Hakmarun ...... Öalışmalar, yorumlar, konuşmalar, v
HahahaQuarion wrote:Bulaştırdılarmı buşatırmadılarmı açık konuşzara mı bağlı bulaştırma? zara bağlıysa tamam bulaşmaz bana
Bu arada Edmond inadına Quarry:1d6 yaptı, dikkat ettim ilk zarında 1 attı. Bu kadar inatçı adam olabilir mi? 4 sabiti kabul etseydi (hayır benim için hiç farketmez) her twin strike için 8 puan vuruyor.
Alenthas sana da yapalım aynı teklifi hak geçmesin: İstersen, eğer ben zara pek güvenmiyorum dersen sneak attack ekstra dmg'larını 1d6 yerine 4'e sabitleyebilirim DM kıyağı olarak. Tavsiye şeklinde bir şey değil bu, benim için hiç farketmiyor tamamen keyfine kalmış. Aslında bunu Edmond'un zarları hep 1 geliyor diye icad etmiştim ama kendisi arabesk bir kişilik olduğundan istemedi.
.
Valla, Edmond bana sormuştu sabit 4 mü olsun yoksa 1d6 mı olsun diye, ben sabit 4 olsun madem demiştim. 4.0e kuralı sanaraktan? Hesapladım, 4'e kadar 1, 2 ve 3 var. 4'ten sonra 5 ve 6 var. Yani iki damage için riske girmeye değmez diye düşünmüştüm. Ama eğer kurallarda böyle birşey yoksa... Ne bileyim pek sıcak gözle bakmıyorum ama, sen yine de zar at, 4'ten aşağı gelirse sabit 4 olsun, 4 ve 4'ten yukarı gelirse 1d6 olsun 
Seninkine 5 ekledim zaten, hatta çift silaha 10 dmg ekstra vurdun (yanlış hatırlamıyorsam) siz yazmasanız bile ben quarry uyguluyorum ama yazarsanız benim unutma riskime girmemiş olursunuz.Quarion wrote:Benimkini 5 olarak kabul et dwax ben kabul ettimgüvenirim zarlarıma ama ne zaman 10 ar tane zar atsam 5 kabul edilen daha çok çıkıyor
yani benimkini 5 olarak kabul et
Aa gene unuttum hunter quarry yazmayı
Bu arada Alenthas arkadaşımız rogue esprisi yaptı herhalde :schemes: tamam sana zar o zaman.
.
İspiyoncu Tersyüz işbaşında. 
dwaxer'ın dikkatine:
1- Twin strike'da anladığım kadarıyla 2 ayrı saldırı zarı atılması lazım.
2- Hunter Quarry kaç saldırı yaparsan yap sadece 1 saldırıya ekleniyor.
dwaxer'ın dikkatine:
1- Twin strike'da anladığım kadarıyla 2 ayrı saldırı zarı atılması lazım.
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Quarion wrote:Bu arada hatırlatmış olayım, Clicks bastian of defence bastı yani tüm defanslarımıza +1 ve 5+Cha modif hp :
Tersyuz wrote:İspiyoncu Tersyüz işbaşında.
dwaxer'ın dikkatine:
1- Twin strike'da anladığım kadarıyla 2 ayrı saldırı zarı atılması lazım.![]()
Bravo Tersyuz
Fakat Tersyuz'un bu başarılı tespiti için 20'şer exp vericem karakterlerinize.
Yeri gelmişken:
Skill challenge başarınızdan dolayı 100'er exp kazandınız.
Alain'in "Hırsıza güvenmenin sonucu budur işte! Ne faresi bunlar resmen canavar." Esprisinden 10’ar exp kazandınız.
Evet, hoşuma giden esprili, anlamlı, kahramanca ya da zekice RP’ler exp şeklinde ödüllendirilecektir! Exp ödülleri hep adambaşı eşit bir şekilde dağılacak, aynı anda level atlamanız için.
Ayrıca:
Thievery skill denemelerinde; eğer ilk seferde başarı olursa 3*DC kadar exp ödül, birincide başaramasa da 2. ya da 3. denemesinde başarırsa DC kadar exp ödülü var.
Kapı, sandık, vs kırma filan ilk denemede başarı olursa DC kadar exp ödül alır.
.
.
Arkadaşlar 2.roundda da katlettiniz ortalığı bravo doğrusu ama bazı yorumlarım olacak yine tabii kimsenin oyununa karışmak, yönlendirmek gibi bir niyetim kesinlikle yok; sadece seyirci olarak yorum yapıyorum burada.
Hani futbol maçlarından sonra yorum yaparlar ya, “şöyle atsaydı, böyle yapsaydı,vs,” filan; maksat muhabbet olsun sakın yanlış anlamayın.
Siz de yapın yorum tribün programına dönsün forum.
Ã?ncelikle Nathreddas’ın Opp. attack yemesi bence çok riskliydi! Sırasını arkadaşlarından birinin ardına (örneğin Khradan) “delay” edebilir ve(ya) Fey Step encounter gücünü kullanarak kendini birkaç kare öteye teleport edip güvenli bir saldırıda bulunabilirdi. Ranged attacklar Opp. attack’a sebep olur bildiğiniz gibi. Edmond’da tam dibindeki yaratığa ok attı ama fare, bir kez Opp. attack yaptığı için 2.yi saldıramadı tabii.
Farelerin verdiği hasar çok büyük değil ama dişlenme sonucu hastalık riski oluyor söylediğim gibi; asıl bu riske girmek kötü. Ã?ünkü eğer hastalığa yakalanırsanız iyileşmek ayrı bir dert.
Yeri gelmişken ateşli humma ya da orjinal ismiyle “Filth Fever” hastalığı hakkında biraz bilgi vereyim size: Hastalığa yakalandığınız anda 1 healing surge kaybedersiniz. Hastalık (Disease) konusunu bir ara inceliyeceğim. Hastalanınca her gün bir “Endurance” check yapılıyor böylece hastalık iyileşiyor mu, değişiklik yok mu ya da daha mı kötü oluyor belli oluyor.
Filth Fever’in improve DC:21 yani 1 adım iyileşmek için endurance check=21 atmanız gerekir en azından. Stable DC:16 yanin endurance checkiniz 16’dan az gelirse hastalığınız kötüleşir. Hastalıkların seyri adım adımdır. Kaptığının ertesi günü, ya da sonraki günlerde kötüleşirse AC, Fort ve Reflex defanslarına -2 ceza gelir. Eğer daha sonraki günlerde 1 adım daha kötüleşirse AC, Fort ve Reflex defanslarına -2 ceza almanın yanısıra bütün healing surgelerini kaybeder ve yaralandığında hit pointlerini geri kazanamaz! Bu hastalığın en kötü etkisi bu kadar. Yine de az değil, kötü yani. Neyse konuyu uzattım ama hastalıklı rakiplerle savaştığınız için bilmeniz gerekir diye düşündüm.
Gelelim Kharadan’nın Bastian basmasına!
Gerçekten havalı bir hareketti ama üstünlüğü yavaş yavaş ele geçirirken daha ilk encounterinde daily powerini harcamak? Bir yaralı arkadaşına minor action olarak “Inspire word” kullanıp basitçe iyileştirebilirdin onu diye düşünüyorum.
Neyse ama güzel savaşıyorsunuz, hoşuma gidiyor sizi izlemek!
.
Arkadaşlar 2.roundda da katlettiniz ortalığı bravo doğrusu ama bazı yorumlarım olacak yine tabii kimsenin oyununa karışmak, yönlendirmek gibi bir niyetim kesinlikle yok; sadece seyirci olarak yorum yapıyorum burada.
Ã?ncelikle Nathreddas’ın Opp. attack yemesi bence çok riskliydi! Sırasını arkadaşlarından birinin ardına (örneğin Khradan) “delay” edebilir ve(ya) Fey Step encounter gücünü kullanarak kendini birkaç kare öteye teleport edip güvenli bir saldırıda bulunabilirdi. Ranged attacklar Opp. attack’a sebep olur bildiğiniz gibi. Edmond’da tam dibindeki yaratığa ok attı ama fare, bir kez Opp. attack yaptığı için 2.yi saldıramadı tabii.
Farelerin verdiği hasar çok büyük değil ama dişlenme sonucu hastalık riski oluyor söylediğim gibi; asıl bu riske girmek kötü. Ã?ünkü eğer hastalığa yakalanırsanız iyileşmek ayrı bir dert.
Yeri gelmişken ateşli humma ya da orjinal ismiyle “Filth Fever” hastalığı hakkında biraz bilgi vereyim size: Hastalığa yakalandığınız anda 1 healing surge kaybedersiniz. Hastalık (Disease) konusunu bir ara inceliyeceğim. Hastalanınca her gün bir “Endurance” check yapılıyor böylece hastalık iyileşiyor mu, değişiklik yok mu ya da daha mı kötü oluyor belli oluyor.
Filth Fever’in improve DC:21 yani 1 adım iyileşmek için endurance check=21 atmanız gerekir en azından. Stable DC:16 yanin endurance checkiniz 16’dan az gelirse hastalığınız kötüleşir. Hastalıkların seyri adım adımdır. Kaptığının ertesi günü, ya da sonraki günlerde kötüleşirse AC, Fort ve Reflex defanslarına -2 ceza gelir. Eğer daha sonraki günlerde 1 adım daha kötüleşirse AC, Fort ve Reflex defanslarına -2 ceza almanın yanısıra bütün healing surgelerini kaybeder ve yaralandığında hit pointlerini geri kazanamaz! Bu hastalığın en kötü etkisi bu kadar. Yine de az değil, kötü yani. Neyse konuyu uzattım ama hastalıklı rakiplerle savaştığınız için bilmeniz gerekir diye düşündüm.
Gelelim Kharadan’nın Bastian basmasına!
Neyse ama güzel savaşıyorsunuz, hoşuma gidiyor sizi izlemek!
.