Yıkımdan Sonra (Fallout sohbet)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Karakterimin özellikleri de,

Büyük silahları seviyor, ama en iyi olduğu konu sessiz ve hızlı dolaşabilmek. Hırsızlık yapmışlığı da vardır, ama bir kaç defa. Küçük silahlarda iyi, ama yakın dövüşü zayıf.
Image
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Oyunu Dwaxer'in yarattığı sistem üzerinde bazı eklentiler yaparak oynayacağız.
Ayrıntılı açıklama:
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=7606

Ã?rnek Karakter Kağıdı:

Karakterin İsmi, görünüşü, özgeçmişi.

Kişisel özellikler

Güç:
Ã?eviklik:
Zeka:
şans:

Kişilik (6 adet) özelliklerine: Toplam 55 puanı dağıtıyorsunuz.
Her biri en az 5, en fazla 20 olabilir.
Her 5 seviyede 5 puan daha ekleyebiliyorsunuz.

İnsan:
+5 özelliklerinden herhangi birine
+10 yeteneklerden herhangi birine

Ghoul:
+5 Zeka, -5 Ã?eviklik
Aldığı hasarlardan -10 çıkartılır.
Radyasyondan zarar görmez.

S.Mutant:
+10 Güç, -5 Zeka
+50 Hp

Deathclaw:
+10 Güç, +10 Ã?eviklik, -5 Zeka, -5 şans

Yetenek kısmına bazı eklentiler yaptım:

Yetenekler
Savaş Yetenekleri
Yakın dövüş: (Güç+Ã?eviklik)
Fırlatmalı silahlar: (Güç+Ã?eviklik)
Yakın Dövüş silahları: (Güç+Ã?eviklik)
Hızlı nişan: (Ã?eviklik)
Keskin nişan: (Zeka)
Tabanca: (Ã?eviklik)
Tüfek: (Ã?eviklik)
Ağır Makinalı: (Güç)
Patlayıcı, vs: (Zeka)

Fiziksel Yetenekler
Atletizm: (Güç+Ã?eviklik)
At sürme: (Ã?eviklik)
Araç Kullanma: (Ã?eviklik+Zeka)
Avcılık, İzcilik: (Güç+Ã?eviklik)
Sessiz hareket etme: (Ã?eviklik+Zeka)

Zihinsel Yetenekler
Biyoloji, Kimya: (Zeka)
Mekanik, Tamir: (Zeka)
İlkyardım-Tedavi: (Zeka)
Alış-veriş, Kumar: (Zeka+şans)
Sosyal ilişkiler: (Zeka+şans)

Yeteneklere:
Toplam 40 puan dağıtıyorsunuz.
Bir yeteneğe en fazla +15 verebilirsiniz.

Silah listesine otomatik silahlar ve ağır makineliler eklenecek. Bu tip silahları kullanacaksanız keskin nişanla çalışmayacağını belirtmemde yarar var.
Last edited by devrimk on Sun Aug 23, 2009 7:58 pm, edited 4 times in total.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

İSİM: Albert Newton

Kişisel özellikler
Güç: 5
Ã?eviklik: 15
Dayanım: 5
Zeka: 25
Bilgi: 25
Karizma: 5

Yetenekler
Hızlı nişan:
Keskin nişan: 5
Tabanca: 1
Tüfek: 5
Ağır Makinalı:
Yakın dövüş:
Fırlatmalı silahlar:
Balta, kılıç, vs:
Patlayıcı, vs: 3
At sürme: 1
Araç Kullanma: 2
Mekanik, Tamir: 5
Biyoloji, Kimya: 5
İlkyardım-Tedavi: 5
Alış-veriş, Kumar: 1
Sosyal ilişkiler: 4
Avcılık, İzcilik: 3
Sessiz hareket etme:

Albert Newton, kısaca:

Albert belkide savaşta radyasyondan zarar görüpte yaşayan o şanslı kesmin en şansızlarındandır. Savaş sırasında bedenleri harab olmuş askerlerin robotik mekanizmalar içine yerleştirilmesi ve üstün askerlerin elde edilmesi üstüne devlet adına bir labaratuarda çalışan Albert ve üyesi olduğu ekip saldırlar sırasında ilk hedeflerden biri haline gelmişti. Ekibinden kimse onun kadar şanslı değildi.

Fiziksel Ek bilgiler:

Her nefes alış verişinde hırıldayan bir göğüs kafesi vardır. Gece sessizliğinde etrafını dikkatle dinleyen biri Albert'ın nefes alış verişindeki uğultuyu onu görmese dahi duyabilir. Bu sese yakından şahit olan biri, her nefes ne kadar ızdıraplı olduğunu düşünür. Haklıdırlar da ama Albert'ın tek acısı bununla kalmaz. Nefes alış verişini bozacak herhangi bir etkenden sonra Albert bir süre hareket edemez ya da çok yavaş hareket edebilir. Normal bir insan için çokta yorucu lmayan bir iş, ciğerlerine kadar yanmış albert için bir işkencedir. (3 round süren herhangi bir zorlayıcı hareket sonunda dazed ve/veya dazzeled)

Albert bir insandan daha yavaş yürüyebilir ve koştuğunda seken sakat bir ceyalana benzer. Tek ayağı felakketten beri beyninin komutlarına pek uymaz ve şekli ayaktan çok bir gülleyi andırmaktadır.Ayrıca ayağındaki ve sinirlerindeki bu deformasyon nedeniyle Albert'ın ayakları üstünde atik olduğuda söylenemez. Kendini savunma konusunda bu sebeple pek başarılı değildir. (Hız normal değerden düşük, AC normal değerden düşük)

Albert şimdiye kadar kendi durmunu düzeltmek için pek çok deneme yapmıştır. Ancak bunlardan yarardan çok zarar görmüştür. Bunlardan en barizi Tenini iyileştirmek için kendisine uyguladığı bir takım iyleştiricilerin ters tepkisi yüzünden bedeninde oluşan kokudur. Albert'ın ter bezleri zarar görmüş ve artık terlediğinde etrafına yaydığı berbat bir kokuya sahip. Çok terlemediğinde uzun zamandır banyo yapmamış biri gibi kokarken, terlediği zaman yanında durulması neredeyse imkansız hale geliyor.

Zihinsel ek bilgiler:

Albert ilk başında bedeni ne kadar daha kötü yanıklara sahip olsa da ve acılarına daha zor göğüs gerebilse de bu kadar kötü durumda değildi. Kendisi üstünde yaptığı denemler, yetersizlikleri sebebiyle hep bir yönden başarılı olurken bir yönden kendisine daha fazla zarar verdiğinden sonunda kendisini daha da zor bir duruma soktu.

İlk başlarda insalara yardım etmek istese dahi gerek fiziksel görünüşü, gerekse de insanların değişen dünya ile vahşileşmeleri sonucunda hep zarar gören kendisi oldu. Eski zamanları gören birisi olarak, kendi ırkı için, şimdiki insanlar kada umutsuz ve nefret dolu değil. Ancak eski zamnaları gördüğünden şimdiki insaların ne kadar barbarlaştığını ve vahşileştiğini de iliyorç Bu sadece çorak topraklarda kalanlar değil, savaştan en az zararı görenler için dahi geçerli.

İnsanlar ile bağlarını uzun zaman önce kopma seviyesine getirdi. Sadece ihtiyacı olduğu zamanlarda farklı şehirlere inerek kimseye bulaşmamaya çalışıyor. Olabildiğince en tenha vakitler ise ilk tercihi.

Eski zamanların merhameti ve yeni zamnaların güvensizliği içinde bocalayan, kendisini öldüremeyecek kadar korkak ama bu şekilde yaşayamayacak kadar hırslı birisi. Zamanın acımsızlığını içine en iyi sindirenlerden gibi gözükse de aslında zamanına alışmış ama acıma duygusu diğer insanlara göre daha fazla denilebilir.

Hayali ve hedefleri:

Bedenini biraz daha iyi kılacak olan robotik parçalar içinde parası yetmediğinden, topladıklarını kullanmayı düşünmektedir. En büyük isteği zarar görmemiş, yağmalanmamış, vahşi hayvanlar tarafından ele geçirilmemiş veya içindeki robotlar manyetik alanlar yüzünden sapıtmamış bir robotik fabrikası yada atölyesi bulabilmektir.

En büyük hayali ise tekrar insan olabilmek, en azından onların arasında bulunabilmektir.

Giriş ek hikyesi:

Güneş, tanrı tarafından eziyet için koyulmuş, kum ise insanı yutmak için bekliyor gibiydi. Büyük felaketten beri sadece, bu koşullara ya da daha kötülerine uyum sağlamış olanlar hayatta kalabilmiş olsa da gecenin serinliğinde çıkmak onlar için daha caziptii. Ne de olsa avcılar dayanıklı olsalar dahi, avları geceleri çıkıyorsa anlamı olmazdı.

Güneşin yakıcı havasına aldırmazmışçsına ince ve açık giyinmiş cılız adam bir kaç gece önce av olma rolünü üstlenmiş insanların cesetlerinin arasında, topallayarak, dolaşıyor ve gözüne çarpan eşyaları kucağında biriktiriyordu. Yeterince aldığına emin olduktan sonra tüm eşyalarını külüstür görünümlü aracının içine doldurdu. Sonra san bir şey daha almaya cesetlerin arasına döndü.

Biraz araştırdıktan sonra çok tatmin olmamış olsa da, en etli cesetlerden birini bagajındaki soğutma ünitesinin arkasına sürüklemeye başladı. Bu dünyada cesetlerin herhangi bir kutsallığı kalmamıştı ve bu zamanlarda et bulmak çok zordu.

Aracının üstünü çadır gibi kaplayan güneş panellerini kapattı. Aracın bunlar açıkken hareket etmesi olanak dışıydı. Bir kaç dakika süren bu eylem boyunca elindeki tüfeği ile sürekli etrafını kolaçan etti. Artık bir kumlu banyo yapmak istiyordu. Kendi kokusuna ne kadar alışsa da terlediğinde çıkan kokusundan kendi bile iğreniyordu. Başka insaların arasına katılmamasının en büyük nedeni olan lanet kokusu.

Bir kaç denemeden sonra çalışan aracının kükreyen bir deadclaw ile ölen bir deadclaw arasında gidip geliyordu. Yola çıkmadan önce, içinden bezler taşan el büyüklüğündeki bir kutudan, gözü gibi baktığı CD'sini çıkarttı, CD çalara taktı ve gece bastırmadan ininde olabileceği ve akşama et yapabileceği için memnun bir gülümseme ile ininin yolunu tuttu.

"Maybe you'll think of me when you are all alone

Maybe the one who is waiting for you

Will prove untrue, then what will you do?"

...

İnsanlar hala yaşamak için savaşıyor... ve savaş asla değişmez...
Last edited by Darkgnome on Sat Aug 22, 2009 11:54 pm, edited 1 time in total.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome sen karakteri yaratınca farkettim. Dwaxer'in sistemindeki sınıfları kullanmayınca yetenekler düşük kaldı. Kuralı değiştiriyorum:

Yeteneklere: Toplam 40 puan dağıtıyorsunuz. (bir yeteneğe en fazla +15 verebilirsiniz)

1-2 puan yetenekleri kullanabilmek için koyduysan gerek yok, her yetenek hiç puan yatırmasan da kullanılabilir.

Tam ayrıntılı bir eşya listesi henüz hazırlamadım, yatırdığınız yetenek puanlarına göre hediye eşyalar vereceğim.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

40 puan diğer türlü fazla gelmişti zaten. 15 vermek bence de daha iyi olacak.

Peki şöyle bir şey daha eklesek olabilir mi acaba? Benim işime gelmez ama benim içime çoğunlukla powerplay olamayanlar gelmez :D

Her yeteneğe ne keadar yatırılmış ise, kişisel özelliklerden ancak o kadar artı alabilir. Arabadan analmaan birisinin araba kullanabilmesi, hemde daha zeki diye daha iyi kullanabilmesi, ya da hiç iehir dışına çıkmamış birisinin sırf dayanıklılığı yüksek diye dayanıklılığı düşük kişiden daha iyi iz sürmesini engeller en azından.

Yani biri hızlı nişana na kadar vermişse çevikliğinden o kadar artı alabilir en fazla. Hızlı nişan 5, çeviklik 20 biri +25 değil +10 alır bu sayede. Biraz daha denegelenebilir karakterler.

Hiç puan yatırmamış biriside o iş için kişisel özelliği ne kadar yüksek olsa da 100'e karşı bir zar ile denemesini yapabilir.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Yani biri hızlı nişana na kadar vermişse çevikliğinden o kadar artı alabilir en fazla. Hızlı nişan 5, çeviklik 20 biri +25 değil +10 alır bu sayede. Biraz daha denegelenebilir karakterler.
şimdilik böyle bir kısıtlama düşünmüyorum.
Hiç puan yatırmamış biriside o iş için kişisel özelliği ne kadar yüksek olsa da 100'e karşı bir zar ile denemesini yapabilir.
Hiç puan yatırmamış kişiler için bir sınırlama getirilebilir. Helikopterin başına oturup bir anda kullanabilmek garip bir durum bazı DC'ler belirlemek iyi olabilir.

Ã?rnek:
Helikopter kullanmak 120 DC'dir.
Araç Kullanma yeteneğine puan yatıran kişiler normal şartlar altında 100 atmış olarak sayılırlar.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Nefes alış verişini bozacak herhangi bir etkenden sonra Albert bir süre hareket edemez ya da çok yavaş hareket edebilir. Normal bir insan için çokta yorucu lmayan bir iş, ciğerlerine kadar yanmış albert için bir işkencedir. (3 round süren herhangi bir zorlayıcı hareket sonunda dazed ve/veya dazzeled)
Böyle bir dezavantaja gerek yok. RP olarak kullanacaksan olabilir.

Dwaxer senin bir kolun robot olmasını istiyordun sanırım. Senin bu robot kolun var ama arızalı tamir ettirmen lazım.

Tamir edecek kişiye gelince bunu yapabilecek nitelikte birini tanıyorsun: Albert Newton isminde bir Ghoul. New Reno'daki "New Reno Arms" adlı silah dükkanında çalışıyor.
Last edited by devrimk on Sun Aug 23, 2009 8:00 pm, edited 1 time in total.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Bazı özellikleri atıp, yetenekleri sınıflandırdım.
Karakter kağıdını aşağıdaki bağlantıya atabilirsiniz.

http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=8285
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Dwaxer senin bir kolun robot olmasını istiyordun sanırım. Senin bu robot kolun var ama arızalı tamir ettirmen lazım.
Tamir edecek kişiye gelince bunu yapabilecek nitelikte birini tanıyorsun: Albert Newton isminde bir Ghoul. New Reno'daki "New Reno Arms" adlı silah dükkanında çalışıyor.
:D Yaa ben o arkadaşın hayat hikayesini okuduğumda, "rastlarsam hemen kafasına sıkiim, böyle yaşayacağına hiç yaşamasın pislik... -pardon- zavallı" diye düşünmüştüm; şimdi ona işimiz mi düştü. :-P Hayır amcam hiç de becerikli değil üstelik, baksana kendi üzerinde deneyler yaparken zıçmış berbat etmiş, kendini sakatlamış bu adam, benim kolumu nasıl düzeltecek? Neyse bakalım...

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Devrimk:

Kuralla hakkıında: Avcılık ve izcilik özeliği; tuzak kurmak, çevre tehlikeleri tahmin etmek, havanın nasıl olacağını tahmin etmek, iz sürmek, vahşi hayvanlar hakkında bilgi sahibi olmak, zor iklimsel şartlarda malzeme bulmak, gibi işlere yarıyorsa bu değeri zekanın daha fazla bezlediği görüşündeyim. Gücün, dayanıklılığı da etkilediğini tahmin ettiğimden bu yeteneği etkileyenin (Zeka-Güç) olması gerektiğini düşünüyırum.

Benim ayak topal olduğundan çevikliği çok düşürdüm. Ama eller gayet insan gibi çalışıyor ancak kağıt üstünde elimdeki bardaktan su iöemeyen adam oluyorum. Bir trit ile hız, AC gibi özelliklerimde çeviklikten gelen becerilerim düşse ve ellerim için artı alsam. Aldıkların verdiğin de çok olabilir sorun değil.

Ayrıca neden benim kafama silah dayadın anlamadım dwaxer. :( O dünyada bu şartlarda yaşayan birisinin başka türlü yaşayabileceğini de düşünmüyorum aslında :)
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Darkgnome wrote:Ayrıca neden benim kafama silah dayadın anlamadım dwaxer. :( O dünyada bu şartlarda yaşayan birisinin başka türlü yaşayabileceğini de düşünmüyorum aslında :)
:D şaka yapıyorum ya, hemen de ciddiye alıyorsun yaa. Yok benim karakterin senin gibi ghoul filan iğrenç türlere karşı bir ayrımcılığı yok, hatta yamyamlığını bile tolere edebilir yani Dean. :-P

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome kendi kendine ceza almışsın gerek yok. Sen rp olarak tık nefes, sakar ya da dikkati dağınık biri olabilirsin. Bunu oyun mekaniğinde karakterini çevikliğini düşürerek ceza haline getirme. Sistemin olabildiğince basit olmasını istiyorum Ghoul çevikliğii 1. seviyede 15 olarak başlayabilir. İstiyorsan değiştir özelliklerini.

Avcılık ve izcilik Güç+Zeka olarak değiştirilmiştir.

Bir de darkgnome'un yaptığı gibi puan yatırdığınız yetenekleri turuncu hale getirirseniz takibi kolay olur.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

değişikliği yaptım. Birde dwaxer'in yaptığı gibi hepsini toplayarak yazdım. Sanırım işleri daha da kolayştırır bu şekilde.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Bir de darkgnome'un yaptığı gibi puan yatırdığınız yetenekleri turuncu hale getirirseniz takibi kolay olur.
Ben yatırmadıklarımı yeşilimsi yaptım, çünkü zaten puan yatırmadığım çok az yetenek var. (gerekirse onlara da yatırırım yani haa)

Bir de Darkgnome sen eşyaları nerden aldın? :-P
Devrimk benim arabam var değil mi; konseptim araba üzerine yani hatta araba bile değil, Mustengimsi bir makineden bahsediyorum. Benim tamir de +18 yani, sürücülük en yüksek kabiliyetim.
Eşyaları nerden topluyoruz, kesik çifteli, tabanca, mermi vs adam vuruyorum bol bol.

.
Post Reply