D&D deki alignment sorunsalı

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Lawful good deyincede hep lawful good hareket etmek bana cazip gelmiyor. Bu konu için bence en iyisi Bir adamın bir üst bir de alt allignmentenen olması. Yani adam kızınca hala lawful good mu yoksa chaotic neutrala (sanırım yanlış yazdım) sapıyormu. Bu bence oyuncuya yeterince özgürlük verir ve DMyede oyunun kontrolünü verir.

Ancak paladin gibi kişilerin alt ve üst allignmentları lawful good olmak zorunudadır. Yani sparhawk gibi adamlar paldinlikte zorlanmalıdır.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

Darkgnome wrote:Lawful good deyincede hep lawful good hareket etmek bana cazip gelmiyor. Bu konu için bence en iyisi Bir adamın bir üst bir de alt allignmentenen olması. Yani adam kızınca hala lawful good mu yoksa chaotic neutrala (sanırım yanlış yazdım) sapıyormu. Bu bence oyuncuya yeterince özgürlük verir ve DMyede oyunun kontrolünü verir.

Ancak paladin gibi kişilerin alt ve üst allignmentları lawful good olmak zorunudadır. Yani sparhawk gibi adamlar paldinlikte zorlanmalıdır.
Kızınca deliren daha sonra pişman olup yaptıklarını düzeltmeye çalışan bi LG de oynayabilirsin bu geçmişe girer işte dm le beraber hazırlaman gerekir. Ama sen aslında iyi kalpli ama fevri birini oynamak istiyosan CG oynamalısın yani istisna olarak mı kızıp dagıtıcan yoksa karekterinin temeli aslında kaotik mi bu önemli. Bu arada çok düşülen bi yanlışa deyineyim LG ve CG aynı miktarda iyilerdir yani ben kaotigim ben 3 kilo iyiym o lawful o 10 kilo iyi diye bişey yoktur. Aligmentın iki özlligi arasında böyle bi bag kurmak yanlış olur. Aynı zamanda CN ile CG de aynı miktar kaotiktir yani senin dedigin gibi bi alt karakter olucaksa (ki gerek olmadıgını yukarda açıklamaya çalıştım) bu CG olabilir illa goodluktan da düşmesi gerekmez bi karakterin sinirli ve fevri olması için.
Kargaşada doğdum...Entropi ile yoğruldum...
Kaosdur akan kanım... Karmaşadır her adımım...
Bildiğim tek gerçeklik... Evren kaosdur,düzense hiçlik...
Antimodes the Wild
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Çok güzel bir konuya parmak basmışsın. Ancak allignment olunca o şekilde davranmak nasip olmuyor.

Ayrıca bence daha iyi daha kötü vardır. Sonuçta kuralları iyilik için çiğnemeyen LG ye göre NG bence daha iyi bir kişidir. (yani biri 4 lbs ederse diğeri 5lbs eder) *;-)*
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

Darkgnome wrote:Çok güzel bir konuya parmak basmışsın. Ancak allignment olunca o şekilde davranmak nasip olmuyor.

Ayrıca bence daha iyi daha kötü vardır. Sonuçta kuralları iyilik için çiğnemeyen LG ye göre NG bence daha iyi bir kişidir. (yani biri 4 lbs ederse diğeri 5lbs eder) *;-)*
Tabi daha iyi daha kötü vardır ama ben kaotigim ben lawful kadar iyi degilim demek yanlış bence clasdır, geçmişdir vb. belirler olaylara aynı aligment ta sahip karakterlerin yaklaşımını. Seninde dedigin gibi kuralları çigneyerek bazen çignemeyenden daha iyi olabilirsin. Uzun bi yazım var bu forumda onu oku istersen o zaman benim aligment yaklaşımımı daha net anlarsın (Tabi dedigim gibi bu benim yaklaşımım). Oradaki 2 şıkka son mesajımı da eklersen benim aligment yaklaşımımı 3 ana faktör üzerine kurdugum görülüyo zaten.
Antimodes the Wild
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Antimodes wrote: Uzun bi yazım var bu forumda onu oku istersen o zaman benim aligment yaklaşımımı daha net anlarsın (Tabi dedigim gibi bu benim yaklaşımım). Oradaki 2 şıkka son mesajımı da eklersen benim aligment yaklaşımımı 3 ana faktör üzerine kurdugum görülüyo zaten.
okudum;

Anladığım kadarıyla (ki yanlış anlamış olabilirim saat 4:12 ve ben yine Guardgnome gibi tek başıma geziniyorum) senin dediğin allignmetlar arasında arasında hafif gidip gelmeler olabilir ancak iyi adam kuralcı gibi kötü adam iyi gibi davranışlar yapmamalıdır. Onlar gibiler içinde neutrallar var.

Yav sen galiba bunu dememiştin :P 8O :zzz .
Eskisi ka
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

Aligmentlar arası gidip gelmelere ihtiyaç yok çünkü o kadar kısıtlıyıcı bi sistem degil diyorum aslında ama sanırım sende bende yaklaşık aynı şeyi söylemeye çalışıyoruz.
Antimodes the Wild
Post Reply