CLiCKs wrote:Dwaxer ben karakter kağıdımda çoğu özelliğimi açıkladım.(powerların hepsi class,race featuresların bazıalrını). Ve ayrıca levelinide yazmama gerek var mı? Yanlış yazma ihtimaline karşı yazarım ben onu ve karakter kağıdı için daha fazla emek harcadığımı da belirteyim dedim (powerları açıklarken)
Benim demek istediğim oyun içinde levelini de yazsanız iyi olurdu çünkü ben direk olarak PHB, vs kitaptan yapıyorum hesapları. Karakter sayfasına dönmüyorum yani. Karakter kağıtlarınızdaki bilgileri ben kendi excel tablolarıma geçiyorum.
Yani levellerini de yazarsanız iyi olur, zaten zamanla ezberleriz ama o zamana kadar zamandan kazandırır.
Dwaxer yazma sırasını da insiyetife göre yapacak mıyız?
Eğer öyleyse benden öncekileri bekliyorum.
Edmond 4ed hakkında fazla bilgim yok fakat karakterlere belirli roller yüklemişler Monk Striker yani hasar verme kapasitesi yüksek gruptan. Dolayısıyla gözü kara bir biçimde saldırmak stratejik olarak zekice değil.
Diğer oyunda da alignmentla ilgili bir tartışma gördüm buraya yazayım yeri gelmişken.
Lawful bizim pek anlayamadığımız ya da işimize gelmeyen bir yönelim biçimi genellikle. Lawful Good ise oynaması en problemli yönelimlerden biri, sebebi basit; oyuncuyu çok kısıtlayan DM'nin eline çok koz veren ve ne yapacağı tahmin edilebilen karakterlerdir LG'ler. Arkadaşı esir alınınca düşmana güvenip silahını yere atan klasik karakter LG'dur. En iyi örnek Süpermen'dir. Süpermen'in sevilmeme sebeplerinden biri de budur aslında.
Verilen bir örnektir, LG Paladin'in üzerine suç atıp cinayetten ölüme mahkum ederler. Paladin burada ne yapmaya çalışsa doğru olur?
Cevap: Hiçbir şey, tanrısının inayetiyle kurtulacağını ümit edip hapishanede ölümü bekler.
devrimk wrote:Dwaxer yazma sırasını da insiyetife göre yapacak mıyız?
Eğer öyleyse benden öncekileri bekliyorum.
şöyle söyleyeyim: Ben turu döndürürken herkesin mesajlarını insiyatife göre sıraya koyuyorum. İstersen mesajını diğerlerini beklemeden de atabilirsin. Bu bize zaman kazandırır. Tabii bazen tuhaf durumlar olabiliyor ama ne yapalım masaüstü gibi olmuyor bu forum oyunu. Ben gerekirse edit ile hedef değiştirtebiliyorum vs ya da çok gerekliyse mesajı yeniden atmasını rica ederim oyuncudan. Ayarlamaya çalışıyoruz yani. Aslında en önemlisi oyuncunun mesajı yazarken sırasını bilmesi. Yani kim kendinden önce oynayacak, kim sonra oynayacak farkında olursa bilinçli bir hamle yapacaktır.
Neyse öncelikle fikrimin temelinin atılması için Edmond işe başlamalı. Oyun içindeki iletişim sorununu da kısık bir sesle halledersek çözebiliriz. Keşişimiz para kesesini eline alıp trollerin görebileceği yerden mağaranın çıkışına doğru koşucak. Ve koşarken "Çok kolay oldu!". vb bir söz söyleyecek. Tabi trollerin buna sinirlenmesini bekleyerek söylemesini düşünüyoruz. Sonra kendi turlarımızda bizde mağaranın dışına çıkıp Mark'ta olan halatla bir ucuna da bir kişinin geçmesiyle ipi gericez.(Herhalde move action'dan sonra böyle bir şey yapabiliriz?) Mağaranın önünde ip gerili durucak. Ve troller geldiğinde ipi biraz daha yukarı kaldırmak için hazır bulunucaz. (Onu not ederiz.) Kalan 4 kişide 2şer bir şekilde yanlarımızda durucak. Silahları ellerinde combata girmeye hazır bir şekilde. Troller geldiğinde umudum ipe takılıp düşmesi olucak.(Tabi tura geçtiğimiz için troller sıra sıra gelicek. İlk troll düşerse gerisinden gelenlerin hızı yüzünden ona ve ipe ayrıca takılması mümkün olur. Ve üst üste yığılırlar. Bu benim düşündüğüm ayrıca bir avantaj. Tabii fazladan olarak.) Ve bu düşmeleri hem bize Attack of opportunity kazandırır diye düşünüyorum. Ayrıca combat advantage'da. Ve birbirlerinin üstlerine düşerlerse ki üstlerinden birbirlerini atmaları için athletic check mi str check mi hangisi gerekiyorsa onlarıda yaparlar heralde Bu bize epey zaman kazandırır. Bunun üstünde oynamalarda yapabiliriz normal olarak. Ama forum rpsi olduğu için biraz zor anlaşırız diye düşünüyorum.(Oyun içinde.)
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Neyse öncelikle fikrimin temelinin atılması için Edmond işe başlamalı. Oyun içindeki iletişim sorununu da kısık bir sesle halledersek çözebiliriz. Keşişimiz para kesesini eline alıp trollerin görebileceği yerden mağaranın çıkışına doğru koşucak. Ve koşarken "Çok kolay oldu!". vb bir söz söyleyecek. Tabi trollerin buna sinirlenmesini bekleyerek söylemesini düşünüyoruz. Sonra kendi turlarımızda bizde mağaranın dışına çıkıp Mark'ta olan halatla bir ucuna da bir kişinin geçmesiyle ipi gericez.(Herhalde move action'dan sonra böyle bir şey yapabiliriz?) Mağaranın önünde ip gerili durucak. Ve troller geldiğinde ipi biraz daha yukarı kaldırmak için hazır bulunucaz. (Onu not ederiz.) Kalan 4 kişide 2şer bir şekilde yanlarımızda durucak. Silahları ellerinde combata girmeye hazır bir şekilde. Troller geldiğinde umudum ipe takılıp düşmesi olucak.(Tabi tura geçtiğimiz için troller sıra sıra gelicek. İlk troll düşerse gerisinden gelenlerin hızı yüzünden ona ve ipe ayrıca takılması mümkün olur. Ve üst üste yığılırlar. Bu benim düşündüğüm ayrıca bir avantaj. Tabii fazladan olarak.) Ve bu düşmeleri hem bize Attack of opportunity kazandırır diye düşünüyorum. Ayrıca combat advantage'da. Ve birbirlerinin üstlerine düşerlerse ki üstlerinden birbirlerini atmaları için athletic check mi str check mi hangisi gerekiyorsa onlarıda yaparlar heralde Bu bize epey zaman kazandırır. Bunun üstünde oynamalarda yapabiliriz normal olarak. Ama forum rpsi olduğu için biraz zor anlaşırız diye düşünüyorum.(Oyun içinde.)
Başlangıçta yapılsaydı güzel bir plan olabilirdi ama artık bunu yapmaya değil planlamaya bile zamanınızın olmadığını düşünüyorum. Unutmayalım 1 tur yaklaşık olarak 6 saniye. Bu 6 saniyenin anlamı herkes sırasını bitirip sıra yine sana geldiğinde 6 saniye geçmiş oluyor. Yani zaman hızlı geçiyor aslında ve yukardaki bütün o detaylı planı şu durumda, troller sizi farketmiş ve aksiyon artık başlamışken uygulamanız çok zor. Diğerlerine bunu anlatman ne kadar sürer acaba? Yazdıklarını bir oku ve bu arada saniye tutarsan anlarsın. Yine de siz bilirsiniz tabii, denemek isterseniz ben göz yumarım bu plan yapmalara vs.
Nasıl bir turdu dersiniz İlk hamlem bence çok güzeldi İkincisi de zaten düşmanın bana vuramamasını, EğER VURABİLİRSE attack zarına -4 almasını sağlıyor Gayet hoş Zaten Charge yapsa bile OPP'ye maruz kalıyor diye okudum PHB'de.Ama emin değilim yanlış okumuş olabilirim
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
Edmond, güzel komplike bir hamle olmuş. Yalnız large yaratıkların 2 kare öteden vurabildiğini biliyorsun değil mi? 2 kare öteden grab mı yapacaksın arkadaşa? PHB-290 The creature must be within your melee reach hedef uzanabileceğin bir yerde olmalıdır! Lütfen bana Chi enerjini uzatıp devi yakalayacağını söyleme.
. Mark eşyalarının arasında "Ritual Component" yazıyor ama kaç para değerinde olduğu yanına parantez içinde filan belirtilmemiş. Yani ismi var ama gerçekte componentin yok! İstersen kalan 185 gpden bir kısmını componente dönüştürebilirsin, bir defaya mahsus.
Edmond, güzel komplike bir hamle olmuş. Yalnız large yaratıkların 2 kare öteden vurabildiğini biliyorsun değil mi? 2 kare öteden grab mı yapacaksın arkadaşa? PHB-290 The creature must be within your melee reach hedef uzanabileceğin bir yerde olmalıdır! Lütfen bana Chi enerjini uzatıp devi yakalayacağını söyleme.
.
Teorik olarak bu benim Grapple yapmamı engellemiyor.Benim düşmanın bitişiğinde olmam gerekmez, öyle bir kural yok.
Trigger: An enemy makes a melee attack against you
Target: The enemy attacking you
Bu kadarı yeterli çünkü.Melee bitişik demek değil diye biliyorum tabii?
You lash out and grab your enemy’s limbs even as he strikes
at you.
Diye yazıyor.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
.
Teorik olarak bu benim Grapple yapmamı engellemiyor.Benim düşmanın bitişiğinde olmam gerekmez, öyle bir kural yok.
Trigger: An enemy makes a melee attack against you
Target: The enemy attacking you
Bu kadarı yeterli çünkü.Melee bitişik demek değil diye biliyorum tabii?
You lash out and grab your enemy’s limbs even as he strikes
at you. Diye yazıyor.
Melee bitişik demek değil zaten. Senin "melee reach"in 1, Trollünki ise 2
Grab kurallarını oku, sana sayfasını da söyledim; hedef "melee reach"inde olmalıdır! diyor. Güreş yapıyorsun, düşmanı tutuyorsun; eğer elin düşmana uzanamıyorsa nasıl tutabilirsin? Ama troll sana 2 kare öteden grab yapabilir çünkü onun kolu 2 kare öteye uzanabiliyor. Umarım anlatabilmişimdir Edmond. şöyle hayalinde canlandır: karşında tır iriliğinde her bir kolu kapı kadar uzun bir yaratık var.
Starfell wrote:Bu at-will ve triggerları her msja yazıcaz mı ? Yoksa darbeyi aldıktan sonra trgigger vardı mı dicez ?
Darbeyi aldıktan sonra, "trigger vardı" demek, benim bütün hesaplamaları tekrar yapmam demektir. Tekrar her şeyi silip editlemek pek işime gelmiyor aslında. O yüzden trigger powerlarınızı (hem de her seferinde) "şöyle olursa şu trigger powerim devreye girecek" diye not olarak belirtmenizi rica ediyorum. Aksi taktirde, "geçti artık!" şeklinde pislik yapabilirim. Aslında eğer mümkünse yani alternatifi varsa trigger power hiç seçmemeniz çok daha iyi olur. İsteyenin yol yakınken trigger power yerine başkasıyla değiştirebiliriz. Tabii bütün bu olayların forum FRPsinin cilveleri olduğunun farkındasınız herhalde; normalde arkadaşlar masa başında toplanıp oynadıklarında trigger vs kullanmakta hiçbir sorun olmaz tabii.