Böcükozmos ..........(muhabbet, yorum)
.
Arkadaşlar Gergedan Böcüğü adından da anlaşıldığı gibi gergedana benzer. Resmi de var zaten. Sağlam kabuklu ve güçlü bir tiptir.
Arkadaşlar ok atmalı ve fırlatmalı silahları şimdiye kadar kullanmadık o yüzden bir daha hatırlatayım dedim: Biliyorsunuz değil mi atılan fırlatılan silahları hedefe isabet ettirmeniz lazım. Onun için 1d20 zar atıp -varsa- silahın bonusunu ekliyoruz, sonuç 10 ve yukarısı gelirse isabet etti demektir.
Bonuslar: Yay:+1, bumerang:+1, arbalet:+2, çifteli arbalet:+3, vs...
Bonuslar aynı zamanda -isabet halinde- hasar zarına da eklenir.
.
Arkadaşlar Gergedan Böcüğü adından da anlaşıldığı gibi gergedana benzer. Resmi de var zaten. Sağlam kabuklu ve güçlü bir tiptir.
Arkadaşlar ok atmalı ve fırlatmalı silahları şimdiye kadar kullanmadık o yüzden bir daha hatırlatayım dedim: Biliyorsunuz değil mi atılan fırlatılan silahları hedefe isabet ettirmeniz lazım. Onun için 1d20 zar atıp -varsa- silahın bonusunu ekliyoruz, sonuç 10 ve yukarısı gelirse isabet etti demektir.
Bonuslar: Yay:+1, bumerang:+1, arbalet:+2, çifteli arbalet:+3, vs...
Bonuslar aynı zamanda -isabet halinde- hasar zarına da eklenir.
.
Katılabilirsin. Herkes, her zaman katılabilir. Katıl hatta, seç böcüğünü.CLiCKs wrote:Dwaxer böceklere karşı bir sempatim oldu sayenizde ben de katılabilir miyim?![]()
Oyunumuzun esprili (ama düzeyli espri) olmasına çalışıyoruz unutmayalım.
Ancak arkadaşlar şunu unutmayın ki -her zaman- hazırladığım senaryoların gideceği birden fazla yön oluyor. Yani olayların gidişatı sizin, seçimleriniz, başarı başarısızlıklarınız, şans ve bazı şeyleri akıl edip edememenize bağlı. Senaryoların hiçbir zaman olası tek bir sonucu olmuyor, bunu anlamanızı istedim.
Evet şu hız bonuslarını düzenleyelim mi?
şöyle yapalım mı?
Arı ve Eşekarısı ve Helügopter Böcüğü: Hız:+30
Ã?ekürge: Hız:+10
Tırtıl: Hız:-20
Diğerlerini değiştirmeye gerek var mı?
Bunu halledelim, isteyen arada kubbeye gelip ırkını değiştirsin.
.
Last edited by dwaxer on Sun Jun 01, 2008 3:34 am, edited 1 time in total.
Dwaxer sana zahmet çıkardığımın farkındayım, fakat bir de adamın oktan kaçınma bonusu olarak, hız bonusu kullanılmasına ne dersin?
şöyle olabilir.
Ok atılı, zardan 9 gelir, yayın bonusu +2 gelir, fakat adamın Hız/100+1'ini de temel 10 bonusuna ekleyebiliriz.
Ã?rneğin uçan hayvanın, toplam 100 hızı varsa, 100/100+1=2 olduğuna göre, geçmesi gereken sayı 12 olur.Ã?ünkü hızlı hayvanların hareketi hedefi zorlaştırabilir.Fazla değil, biraz.Ne dersiniz?
Sana formül bile buldum yahu, yap bunu
Bir şey daha, ben zaten ırkımı değiştireceğim, biliyorsun sen
şöyle olabilir.
Ok atılı, zardan 9 gelir, yayın bonusu +2 gelir, fakat adamın Hız/100+1'ini de temel 10 bonusuna ekleyebiliriz.
Ã?rneğin uçan hayvanın, toplam 100 hızı varsa, 100/100+1=2 olduğuna göre, geçmesi gereken sayı 12 olur.Ã?ünkü hızlı hayvanların hareketi hedefi zorlaştırabilir.Fazla değil, biraz.Ne dersiniz?
Sana formül bile buldum yahu, yap bunu
Bir şey daha, ben zaten ırkımı değiştireceğim, biliyorsun sen
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
.
Edmond bunlar güzel düşünceler ama böyle böyle kayar gider D&D gibi formül dolar ortalık.
Unutmayalım: Böcükozmos Sisteminin en önemli özelliği; anca bir sayfa kural olmasıdır. Gerisi malzeme listesi, vs onları da ezberlemeye gerek yok, zaten tablo halinde vermişim hepsini.
Özetle basitlikte bulalım huzuru.

.
Edmond bunlar güzel düşünceler ama böyle böyle kayar gider D&D gibi formül dolar ortalık.
Unutmayalım: Böcükozmos Sisteminin en önemli özelliği; anca bir sayfa kural olmasıdır. Gerisi malzeme listesi, vs onları da ezberlemeye gerek yok, zaten tablo halinde vermişim hepsini.
Özetle basitlikte bulalım huzuru.
.
Mantık????
Basitlik mantıksızsa insanları huzursuz eder
Basitlik mantıksızsa insanları huzursuz eder
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
.
Daha sümük hırsızını bile bulamadınız, mantığınızı problem çözmeye yönlendirin bence.
Ya da gözlerini kapat, üzerinde eflatun puantiyeler olan parlak yeşil sevimli bir tırtılın çifteli arbaletiyle sana nişan aldığını ve sırıtık gülümsemesi eşliğinde okları böcük popona doğru yolladığını hayal et! :schemes: Belki o zaman mantıksız gelmez.
.
Daha sümük hırsızını bile bulamadınız, mantığınızı problem çözmeye yönlendirin bence.
Ya da gözlerini kapat, üzerinde eflatun puantiyeler olan parlak yeşil sevimli bir tırtılın çifteli arbaletiyle sana nişan aldığını ve sırıtık gülümsemesi eşliğinde okları böcük popona doğru yolladığını hayal et! :schemes: Belki o zaman mantıksız gelmez.
.
Abi sadece 5 yük hakkım var, ne yapabilirim, mirasa bırakacağım 
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Ben onun altmışı ile bot(40) ve dizlik&dirseklik(20) alacağım. Geriye 13 kalıyor. Orson bırakırsa bir de eldiven alacağım kalanla. Ama işte 7 tplik açık Orson'un insafında...dwaxer wrote:Lugi senin 73tp var ona göre.
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.