Büyü kullanımı ve yorulma etkisi.
Büyücülüğün kesinlikle yüksek konsantrasyon ve zihinsel güç isteyen bir sanat olduğu apaçık ortadadır. Büyücülerin çok güçlü büyüleri yaparken yorulmaları bence mantık dahilindedir. Oyun sırasında sürekliliği sağlamak için bu sistem kullanılmayabilir fakat çoğu hikaye kitabında büyü yapmanın zihinsel ve bedensel yükler getirdiğini hepimiz okumuşuzdur. Çok basit bir örnek vermek gerekirse. Raistlin'in Fistandantilus'un ordusunu toplayarak Thorbardin'e saldırmak amacıyla zamanda yolculuk ettikten sonra vebadan yokolmuş köyü alevlere boğup yaktıktan sonra ciğeri palayana kadar öksürmesi ve ağzından gelen kan örnek gösterilebilir. Tabii Raistlin her zaman uç bir örnek olmuştur. Ben her büyücünün benim gibi bu korkunç deneyimi yaşamasını istiyorum gibi bir anlam çıkarılmaması gerektiğini de vurgulamak istiyorum. Yalnızca güçlü büyülerin zorlayıcı ve yorucu bir etkisi olmasının daha mantıklı gözüktüğünü düşünüyorum ve kendi hikayemdede bu kuralı uyguluyorum...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Evet haklısın ama sürekli büyüler yapan büyücüler bir türlü durmak biliyolar ve yorulmuyolar. Benim konsantrasyonda bashettiğim bunun "zihni yorucu" bir etkisi olması gerektiği.
Bence bu özelliğin oyunlarda kullanılmamasının nedeni sürekliliği sağlamak. Bir de güçlü yapıp bayılan bir büyücü ile mi uğraşacaksınız? İstedikleri gibi büü yapsınlar yalnızca birisi saldırırken direnebilmek için bir concentration skilli koymayı uygun bulmuşlar...
Ben kitaplarda ve hikayedeki anlatımları daha güzel buluyorum. Sanırım büyücü oynamamın nedeni de bu... Barbarla bir roundda bir hikaye yazabilirim ama büyücü ile yalnızca şu büyüyü yapıyorum mu diyeceğim. Zar atmak bile yok
Bence bu özelliğin oyunlarda kullanılmamasının nedeni sürekliliği sağlamak. Bir de güçlü yapıp bayılan bir büyücü ile mi uğraşacaksınız? İstedikleri gibi büü yapsınlar yalnızca birisi saldırırken direnebilmek için bir concentration skilli koymayı uygun bulmuşlar...
Ben kitaplarda ve hikayedeki anlatımları daha güzel buluyorum. Sanırım büyücü oynamamın nedeni de bu... Barbarla bir roundda bir hikaye yazabilirim ama büyücü ile yalnızca şu büyüyü yapıyorum mu diyeceğim. Zar atmak bile yok
-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı
Gerçektende bu konuda büyücü karakter çok önemli. Mesela bir savaş büyücüsü sözlerin doğruluğundan çok hızına bakar. Ayrıca bunlar savaş alanında tüm savaş büyülerini kullanabilecek yetenekte olurlar. Büyüleri tükenince yada savaş bitince ölmemişlerse gayet yorgun olurlar. Bu elbetteki bir fiziki zararda sebep olabilir. 3 editteki bu tarz zar bollukları ise bence gereksiz. 2'nd dm ler daha çok özgürlük, özgünlük ve yaratıcılık sağlıyordu.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Bu konuda ben de sana katılıyorum. Eklemek istediğim şeyse herkes 3rd editiona Dm olabilir ama herkes 2nd edition Dm'i olamaz... Yine de 2nd editionda çok büyük mantıksızlıklar ve dengesizlikler vardı...
Peki büyülerin yapılması konusunda ne düşünüyorsun? Bir büyücü yanında komponentlerin sonsuz olduğu bir büyü yapma makinesi değildir, Bir süre sonra yorulabilir, her büyüsüyle komponentleri etrafa saçar ve toplaması gereklidir...
Oysa 3rd edition oynarken bunlara dikkat eden ne Dm ne de karakter gördüm...
Peki büyülerin yapılması konusunda ne düşünüyorsun? Bir büyücü yanında komponentlerin sonsuz olduğu bir büyü yapma makinesi değildir, Bir süre sonra yorulabilir, her büyüsüyle komponentleri etrafa saçar ve toplaması gereklidir...
Oysa 3rd edition oynarken bunlara dikkat eden ne Dm ne de karakter gördüm...
That which doesn't kill you, makes you stronger
-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı
Ben dikkat eden DM de gördüm kendim bizzatta büyücümede uygulattım. İzmircon'da. Bence dikkat edilmelidir. Lvl atladıkça gücüde artacaktır. Öalışmayla bir günde elindeki tüm gücü kullanabilir. Ama sonunda kalkmak la kalkamamak arasındaki koma dönemine teşrif eder bence. Kesinlikle dikkat edelim derim ben.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
şahsen bir çok DM bu konuda dikkatsiz (tamam bene dikkatsizim yüzüme vurmayın). Kimiside yok Scrolllar yorulma etkisi yaratmaz diyo. Ulan ne alaka. O da büyü diil mi? Gerçektene bu konu üzerine daha dikkatli durulmalı bence...
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...
-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı
Scroller büyünün zihinden okunmasına göre daha az yorucudurlar. Bu işte aslında arkadaşlarımın bir sistemden aldıklar ve geliştirdikleri bir mana ve willpower sistemi vardı bakim bulabilirsem hoş olur. İşin özü şuydu. Bir büyücü scroll'u yazar(standart mana ve xp kaybı ile) bir gün bekler manası dolar. Scrolu okumak için gereken mana 1 dir. Yani orada aslında okuma işlemini gerçekleşitit ve bunun için gerekli olan manayı kaybeder. Mantıklı gibi. Willpowerda büyü etkileyen başlıca unsur. Yaşla arıyor.
evet belki scroll okurken çok az güç kaybedilir ama scroll u şöyle düşünelim . bir büyücü iradesini kullanarak parşömene gücünü aktarır ve kilitler. scroll okumak sadece bu anahtarı açabilmektir. o yüzden sınırlı bir enerji harcar ama yüksek scroll lar daha büyücünün ulaşamadığı seviyede bir irade içerdiğinden onu denetim altında tutabilmesi ve istrediği şekilde yönlendirebilmesi zordur bu yüzden büyücü yüklsek scrolları okurken başarabilsede kesinlikle yorulur.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k
-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı