Fenis ile diğerlerinin arasındaki hararetli konuşmayı dinlerken içten içe sıkıntıyla kıvranıyordum. Bir an önce yola çıkmak istiyordum. Kötülüğün her zaman yaptığı bu değilmiydi işte? Bizi birbirimize düşürüp onların son darbesi için zayıflatmak... Eğer biraz daha tatlıya bağlanmadan konuşma devam etseydi, hemen yola çıkmak için araya karışabilirdim. Neyseki böyle bir şeye gerek kalmamıştı.
Sonra odanın diğer ucundaki gümüş saçlı Eladrin, içime su serpen - tam da benim söylemek isteyeceğim cinsten - bir konuşma yaptı.
"İhtiyacımız olan şey sanırım. Buraya hepinizin tavsiye üzerine getirildiğini tahmin ediyorum ki ben öyle çağırıldım."
"Eğer önerilen şey aklınıza yatmasaydı buraya kadar geleceğinizi zannetmiyorum."
"Lord Fenis gerekli bilgileri verdiğine göre yola koyulmamamız için bir neden yok. Ufak bir ayrıntı dışında, henüz tanıştırılmadık."
Ardından adımlarıyla benim önüme kadar geldi. Onun kibar selamına başımla karşılık verdim.
"Elemdil Silverleaf hizmetinizdedir leydim. İsminizi bahşeder misiniz?"
Gözlerimin içine bakıyordu, bundan rahatsız olmadım çünkü kötü insanlar diğerlerinin gözlerinin içine bakamazdı, bunu çok önceden öğrenmiştim. Yine de daha sonra oluşacak yanlış anlaşılmalara meydan vermemek için bakışlarımı kibrca omuz seviyesine indirdim.
"Sunduğunuz hizmetten onur duydum Elemdil Silverleaf. Ben Dame Eladia Devereux, sizinle tanıştığıma memnun oldum."
Evet, memun olmuştum. Ne de olsa savaşta işe yarayacak doğru düzgün mantıklı birisine benziyordu.