
Devrimk;
Bu yazdığın karakter, "tam olarak mucit değil!" desen de neticede gayet güzel bir mucit. Ortamda eşine pek rastlanmayan silahlar yapacaksın ki bu mucitlik gerektiriyor.
Sen Wis:13 ve Int:13 ve trained Arcana'yı al bir kere;
Yarı-mucit olacaksan sana sadece “Alchemist” featini bonus olarak verelim
Maddi destek de (levelin x 500 gp) olsun
Sıradışı cephanelerini her görevden önce, item yapma kurallarına göre imal etmen gerekir.
Bu silahların alchemy+arcana power source kullandığını düşünüyorum (hele de attacklarında Dex yerine Int kullanacağına göre) Bütün silahların aslında biraz “Magic” olacak. Herhalde barut, ateş tozu, vs kullanarak silahlarını ateşleyeceksin, bu da bence cephanenin maliyetini en azından 4’e katlamalı.
Barutlu sistem; her 5 mermi 1 gp olur,
Pistol:50 gp, Tüfek:60 gp (fiyatları 2’ye katladım) (Ama bunları başlangıç olarak bedava alabiliyorsun kendine)
Pistol'un doldurmasını free tamam ama diğer tüfekler minor action olsun. Feat alarak free'ye çevirebilirsin ilerde.
Bir de Ã?ifte ve Fişek Atar’a daha yüksek level vermemiz gerekir, yani pahalı hale getirmeliyiz. Ã?ifte dediğin aynı anda iki namlu da ateşleniyor değil mi?
Eğer tek close burst ise level-2, eğer iki namlu birden ateşlenebiliyorsa Level-4 olmalı bence
Fişek Atar: level-2 570 gp olsun diye düşünüyorum (bunun içine alchemist fire, alchemist frost, vs türünde fişekler koyup atacağını tahmin ediyorum?)
Sana başlangıç olarak pistol ve tüfek bedava geliyor, cephaneler ve gerisi, vs 500+100 gp ile senin yapacağın şeylere bağlı. Item yaparken Arcana checklerinde DC aşımlarında çok daha ucuza getirebiliyorsun yaptığın malzemeyi. Ancak malzemenin tam fiyatı cebinde olmalı imalata başlayabilmek için.
Düşüncelerini bildir, yavaş yavaş bu mucitlik işini rayına oturturuz.
.
Devrimk;
Bu yazdığın karakter, "tam olarak mucit değil!" desen de neticede gayet güzel bir mucit. Ortamda eşine pek rastlanmayan silahlar yapacaksın ki bu mucitlik gerektiriyor.
Yarı-mucit olacaksan sana sadece “Alchemist” featini bonus olarak verelim
Maddi destek de (levelin x 500 gp) olsun
Sıradışı cephanelerini her görevden önce, item yapma kurallarına göre imal etmen gerekir.
Bu silahların alchemy+arcana power source kullandığını düşünüyorum (hele de attacklarında Dex yerine Int kullanacağına göre) Bütün silahların aslında biraz “Magic” olacak. Herhalde barut, ateş tozu, vs kullanarak silahlarını ateşleyeceksin, bu da bence cephanenin maliyetini en azından 4’e katlamalı.
Pistol:50 gp, Tüfek:60 gp (fiyatları 2’ye katladım) (Ama bunları başlangıç olarak bedava alabiliyorsun kendine)
Pistol'un doldurmasını free tamam ama diğer tüfekler minor action olsun. Feat alarak free'ye çevirebilirsin ilerde.
Bir de Ã?ifte ve Fişek Atar’a daha yüksek level vermemiz gerekir, yani pahalı hale getirmeliyiz. Ã?ifte dediğin aynı anda iki namlu da ateşleniyor değil mi?
Eğer tek close burst ise level-2, eğer iki namlu birden ateşlenebiliyorsa Level-4 olmalı bence
Fişek Atar: level-2 570 gp olsun diye düşünüyorum (bunun içine alchemist fire, alchemist frost, vs türünde fişekler koyup atacağını tahmin ediyorum?)
Sana başlangıç olarak pistol ve tüfek bedava geliyor, cephaneler ve gerisi, vs 500+100 gp ile senin yapacağın şeylere bağlı. Item yaparken Arcana checklerinde DC aşımlarında çok daha ucuza getirebiliyorsun yaptığın malzemeyi. Ancak malzemenin tam fiyatı cebinde olmalı imalata başlayabilmek için.
Düşüncelerini bildir, yavaş yavaş bu mucitlik işini rayına oturturuz.
.
Senin açıkladığı mucit sınıfına uymuyor, biraz kendine müslüman diye öyle yazdım. Ranger Arcana trained yapamıyor feat mi almak gerekecek?1- Ortamda eşine pek rastlanmayan silahlar yapacaksın ki bu mucitlik gerektiriyor.
Bu konuda hemfikirim.2- Sıradışı cephanelerini her görevden önce, item yapma kurallarına göre imal etmen gerekir.
Silahları birebir kitaplardaki bow crossbow özelliklerini kopyalayarak yazdım. Yani Pistol aslında handcrossbow ile aynı oyun mekaniği açısından. Sadece şekli ve çalışma prensibi farklı. Ã?ifte ve nişancı tüfeği superior weapon olduğu için zaten feat gerektiriyor.3- Pistol'un doldurmasını free tamam ama diğer tüfekler minor action olsun. Feat alarak free'ye çevirebilirsin ilerde.
Uygundur, aslında FR'de eskiden silahlar vardı fakat 4.ed'de göremedim, normalden pahalı olduklarını hatırlıyorum.4-Bu silahların alchemy+arcana power source kullandığını düşünüyorum (hele de attacklarında Dex yerine Int kullanacağına göre) Bütün silahların aslında biraz Magic; olacak. Herhalde barut, ateş tozu, vs kullanarak silahlarını ateşleyeceksin, bu da bence cephanenin maliyetini en azından 2e katlamalı.
Pistol:50 gp, Tüfek:60 gp (fiyatları 2ye katladım) (Ama bunları başlangıç olarak bedava alabiliyorsun kendine)
Hayır iki namlu ateşlemesi yok. Özellik olarak Ã?ifte Greatbow ile aynı sadece şekli ve adı farklı fazladan bir avantaj vermiyor. Ã?te yandan Rangerlıktan dolayı Twin Strike kullanabilirim diye düşünüyorum.5- Bir de Ã?ifte ve Fişek Atara daha yüksek level vermemiz gerekir, yani pahalı hale getirmeliyiz. Ã?ifte dediğin aynı anda iki namlu da ateşleniyor değil mi?
Close burst özelliği mermi sayesinde verilebilecek extra bir özellik diye düşündüm. Aslında bunun benzeri oyun mekaniğinde varmış.
PHB 234
Flameburst Weapon Level 3+
Power (Daily; Fire): Minor Action. The next ranged basic attack you make with this weapon before the end of your turn becomes a burst 1 centered on the target. Use your normal attack bonus for the basic attack, but against Reflex.
Instead of normal damage, each target hit takes ongoing 5 fire damage (save ends).
6- Fişek Atar: level-2 570 gp olsun diye düşünüyorum (bunun içine alchemist fire, alchemist frost, vs türünde fişekler koyup atacağını tahmin ediyorum?)
Evet aslında bunlar elle de atılabiliyor ben sadece bunları mermi haline getirip kullanırım diye düşündüm. Fiyatı yükseltilebilir normaline göre. Tek mermi alan işaret fişeği atan bir tip silah.

Alchemy yerine Gunsmith diye bir yetenek,
1- Alchemy'den sadece ateş, duman ve sis bazlı saldırısı yapan eşyalar.
2- Enchantmentdan da sadece ranged weaponlara kullanılabilen büyüleri kapsayan özellikler.
Zar için de Science diye yeni bir skill ekleyebiliriz.
Thivery bonus verme sebebim de Open locks ve Disable device yüzünden.
Ã?te yandan bütün bunlarla uğraşmayıp, sadece Yayları silaha çevirip mucit sınıfını kullanarak ta halledebiliriz.
.
Devrimk; senin adam böyle bir şey mi olacak;
(yok bu dwarf, biliyorum)

Devrimk;
-Ã?ncelikle close blast, burst ya da area etkili tüfeklerini twin strike misali bir turda birden fazla atmaya karşıyım, abartılı olur. (düşmanlarınız da yapar aynısını hoş olmaz) Bu tip tüfeklerini basic attack olarak kullanman daha uygun bence; zaten bir dragonbreath poweri kadar güçlü olacak ve üstelik encounterde 1 kere diye bir kısıtlama da yok. Cephanenin kalitesine göre muazzam etkiler yaratabilir.
Bir de ben bunun close blast2 modelini level-4, 900 gp ve close blast3 modelini Level-6 1900 gp düşünüyorum (kızmazsın umarım; at-will dragonbreath için çok pahalı sayılmaz aslında) close blast4’ü zamanı gelince ayarlarız.
Bir de buna blast yapan alchemy malzemesi koymazsan dmg bölünür kare sayısına göre; ama atınca blast yapan (ya da area) cephaneyle dmg aynen yansır (etkileyen kare sayısına bakılır yani)
-Tabancalara 5, tüfeklere 10 menzil eklentisi yapılabilir!
-Crossbow referanslarını kabul ediyorum ama bow uygun düşmüyor bence. Quick Reload feati alana kadar, çoklu atışlarını (powers) Pistol ile yapsan?
(bebe adımlarıyla ilerleyelim)
-Yeni skill (ve class) olayına filan girmek istemiyorum. (sadece feat olabilir) 4.Ed. çerçevesinde halledelim şu işi.
-Sen ilk featini “Arcana training” için harca ben de “Alchemist”in yanında sana “bütün ateşli silahlar” için profiency featlerini de vereyim gunsmith bonusu olarak?
.
Devrimk; senin adam böyle bir şey mi olacak;

Devrimk;
-Ã?ncelikle close blast, burst ya da area etkili tüfeklerini twin strike misali bir turda birden fazla atmaya karşıyım, abartılı olur. (düşmanlarınız da yapar aynısını hoş olmaz) Bu tip tüfeklerini basic attack olarak kullanman daha uygun bence; zaten bir dragonbreath poweri kadar güçlü olacak ve üstelik encounterde 1 kere diye bir kısıtlama da yok. Cephanenin kalitesine göre muazzam etkiler yaratabilir.
Bir de ben bunun close blast2 modelini level-4, 900 gp ve close blast3 modelini Level-6 1900 gp düşünüyorum (kızmazsın umarım; at-will dragonbreath için çok pahalı sayılmaz aslında) close blast4’ü zamanı gelince ayarlarız.
-Tabancalara 5, tüfeklere 10 menzil eklentisi yapılabilir!
-Crossbow referanslarını kabul ediyorum ama bow uygun düşmüyor bence. Quick Reload feati alana kadar, çoklu atışlarını (powers) Pistol ile yapsan?
-Yeni skill (ve class) olayına filan girmek istemiyorum. (sadece feat olabilir) 4.Ed. çerçevesinde halledelim şu işi.
-Sen ilk featini “Arcana training” için harca ben de “Alchemist”in yanında sana “bütün ateşli silahlar” için profiency featlerini de vereyim gunsmith bonusu olarak?
.
Tipe uygun bir resim çizmiştim bir ara bulup yollarım. Senin yolladığının gnomu evet.
Ben bir karakteri yapıp atayım sonra üzerinde de düzeltmeler yapabiliriz.
Evet yanlış anlatmışım herhalde, close blast yada burst her ne kadar mermiden de gelse Daily power olması lazım oyun kurallarına göre, att-will gibi bir isteğim yok zaten.-Ã?ncelikle close blast, burst ya da area etkili tüfeklerini twin strike misali bir turda birden fazla atmaya karşıyım, abartılı olur. (düşmanlarınız da yapar aynısını hoş olmaz)
Ben bir karakteri yapıp atayım sonra üzerinde de düzeltmeler yapabiliriz.
Karakterim melek olmasına rağmen sert, kaba ve şiddete çok meraklı biri. Zaten bu yüzden, diğer melekler onu dışlamışlar. Van Helsing "Teşkilatı" (:D) kendilerine katılmasını teklif ettiğinde, balıklama dalmış.
Oyun içinde düşmanları flank etmeniz vs için sürekli müdahale yapacağım -warlord olduğumdan dolayı- herkesin grup içinde takma isim bulmasını istiyorum. Ã?rneğin; acımasız, yargıç, adamantin...
Takımımızın adı; Van Helsing Elite (Van Helsing Teşkilatının herhalde en iyi takımı olduğumuz için!)
Başka birşey de olabilir, dwaxer bilir. Sizi, Delta Takımı diye çağıramayacağım için -bilimkurgu türünde oynamıyoruz- bir grup ismi lazım, ve aklıma başka birşey gelmedi.
Oyunda; "Acımasız, sektör 9'a kay." (:D) denilmez herhalde. Aklıma birşey gelmiyor, sektör yerine ne kullanmalıyım?
Dwaxer, angel olarak daha çok özellik veremez misin bana, bilmiyorum. Dying roll da +2 zar falan.
Oyun içinde düşmanları flank etmeniz vs için sürekli müdahale yapacağım -warlord olduğumdan dolayı- herkesin grup içinde takma isim bulmasını istiyorum. Ã?rneğin; acımasız, yargıç, adamantin...
Takımımızın adı; Van Helsing Elite (Van Helsing Teşkilatının herhalde en iyi takımı olduğumuz için!)
Başka birşey de olabilir, dwaxer bilir. Sizi, Delta Takımı diye çağıramayacağım için -bilimkurgu türünde oynamıyoruz- bir grup ismi lazım, ve aklıma başka birşey gelmedi.
Oyunda; "Acımasız, sektör 9'a kay." (:D) denilmez herhalde. Aklıma birşey gelmiyor, sektör yerine ne kullanmalıyım?
Dwaxer, angel olarak daha çok özellik veremez misin bana, bilmiyorum. Dying roll da +2 zar falan.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Gayet güzel, olabilir tabii ki; isteyen oyuncu ek özellikler alabilir ama bunu dengeleyecek dezavantajlar da alması gerekir. Sen aklından geçen istediğin özellikleri yaz, buna karşı alacağın dezavantajları konuşalım. :schemes:Mark wrote:Dwaxer, angel olarak daha çok özellik veremez misin bana, bilmiyorum. Dying roll da +2 zar falan.
Ã?rneğin death saving throwlarına +2 verelim ama "Necrotic vulnerable:5" olur mesela?
.
devrimk wrote:Dwaxer senin yarattığın Engineer sınıfından gidelim o zaman ortalığı karıştırmayayım. Sadece Handcrossbow'um tabanca şeklinde gözüksün, kozmetik bir ayar yani. Benim düşüncemde bir hata daha var, small olduğum için two handed silahları kullanamıyorum zaten.
Aaa evet, "small" karakter two-handed weapon kullanamaz diyordu. Olsun sen de tabanca boyutunda yaparsın silahlarını. Tabancaların menzili de 15/30 olsun, crossbowdan yüksek olsun doğal olarak.
Tam mucit özelliği almışsın gördüğüm kadarıyla; yani her görevden önce (levelin x 1000 gp) malzeme desteği alıyorsun. Bunun en az 2/3’ünü hemen kullanmalısın; en fazla 1/3’ünü bir sonraki imalata sarkıtabilirsin.
Arcana değerin +6+1 yani üretimde atacağın checklerine:+7 gelecek
Alchemy ürünlerinin de levelleri var, aslında her şeyin leveli var; sen bana başlangıç 1000 gp ile neler üretmek istediğini sıralı şekilde bildir; sana zarları sıralı şekilde bildireyim; yaptığın masraf çıkar ortaya. Grubunda trained Arcana olanlar varsa, onları da seni Aid etmiş (etmeye çalışmış) kabul edeceğim otomatik olarak.
Bir de cephane konusunda bir fikrim var:
Normalde sıradan mermilerin 5 tanesi 1 gp ediyor.
İstersen bazı enerji türlerinde mermiler yapabilirsin. Bunların tanesi 1 gp, dmg:+1 veriyor ve seçtiğin enerji türünde (fire, cold, acid, force, lightning, poison, necrotic, radiant, thunder) ya da silver yapabiliyorsun bu mermileri. Buna check atmıyoruz, fiyatlar sabit. Dmg:+1 veren tanesi 1 gp, Dmg:+2 veren tanesi 2 gp, Dmg:+3 veren 3 gp diye yükseliyor (max:10)
Yalnız bu konseptte cephane sayım ve envanterinde titizlik göstermemiz lazım.
Sen normal mucit olduğundan, sadece kendine değil, diğer grup arkadaşlarına da çeşitli magic itemler yapabilirsin.
Bir de class rogue seçmişsin ama ranger bonus feat var sen de? Editlemeyi unuttun herhalde?
.
Adı................Ağırlık....Adet......Para
Leather Armor....15.........1........25
Dagger.............1..........1.........1
St. adv. kit........33.........1........15
Pistol...............2..........1.........Hediye
Mermi...............1.........60.......12
Toplam..................................53 gp
-----------------
1000 gp. Engineer yardımı:
Ritüeller..............Adet......Para....Ã?ğrenme
Animal Messenger....1..........10.......50
Comp. Language.....1..........10.......Hediye
Gentle Repose........1..........10.......Hediye
Magic Mouth...........1..........10......50
Make Whole............1.........10......Hediye
Tenser Floating Disk..1.........10......50
Toplam 210 gp.
Kimyasal Formüller..Adet....Para...Ã?ğrenme
Alchemist Acid.........5........100....70
Alchemist Fire.........5........100....Hediye
Alchemist Frost.......10.......200....70
Antivenom.............2........40....Hediye
Clearsense Powder...2........40....Hediye
Toplam 620 gp.
Toplam 830 gp.
Bu fazladan parayı yeni ritüel ve formüller öğrenmek için de kullandım. Her oyuncuya 1 Fire, Frost ve Acid flask vereceğim.
Leather Armor....15.........1........25
Dagger.............1..........1.........1
St. adv. kit........33.........1........15
Pistol...............2..........1.........Hediye
Mermi...............1.........60.......12
Toplam..................................53 gp
-----------------
1000 gp. Engineer yardımı:
Ritüeller..............Adet......Para....Ã?ğrenme
Animal Messenger....1..........10.......50
Comp. Language.....1..........10.......Hediye
Gentle Repose........1..........10.......Hediye
Magic Mouth...........1..........10......50
Make Whole............1.........10......Hediye
Tenser Floating Disk..1.........10......50
Toplam 210 gp.
Kimyasal Formüller..Adet....Para...Ã?ğrenme
Alchemist Acid.........5........100....70
Alchemist Fire.........5........100....Hediye
Alchemist Frost.......10.......200....70
Antivenom.............2........40....Hediye
Clearsense Powder...2........40....Hediye
Toplam 620 gp.
Toplam 830 gp.
Bu fazladan parayı yeni ritüel ve formüller öğrenmek için de kullandım. Her oyuncuya 1 Fire, Frost ve Acid flask vereceğim.