Ben geçen yıl Edgar Allan Poe'yu İngiz Edebiyatında araştırdım ve the raven adlı şiirinide okuduk.Adamın kafadan biraz problemi var ama bizimde çok sevdiğimiz bir sevgilimiz zamansız göçüp giderse bizde böyle oluruz.Ama bu onunşiirlerine ve hikayelerine büyük anlamlar katmış.
Kötüler her zaman yenilgiye ve ölüme mahkumlardır.
Lye nuquernuva sen e dagor
Korku türüne getirdiği şiirsel dilli anlatımıyla ve romantizm'min korku üzerinde etkisini daha açık bir şekilde dile getirmesiyle her zaman kalbimde yer edecek şair ve yazandır...
Tüm zamanların en büyük yazarlarından biridir Poe.Eğer modern edebiyattan bahsedeceksek Poe'dan bahsetmemek mümkün değildir.Polisiye ve bilimkurgu öykülerinin ilklerine rastlanır Poe'da.Edebiyatta sembolizm Poe kaynaklıdır.Ayrıca gotik öykünün bence en eşsiz yazarıdır.Az yazmasına rağmen mükemmel bir şairdir.Raven benim okuduğum en iyi şiirdir.Gotik şiir denildiğinde benim vereceğim ilk örnektir.Melankoli Edgar Allan Poe'nun üslûbudur.Mistik,felsefi,iğneleyici ve rahatsız edici,çoğu zaman romantizme bulaşmış küf kokan kasvetli öykülerdir Edgar Allan Poe'nun öyküleri.
"Ve sancaklar duvarlardan ve payandalardan çekilip alınıyor ve o Kulelerin Kulesi'ne götürülüyor ve atalarının tozlarının arasına yatırılıyor." - (Mervyn Peake - Titus Groan)