Super Heroes & Villains (yorumlar)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

fmc wrote:evet benim robini pl 12 yapalım bi zahmet çok severim ben robini :)
İlk defa Robin'i seven birisiyle karşılaşıyorum. Arkadaşlara söyleyin bir kaç gün içerisinde sizi incelemek için muaneye getirsinler :P
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Arkadaşlar karakter hazırlama konusunda dikkat çekici yazılar ekledim. Evet karakterin sayısal değerlerini filan isterseniz boşverin ama karakterin sosyal yönlerini, kişiliğini, motivasyonlarını ve zayıflıklarını düşünürken size rehberlik edecek bilgiler var. Ayrıca "hero point" konusunu da şöyle bir okusanız iyi olur, çünkü oyun sırasında hero point kullanarak zor durumların üstesinden gelmek önemli olacaktır.

http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... 686#201686

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Dwaxer bu 3.ed'de power lvl limitleri değiştirmişler. Eskiden lvl+5 kadar saldırı, hasar, savunma, dayanıklılıktı şu an power lvl limitinin iki katı kadar demişler. Yani PL 12 için Saldırı ve hasar toplamınız 24'ü geçemez. Karakter yapanlara duyurulur.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Freedomcity'de geçecekse bir çok Freedomcity kahramanı ve haini mevcut kitaplarda. Tabii 2.ed hali ama 3.e çevirmenin sorun olacağını zannetmiyorum çok büyük farklar yok yeni versiyonda.
Evet Freedomcity'de çok sayıda güzel karakter var gerçekten de. Elinde Mutant & Mastermind 2th Edition - Freedomcity kitabı olanlar o karakterlerden birini de seçebilir, resimli filan. Adapte ederiz 3.Editiona. Harbiden çok kahraman seçeneği var Freedomcity'de.

Freedomcity... tabii bizim şehrimiz o kitaptakinden biraz farklı olabilir. Ama deniz kenarında, büyük bir limanı, metro ağları ve geniş tünelleri olan eskiden kalma devasa kanalizasyon şebekesi, merkezdeki yüzlerce gökdeleni ve 30 milyonu aşkın nüfusuyla, arap saçı gibi Allah'ın belası bir şehir olacağı kesin. Bu şehrin nesi meşhur derseniz; süper kahramanları ve uzaylıları meşhur! :mrgreen:

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Tahminleri alalım; kim nasıl bir karakter oynatacak? :D

Invincible Villains:
Edmond (High Intelligence & skilled gang leader)
Alenthas (Joker Thief)
Catboy (psionic awenger)
Artemis Entreri (Joker Thief)

Justice Warriors
Devrimk (paragon hero)
Fmc (Robin)
Aegron (Flash)

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

dwaxer wrote:Tahminleri alalım; kim nasıl bir karakter oynatacak? :D
Bu arada ben iki grubun kurucusu olan karakterleri hazırlayacağım.
--Villain olarak düşündüğüm aslen bir uzaylı (Lex Luthor'un yeşil halini düşünün) Kendisinin başlıca yetenekleri Healing, Mind Reading, Mimic, Morph vs olacak. Bilgi ve güç açgözlülüğü olan bu kişinin suçluları bir araya toplamasının bir amacı "birlikten kuvvet doğar" iken diğer bir amacı da dokunduğu kişilerin güçlerini kopya edebilmesi, böylece değişik güçlerin tadına bakabilmesi.
--Adalet savaşçılarının sponsoru olan kişiyi de Toni Stark tadında, aslen zengin, süper zeki bir mucit olarak düşünüyorum.
İki kahramanımı da karargahlarından pek çıkarmayı düşünmüyorum. Onun yerine fikir ve cihaz üretmek, diğer arkadaşları gaza getirmek gibi şeylerde rolleri olabilir, bir de karargaha bir saldırı olursa tabii ki savunmada yer alabilir.

şimdilik Tahminlerim:

Invincible Villains:
Edmond (High Intelligence & skilled gang leader)
Alenthas (Joker Thief)
Catboy (psionic awenger)
Artemis Entreri (Joker Thief)
Bogus (Powerhouse Hero)
Lydronk (Gadgeteer Hero)
Illyra (Catwoman)

Justice Warriors
Devrimk (paragon hero)
Fmc (Robin)
Aegron (Flash)
Firble (X-mandaki Angel)

Birkaç arkadaş var ki onlara karar veremedim henüz; arşivlere bakmam lazım :mrgreen:

.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Aslında iyi taraf az olursa ben Batman'le katılabilirim :D Zaten çocukluğumdan beridir çok severim, üstüne üstlük son zamanlarda eski filmlerini izlemeye başladım. Bir de Arkham Asylum'u bitirince iyice gaza geldim :P İyi oynarsam Batman oynarım, yoksa direkt kendi villain'imle oynarım.
Image
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Her oyuncu 10 pp az dağıtırsa bu ortak karargah için kullanılmış sayılabilir.

Ayrıca 2 puan'a avantaj alınır:

Benefit 1: (security clearance)
Equipment 1: Cellphone, Commlink, GPS receiver, Multitool, PDA

Ã?rneğin bir görevde ya da saldırıda gaz maskesi gerekiyorsa ekipman avantajıyla bu ekipmanlar değiştirilebilir. (Sanırım böyle bir kural yok fakat uygulanmaması için bir sebep göremiyorum)

Ben katılmayı düşünmüyordum fakat iyiler azınlıkta kalmış, Iron-man modeli karakter yapacağım.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Billie Frechette:
What do you want?

John Dillinger:
Everything. Right now.
...
...

Billie Frechette: Where are you going?

John Dillinger:
Anywhere I want.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Her oyuncu 10 pp az dağıtırsa bu ortak karargah için kullanılmış sayılabilir.
Ayrıca 2 puan'a avantaj alınır:
Benefit 1: (security clearance)
Equipment 1: Cellphone, Commlink, GPS receiver, Multitool, PDA
Ã?rneğin bir görevde ya da saldırıda gaz maskesi gerekiyorsa ekipman avantajıyla bu ekipmanlar değiştirilebilir. (Sanırım böyle bir kural yok fakat uygulanmaması için bir sebep göremiyorum)
Ben katılmayı düşünmüyordum fakat iyiler azınlıkta kalmış, Iron-man modeli karakter yapacağım.
Evet Devrimk iyi bir noktaya parmak bastın. Gerçi karargah size beleşe gelecek, hatta bir değil birden fazla karargah olacak ki biri ifşa olursa diğerine taşınabiliriz. Ekipman durumlarını da ayarlarız. Seviye atlama filan olmayacak ama ekipman advantage, power device filan verilebilir arada sırada. (gerçi söz vermeyeyim)
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

İsim: Stephan Sinclair
Lakabı: Warwiz
Görünüş: Siyah saçlı, ufak tefek, zayıf, gözlüklü, tekerlekli iskemle kullanıyor.
Meslek: Ã?niversitede öğrenci
Kişilik: Stephan halindeyken pısırık ve edilgen bir karakter, zırhını giydiğinde neşeli, cesur ve esprili.
Özgeçmiş: Stephan Sinclair şehrin en zengin ailesinin ikinci çocuğudur. Babasının kurduğu Sinclaircorp silah üretimi de yapan bir teknoloji devidir. Stephan abisi gibi sağlıklı doğmamıştır, az gelişmiş bacakları yüzünden hiç bir zaman yürüyememiştir. Bu durumu babasının ve abisinin ona acımasına ve aynı zamanda görmezden gelmesine sebep olmuştur. Küçüklüğünden beri dışlanan ve özgüveni gelişmeyen Stephan bu sebepten dolayı insanlarla düzgün konuşamamakta ve kekelemektedir. İlkokul çağlarında yazdığı ufak bir programcık yazarak sesini dönütürüp normal konuşmasını sağlayan bir aygıt icat etmiştir. Fakat bilgisayardan çıkan bu mekanik ses daha fazla alay konusu olmasından başka bir işe yaramamıştır. O da dilinden en çok anladığı bilgisayar ve robotlarla günlerini geçirmiştir. Ergenlik çağlarında Sinclaircorp bünyesi altında bilgisayar oyunları üretip satmaya başlamıştır, bu sayede Sinclaircorp'un diğer bilgilerine de sızmayı başarmış "Savaş makinesi" projesi kapsamında proje aşamasında kalmış Süper güç zırhını keşfetmiştir. Ã?retilen parçaları toplayarak kendine bir zırh yapmış, popülerlik ve beğenilme arzusu yüzünden süper kahramanlık yapmaya başlamıştır.

ABILITIES
Str: 0/12*
Sta: 0
Agil: 0
Dex: 0
Fighting: 0/10*
Int: 7
Awa: 4
Pre: 0
"Toplam 22 puan.

POWERS
Battlesuit: Removable ("27 puan)
Armor: Protection 14 " 14 puan.
Boot Jets: Flight 8 (500 MPH) " 16 puan.+4
Comm System: Radio Communication 2 , Comprehend 4 (Languages) " 8 puan
Life Support System: Immunity 10 " 10 puan.
Sensors: Senses 12 (Accurate Radio Extended 3 [radar], Darkvision, Direction Sense, Distance Sense, Infravision, Time Sense, Ultra-Hearing) " 12 puan
Servo Motors: Enhanced Strength 14 " 28 puan, " Force Beams: Ranged Damage 14 " 1 point.
Tactical Computer: Enhanced Dodge 10, Enhanced Fighting 10 " 30 puan.
Auto Targetting System: Imp. Aim, Imp. Critical (Force Beam), Power Attack, Precise Attack (4 Ranged) " 7 puan.
Voice Regulator: Enhanced Intimidate 16 " 8 puan
"Toplam 108 puan

OFFENSE
Force Beams +10, Ranged Damage 14
Gauntlet +10, Melee Damage 14

DEFENSE
Dodge: 0/10*
Parry: 0/10*
Fort: 0 (+8)
Tough: 0/14*
Will: 4 (+14)
"Toplam 19 puan

SKILLS
Expertise: (Science) 8 (+15)
Investigation 9 (+16)
Intimidate 0/16*
Perception 8 (+12),
Technology 15 (+22)
"Toplam 20 puan

ADVANTAGES
Benefit (Security clearance)
Benefit (Weatlh 5)
Eidetic Memory
Equipment: Cellphone, Commlink, GPS receiver, Multitool, PDA
Inventor
Second Chance (Technology)
Skill Mastery (Technology)
"Toplam 11 puan

COMPLICATIONS
Disability: Sakatlık: kahramanın bir sakatlığı vardır, bazı durumlarda zor duruma sokar
Recognition: şöhret Saplantısı: Farkedilme arzusu birinci plandadır; hava atma, vs
Identity: Karakter gizli kimliğiyle halk arasına sık sık karışmak zorundadır, süper kahraman olduğunu belki de ailesinden bile saklamak zorundadır.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Oo Devrimk, eline sağlık; :D karakteri hazırlamışsın bile. O halde Super Hero karakterler diye ayrı bir başlık açıp oraya atacağım karakter kağıdını.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Evet kendim anca kuralları öğrendim filan :mrgreen: yavaş yavaş başlamaya başlayabiliriz. Ben Adalet Savaşçıları grubunun kurucusu (Quantum) ve Yenilmezler birliğinin kurucusu (Morpheus) olan karakterleri henüz hazırlamadım ama bugün yarın başlarım. Henüz kitabı hatmetmeyi bitirmedimse de kurallar hakkında epeyce bilgilendim, kendi çapımızda oyun çevirebileceğimize inanıyorum.

Devrimk
Sen karakterini ilk hazırladın, kontrol etmedim gerçi doğru mu :-P şaka ediyorum, senin bu oyunda tecrübeli olduğunu bildiğimden yardımlarını, kontrollerini eksik etmezsen sevinirim. Senin karakterin, Quantum ile (ya da Dr. Quantum) ilk karşılaşması için basit bir encounter düşündüm. Bakalım, bir combat denemesi yapalım, becerebilecek miyiz. Akşama başlatırım oyunu.

.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Oooo, karakterimi yarın hazırlayıp atıyorum o zaman geç kalmadan.
Image
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Dwaxer ben Fash'ı oynayabileceğimi söylemiştim ama şu an için pek mümkün gözükmüyor. Kusura bakmazsın inşallah. İyi oyunlar şimdiden.
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
Post Reply