Yıkımdan Sonra (Fallout sohbet)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome Albert'e yatırdın puanı yatırdın puanı yeri geldi kullanmadın.

Desene çocuğa ben bu arabayı modifiye ederim turbo yakıt koyarım, filan adam sana versin arabanın da garajın da anahtarını.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Eşyalarınızı düzelttim.

Desert eagle ve mermileri, 1 stimpak +70 $ Dean'de

Uzi ve mermileri +80 $ Albertte (Uyanık ve cimri olduğu için)

Berettalar ve diğer ilaçlar Cabal'da. (Stimpak harici ilaç isterseniz bana söyleyin Cabal vasıtasıyla yaparım size)

Darkgnome eğer Dean'in çiftesini isteyeceksen oyun içinde iste vereceğini pek zannetmiyorum.

Bir de senin yazdığında anlamadığım nokta şu oldu bu yapacağın silah çifte mermisi mi atacak yoksa Thomson mermisi mi?
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

devrimk wrote:Darkgnome Albert'e yatırdın puanı yatırdın puanı yeri geldi kullanmadın.

Desene çocuğa ben bu arabayı modifiye ederim turbo yakıt koyarım, filan adam sana versin arabanın da garajın da anahtarını.
Aslında onu bir sonraki mesajımda eğer arabadan vaz geçmez ise yapacaktım. Hatta konuşmamı bile hazırlamıştım aklımda. O sebeple işte arabanı dıştan görünüşüne bakmaya başlamıştım. Onları söylerken motoruna da göz atacaktım ve bayaa bir kazık atacaktım velede :D Ama şansım olmadı, Tonny Montana geldi aldı beni. :roll:
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Benim hatam olmuş o zaman, konuşmanın bir yere varmayacağını düşündüm.

Belki benim anlatımlarımda sorun var ya da koboltla orkla iletişime girmekten normal görüşmelerde bazen sorun oluyor.

Bobby zengin, şımarık çocuğu, arabayı da aldığı için elma şekeri bulmuş gibi seviniyor. Bunu vermeye çalıştım ama başaramadım demek ki.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

devrimk wrote:Labaratuar biyolojiye veriyor tabiiki. Mikroskop, ayrıştırıcı, karıştırıcı, analiz edici filan var içinde.

Menzil olayı silahın cinsine göre aslında kabaca baktım.

Tabancalar: 30 m.
Otomatik silahlar: 50 m.
Ã?ifte: 100 m.
Tüfek: 400 m.
Sniper tüfekler: 1 km.
Ağır makinalılar: 1.8 km.

Bizde buna göre uygulayalım.

Niye illa Dean'in çiftesini almaya kafayı taktın? Vermezse ne olacak?

Uziyi al onu tek atış yapar hale getir, Bu sayede +10 saldırı, -30 hasar olur.
+10 Dürbün, +10 ayak

Sonuç:
Uzi, (Özel yapım)
Tek Atış, +30 saldırı, +40 hasar
Seri atış 10 mermi, +70 hasar (Keskin nişan kullanılmaz)

Bu Dean'in çiftesi kırma usulü doluyor, onu şarjörlüye cevirmek zor ancak pompalı hale getirebilirsin.
Bu mesajı geç fark ettim, en sona kalınca sayfa atlamış. Bende uzileri telk atış yapamam sanıyordum. O zaman ben bahsettiğin modifiyeleri yapayım uzilerden birine. Zaten ancak tüfeğe verdiğimden vurma şansım oldukça düşüyor. En azından bununla biraz daha yakalama şansım olur.

Satın almak istediklerim.
1- Uzinin modifikasyonu için gerekenler. (Ayaklık, uzatıcak donanım, umza yaslayabilmek için uzatıcı aparat)
2- Kamuflaj çantası.
3- Tüfeğime uygun 30 adet mermi.
4- Askeri miğfer. Yetmez ise normal kask alırım.

Bunları olabildiğince çalıştığım yerde yaparım ki fiyatlar ve olayları bildiğimden yeterince indirimli de alabilirim herhalde. Hatta patron bakmazken oradan yürtebileceğim bomba, dinamit, veya işe yarar başka küçük şeyler varsa onları da bir şekilde araklayacğaım.

Bu arada işe de geç kalmasam iyi olur. Aslında diğerleri konuşsun ben şu silahçı dükkanında çalışmaya devam edeyim. Hem modifikasyonları yaparım hem de çalıştığımdan pazarlığı daha iyi bir miktara çekebilirim belki.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Uzinin yarım metre uzun şarjörü var; ayaklık filan olmaz bence ona; biçimsiz bir şey olacak. Asıl tüfek şeklindeki uzilerin kabzalarını çıkartıp tabanca haline getirmek lazım; çift uziyle saydıracaksın bi güzel.

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:.
Uzinin yarım metre uzun şarjörü var; ayaklık filan olmaz bence ona; biçimsiz bir şey olacak. Asıl tüfek şeklindeki uzilerin kabzalarını çıkartıp tabanca haline getirmek lazım; çift uziyle saydıracaksın bi güzel.

.
Uziler normal olarak bahsettiğin gibi kullanılabiliyor zaten.

şimdi Darkgnome zorluk dereceleri ve zamanı yazıyorum:
1- Tüfek haline çevirme: DC: 60, 1 gün, Malzeme: Uzun namlu, ahşap ya da metal dipçik.
2- Ayak takmak: DC: 60, 1 gün, Malzeme: Ayak
3- Dürbün Takmak: DC: 60, 1 gün, Malzeme: Dürbün
4- Tek atış yapar hale getirmek, DC:100, 1 hafta
10 gün içinde tüfeğini yapabilirsin.

Buradaki malzemeler karşılığında Uzi+50$ alırım.

9x19 mm (120 adet) mermin var zaten.

80$ = Kamuflaj malzemesi alabilirsin.

Bu oyunda parayı bastırıp istediğin eşyayı alma gibi bir durum yok.
1- Eşyanın bulunabilmesi lazım.
2- Takas edecek değerli birşeyiniz olması lazım.

Para tek başına değerli değil pazarlık payı olarak kullanılan bir şey.
Para ile satın alınabilecek şeyler tüketilebilir malzemeler:
İlaçlar, ilkyardım malzemeleri, mermiler.

Normal mermiler 1$ ayrıca mermi verip karşılığında başka mermi alabilirsiniz.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Devrimk ben bir marifet daha alacağım ya;
Hızlı Parmak: Silahına şarjörünü zaman kaybetmeksizin doldurabilir.
bu özellik çifteye fişek koymayı da kapsıyor mu?

Ayrıca çelik yelek deri ceketle birlikte kullanılabiliyor mu; yani AC ve DR özellikleri üst üste eklenir mi?
Ben desert eagle'ların bir tanesini takasa vercem muhakkak, yanımda ağırlık etmesin. Benim amacım barettayı da saklayayım çünkü ikisinin cephanesi birbirine uymaz diyeydi. Desert Eagle tabii ki daha güzel ama cephanesi biterse barettaya dönmek gerekebilir diye düşünüyorum

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Devrimk ben bir marifet daha alacağım ya;
Hızlı Parmak: Silahına şarjörünü zaman kaybetmeksizin doldurabilir.
bu özellik çifteye fişek koymayı da kapsıyor mu?

Ayrıca çelik yelek deri ceketle birlikte kullanılabiliyor mu; yani AC ve DR özellikleri üst üste eklenir mi?
Ben desert eagle'ların bir tanesini takasa vercem muhakkak, yanımda ağırlık etmesin. Benim amacım barettayı da saklayayım çünkü ikisinin cephanesi birbirine uymaz diyeydi. Desert Eagle tabii ki daha güzel ama cephanesi biterse barettaya dönmek gerekebilir diye düşünüyorum

.
Evet ona da yarar, mesela toplu tabancalarda bu işi kolaylaştırmak için bir aparat var. Bir harekette altı mermiyi birden dolduruyorsun. Bu tip bir aparat satıyorum şimdi sana.

Image

Berettaları Cabal'a verdim.

Sende olan silahlar:
Tabanca Colt M1911 (4 şarjör, 31 mermi .45 ACP) Hasar +40
Kesik namlulu çifte (12 fişek) Hasar +60
Desert Eagle (2 adet) (2 şarjör, 20 mermi .44 Magnum) Hasar +50

Ayrıca hepinizin şu anki eşyalarınızı karakter kağıdına işledim.
Last edited by devrimk on Fri Aug 28, 2009 9:35 pm, edited 1 time in total.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Ã?elik yelek deri çeketle birlikte kullanılabilir.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Uzi+50 dolar derken modifiye edeceğim uzi mi, yoksa ikinci uzi mi?

Yapış sıram şu şekilde olsun o zaman.

1. gün: Uziyi tüfek haline getireyim.
8. gün: Uziye tek atış mekanizması takayım.
9. gün: Uziye ayak ekleyeyim.
10. gün: Uziye dürbün takayım.

İlk olarak şu Cabal'ın süngü projesine girişsem belki daha iyi olacak. Uzinin işi daha uzun.

Uzinin bir atışta kaç mermi harcadığını yazmamışsın. Diğer hafif makinalılarda da bu var. Ã?İft atış +20 hasar eldiğine göre kafadan sallama bir hesap yaparsak

3. kurşun +10 eklesin, sonraki her kurşun da +5 daha eklesin diyelim.

Bu durumda uzi tek seferde 5 kurşun atıyorsa 70-20-10-5-5-5 = 35 hasar verebilir mesela. Uzi gibi bir silah herhalde güçten çok fazla mermi saydırmayı düşünüyordur diye fikir yürttüm. Hatalı da düşünmüş olabilirim.

Birde telsiz tarzı bir şey mi alsak. Ben hem konuşmacı, hem de keskin nişancı olamıyorum :D Savaşa başaldıkmı kaderin bir cilvesi olarak en yakın hep benim :D. Ama telsiz olursa en azından uzaktayken de adamla konuşabilirim. Kulaklıklı bir telsiz mesela.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Clicks seni de oyuna soktum elemanlarla aynı ortamdasın silah dükkanında pazarlık yapıyorlar.
Mesajını atarken kendini tarif edersen iyi olur ben yazmadım tarifini.
Bir de balyoz verdim fakat bu kılıç, balta ya da demir boru da olabilir keyfine kalmış.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Bir uziyi modifiye edeceksin diğerini vereceksin.

Otomatik silahlar:
Not: Otomatik silahlar tekli atış yapamaz, her kullanışta 10 mermi atar.

Onun formülünü zaten vermiştim:
Uziyi al onu tek atış yapar hale getir, Bu sayede +10 saldırı, -30 hasar olur.
+10 Dürbün, +10 ayak

Sonuç:
Uzi, (Özel yapım)
Tek Atış, +30 saldırı, +40 hasar
Seri atış 10 mermi, +70 hasar (Keskin nişan kullanılmaz)
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Devrimk ben karakter kağıdıma o marifeti yapıştırdım; çabuk şarjör değiştirme. Üzerimde zaten üç değişik silah dolu vaziyette.

Bir de başka ne ekleyecektim; yeteneklere mi abilitylere mi +5 mi ekliyordum yeni kurallara göre?

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Devrimk ben karakter kağıdıma o marifeti yapıştırdım; çabuk şarjör değiştirme. Üzerimde zaten üç değişik silah dolu vaziyette.

Bir de başka ne ekleyecektim; yeteneklere mi abilitylere mi +5 mi ekliyordum yeni kurallara göre?

.
Baştan bir anlaşmazlığa düşmüştük hatırlarsan. 20'nin üzrine hiç bir yeteneği çıkartma demiştim. O kararımı değiştirdim. Bir yeteneğini 20 üzerine çıkartabilirsin (Tabii istersen)
Tabii yeteneklerde değişir o zaman ama Excel dosyasıyla kolay oluyor.
Post Reply