Arena Adası YORUMLAR
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Aegron Linwelin wrote:KANN!!!
Hele şükür wizard guild'den kovulmaktan kurtuldun son anda.
Ayrıca kan ile ork kanı farklı farklı bunu da hatırlatayım; yani timsah kanı da iyidir özellikle şifa şurubu yapmak için.
İlk encounterde yaralanma durumlarını hadi es geçtik ama bundan sonra dikkate alacağız; herkes normalde ilk yardım gördükten sonra bile öyle çabuk iyileşemez; ancak şifa büyüleri ve iksirler mucizevi bir etki gösterebilir. Bir de hatırlatırım; kuledeki yatak odası şifa büyüsüyle dolu, orda istirahat ederken çabucak iyileşiyorsunuz.
şu anda bulunduğunuz yere 4-5 saatlik bir yürüyüşle geldiniz; mesafelerin gözünüzde canlanması için söylüyorum; yani merkezdeki kuleden adanın her köşesine yarım günden az bir zamanda varabilmeniz mümkün.
Bir de ben düşündüm de; Aegron senin attığın büyüyü değiştireceğiz; onu 8d6+(4*Büyü) gibi bir sayısal hasar değerine dönüştüreceğiz. Ã?ünkü minionları zaten toza dönüştürürsün de karşına çıkardığım bossları, ejderhaları bir hamlede toza dönüştürmen işime gelmiyor maalesef.
.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

8d6+(4*Büyü) ile de zaten ölmese bile baya ağır yaralanır diye düşünüyorum. Birde şöyle bir etkisi olsa mesela tek vuruşta öldürdüğü yaratıkları toza dönüştürse ??dwaxer wrote:Bir de ben düşündüm de; Aegron senin attığın büyüyü değiştireceğiz; onu 8d6+(4*Büyü) gibi bir sayısal hasar değerine dönüştüreceğiz. Ã?ünkü minionları zaten toza dönüştürürsün de karşına çıkardığım bossları, ejderhaları bir hamlede toza dönüştürmen işime gelmiyor maalesef.(sorry) ama yine de süper bir büyü imajını kaybetmiyor yani.
. [/b]
Thanks Mario but The princess is in another castle!!

Evet evet; yani genetiksel, hücresel bir bozunma yaratarak, içten telekinetiksel bir patlama oluşacakAegron Linwelin wrote:8d6+(4*Büyü) ile de zaten ölmese bile baya ağır yaralanır diye düşünüyorum. Birde şöyle bir etkisi olsa mesela tek vuruşta öldürdüğü yaratıkları toza dönüştürse ??
.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Karakterden de belli olmuyor mu dwaxerdwaxer wrote:Yalnız amma evil büyüler seçmişsin, resmen necromancy
Bu arada sistem baya sardı ya, yani en azından ben müthiş beğendim ve şu an için pek bi aksaklık görmüyorum
Ã?arşamba yada Perşembe günü de masaüstünde denemeyi planlıyorum. Masaüstünde daha iyi anlaşılır hem eksiklikler artıları vs.(hızlı döndüğü için turlar)

-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Edmond wrote:(şimdi bu sistemde tetikleyici hareket nasıl yapıcam bilmiyom. Dolayısıyla şöyle diyom.)
10 tık defans, ama 2 tık da düşman yanıma yaklaşınca 1 kare ona yaklaşmak için yapıyorum. Shift dediğimiz vakada kare başına 2 tık ilerlediğimizi varsaydım. Sen eğer kaç planlıyorsan ona göre hamle yaptır. AoO dediğimiz olaydan yememek için o bana yaklaşınca shift yapmam gerektiğini düşündüm.
şimdi sevgili Edmond, 10 tık defans diye bir şey yok ama istersen defansif dövüş yapıyorum diyerek (12 tık olan) turunun 2 ya da 4 tıkından feragat edersin; 2tık için defans:+1, 4 tık için defans:+2 bonus alırsın ama +2"den fazla da bonus almak yok.
Bu bölümün ilk mesajına, yani şu adrese bir bakarsan:
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... sc&start=0
Senin defansının Defans:2d6+2 olduğunu göreceksin, eğer defansif dövüşürsen (4 tık) defansın 2d6+4 olacak; ama unutmayalım bataklık:-1, buz:-2
şimdi senin dediğini anlıyorum; yaratık çok büyük olduğundan 2 kare öteden saldırabileceğini düşünüyorsun, o yüzden shift filan düşünüyorsun ama yaratık fiziksel olarak sana dokunabiliyorsa mantıken senin de ona dokunman lazım. O yüzden burada shift dediğimiz bir adım yaklaşma yapmana gerek yok, ancak karşındaki örneğin silahlı bir dev ya da büyük mızraklı biri olabilirdi, o zaman dediğin 1 adım yaklaşmayı sipariş edebilirdin.
Tetikleyici hareketi yapman çok basit; düşmandan beklediğin aksiyonu yazıp, anında göstereceğin tepkiyi de yazarsın; örneğin: "timsah bana saldırmak isterse baltamla vuruyorum!" eğer dediğin şekilde timsah sana saldırırsa önce sen vurmuşsun kabul ederim.
Ayrıca bizim sistemde AoO yok! Sadece yanında düşman varsa ve sen nişancılık ya da büyü denersen -2 ceza alırsın, birden fazla düşman varsa -3 ceza alırsın. Ya da örneğin bir kişinin başında 2 kişi varsa durum:-1 cezası veriyorum, birden fazla kişi birini sarmışsa durum:-2 gibi, biraz da pozisyona göre değişen, anlık verilen ceza ve bonuslar var bizde.
Bataklık hareket notu: kare başına 2 tık değil yine normal 1 tık ama koşmak mümkün değil!
Bu arada arkadaşlar bu timsahlarla dövüşmek de zorunda değilsiniz; kaçarsanız peşinizden gelme ihtimalleri sadece 1/6.
.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

.
Arkadaşlar artık tık yatırmak yok;
bazılarınız hala eski sistemin etkisinden kurtulamamış ve 2d6 sistem kurallarına şöyle 2 dakka göz atmaya üşenenler bile var aranızda, (ben biliyorum onların kim olduğunu, monsterlerin en lessetli menüsü onlar
)
Defansif Dövüşme var sadece; 2tık'a +1, 4tık'a +2 defans bonusu veriyor.
Atak bonusu bu sistemde çok zor; ancak normalin 2 misli tık harcayıp iyice nişan alma filan olması lazım; yani 2 atak yapmak yerine 1 dikkatli atak yaparsın; +2 atak bonusu ancak öyle alabilirsin.
Savaşçı karakter tipi için seviye atlamalarda özelliğe yatıracağı puanların bir kısmıyla "kombo" diyeceğimiz bazı özel savaş manevralarını (tabii eğer isterse) öğrenebilecek.
.
Arkadaşlar artık tık yatırmak yok;
bazılarınız hala eski sistemin etkisinden kurtulamamış ve 2d6 sistem kurallarına şöyle 2 dakka göz atmaya üşenenler bile var aranızda, (ben biliyorum onların kim olduğunu, monsterlerin en lessetli menüsü onlar
Defansif Dövüşme var sadece; 2tık'a +1, 4tık'a +2 defans bonusu veriyor.
Atak bonusu bu sistemde çok zor; ancak normalin 2 misli tık harcayıp iyice nişan alma filan olması lazım; yani 2 atak yapmak yerine 1 dikkatli atak yaparsın; +2 atak bonusu ancak öyle alabilirsin.
Savaşçı karakter tipi için seviye atlamalarda özelliğe yatıracağı puanların bir kısmıyla "kombo" diyeceğimiz bazı özel savaş manevralarını (tabii eğer isterse) öğrenebilecek.
.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Aegron Linwelin wrote:Nasıl yan ya benim kafam karıştı şimdi ben Alınk 7 tık gerisi ataka yatırabiliyorsam dedim ya bu şekilde olmayacak mı artık?
Nasıl olacak peki??
şöyle diyelim;
Bir büyü yaptın, dev timsah toza dönüştü; hala ağlıyor musun!
Büyünü 7 tık yerine 14 tık ile yaparsan atak:+2 alırsın (yüksek konsantrasyon) ama bir esprisi yok, onun yerine iki büyü yapsan daha iyi.
Ancak büyücüleri de mağdur etmeyeceğiz; nasıl ki savaşçılara seviye atlarken "kombo" seçenekleri veriyorum, büyücüler de seviye atlarkenki tecrübe puanlarının bir kısmını harcayarak istedikleri bazı büyüler üzerinde uzmanlık kazanıp bazı avantajlar kazanabilecekler. Buna "büyü ihtisas" diyeceğiz; mesela seviye atlarken özelliklerine yatıracağın puanların 1 puanını ALINK büyüsüne yatırırsan: işte bu büyüyü 12 tıkla (ful tur) yaparsan atak:+1, dmg:+3 eklenir gibisinden ek avantajlar kazanabileceksiniz; tabii ki istek olursa.
.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Yok yanlış anlamışsın.Aegron Linwelin wrote:Yazım da bi yanlışlık yok yani demi doğru anlamışım yine![]()
Aslında iyi fikir iki büyü edit yapıyorum o zaman ne de olsa daha kimse oynamadı
Yalnız Aegron büyücülerin tur sarkıtabilme olanağı da var. Bu turda büyüye başlıyorsun ve bir dahaki turda tamamlanıyor; bunda bir mantık hatası yok çünkü turlar birbirinin ardından devam ediyor ama eğer tam büyünü yaparken bir şekilde hasar alırsan, vs büyü bozulur ona göre!
.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Bende öyle düşündüm zaten 12 tık oldugunu biliyorum daha öncede yazmıştık başlayıp devam edebiliyoruz diye onun için öyle yazdım. Diğer aksiyonumda eğer ölmemiş olursa kalan 10 tıkımıda harcayabileceğim değil mi??dwaxer wrote:Yok yanlış anlamışsın.Aegron Linwelin wrote:Yazım da bi yanlışlık yok yani demi doğru anlamışım yine![]()
Aslında iyi fikir iki büyü edit yapıyorum o zaman ne de olsa daha kimse oynamadıÃ?ünkü hatırlarsan herkesin (ama herkes, yani ejderhaların bile) 1 turda 12 tık aksiyon puanı vardır! 14 değil.
Evet o büyülerin minimum 7 tık olması ne aksi tesadüf değil mi? :embarrass: Ancak teoride şöyle bir şey mümkün, bazı büyüler var (ya da büyülü eşyalar) geçici olarak tur başına ekstra tık, yani hareket puanı veriyor; öyle bir şey olsa bir turda çifte büyü de yapabilirsin tabii.
Yalnız Aegron büyücülerin tur sarkıtabilme olanağı da var. Bu turda büyüye başlıyorsun ve bir dahaki turda tamamlanıyor; bunda bir mantık hatası yok çünkü turlar birbirinin ardından devam ediyor ama eğer tam büyünü yaparken bir şekilde hasar alırsan, vs büyü bozulur ona göre!
.