Arena Adası YORUMLAR

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:2z6 kullanınca zar atma eğrisi daralıyor. 1d20'de 20 atmakla 2z6'da düşeş atmak arasında şans açısından fark var.
10 fark olursa şayet
+5'i olan hepyek attı diyelim +7'ye ulaşıyor.
-5'i olanın yediye ulaşması için düşeş atması gerekir.

Aynı seviyedeki iki karakterde bu denli bir uçurum çok fazla gözüküyor gözüme.
Aynı seviyede iki karakter arasında ve aynı özellikte o kadar fark olmaz ki zaten Devrimk. Bir özellikte biri -5, biri +5 olması çok zor bir ihtimal ama eğer öyleyseler zayıf halka maalesef harcanacak demektir. :evil: Fakat merak etme oyuncuların bu şekilde kaybeden tarafta olması imkansız çünkü zaten her biri değişik konularda uzmanlaşmış elemanlar ve birbirlerine yardım edeceklerdir.

Hele bir deneyelim bakalım, sıkıntı oluşursa bunu da Zarsız sisteme yaptığım gibi rafa kaldırabilirim.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Evet arkadaşlar bazı düzenlemelerle uğraştım ve bitirdim.
Unutmayalım her turda 12 tık aksiyon hakkımız oluyor; her 1 adım 1 tık;
koşarsanız 1tık ile 2 kare gidilebilir ama 1 tur boyunca bütün zarlara -2 alırsınız.
Bu 12 tık olayını hatırlatıyorum çünkü bazen unutuluyor; her silahın harcadığı bir tık değeri var; örneğin Edmond'un devasa baltasını savurmak için 9 tık harcaması lazım ama Dweta hançerini 4 tık ile savurabilir.
Büyülerin de tıkları sabit oldu, büyü tablolarına lütfen bir göz gezdiriniz. Ayrıca büyü kullanımını biraz kısıtladım, lütfen kızmayın, çünkü büyücüler çok dengesiz şekilde güçlü oldular. şimdi bile güçlüler. Düşük seviye büyülerinizin her birini saatte 1 defa yapabileceksiniz, orta seviye büyülerinizden ise 1 saatte sadece max 3 adet yapabiliyorsunuz! Sekiz adet orta seviye büyü de bilseniz bunlardan 3 tanesini bir encounterde yapabileceksiniz yani.
Bir tek iksir tablosu kaldı onu da sonra artık.

Değişiklikleri görmek için:

http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... 610#197610

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Edmond... Sen bu oyunda da varsın; savaşçı Edmond! :-P

Evet, Dweta, Ethbern, Edmond ve Aegron
göreviniz 4 kristali bulup portalı açmak!
Ethbern'in önünde birden yardım paketi gibi düşürdüğü silahının bir benzerinin belirivermesine ne demeli? İlginnç! :mrgreen:

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:"2 şey var.
Birincisi devam.
İkincisi tuzak var yoksa DM durumu böyle anlatmazdı."

:D Edmond'cuğum şimdi değişti mi bilmiyorum ama bizim zamanımızda her masalın sonu, "40 katır mı, 40 satır mı?" diye biterdi. (bir de gökten 3 elma düşüyor ama o sağ kalanlara :-P)
Yani bataklıkta bataklığa uygun yaratıklar, yanardağın içinde de (eveet) ona göre başka yaratıklar olacaktır. İsterseniz biraz monster manual filan karıştırın (hatta başta size ipucunu da verdim ya neyse...)

Arena Adasında sadece bir güvenli yer var o da sizin kule (büyüle korunuyor, sizden başkası giremez kesinlikle)
.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

üç gün oyunlara bakamadım neler olmuş :-P
hemen okuyup gereğini yapıyorum.
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Illyra wrote:üç gün oyunlara bakamadım neler olmuş :-P
.
:mrgreen: Feyzbuk'tan aldığım bilgiye göre şimdi sen meşgulsundur, oyunla filan ilgilenemezsin diye seni beklemedim. :-P

.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

seni evlendirmekle meşguldum :D

yok ya çalışıyordum üç gündür oturup etraflıca oyunları okumaya vakit olmuyor, anca bakınıp çıkıyorum :) bu gün anca fırsatım oldu, olsun siz ilerleyin ben yetişirim size :)
Image
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Cadısız olmuyo be! :-P

Ya bu asılı olan ork gülüyo ne ayak. Mutlu gibi sanki oldugu yerden :))
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Aegron Linwelin wrote:Ya bu asılı olan ork gülüyo ne ayak. Mutlu gibi sanki oldugu yerden :))
:D Yok ters durduğundan sana öyle geliyor. :-P

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

dwaxer wrote:
Aegron Linwelin wrote:Ya bu asılı olan ork gülüyo ne ayak. Mutlu gibi sanki oldugu yerden :))
:D Yok ters durduğundan sana öyle geliyor. :-P

.
O zaman problem yok. Aslında gidip böyle kafasını tutup koparasım var ama işte bilgide lazım. Bu ara evil karakter oynamaktan manyak oldum ya!! :evil:
Beynimde KİLL ALL!! yankılanıyo geceleri :-P
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Aegron Linwelin wrote:O zaman problem yok. Aslında gidip böyle kafasını tutup koparasım var ama işte bilgide lazım. Bu ara evil karakter oynamaktan manyak oldum ya!! :evil:
Beynimde KİLL ALL!! yankılanıyo geceleri :-P
Yalnız var ya, simyacılara oyunun başından beri bir ip ucu veriyorum; hiç de uyanmadınız. :mrgreen:

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Hangisi?

Bir takım insanların bizi bu dünyada Survivor programındaki gibi mahsur tutup hayatta kalışımızı izleşeyerek eğlendiği mi? Senaryo bu işte bunu biliyoruz :D

Onların hepsi de tiyatrocu zaten :D

Dolayısıyla biz sadece kalemizde oturup bize para yatıranların ölmesini bekleyebiliriz.

There is no escape :D

Hiç kasmaya gerek yok :D

Herkesi öldürmekle uğraşsak zaten ömür yetmez. Bence oturalım evde. Gelecek nesillerimizle ordu kurar öyle dalar kaçarız en son?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:Hangisi?
"Simyacılar" dedim Edmond, sen simyacı mısın? :-P

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Edmond çekil aradan bu dwaxer le benim aramada bide Ilyra var tabi :-P
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Aegron Linwelin wrote:Edmond çekil aradan bu dwaxer le benim aramada bide Ilyra var tabi :-P
Evet sana diyorum, uyanamadın işi diyorum. :-P Illyra uyansa bile onun yapacağını sanmadığım bir iş bu, ancak senin gibi acımasız yürekli simyacının midesi kaldırabilir.

.
Post Reply