Dragonborn tamamen gereksiz ve fantastik kuralları hiçe sayan bir sınıf, tatışmayı bile uygun bulmuyorum.Lydronk wrote:Ya bu başlığı acaba Bal Likörü'ne mi açayım diye düşündüm, çünkü açıkçası çok absürt bir soru
Dragonbornlar memeli mi? Görünüşte evet, dişi dragonbornların göğüsleri mevcut çizimlerde. Ama şimdi mesela bunlar yumurtluyor olamaz mı? daha mantıklı yumurtlamaları gibi. Geldi bana. Sonuçta ejderhalar yumurtlar. Bir de o pullar arasından emzirmek zor olsa gerek (gerçi bu sivri dişleri falan açıklıyor da...). Yumurtlamaları daha mantıklı olurdu o açıdan.
Ama o zaman...
Hm...
Ben işin içinden çıkamadım, ama oynatırken yumurtladıklarını varsayıyorum; daha eğlenceli oluyor. Ã?ocuk kaçırır gibi dragonborn yumurtası kaçırmak falan.
Ahalinin fikrini alayım dedim
Dragonbornlar memeli mi şimdi?
-
lightflarer
- Kullanıcı

Re: Dragonbornlar memeli mi şimdi?
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

[quote="lightflarer]
Dragonborn tamamen gereksiz ve fantastik kuralları hiçe sayan bir sınıf, tatışmayı bile uygun bulmuyorum.[/quote]
Bana da fantastik kurallar saçma geliyo ama ne yapalım
Dragonborn tamamen gereksiz ve fantastik kuralları hiçe sayan bir sınıf, tatışmayı bile uygun bulmuyorum.[/quote]
Bana da fantastik kurallar saçma geliyo ama ne yapalım
Thanks Mario but The princess is in another castle!!

-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

-
lightflarer
- Kullanıcı

Bana da fantastik kurallar saçma geliyo ama ne yapalımAegron Linwelin wrote:[quote="lightflarer]
Dragonborn tamamen gereksiz ve fantastik kuralları hiçe sayan bir sınıf, tatışmayı bile uygun bulmuyorum.
ona bakarsan kaosta kendi içinde düzeni olan bişey ama kaos değilmi
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Yok ya öylesine yazdım catboy 
lightflarer; evet haklı olabilirsin olmaması gerekiyo olabilir ama bence kabullenmekte lazım sonuçta bence fantastik edebiyat için bi götürüsü olmadı daha çok getirisi oldu diye düşünüyorum. İlginç ilgi çekici bir ırk oldu kanımca tabi bu benim düşüncem
lightflarer; evet haklı olabilirsin olmaması gerekiyo olabilir ama bence kabullenmekte lazım sonuçta bence fantastik edebiyat için bi götürüsü olmadı daha çok getirisi oldu diye düşünüyorum. İlginç ilgi çekici bir ırk oldu kanımca tabi bu benim düşüncem
Thanks Mario but The princess is in another castle!!

O değil de arkadaşlar Dinazorlar memeli mi değil mi? =)
Sanırım genelde insanlar pek memeli olmadığı konusunda hemfikir. Gerçi Bu savın karşısındaki en büyük şey dragonbornların sahip olduğu insansı özellikler. Yavrularına bakma gibi...
Ben ejderhalar sürüngen olmak için fazla hareketli derken istediğinde hareket edebilme kapasitesinden bahsettim aslında. Yani eğer sürüngen olsalardı bir 15 dakka uçtuktan sonra muhtemelen deli gibi dinlenmeleri gerekirdi. Ã?ünkü uzun süre enerji harcayamıyorlar sanırım bildiğim kadarıyla. O ağırlığı kaldırıp uçmak fazlasıyla enerji gerektirir diye düşündüm.
Catboy bizi daha iyi aydınlatır ama bildiğim kadarıyla uçabilen sürüngenlerin pek bir örneği yok. Uçabilen dinazorlardan bahsediliyor ama onların sürüngen olup olmadığı da tartışmalı. Sürüngenlere göre fazla hareketli bir hayat tarzları varmış.
Sanırım genelde insanlar pek memeli olmadığı konusunda hemfikir. Gerçi Bu savın karşısındaki en büyük şey dragonbornların sahip olduğu insansı özellikler. Yavrularına bakma gibi...
Ben ejderhalar sürüngen olmak için fazla hareketli derken istediğinde hareket edebilme kapasitesinden bahsettim aslında. Yani eğer sürüngen olsalardı bir 15 dakka uçtuktan sonra muhtemelen deli gibi dinlenmeleri gerekirdi. Ã?ünkü uzun süre enerji harcayamıyorlar sanırım bildiğim kadarıyla. O ağırlığı kaldırıp uçmak fazlasıyla enerji gerektirir diye düşündüm.
Catboy bizi daha iyi aydınlatır ama bildiğim kadarıyla uçabilen sürüngenlerin pek bir örneği yok. Uçabilen dinazorlardan bahsediliyor ama onların sürüngen olup olmadığı da tartışmalı. Sürüngenlere göre fazla hareketli bir hayat tarzları varmış.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Kuşlar, dinazorların atalarını oluşturan fosil Thecodontia takımından türemiş sıcakkanlı formlardır. Bize en temel öğretilen bilgilerden bir tanesidir. Dinazorlar artık aramızda yer almayan devasa sürüngenlerdir. Yumurtayla çoğalırlar, anne bakımıyla büyürler. Hem etyiyen hem ot yiyeni vardır. Genelde iri cüsseli kara hayvanlarıdırlar ama bir istisna grup vardır.
Dediğim gibi anne bakımı ayırıcı etken değildir, çünkü kuşlarda da aynı özellik vardır. (Gerçi yumurtapiçleri denilen bir kuş türü genelde başka kuşların yuvalarına yavruların yumurtalarını kakalamasıyla meşhurdur bu nedenle doğan yavrunun anası babası bilinmediğinde o türün ismi yumurtapiçidir bilimsem olarak da.) Memelileri memeli yapan şey, yavrunun anneye bir süre parazit yaşamadır, göbek bağı denilen şeyle. Kuşları kuş yapan şey uçmalarını sağlayan kanatların (uçamayanlarda da aynısı geçerli) kemiklerinin içlerinin boş olmasıdır. (Yarasaların kanatlarının içinde bol bol kan damarı vardır.) Sürüngenleri sürüngen yapan şey de pullarıdır.
Pterosauria (Uçan sürüngenler) filmlerde gördüğümüz derisi pullu uçan devasa yaratıklardır. Onlarda canlı dokudan oluşan ve kan damarları ile beslenen uçma derisi vardır. (Memelilerden uçan yarasalarda da aynısı vardır.) Ama kuşlar da ölü ve keratinleşmiş hücrelerden oluşan hafif kanatlar vardır.
Fazla girmeden belirtmek istedim, ama dinazorların sürüngen olduğu bilinen bir gerçek çünkü o zamandan yadigar bir canlı aramızda dolaşıyor: Timsahlar!
Dediğim gibi anne bakımı ayırıcı etken değildir, çünkü kuşlarda da aynı özellik vardır. (Gerçi yumurtapiçleri denilen bir kuş türü genelde başka kuşların yuvalarına yavruların yumurtalarını kakalamasıyla meşhurdur bu nedenle doğan yavrunun anası babası bilinmediğinde o türün ismi yumurtapiçidir bilimsem olarak da.) Memelileri memeli yapan şey, yavrunun anneye bir süre parazit yaşamadır, göbek bağı denilen şeyle. Kuşları kuş yapan şey uçmalarını sağlayan kanatların (uçamayanlarda da aynısı geçerli) kemiklerinin içlerinin boş olmasıdır. (Yarasaların kanatlarının içinde bol bol kan damarı vardır.) Sürüngenleri sürüngen yapan şey de pullarıdır.
Pterosauria (Uçan sürüngenler) filmlerde gördüğümüz derisi pullu uçan devasa yaratıklardır. Onlarda canlı dokudan oluşan ve kan damarları ile beslenen uçma derisi vardır. (Memelilerden uçan yarasalarda da aynısı vardır.) Ama kuşlar da ölü ve keratinleşmiş hücrelerden oluşan hafif kanatlar vardır.
Fazla girmeden belirtmek istedim, ama dinazorların sürüngen olduğu bilinen bir gerçek çünkü o zamandan yadigar bir canlı aramızda dolaşıyor: Timsahlar!
O zaman belki de ejderhalar ve ejdarhamsılar (Dragonbornlar da buna giriyor) eğer gerçekten olsalardı bilim insanları bunları ayrı bir yerde sınıflamak isteyebilirlerdi. Ã?ünkü doğrudan köken olarak şuraya aittir diyemiyoruz galiba.
Yani eğer ayrı bir kategoride olsaydı dolayısıyla memeli olmayacaktı. Yani genel olarak memeli değil bence de.
Yani eğer ayrı bir kategoride olsaydı dolayısıyla memeli olmayacaktı. Yani genel olarak memeli değil bence de.
Chaos is the law of nature,
-
lightflarer
- Kullanıcı

bende bunu demek istedim işte ama sen fazla açık söyledinAlenthas wrote:D&D'den hoşlanmam, 4th edition'dan nefret ederim, dragonbornlara zaten ayrı bi gıcığım. O yüzden lightflarer'ı çok iyi anlıyorumBana göre D&D bütün fantezi ögelerini almış, onlara tecavüz etmiş ve öldürmüş gibi geliyor. Tabii bu benim düşüncem.